Peiling over Zwolse Zaterdag Avond

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle heeft de ambitie uitgesproken om Zwolle in 2020 in de top tien van Nederlandse binnensteden te hebben. Een ambitie die er toe moet leiden dat het bezoek en de bestedingen in de binnenstad stijgen. Een werkgroep met onder andere winkeliers en horecaondernemers heeft die ambitie uitgewerkt in een rapport, waarin ze ondermeer spreekt over het meer gebruik maken van verruimde winkeltijden.

De gemeente Zwolle wil graag weten hoe winkeliers en horecaondernemers in de binnenstad van Zwolle en Zwolse burgers (consument) over een zogenaamde Zwolse Zaterdag Avond denken. De leden van het Zwols Burgerpanel zijn daarom gevraagd deel te nemen aan een korte peiling. In de enquete worden vragen gesteld als: Zou u de binnenstad van Zwolle bezoeken als de winkels op een zaterdagavond open zouden zijn? Zo ja, hoe vaak zou u gaan? Zo nee, wat zijn uw redenen om niet op een zaterdagavond de binnenstad te bezoeken? Zou u naar de binnenstad gaan als de zaterdagavond omlijst wordt door muziek en theater? Heeft u in het algemeen behoefte aan een verruiming van de huidige winkeltijden in de binnenstad? De peiling bestaat uit 9 vragen. De peiling kan tot en met 18 december 2011 door het Burgerpanel ingevuld worden.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Zo’n flaneeravond op zaterdag lijkt mij maar niks. Ik geloof ik niet dat dit een succes kan worden. Op een mooie zomeravond misschien nog wel. Beter is het om de openstelling op een vrijdagavond of op zondag te richten, want daar lijkt meer behoefte aan te zijn.


  ⚠️ Meld

 2. Fantastisch!!! Eindelijk eens een goed winkelplan! Winkels mogen op zaterdagavond sowieso al tot 2200 uur open, net als op andere dagen. Begrijp sowieso niet dat winkels overdag open zijn als iedereen werkt. ik wil juist s avonds shoppen! Zaterdagavondopenstelling ligt aan winkeliers. Die verkiezen echter de zondag boven zaterdagavond. Zonde, zo mist men een vrije dag. 🙁


  ⚠️ Meld

 3. Vrijdag- & zaterdagavondkoorts in Zwolle (zaterdagavondkoorts ff gejat van de beste Zwolse dj die w?l voor goede sfeer zorgt …bijzonder vreemd dat onze tieners nog steeds, bijvoorbeeld, naar een Takens of een Dijk moeten om het met elkaar (buiten de deur) gezellig te hebben ……ben je verdeurie een Provincie Hoofdstad 😮

  Zelf kan ik het niet verkopen aan vrienden, kennissen, familie en collegae uit andere woonplaatsen.


  ⚠️ Meld

 4. Zou dat ook niet te maken hebben met de toegangsprijs die Takens bv kan vragen? In onze Zwolse binnenstad kan het wel eens zijn dat de zaak al snel over de kop gaat door te hoge toegangsprijzen die gevraagd zouden moeten worden om het rendabel te maken…


  ⚠️ Meld

 5. Zou kunnen Marrianne, maar ik kan zo niet heel veel argumenten bedenken waarom zoiets héél veel duurdere toegangsprijzen (betrek er wat mij betreft ook de consumptieprijzen bij) zou moeten opleveren. Beetje groot, goedbeveiligd ding? Maar goed, onze eigen kinderen zijn nu nal (bijna) aan gewoon stappen toe in Zwolle. Hoewel er gisteren gewoon nog 18-jarigen naar Takens gingen uit Zwolle. Dijk heeft ook een grote aantrekkingskracht. Weet niet eens hoe de toegangsprijzen zich verhouden.
  ———————–
  Schrok trouwens wel (heeft er misschien zijdelings mee te maken) van de link uit bericht door jan willem, op 11 december 2011 om 13:04.

  1-muzieksoort demoniseren (nee, onze kinderen zijn geen fan) gebeurde 30 jaar geleden ook al bij de IJsselhallen…….toen er regelmatig mensen stonden te folderen dat die muziek satanistisch oid zou zijn. Denk dat je als folderaar/gemeente het tegenovergestelde bereikt van van je wilt. Je naait de boel op en de gedemoniseerde groep krijgt nog meer afkeer van (in dit voorbeeld) folderaar/gemeente.

  Beetje het Jehova-getuige effect?  ⚠️ Meld

 6. Misschien ontbreekt het ook wel gewoon aan politieke wil en/of zijn de tentakels van de bestaande HORECA-belangen zo groot?

  Ander, misschien ook zijdelings onderwerp, waarom staat de inmens grote X-RAY al zo machtig lang leeg? Omdat de brouwer dat wil? Welk belang heeft de brouwer dan bij leegstand? Jaar of 6 geleden tijdens stratenfestival raakte ik met mijn broertjes in gesprek met Edwin Evers en zijn broer. Broer Evers heeft iets in Hardenberg oid en had belangstelling voor X_RAY…..nooit wat weergehoord. Lees de Sensator niet meer hoor, maar is er ooit een serieuze journalist op/in/om gedoken?


  ⚠️ Meld

 7. @Dick, ook hier is de leeftijd van de jongste inmiddels zover dat hij zo af en toe gaat stappen in Zwolle. Maar ook Dijk blijft trekken. Maar het nadel blijft dat de bus naar Zwolle, pas om 3.30 uur vertrekt.


  ⚠️ Meld

 8. Inderdaad is dat een nadeel. Blijf het ongelooflijk vinden dat politiek en Horeca-Zwolle het belang van zo machtig velen (ok geen kiezers) NU- STRAKS en IN HET VERLEDEN lijkt te negeren.
  Zou de grond te duur zijn voor een ondernemer die er brood in ziet?
  Zou er geen brood in te verdienen zijn?
  Zou de gemeente op zijn minst niet welwillend meewerken?
  Zou het ontbreken aan politieke wil?
  Zouden degenen die er wat aan zouden kunnen doen de situatie voor eigen inwoners te verbeteren…….gewoon zelf geen kinderen (meer) hebben die er belang bij hebben? Bedoel, er zijn volgens mij nog nooit zoveel egocentrische mensen geweest als nu.
  Zou andere Horeca bang zijn voor hun eigen broodwinning?

  We zullen het wel nooit weten; maar het blijft een afgang voor de stad dat men er niet eens over na LIJKT te denken, sterker nog: gedacht LIJKT te hebben: na ons de zondvloed immers!


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door ingrid, op 11 december 2011 om 17:18
  @Dick, ook hier is de leeftijd van de jongste inmiddels zover dat hij zo af en toe gaat stappen in Zwolle. Maar ook Dijk blijft trekken. Maar het nadel blijft dat de bus naar Zwolle, pas om 3.30 uur vertrekt.

  Beste Ingrid,
  Ik begrijp je bezorgdheid, maar ja we leven wel in (wat is het nu nog)2011  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.