Zwolle wil geen dance in binnenstad

Zwolle – Vraagtekens bij horeca, dansliefhebbers en politiek in Zwolle nadat wethouder R. de Heer de afgelopen week in een bijeenkomst met verschillende belanghebbenden had laten weten dat het organiseren van dancefeesten in het centrum van Zwolle in de toekomst discutabel is. De openbare orde zou bij dancefeesten in de stad in het geding zijn.

Tijdens het Bevrijdingsfestival van dit jaar was er helemaal geen dance in Zwolle. Zowel op het festivalterrein met Free2Dance als in het centrum met Liberator was dance niet mogelijk. Het plan om tijdens het Bevrijdingsfeest een dansfeest in de IJsselhallen te organiseren werd afgekeurd. Nadat de eigenaar van restaurant Las Rosas, Hendrik Karabagias en mede- organisator van Queendance op het Rodetorenplein, zijn ongenoegen over het toekomstig gemis van dancefeesten had geuit waren de reacties op met name de social mediakanalen als Twitter niet mis. Er wordt over het algemeen met verontwaardiging gereageerd op het mogelijk stoppen van de muziekstroming dance in de Zwolse binnenstad. De gemeente Zwolle heeft nog geen definitief besluit genomen.

Artikel delen:
Reacties 44
 1. Ze denken daar in Zwolle zeker dat elke vorm van dance samen gaat met drugs, vechtpartijen, neo-nazi’s en kaalkoppen.

  Al die wethouders daar moeten volgend weekend maar eens gaan kijken in de IJsselhallen, dan zullen ze zien dat dance feesten juist de minste kutkloterij oplevert.
  Ik ga zelf best vaak naar hardstyle en hardcore feesten en ben al die keren maar 2 kleine vechtpartijtjes tegen gekomen.
  Ga ik in Zwolle uit op een gemiddelde zaterdagnacht dan zie ik 5 vechtpartijen op z’n minst.

  Conclusie? Gemeente moet gewoon die oude mensen eruit schoppen en zorgen voor jongere mensen binnen de raad. Een frisse wind kan geen kwaad.


  ⚠️ Meld

 2. Is “dance” meer dan dansen alleen dan? dat de gemeente er zo afwijzend tegenover staat?
  Ik heb geen idee wat “Dance” meer zou kunnen zijn dan dansen alleen, erg naief misschien??


  ⚠️ Meld

 3. ik vind dit artikel ook een beetje vaag. Hoewel de onderwerpen wel met elkaar te maken hebben valt er weinig samenhang in te ontdekken….


  ⚠️ Meld

 4. zwolle is gewoon een dorp, bejaardenstad en veel kerkgangers welke ook in de geenteraad zit. ook op deze veel aandacht voor koren en kerk toestanden. vrijdag grote file in stadshagen door ongeluk maar niks hierover op weblogzwolle maar wel over koren, kerk enz. jammer verder top website


  ⚠️ Meld

 5. Wat is er misgegaan? Zijn er rellen geweest of calamiteiten? Dat is mij niet bekend. En ja, opstootjes heb je elk weekend. Wel moet de lokale overheid de stroom mensen en alles wat daar tegenwoordig bij hoort onder controle houden. Daar ligt het probleem dan denk ik, en dat lijkt er aan de hand. Moeten de pleinen groter, het aantal bezoekers minder, moeten er meer beveiligers bij of meer politie? Hoe kan je een beheersbaar dancefeest in de binnenstad organiseren. Dat lijkt volgens het college niet meer mogelijk.


  ⚠️ Meld

 6. bijzonder idioot voorstel, tegelijkertijd wel in de top 10 van beste binnensteden komen?

  Ik hoop toch wel dat op 30 april het feest voor mijn deur mag doorgaan.  ⚠️ Meld

 7. De ‘dance’ festiviteiten op (o.a.) het RTP zijn juist super verlopen en goed georganiseerd..zeer frappant te noemen>:(

  Gemeente Zwolle


  ⚠️ Meld

 8. “Dance-feestje” kun je het beste thuis vieren, met een headset op, en een kopje thee. Niet te luidruchtig, want je buren hoeven het niet te horen.


