Duif van Marte Röling nu ook in sneeuw en ijs

Zwolle – In de koude thermische tent van het  het IJsbeelden Festival op het Rodetorenplein in  Zwolle legde Marte Röling vrijdagmiddag de laatste hand aan het beeld van de Duif, dat uit sneeuw en ijs is opgetrokken. Tijdens dit gebeuren vond er ook een Ice Event van Lions Club Zwolle plaats. Er werd geld ingezameld voor het goede doel: Voedselbank Zwolle. Het Meander popkoor bracht de aanwezigen alvast in een winterse- en kerststemming.

09-12-2011_ijsbeelden_festival_4.jpg

Veel inwoners van Zwolle kennen de Duif van Marte Röling wel. Het beeld van de ‘Grote Gouden Vette Vredesduif’ is begin januari 2010 op het dak van Museum De Fundatie geplaatst. IJskunstenaars hebben dit imponerende beeld in de thermische tent van het IJsbeeldenfestival uit sneeuw en ijs gemaakt. Röling legde deze middag zelf de laatste hand aan het kunstwerk. De in 1939 geboren Röling geniet bekendheid vanwege haar grote schilderijen en sculpturen. Haar komst naar het IJsbeeldenfestival is mogelijk gemaakt door Museum de Fundatie. Het museum is een van de sponsors van het IJsbeeldenfestival.

09-12-2011_ijsbeelden_festival_1.jpg

09-12-2011_ijsbeelden_festival_2.jpg

09-12-2011_ijsbeelden_festival_3.jpg

De Lions Hanzestad organiseerde dit Ice event om geld in te zamelen voor de Voedselbank Zwolle en omstreken. De voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen die niet meer rond kunnen komen van hun budget. In Zwolle maken circa 400 gezinnen gebruik van de voedselbank. De voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers en is geheel afhankelijk van sponsors en donateurs.

De sfeer- en dresscode van e Lions leden was deze middag: Oud Hollandse winterse sfeer.  Noorse truien, Dubarry laarzen, stoere mutsen… Iedereen moest zijn of haar best doen!

IJsbeeldenfestival Zwolle 2011

Het IJsbeeldenfestival in Zwolle, dat als thema nautische sagen – van walvis tot piraat – heeft, is tot en met zondag 29 januari 2012 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje €4,50. Kinderen onder de vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit kaarten voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 5 jaar, kost € 21,50. De entree voor 65-plussers bedraagt € 6,50. Het is aan te raden om warme kleding en schoeisel te dragen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen het beste parkeren bij de IJsselhallen. Een dagkaart kost € 5,-. Vanaf de snelweg worden de IJsselhallen goed aangegeven. Meer informatie is te vinden op de website www.ijsbeelden.org.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.