Basketballers Be Quick winnen duel in slotfase

Zwolle – Zaterdag traden de basketballers van Be Quick aan tegen het eerste van Volic uit Putten. Drie weken geleden troffen de ploegen elkaar ook al in een onderlinge confrontatie waarbij de Zwollenaren kansloos verloren. Het was dus tijd voor een revanche.

Coach Sanders Jackson kon het vooraf niet mooier verwoorden: ‘revenge is a dish best served cold.’ plakte hij op de kleedkamerdeur. En dat is wat de mannen moesten doen, koel en zakelijk de Puttenaren even opzij zetten, echter werd het een verhitte wedstrijd waar pas in een kokende slotfase de winnaar werd beslist. Be Quick begon de wedstrijd erg rommelig en binnen enkele minuten was er al een 14-4 achterstand. Gelukkig bleek de gastploeg door enkele scores van fowards Parasyris en Baars een beetje bij maar na één kwart keken de Zwollenaren al tegen een 27-15 achterstand aan.


In het tweede kwart had Be Quick zichzelf hervonden en deed het waar het al het hele seizoen goed in is: verdedigen. Volic stapelde fout op fout en hierdoor kon de ploeg uit Zwolle met een 0-15 run weer op gelijke hoogte komen. Door andere goede scores van Be Quickers Uitterdijk en Post werd de stand teruggebracht naar 40-39 bij rust.

Tweede helft
De Zwollenaren geloofden er weer in en na rust werd het goede spel gecontinueerd. Echter gaven de Puttenaren zich nog zeker niet gewonnen en gingen de routiniers van de ploeg Koetsier, Elbertsen en Langereis de scores voor hun rekening nemen.

Be Quick kwam niet verder los dan vier à vijf maar de wedstrijd naderde zijn einde, en nadat spelverdeler Veldman de Zwollenaren in de slotfase met een bevrijdende driepunter op 70-74 schoot leek het duel beslist.

Niets bleek echter minder waar want na een driepunter van Volic als tegenantwoord moest Be Quick met één punt voorsprong nog dertig seconden uitspelen. Hierbij kreeg de gastploeg nog twee vrije worpen toebedeeld welke werden benut door aanvoerder Baars, waardoor het verschil weer op drie punten stond. Met nog enkele seconden was het laatste antwoord van Volic erg pijnlijk want in het slotsignaal schoot Puttenaar Elbertsen zijn ploeg op gelijke hoogte. (76-76)

Het werd dus vijf minuten verlengen en in de over-time gingen de ploegen gelijk aan elkaar op. De wedstrijd was slopend voor beide ploegen en geen van beide teams kon het verschil maken. Met een stand van 87-87 en nog een halve minuut te gaan kreeg Volic echter drie vrijeworpen om de wedstrijd te beslissen maar deze werden alle drie gemist. Enkele momenten later mocht forward Parasyris namens Be Quick met nog vijf seconden hetzelfde gaan proberen. De Zwolse-Griek hield wel het hoofd koel en benutte zijn laatste vrije worp waardoor Be Quick won met 87-88.

Het hoofd koel
De vreugde was groot bij de Zwollenaren en in de kleedkamer werd een heus feestje gevierd. Toen zag de ploeg de spreuk van coach Jackson die nog op de deur hing… tja… ‘a dish best served cold’… Be Quick hield inderdaad het hoofd koel en pakt twee punten mee terug naar Zwolle.
Artikel delen: