Het weer: neerslag

Zwolle – Maandag begint de dag met neerslag. Het is bewolkt en er staat een matige tot vrij krachtige westenwind. Op de Wadden waait het net wat harder. In de middag trekt het regengebied naar het oosten. Vanuit het westen laat de zon zich af en toe weer zien. Helemaal droog blijft het niet want plaatselijk kan een enkele bui ontstaan. De wind draait weer naar het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 7 graden in het oosten en 9 aan de westkust.

11-12-2011_weerfoto__thorbeckegracht_.jpg
Thorbeckegracht

In de avond nadert vanuit het westen een nieuw frontaal systeem. De bewolking neemt weer toe en in het westen kan in de avond al wat regen vallen. In de nacht gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De minima komen uit tussen 4 en 8 graden. Dinsdag wordt een onstuimige dag. Er staat een (vrij) krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In het noordwestelijk kustgebied is de wind hard tot stormachtig met op de Wadden mogelijk een zuidwesterstorm. In de ochtend valt in het hele land regen. In de middag krijgt de neerslag een buiig karakter en wisselen droge perioden en buien elkaar af. Veel ruimte voor de zon is er niet. De wind neemt iets af en de maxima komen uit tussen 8 en 11 graden.

Woensdag trekken regelmatig buien over het land en ook de stevige zuidwestenwind is van de partij. Het wordt gemiddeld 8 graden. De dagen daarna lijkt er geen einde te komen aan het herfstachtige weer met veel wind, bewolking en regelmatig buien. Vooral vrijdag wordt een windrijke dag.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.