Zwolse politici ‘arm in arm’

Zwolle – Donderdag 8 december j.l. organiseerde het platform Armoede raakt ons Allemaal haar tweede Slingeractie. De opkomst bleef in vergelijking met september beperkt, mogelijk wegens het slechte weer van die avond. In de groep gearmden liepen afgevaardigden mee van de PvdA, SP en Groen Links. De gemeenlijke politici toonden een enthousiasme gelijk aan grote manifestaties.

15-09-2011_arm_in_arm_tegen_armoede_1.jpg

Woordvoerder Crystal Ziel: ‘Het was was geweldig om te zien dat de inzet en het enthousiasme van de deelnemers nog even groot was als die in september. Het is dan ook een groot thema; armoede en het leeft enorm. Ondanks slecht weer en drukke agenda wilden er donderdag mensen voor elkaar gaan staan. Zwolle toont zich betrokken met de armoede problematiek van burger tot politiek.’ Het platform wil in februari weer een actie inzetten. Het is nog niet zeker of dit een Slingeractie zal zijn. Ziel: ‘Komend jaar gaan veel mensen de gevolgen van de bezuinigingen van kabinet Rutte voelen. Wanneer de regering armoede bewust vergroot is dat onacceptabel. Wij willen bijdragen aan de verbinding van mensen die hier tegen zijn.

De ene keer zal dat met een Slingeractie zijn, de volgende keer .. wie weet. Op onze website kunnen mensen manieren van verbinden vinden onder arm in arm.’ He platform dankt de burgers, politici en de Werkgroep Welzijn en Levensbeschouwing (WWL) voor het arm in arm gaan tegen armoede en voor elkaar.

Artikel delen: