Landstede Basketbal wint ook van Rotterdam

Zwolle – De basketballers van Landstede hebben zaterdagavond in eigen huis met klinkende cijfers weten te winnen van Rotterdam. In een eentonige wedstrijd wisten de Zwollenaren sinds lange tijd de grens van honderd punten weer eens te behalen: 106-60. Trainer Herman van den Belt was na afloop tevreden. “Dit was een goede overwinning. Complimenten voor de gehele ploeg.”

Vanaf het eerste punt van Damon Huffman was het duidelijk dat Landstede geen moeilijke avond zou krijgen. Rotterdam liep vooral achter de Zwollenaren aan, die er lustig op los scoorden. Vooral Gerald Robinson was op dreef, hij zorgde voor 31 punten. “Je moet winnen van ploegen die onder je staan en dat is gelukt. Het kwaliteitsverschil was vandaag goed te zien, dat hebben we goed gedaan”, zegt Van den Belt. Dit kwaliteitsverschil werd uiteindelijk ook uitgedrukt in de score. Voor het eerst sinds lange tijd scoorden de Zwollenaren meer dan honderd punten.

Het speerpunt van zaterdagavond lag vooral bij het benutten van de kwaliteiten. “Afgelopen woensdag verloren we en werden vooral onze mindere punten benadrukt. Het was zaak om vanavond de nadruk te leggen op onze kwaliteiten”, aldus de trainer. Uiteindelijk kwam iedereen aan spelen toe, mede door het grote krachtsverschil. Aan het begin van de vierde periode werd zelfs topscorer en uitblinker Gerald Robinson van het veld gehaald. Hij kreeg een groot applaus voor bewezen diensten.

Opvallend was vooral dat Landstede vier periodes lang geconcentreerd bleef spelen. Zowel offensief als defensief werd er weinig verzaakt. “We speelden gewoon erg goed. Een compliment naar de gehele ploeg. Volgende week spelen we tegen Nijmegen, dat is voor ons een tentamen. Dan zullen we zien hoe we er echt voor staan.”

Artikel delen: