Reis boeken, dan GGD bezoeken

Zwolle – Er nog even lekker tussenuit in de kerstvakantie of het nieuwe jaar goed beginnen? Vergeet niet om te zorgen voor een goede voorbereiding op de reis, die GGD Reizigerszorg de reiziger kan bieden. Met een vakantie in het vooruitzicht, denkt de vakantieganger aan plezier, niet aan gezondheidsrisico’s. Toch kunnen andere eetgewoonten en hygiëne voor flink wat ongemak zorgen. Dat kan ook in minder tropische bestemmingen zoals de landen rond de Middellandse Zee. Veel ziekten worden namelijk opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen.

De meeste risico’s kunnen namelijk met een paar basisregels worden beperkt, terwijl een aantal infectieziekten met een inenting voorkomen kunnen worden. De GGD Reizigerszorg, die niet voor niets de slogan Vertrouwd, deskundig en betrokken hanteert, kan een ieder daarbij van dienst zijn met voorlichting en vaccinaties. Daarom is het verstandig, ook bij het boeken van een reis, om naar GGD Reizigerszorg IJsselland te gaan of de website van GGD IJsselland te bezoeken. Het is namelijk mogelijk vlak voor de vakantie nog vaccinaties te krijgen. Dan is het aan te raden de basisvaccinaties (DTP, Hepatitis A en eventueel Buiktyfus) als voorzorgsmaatregel te nemen. Op deze manier is de vakantieganger voor een volgende last-minute en de komende jaren in ieder geval tegen deze infectieziekten beschermd.

Wilt u alles weten over gezond op reis dan heeft GGD IJsselland drie locaties, waaronder Zwolle, Deventer en Steenwijk, waar iedereen terecht kan voor informatie en vaccinatie. Maak een afspraak of kijk voor de inloopspreekuren en meer informatie op de website.

Artikel delen: