Travers zet 1000 vrijwilligers in het zonnetje

Zwolle – Op vrijdagavond 16 december 2011 organiseert Travers Welzijn een onvergetelijk winterfeest in de binnenstad van Zwolle voor al haar vrijwilligers en de vrijwilligers van Doomijn en Hedon (alle drie onderdeel van Travers). De medewerkers van Travers Welzijn werken samen met ruim 1000 vrijwilligers van jong tot oud die met hart en ziel werken voor de samenleving.

Het vrijwilligersfeest wordt geopend door wethouder Nelleke Vedelaar en de bestuurder van Travers Wim Bosch. De stad Zwolle en Travers Welzijn zijn trots op de samenwerking met zoveel actieve burgers die graag op hun eigen wijze een steentje bijdragen aan de samenleving. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. In veel wijken en buurten zetten bewoners zich in om het samen leven prettiger te maken. In de wijkboerderijen van Travers Welzijn zijn veel vrijwilligers actief bij de verzorging van de dieren en het bewerken van het land. In haar jongerencentra zijn het de jongeren die hun centrum laten functioneren. Daarnaast zijn steeds meer mensen een maatje voor jongeren of voor volwassenen die een steuntje in de rug nodig hebben. Vrijwilligers werken samen op talloze plekken en bij diverse activiteiten, soms zichtbaar, maar vaker onzichtbaar.

Met dit vrijwilligersfeest wil Travers Welzijn benadrukken dat vrijwillige inzet een grote waarde heeft en dat de komende jaren steeds meer samen verder wordt gebouwd aan fijne wijken en buurten waar iedereen meedoet en oog heeft voor de ander. Er is geen mooier moment, dan aan het einde van het Europese jaar van de Vrijwilliger eens hardop bedankt te zeggen tegen ruim 1000 vrijwilligers die Travers Welzijn, Doomijn en Hedon telt.

Het Europees jaar van de Vrijwilliger viert en waardeert de kracht van het Nederlandse vrijwilligerswerk en laat het brede publiek zien welke soorten vrijwilligerswerk er zijn. De focus ligt hierbij op de diversiteit, er zijn vele vernieuwende, leuke en interessante manieren van vrijwilligerswerk.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.