  ⚠️ Meld

 9. wat een onzin

  ze moeten ook alles verpesten
  eerst dance weg hale op 5mei

  Dan ook nog is liberator
  let op binnenkort fusion of dance

  Zwolle wordt facking saai zo


  ⚠️ Meld

 10. juist en dat hele 5 mei festival ook weg, komen veel te veel mensen op af. En ik heb daar zelfs wel een eens mensen gezien die ruzie hadden:o.
  festival Zwart is volgens mij al van de baan dus kunnen we straks weer lekker genieten in ons dorp van de rust;);)


  ⚠️ Meld

 11. Teitsma, Althof en hulpje Karagabias hebben de openbare ruimte in en rond Zwolle tot hun eigendom verklaard, de zichzelf “artiest” noemende plaatjesdraaiers als hun apostelen ingelijfd en daarbij een leger van kritiekloze puberale en post-puberale volgelingen opgebouwd die steevast via de “sociale” media worden gemobiliseerd zodra hun onderneminkjes in hun bestaan bedreigd worden.
  Louter ten behoeve van het financiële gewin van die bedrijfjes wordt de wijde omgeving van het feestterrein opgezadeld, in sommige gevallen meerdere dagen achtereen, met urenlange boenkie-boem gedreun.
  In 2012 worden in Zwolle 7 openlucht dancefeesten georganiseerd, zo staat er vandaag in de Stentor te lezen. In september zelfs 3 maal in 4 weken tijd in Park de Wezenlanden.
  Ik wens de omwonenden nu al vast sterkte toe.

  ⤽Wij zullen er alles aan doen om de overlast voor u als bewoner zoveel mogelijk te beperken. Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende informatie te hebben verschaft over de gang van zaken en bieden bij voorbaat excuses aan voor de mogelijke (over)last⤝, staat steevast te zalvend te lezen in een brief aan de bewoners in de omgeving, daarbij impliciet aangevend dat ze donders goed weten wat zo’n feest voor de omgeving betekent, maar het kan ze eenvoudigweg niets schelen, de eigen portemonaie gaat voor.

  Gemeentebesturen beijveren zich zelfs om de lawaaioverlast in hun gemeente te verergeren. Om hun stad ‘op de kaart’ te krijgen worden vergunningen afgegeven (lees: het toestemming geven om de wet te overtreden), worden honderdduizenden euro’s belastinggeld (2012: 4 ton) vrijgemaakt om muziekfestivals, dancefeesten en andere grote evenementen in de stad te faciliteren. Die gaan vaak gepaard met ontzettend veel lawaai, anders is het niet gezellig genoeg. De gedachte daarachter schijnt te zijn: bij een stad hoort lawaai. Ondertussen lijkt het een van de grootste taboes in onze samenleving geworden. Degenen die het probleem alleen maar bespreekbaar proberen te maken krijgen steevast een kakofonie van hoon, bagger en onbeschofte bejegeningen over zich heen (zie reacties in de Stentor).

  Bijna zonder uitzondering zetten de liefhebbers van dance, organisatoren en soms zelfs bestuurders de wereld op hun kop. Niet de lawaaimakers worden aangepakt, maar de burger wordt aangeraden te verhuizen, ramen en deuren dicht te doen of oordopjes te gebruiken. Nederland is wat dat betreft een meedogenloze samenleving geworden.

  Wethouder De Heer is dan ook alleen maar te prijzen voor het trachten te doorbreken van wat één van de grootste taboes van de huidige samenleving schijnt te zijn. Respect!!


  ⚠️ Meld

 12. Wethouder de Heer dat was het dan… Volgende keer geen stem meer van mij op jou!!! Met de knip in stadshagen was het al een en al kiezersbedrog en nu kraam je weer onzin uit!!!


  ⚠️ Meld

 13. Wat een belachelijk voorstel.. eerst werd Liberator Outdoor al geschrapt door een slappe reden, waardoor er vervolgens een soortgelijke vervanger kwam. Verschikkelijk naief van de gemeente Zwolle. Weer een vooroordeel waardoor de dance scene in een hoekje word gedreven door de politiek. Er zijn genoeg andere feesten met een andere muziekgenre waar veel calamiteiten gebeuren, en dat te bedenken dat grote festivals en indoorfeestjes als Fusion of Dance altijd goed verlopen. Wat een onzin! Verschrikkelijk zielig! Dan maar naar andere steden om wat hardstyle feestjes te bezoeken…


  ⚠️ Meld

 14. tja,dan gaan we weer terug naar de underground. Gekraakte panden met technofeestjes of op westerveld….

  Gave tijd! Geen security, geen gezeik en een halve liter blik bier voor een gulden en de een nog gekker dan de ander van de drugs. Vreemd hé? Dat die feesten altijd goed gingen?
  Misschien heeft het er wel mee te maken dat het dancepubliek voor 99% uit mensen bestaat die lekker uit hun dak willen gaan en heel goed weten waar de grenzen liggen…


  ⚠️ Meld

 15. @ vind ik leuk, mooi gesproken

  Voor de pro Dance liefhebbers, ook ik ben van een generatie die nog wel eens een dance feest in het verleden heb bezocht (ook de illegale feesten)
  Dat er op dance feesten Drugs wordt gebruikt is niet te ontkennen, en de één gaat er beter mee om dan de ander.
  Dank zij onze conservatieve regering is goede voorlichting over het gebruik van drugs nog steeds geen feit.
  Maar dat je (met name gratis dancefeesten) heel goed moet kijken naar de veiligheid staat wat mij betreft.
  Bij twijfel of de gemeente die veiligheid kan garanderen is het wat mij betreft niet doen.
  Ik heb de beelden van de loveparade in Duisburg vorig jaar nog op mijn netvlies staan met 19 doden.
  Ik moet er niet aan denken dat zoiets in Zwolle zou gebeuren.
  Ik vindt het dan ook heel verstandig dat men als gemeente met de betrokken partijen goed bekijkt wat de mogelijkheden zijn.

  De mensen die de opmerkingen maakten over de vergrijzing in de gemeenteraad wil ik alleen maar zeggen dat de meeste stuurlui aan de wal staan.
  Jullie hebben als burger het recht om de gemeenteraad toe te spreken of je aan te melden bij een politieke partij en mee te praten over de ontwikkelingen in de stad ik zou zeggen laat je horen en maak gebruik van dat recht  ⚠️ Meld

 16. Jeffrey, D66 is bijvoorbeeld een partij die voor verruiming van de mogelijkheden is dan kijken naar beperkingen of betutteling. D66 wil juist meer ruimte voor initiatieven! Wat vind je daarvan?


  ⚠️ Meld

 17. @harm
  Ik ben Absolut een tegenstander van de betutteling van de overheid.
  Een mooi voorbeeld hiervan is de (recentelijk) oproep van de minister van Bijsterveldt dat ouders verplicht worden gesteld zicht meer te gaan bemoeien met het onderwijsinstelling van hun kinderen.
  Alsof de ouders zelf die beslissing niet kunnen maken.
  Nee, mijn mening is ouders goed te informeren over hoe zij meer betrokken kunnen worden bij het onderwijs van het kind.
  Om bij dit onderwerp te blijven, we weten allemaal dat er drugs wordt gebruikt net als alcohol.
  En dat dit redelijk gemakkelijk te verkrijgen is.
  Door de hetze van de overheid tegen drugs gaan ze voorbij aan goede voorlichting terwijl ik van mening ben dat dit vele malen belangrijker is.
  Wat dancefeesten in Zwolle betreft , ik heb daar geen problemen mee maar ben wel van mening dat er goed overwogen moet worden of dit geen gevaar is voor de veiligheid en men moet overlast van omwonende zoveel mogelijk beperken.
  Ik woon in de buurt van het wezenlandenpark sommigen van mijn buren die al meer dan 50 jaar hier wonen worden gedwongen om hun vakanties te boeken wanneer er feesten zijn in verband met de overlast.
  Zij worden afgedaan met name door dannenberg afgedaan als lastig omdat zij van zich laten horen  ⚠️ Meld

