Première musical De Kerstwens in Zwolle

Zwolle – In theater De Spiegel te Zwolle is zondagmiddag de musical De Kerstwens in première gegaan. Hoofdrolspeler is Zwollenaar Roy van Iersel. De Kerstwens is een echte ‘Memorylane’ muzikale theatervoorstelling waarbij bekende en zelf geschreven nummers elkaar in snel tempo opvolgen. De thema’s als: liefde, kerst, samen zijn en geld maakt niet gelukkig staan centraal in deze warme en mooie theatervoorstelling.

kerstwens.jpg

Het verhaal gaat over Kevin. Hij is een snelle jongen die geslaagd is als zakenman. Hij heeft al zijn vrienden door de jaren heen volledig verwaarloosd en keuzes gemaakt die hem gemaakt hebben tot de man die hij nu is. Is hij alleen wel blij met de gedachte dat hij zijn vriendin van toen heeft achter gelaten? Elke dag gaat hij naar zijn werk en voor zijn kantoor zit een zwerver. Hij besluit, omdat het bijna kerst is, de zwerver een euro te geven. De zwerver geeft hem een groot cadeau terug: 1 wens. Kevin gelooft niks van dit ‘Grote Cadeau’ maar vooruit. Hij wenst dat hij terug kan gaan naar de tijd toen hij nog jong was en voor het eerst naar de middelbare school ging. Hij gaat naar huis en de volgende dag wordt hij wakker als de jongen die hij was in zijn pubertijd. Dit levert de meest hilarische momenten op waarbij het heden en verleden elkaar kruizen.

Er is wel een maar, Kevin kan zijn wens vervullen tot de klok 12 uur slaat op kerstavond. Als er dan niks veranderd is, blijft het heden bij het oude. Kevin staat voor een dilemma: is hij in staat om het hart van zijn toenmalige vriendin opnieuw te veroveren? En dat in 4 dagen?

De Kerstwens is een samenwerking tussen 1974 theaterproductie en KYK theaterproducties.

Script & Regie: Michael Kroegman

Producent: Gina Maria

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.