Be Quick met punt de winter in

Zwolle – Na zes nederlagen op rij was Be Quick dringend toe aan een beter resultaat. En dat gebeurde ook. Tegen Dos uit Vriezenveen werd zaterdagmiddag verdienstelijk gelijkgespeeld. En ook belangrijk: de jonge garde rammelde nog maar weer eens nadrukkelijk aan de poort.

Bij Be Quick zijn er schorsingen en blessures en er is ook Taco Reijnen die zijn debuut maakt vanmiddag. Hij is de zoveelste A-speler die dit jaar zijn opwachting maakt in de hoofdmacht en valt deze middag nauwelijks op een fout te betrappen. Twee andere jonkies laten in de 11e minuut ook zien hoe het moet. Een mooie actie van Cas Duiker brengt Nima Shimeri in stelling en die haalt de trekker zonder aarzelen over: 1-0.

De Be Quickers voetballen niet slecht maar positioneel klopt het deze middag niet altijd. De voorhoedespelers en de middenvelders zijn niet altijd even alert in de omschakeling. Daardoor heeft Dos de eerste helft een behoorlijk optisch overwicht. Het leidt niet echt tot grote kansen, maar het levert toch al gauw een zevental corners op. Daarmee is Be Quick niet monddood gemaakt. Een fraaie loopactie van Bas Buimer levert in de 29e minuut kansen op voor Shimeri en Duiker maar die weten de 2-0 niet op de borden te krijgen. In de 37e minuut lijkt Shimeri alleen op weg naar de keeper, maar een goede tackle van de Dos verdediger voorkomt dat hij verder gevaar kan stichten.

Na de rust begint Be Quick sterk, maar moet het toezien hoe Dos het langzaam overneemt. Door slimme loopacties creëert de ploeg overwicht, mede door goed opkomende mensen. Vooralsnog geeft de verdediging van Be Quick met Teensma, Hendriks, Reijnen en Horstman op de achterste lijn geen krimp. Dos komt er niet echt doorheen. Zelf blijft Be Quick gevaarlijk in de counter. Het lijkt dan logisch dat er door een van beide ploegen gescoord gaat worden. Dat gebeurt uiteindelijk in de 68e minuut door Dos. Een afzwaaiende corner wordt door Dennis Boshoeve binnengeschoten en Dos krijgt daarmee de toch wel verdiende gelijkmaker: 1-1.

Be Quick coach Hendriks grijpt daarna in en brengt met Stadler voor Teensma een middenvelder voor een verdediger. Even daarvoor is Osman Kabba ook al ingevallen voor Thijs Coenders. Het spel verplaatst zich na de wissels direct weer richting het doel van Dos. Via Bolt, Duiker en Van den Berg komt Be Quick nog een paar keer in scoringspositie, maar een overwinning zit er niet meer in.

Een gelijkspel na zes nederlagen. Is Be Quick trainer Hendriks daarmee tevreden? “Alles bij elkaar is dit een terecht puntendeling. Aan het einde van de wedstrijd kun je zelf ook nog winnen, maar dat vraagt dan nog net wat meer slimmigheid.”

Met Taco Reijnen en Osman Kabba debuteren er opnieuw twee jeugdspelers. Daarmee gaat zich ook een belangenstrijd afspelen. Moet de degradatie van het eerste elftal worden voorkomen of moet het kansrijke A1 richting de Tweede Divisie? Hendriks: “Degradatie voorkomen van het eerste elftal is het belangrijkste. Maar hoe we dat gaan doen de komende tijd, dat moet ik eerst maar eens met de trainer van A1 gaan overleggen. Misschien moeten er ook al meer jongens met ons gaan meetrainen. Hoe eerder ze de overstap kunnen maken, hoe beter.”

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Marnix Teensma (72. Jeroen Stadler), Joram Hendriks, Taco Reijnen, Bram Horstman, Thijs Coenders (63. Osman Kabba), Bas Buimer, Cas Duiker, Sander Bolt (90+2 Tom Eerden), Nima Shimeri, Thomas van den Berg.

Door Gerco Grevers

Artikel delen: