Het weer: zonnige perioden

Zwolle – Zaterdag zijn er zonnige perioden en enkele wolkenvelden. De neerslag blijft beperkt tot een lokale bui in het noorden van het land. Bij een overwegend matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen wordt het 5 graden in het oosten tot 7 graden aan de westkust. Alleen op de Waddeneilanden staat een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7. In de avond en nacht komen in het binnenland opklaringen voor, langs de kust is wat meer bewolking aanwezig en daalt de temperatuur niet verder dan naar 2 tot 4 graden.

09-12-2011_weerfoto_burg._v._rooyensingel.jpg
Burg. van Roijensingel

Zondag nadert een frontaal systeem vanuit het westen. In de ochtend is er nog ruimte voor de zon. Er verschijnen wolkenvelden en in de middag raakt het vanuit het westen langzaam bewolkt. Overdag blijft het droog en bij een matige tot vrij krachtige zuiden tot zuidwestenwind wordt het 4 graden in het oosten tot 7 graden in het westen. In de avond wordt de bewolking dikker en rond middernacht kan in het westen al wat regen vallen. In de nacht naar maandag trekt vanuit het westen een regengebied over het land.

Maandag begint de dag op veel plaatsen bewolkt en regenachtig. In de middag trekt de meeste regen weg en vanuit het westen breekt de zon weer door. Alleen het noorden blijft gevoelig voor een lichte regenbui. De wind draait naar het westen en is matig tot vrij krachtig. De maxima komen uit rond een graad of 7. De dagen daarna verlopen vrij zacht met elke dag kans op neerslag. Vooral dinsdag is de kans op neerslag groot en staat er veel wind.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.