WVF met goed gevoel de winterstop in

Zwolle – Zaterdag was alweer de laatste speelronde voor de winterstop. Grote vraag was of WVF in staat zou zijn om voor de 8e keer op rij ongeslagen te blijven. Om dit te bereiken moest er vandaag minimaal een gelijkspel worden behaald in Harderwijk tegen Zwart Wit ’63, een ploeg uit de onderste regionen. Dus ben je geneigd om vooraf te zeggen dat dit geen probleem mag zijn. Echter Zwart Wit mag dan 3e van onderen staan, maar de nederlagen die ze kregen waren allemaal kleine nederlagen . Het is een stugge ploeg waar je niet zomaar overheen walst. Beide ploegen begonnen de wedstrijd afwachtend.  

Zwart Wit hield het speelveld klein en gaf geen ruimte weg en wilde WVF het spel laten maken. Ook WVF begon afwachtend aan de wedstrijd, zodat er het eerste half uur niet al te veel gebeurde. Beide ploegen waren slordig in balbezit en strooiden met foutieve passes. Voor beide doelen gebeurde dan ook niets .Na dat half uur was de eerste serieuze kans voor  Zwart  Wit,na een counter, maar het was Mike die goed uit zijn doel kwam, die dit onschadelijk maakte. De laatste 5 minuten van die eerste helft zette WVF meer druk naar voren en dat leidde tot de eerste kansjes. Zo kon Iury da Silva net niet bij een lage voorzet van Timon Beimers, die in balbezit was gekomen na goed doorzetten van Jeroen van Brummen. Niet veel later eindigde een solo van Saba Gwedelidze na een stevige duw van de tegenstander in het strafschopgebied, maar hierin zag de overigens goed leidende scheidsrechter van Dijk geen overtreding. Zo brak de rust aan met 0-0.

De tweede helft begon verrassend, Direct vanaf de aftrap werd vanaf zo’n 50 meter op het doel van WVF geschoten en de bal verdween op het dak van het doel boven de totaal verraste Mike. WVF schrok hier niet van en nam het initiatief in deze wedstrijd. Het zocht meer de aanval en kreeg de wedstrijd in handen. Om dit kracht bij te zetten kwam WVF al snel met een dubbele wissel. Timon en Iury verlieten het veld en werden gewisseld voor Hessel Berends en Bjorn Rellum. Doordat ook Marthijn v.d. Steege zich meer met de aanval ging bemoeien, nam de druk van WVF op het doel van Zwart Wit toe. Eerst was het nog Marthijn , kopbal over na een corner van Richard Bouwmeester. Niet veel later Stormde Marthijn weer mee naar voren en kreeg de bal voor zijn rechtervoet en met een mooi schot laag in de hoek zette hij WVF op een 0-1 voorsprong.

Vanaf dat moment leek de wedstrijd al beslist. Zwart Wit moest wat aanvallender gaan spelen en daardoor ontstond vanzelf meer ruimte voor WVF en kreeg het ook de betere kansen om de score uit te breiden. Verdedigend kwam WVF niet in de problemen, met name Dion Reijnen en Kevin Peters speelden achterin een sterke wedstrijd. Zo kon Marthijn het zich permitteren om aanvallender te blijven spelen. En dat onze stoere verdediger ook een koele afmaker is bleek in de 85e minuut. Na een lage corner van Richard , was het Marthijn die de bal bij de eerste paal verlengde tot een 2-0 overwinning en zijn 2e treffer van de middag. Weer 3 punten in de tas en gezien de andere uitslagen is de achterstand op koploper SDVB nog maar 6 punten!!!! Als we terugkijken op de eerste seizoenshelft kunnen we meer dan tevreden zijn. Want na een dramatische (valse) start heeft WVF zich geweldig herpakt.

Als team zijn de jongens meer en meer naar elkaar toe gegroeid en dat resulteerde in een ongeslagen status van 8 wedstrijden en bovendien nog ongeslagen in uitwedstrijden!!! Bovendien hoeven we niet meer naar de onderkant van de ranglijst te kijken, immers 14 punten voorsprong op de 3e van onderen Zwart wit. Hopelijk komen onze jongens goed uit de winterstop en kunnen ze nog voor de nodige verrassingen zorgen en zo het Jubileum van onze club nog meer glans geven!!!

Dick Noordman

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Soist Dick

    Hopelijk komen onze jongens goed uit de winterstop en kunnen ze nog voor de nodige verrassingen zorgen en zo het Jubileum van onze club nog meer glans geven!!!

    :D:D:D


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.