 18. Bedankt Jeffrey. De Zaagtanders hadden zich moeten laten horen toen er plannen gemaakt werden voor Park de Wezenlanden als evenemententerrein. Nu is het mosterd na de maaltijd. Er is controle op het aantal decibellen, en je woont natuurlijk wel in een stad! Ik ben voor verruiming, van evenementen maar ook van de winkeltijden. Zwolle loop daar heel erg in achter vergeleken bij andere steden. En moet je bij de TOP 10 van NL willen horen. Voor mij hoeft dat niet, maar culturele activiteiten kunnen er niet genoeg zijn. Zoals het nu is, is het prima! Als er grote dancefeesten georganiseerd worden moeten de uitbaters die zelf ook maar beveiligen. Dat zou bij FC Zwolle ook zo moeten zijn bijvoorbeeld.


  ⚠️ Meld

 19. @vind ik leuk. Jij braakt iets uit over respect terwijl je zelf absoluut geen respect toont naar oa de Zwolse ondernemers en haar doelgroep. Met je benaming voor deze verschillende bedrijven maak je direct duidelijk dat je geen idee hebt wat er allemaal (zeker financieel) komt kijken om zoiets te organiseren. Ook wel makkelijk zo natuurlijk, lekker vanuit een onderbuik gevoel een hele lap tekst schrijven zonder terdege kennis van zaken te hebben.
  Vervolgens brul je iets over tonnen subsidies maar die worden over 12 verschillende evenementen verdeeld en niet perse aan Dance feesten als die ?berhaupt al subsidie krijgen.

  Ik ga niet zeggen verhuis maar, das een inkoppertje, maar in een grotere stad als Zwolle horen evenementen en is er vraag naar, we wonen tenslotte niet in een openlucht museum.  ⚠️ Meld

 20. De context dan ZiB. Jouw woorden

  Jij braakt iets uit over respect terwijl je zelf absoluut geen respect toont naar oa de Zwolse ondernemers en haar doelgroep.

  De leuk-vindert:

  Wethouder De Heer is dan ook alleen maar te prijzen voor het trachten te doorbreken van wat één van de grootste taboes van de huidige samenleving schijnt te zijn. Respect!!

  Hahaha, waar zullen we beginnen bij De Heer en Respect?
  Bij zijn partij? Of bij zijn persoonlijke KIEZERSBEDROG?  ⚠️ Meld

 21. @ham,
  Er is richting de bewoners nooit gesproken over park de wezenlanden als evenemententermijn.
  De bewoners van de Zaagtandwoningen hebben ook nooit een probleem gehad met een beperkt aantal evenementen in park de wezenlanden en hebben feesten zoals het bevrijdingsfestival gerespecteerd.
  Wel is er veel ophef geweest rondom het laatste dancefeest en dit is in mijn ogen niet onterecht geweest.
  Als muziekliefhebber heb ik ook Tjesto, the prodigy en the Chemical brothers in mijn muziek collectie zitten en heb ik deze live mogen aanschouwen op diverse festivals en dance evenementen.
  Maar als je van 10 in de ochtend tot 22.00 uur in de avond de tv niet meer kunt horen je tegen elkaar in je eigen huis moet schreeuwen dan ben je erg blij wanneer de muziek stopt zeker als je twee kinderen hebt die om 19:00 uur naar bed moeten omdat ze de volgende ochtend weer fris op school moeten verschijnen.
  Het gaat dus hier niet om de muziek maar de overlast die het met zich meebrenkt.
  Helaas heb ik op dat moment er niet aangedacht om opnames te maken maar je kon toen letterlijk de kopjes op de tafel zien dansen.
  Ik ben een groot voorstander van Zwolle als levendige stad met veel evenementen en daar hoort dance ook bij maar ik vraag me na deze ervaringen wel af of dit past in een dichtbevolkte omgeving.
  Het gaat me dus niet om de soort muziek maar om de overlast die het met zich meebrengt.

