Berkum pakt kostbare punten in Staphorst

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag in de traditioneel moeilijke uitwedstrijd bij Staphorst een 1-2 overwinning geboekt en zo in de laatste wedstrijd voor de winterstop belangrijke punten gepakt. De Zwolse ploeg had tegen een vaak slordig verdedigend Staphorst de meeste en beste kansen en ging verdiend als winnaar van het veld.

staphorst_111210-7.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Qua kansenverhouding was de winst zeker verdiend. Dit is een opsteker voor het hele team en het is mooi dat we aansluiting houden met de andere ploegen. Dit geeft veel vertrouwen,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge, die heel wat in zijn opstelling moest aanpassen. In de Zwolse defensie ontbraken de nodige spelers door blessures en een schorsing en daar kwam in de warming-up verdediger Dirk Muis nog eens bij die te veel last bleek te hebben van een liesblessure. Daardoor schoof middenvelder Jesper Beunk door naar de verdediging en dat pakte zeker niet slecht uit. De Berkum-defensie speelde een solide wedstrijd, waarbij de uitstekend spelende Edmund Mijnheer meer dan 90 minuten lang voorop in de strijd ging.

Berkum kwam al na 10 minuten aan de leiding nadat Chris van der Meulen werd vastgehouden door Ruben Peltjes, die dat moest bekopen met een gele kaart. De door Jesper Beunk genomen vrije trap werd slecht verwerkt door Staphorst-keeper Alfred Knoll en daar wist Youp Kok van te profiteren: 0-1. Vervolgens had Staphorst meer balbezit maar de thuisclub ging daar slecht mee om en de betere kansen waren ook in die fase voor Berkum. De eerste serieuze kans van Staphorst kwam pas op slag van rust maar Martijn Brakke maar hij strandde op Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. In de blessuretijd van de eerste helft breidde de Zwolse ploeg de voorsprong zelfs uit toen Chris van der Meulen op rechts doorbrak, zijn tegenstander van zich afschudde en via Staphorster Dennis Hooijer de 0-2 binnen schoot.

In de tweede helft kreeg Berkum-spits Kassim Bizimana, terug na weken afwezigheid, al direct een kans na mistasten van ex-prof Albert van der Haar in de Staphorster defensie maar keeper Knoll wist met enig geluk de bal nog te bemachtigen. Zijn Zwolse collega Bouwhuis had daarna nog wat moeite om een schot van grote afstand over het doel te tikken maar een kwartiertje voor het einde moest hij alsnog capituleren. Een vrije trap draaide in de doelmond en die bal werd niet naar behoren weggewerkt zodat de ingevallen Bas Bloemen kon profiteren: 1-2. In de slotfase had opnieuw Berkum de betere kansen maar een geweldige omhaal van Kassim Bizimana ging nét naast en in blessuretijd strandde de doorgebroken Frank Hoolsema op de Staphorster doelman, zodat er in de stand geen verandering meer kwam. Na een reeks wedstrijden met vaak erg ongelukkig puntenverlies ging Berkum dus met een verdiende overwinning naar huis en daarmee hebben de Zwollenaren het nodige zelfvertrouwen voor de tweede seizoenshelft getankt.

VV Staphorst-VV Berkum, 10 december 2011

Eindstand: 1-2 (0-2)

Doelpuntenmakers: 10. Youp Kok (0-1), 45+2. Chris van der Meulen (0-2), 74. Bas Bloemen (1-2)

Gele kaarten: Jesper Beunk, Kassim Bizimana (Berkum), Ruben Peltjes (Staphorst)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Roy Supèr, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Bram Roelofs (64. Boy Boeloerditi), Jesper Beunk, Chris van der Meulen (90+1. Arjen Westrik), Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Youp Kok (82. Jeroen Horstman), Kassim Bizimana

Opstelling Staphorst: Alfred Knoll, Albert van der Haar, Ruben Peltjes, Martijn Bakker, Frank Kuurman (46. Hermen Hogenkamp), Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Rudan Schuurhuis, Jeroen Kleene (57. Bas Bloemen), Lars Röben, Dennis Hooijer.

Door T. Kölker

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Puzzelen vanwege schorsingen en blessures, maar goed dus dat we een coach hebben die technisch en tactisch inzicht heeft.

  Die heeft ook voor deze uitdagingen, de passende oplossingen 😉


  ⚠️ Meld

 2. Eindelijk is er iemand die de verdediging een pluim geeft,klasse ga zo door als een aanvaller een kans mist is het altijd jammer volgende keer beter,en een verdediger moet alles hebben anders is het een blunder.


  ⚠️ Meld

 3. 😮 De HJ-“vriend van de trainert” heb ik hier gleuf ik nog niet eerder gelezen :'( Desalnietemin: goed moment voor Berkum om punten te pakken. Netjes, in Staphorst. Hoe was Youp dit keer? Buiten de openingstreffer en de wissen 8 min. voor tijd.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.