Enquete over gratis trajectkaart mbo start in Zwolle

Zwolle – De PvdA wil dat er een gratis trajectkaart voor mbo’ers onder de achttien jaar komt. Nu draaien 130.000 mbo’ers die jonger dan achttien jaar zijn zelf op voor hun reiskosten. De PvdA hecht grote waarde aan het mbo en wil het mbo zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk maken. Op deze manier kan het mbo een extra impuls krijgen, vindt de PvdA.

 

Om te weten wat er onder de leerlingen van het mbo leeft gaat de PvdA een enquête houden op een aantal mbo instellingen. Via een enquête onder de leerlingen wil de PvdA weten wat de ervaringen zijn met het openbaar vervoer. Want niet alleen gratis OV is belangrijk, ook de kwaliteit van het openbaar vervoer is van groot belang. De aftrap van deze enquête vindt plaats op vrijdag 16 december in Zwolle op het Deltion College door Tweede Kamerlid Jacques Monasch. De leerlingen worden van 11.00 tot 13.00 uur gevraagd naar hun ervaringen in het openbaar vervoer.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. en wie zal dat betalen????>:(>:(>:( de ouders van deze leerlingen krijgen kinderbijslag daar kan het OV toch van worden betaald of moet de belastingbetaler hier weer voor opdraaien????


  ⚠️ Meld

 2. Je zou het kunnen betalen door al die MBO’ers/HBO’ers die 18 zijn en helemaal geen behoefte hebben aan een ov kaart. Oftewel geef de ov kaart vanaf 16 jaar aan diegene die “moeten”reizen om naar school te gaan.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een onzin! In zowat elke plaats in Nederland (en anders op fietsafstand) is tegenwoordig een ROC (REGIONAAL Opleidings Centrum). Bovendien worden bijna alle vakken op elk ROC wel gegeven, een uitzondering daar gelaten natuurlijk.

  Kortom: MBO’ers hoeven niet eens over lange afstanden te reizen! Pak de fiets!

  Bovendien vraag ik me echt af wat de toegevoegde waarde hier van zal zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Linkse hobby’s
  Slecht plan van de PVDA. Ooit gehoord van bezuinigen PVDA?
  Gevolg is dat die pubers te pas en te onpas de bus gaan pakken om bijvoorbeeld te gaan shoppen in de stad of naar hun baantje. En ze worden al steeds dikker door al dat fast food.en dat zhangen achter de computer. Beetje fietsen is heel goed voor ze. Gaat de PVDA ze nu ook gratis autorijles aanbieden? Pubers hebben bovendien zoveel bijbaantjes (20 uur wereken in de week is heel normaal) met dito inkomsten dat ze makkelijk zelf hun vervoer kunnen betalen.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.