  Ook ik ben van mening dat wanneer je in een stad woont je moet accepteren dat je zo af en toe te maken krijgt met bepaalde vormen van overlast maar de vraag is tot hoever moet je gaan en wat is respectabel.
  Poepende en plassende mensen in je tuin?, Rellen met agressieve politiehonden?, mensen die hun auto parkeren in je voortuin of je tuin gebruiken als picknickplek? Allemaal gebeurtenissen die ik de afgelopen drie jaar als bewoner van de ten Oeverstraat heb meegemaakt.
  Ik denk dat de bewoners van de Zaagtandwoningen redelijk schappelijk zijn ten opzichte van de overlast die de stad met zich meebrenkt.
  Echter wanneer de gemeente de plannen van een partycentrum van 600 m2 presenteren komen de omwonenden in opstand.(er komt dus een einde aan de rek).
  Niet zo vreemd als je bedenk dat de omwonende is voorgehouden dat er een koffie en theehuis zou komen die een toegevoegde waarde voor het park zou moeten worden.
  Tevens wordt er gelogen over het aantal parkeerplekken die gerealiseerd gaan worden in de Ten Oeverstraat.

  Recentelijk wordt er een oproep gedaan door de wethouder Dannenberg aan de omwonenden van het park de Wezenlanden om in een commissie te gaan zitten die mee mogen praten over de inrichting van het park rondom het partycentrum maar er wordt wel benadrukt dat je alleen mag deelnemen in deze commissie als je meedenkt in lijn van de gemeente.
  De ondertoon is duidelijk de wethouder is de lastige omwonende meer dan zat en hiermee krijgen de mondige omwonende nog even een schop na.

  Tevens is in mijn ogen deze oproep een begin aan een vrijbrief de parkeerplekken aan de Ten Oeverstraat te realiseren, Immers de commissie van omwonenden hebben hier straks mee ingestemd.  ⚠️ Meld

 22. Zwolle moet niet zo hoog van de toren willen blazen, vind ik. Ambities prima, maar ga niet boven je stand leven. Wees tevreden met wat je hebt, en dat is in Zwolle behoorlijk goed geregeld hoor. Ik ben tevreden met Zwolle als groot dorp, dat bevalt mij zeer goed!! Wie kent het lied ‘De Zwollenaar’. Precies!


  ⚠️ Meld

 23. Als er grote dancefeesten georganiseerd worden moeten de uitbaters die zelf ook maar beveiligen. Dat zou bij FC Zwolle ook zo moeten zijn bijvoorbeeld.

  Dat gebeurt toch al?  ⚠️ Meld

 24. @ Vind ik leuk

  U pretendeert aardig wat kennis van zaken in huis te hebben. Jammer dat uw kennis van de Nederlandse taal wat achterblijft. Maar dat geheel terzijde, het is mijns inziens namelijk niet chique om mensen aan te vallen middels reacties op een nieuwsbericht.

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er hier een persoonlijk belang in het geding is. U schildert succesvolle, vernieuwende ondernemers af als geldbeluste arrogante types en refereert aan hun bedrijven als zijnde ‘onderneminkjes’. Ik proef hier een stukje frustratie.

  De vele danceliefhebbers noemt u, eveneens denigrerend, ‘kritiekloze puberale en post-puberale volgelingen’ die – volgens uw bescheiden mening – niet over de intelligentie beschikken een eigen mening te hebben. Nee, zij laten zich blindelings opjutten middels sociale media.

  Naast deze beledigingen aan het adres van de ondernemers en het publiek, kunt u het tevens niet laten de DJ’s ‘zichzelf artiest noemende plaatjesdraaiers’ te noemen.

  Om over uw vooronderstelling wat de gemeente betreft nog maar te zwijgen.

  Beste Vind ik leuk, volgens mij vindt u helemaal niet zoveel leuk. Sterkte!  ⚠️ Meld

 25. @Geachte let’s dance

  Ik heb mijn eigen stukje nog eens nagelezen en daar was geen woord Spaans bij. Ten aanzien van uw tweede opmerking raad ik u aan eens te googelen op “dance is big business”.

  U beticht mij van eigenbelang en dicht mij de eigenschap toe niets leuk te vinden, de bekende vooroordelen, die ook door vele anderen, vaak in beledigende bewoordingen, worden geuit.

  U heeft vast wel eens gehoord van de stijlvorm “satire”.
  Ik raad u aan het stuk nog eens na te lezen en de kern van mijn betoog te vatten, waarin ik een maatschappelijk probleem aan de orde stel. Daar gaat u, zoals zovelen, namelijk verder niet op in.


  ⚠️ Meld

 26. Zwolle daarnet op POW nieuws. Dance zou volgens POW in Zwolle tuig aantrekken. Dat maakt POW er zelf van, maar dat zijn we van de onbenullige schreeuwerts toch wel gewend.


  ⚠️ Meld

 27. zeker weer een idee van de Christen Unie snap nog steeds niet wat zij in de politiek doen. Het horen vertegenwoordigers van het volk te zijn, maar volgens mij zijn het eerder tegenstanders en proberen ze mensen steeds meer dwars te zitten


  ⚠️ Meld

 28. Geachte VIND IK LEUK,

  Naast uw beledigende uitlatingen die ik helaas geen satire kan noemen staan er een aantal onwaarheden/verdraaiingen in uw betoog. Ook zal ik ingaan op uw probleemstelling.

  ik zal ze puntsgewijs doornemen:
  -de 7 Dancefeesten zijn niet vergund, enkel een aanvraag gedaan.

  -de bewuste brief waaruit uw quote komt sturen wij tijdens álle evenementen. dus ook tijdens carnaval of een voetbalwedstrijd(WK) o.i.d.. Tevens staan er altijd onze telefoonnummers op en doen wij wel zeker wat met klachten. dit mag blijken uit het feit dat we tijdens het 5 mei (na klachten op Koninginnedag) feest op het Rodetorenplein op eigen initiatief extra toiletunits buiten het terrein geplaatst hebben, extra beveiligers hebben ingezet om buiten het terrein te surveilleren, en bepaalde straten (waterstraat enz.) voorzien hebben van hekwerk om wildplassen tegen te gaan.

  -ik krijg nooit subsidie voor onze evenementen , heb er nog nooit om gevraagd en zal er nooit om vragen ook.

  -wij overtreden geen regels, we houden ons aan de regels die ons voorgelegd worden bij de vergunning. U kut de afdeling toezicht en handhaving van vragen of dit in alle gevallen gebeurt is.

  We wilden dolgraag een dancefeestje organiseren op 5 mei jl. echter omdat de gemeente een openbare orde probleem had met Dance hebben we toen radio538 classics geprogrammeerd.

  Het gaat er mij niet om die binnenstad maar eens vol te programmeren met Dance-feesten. Het meest druk maak ik me over de gemeente die als een soort meester van de goede smaak letterlijk de toon van de muziek wil bepalen. dit stoot mij tegen het hoofd. daarnaast is het begrip Dance zo veel omvattend dat je op grond van deze verordening een niet te omvatten beleid krijgt.

  Helaas is het organiseren van een dancefestijn overigens ook niet ‘ de winstpakker’ die u denkt dat het is.

  Om dan toch op het probleem terug te komen. Ik denk dat u doelt op de overlast die het organiseren van grote evenementen met zich mee brengt voor de buurt. En ik wil absoluut niet flauw doen echter het terrein waar u naast woont was als (grote) evenementenlocatie bekend toen u uw schitterende appartement kocht in het Maagjesbolwerk. Dit mag echter natuurlijk niet uw woongenot in ernstige mate beperken, daar ben ik het helemaal mee eens.

  Laten we eens om de tafel gaan zitten om te kijken hoe we de koe bij horens kunnen vatten. Dan beschouw ik de beledigingen aan mijn adres als niet geschreven.

  Overigens kan ik u meedelen dat we vorige week onze lokaliteit ter beschikking hebben gesteld voor overleg dat we hebben gehad met de politie, gemeente, de bewoners en ondernemers van Jufferenwal/Maagjesbolwerk om de overlast van de ?? reguliere?? horeca tegen kunnen gaan. Ook ben ik deelnemer van het project Samen maken we de stad. Tevens heb ik vorige week een voorstel ingediend bij de gemeente voor een gezamenlijk project genoemd ?? langs de grote AA?? (Maagjesbolwerk, Rodetorenplein, melkmarkt, en grote markt) voor het o.a. verbeteren van de leefomgeving in dit gebied.

  Graag verneem ik van u!

  met vriendelijke groet,

  Hendrik Karabagias (het hulpje)  ⚠️ Meld

 29. Hé Hendrik, mis je wel in Stadshagen!

  Beschamend stukje filmwerk (het was even minder interessant op 2) Marcel (Marcello, op 12 december 2011 om 21:27
  ), wat vond jij?

  Weet zeker dat studenten-Deltion dat nog sprekender, beeldender, humoristischer en absoluut met minder beschamend lastigvallen hadden vastgelegd.


  ⚠️ Meld

 30. Bericht door marian, op 11 december 2011 om 23:28
  Zwolle moet niet zo hoog van de toren willen blazen, vind ik. Ambities prima, maar ga niet boven je stand leven. Wees tevreden met wat je hebt, en dat is in Zwolle behoorlijk goed geregeld hoor. Ik ben tevreden met Zwolle als groot dorp, dat bevalt mij zeer goed!! Wie kent het lied ‘De Zwollenaar’. Precies!

  Helemaal mee eens! Tenminste: als je het beide kanten op bedoelt. Dus dat er niet uitgebreid hoeft te worden aan dansfeesten, maar dat ze ook helemaal niet weg hoeven. De stand van zaken zoals deze nu is moet volgens mij met wederzijds respect prima gehandhaafd kunnen blijven.

  In mijn optiek is Zwolle prima zoals het is! Ik zie Zwolle ook als een groot dorp en daar is volgens mij geen enkel probleem in te vinden. Ik ben nog altijd regelmatig aangenaam verrast als ik zie hoeveel mensen hier in Zwolle simpelweg groeten op straat. Dat tref je lang niet meer overal!

  Ik moet eerlijk bekennen, dat de heer De Heer mij ook wel enigszins teleurstelt als hij daadwerkelijk bedoelt dat dansfeesten per definitie een veiligheidsrisico betekenen. Dance is niet echt mijn muziek, maar een ander ook hun plezier gunnen past wel binnen mijn manier van leven.


  ⚠️ Meld

 31. he Dick,

  dank voor je support

  ik mis stadshagen maar mag er nog 2.5 jaar contractueel gezien niets ondernemen.
  maar als zich dan een mooie kans voordoet, een leuk grand cafe ofzo

  het is ontzettend jammer van het pow nieuws. ze hebben mij ruim een half uur geïnterviewd echter dat is er uit geknipt omdat mijn uitspraken over rene de heer en de bewoners van zwolle en dan met name de binnenstad niet pittig genoeg waren. zo vergeleken ze rene heer met van alles en nog wat, iets wat ik tot op heden niet kan onderschrijven. de bewoners als gereformeerde zeikers enzovoort.
  het is heel goed op je woorden passen met hen. en was er dan ook wel terdege op voorbereid.

  de ridiculiteit is wat mij betreft wel aangetoond en ik hoop dat dit voorstel daarom ook niet door de raad komt.

  groeten,
  Hendrik  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.