Vierde editie schoolbasketbaltoernooi Zwolle

Zwolle – SportService Zwolle organiseert woensdag 14 december in samenwerking met Landstede Basketbal en Be Quick ‘28 Basketbal voor de vierde keer het schoolbasketbaltoernooi. Vorig jaar was het schoolbasketbaltoernooi een groot succes met 32 deelnemende teams. Dit jaar gaan opnieuw 32 teams de sportieve strijd met elkaar aan!

Het schoolbasketbaltoernooi voor de Zwolse basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8 heeft plaats in het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle, en duurt van 13.30 tot circa 17.30 uur. Er wordt vijf tegen vijf gespeeld in mixed-teams, waarbij steeds minimaal twee meisjes in het veld moeten staan. De scheidsrechters tijdens de wedstrijden zijn onder andere vrijwilligers van Be Quick ’28 Basketbal. Verder is ook ‘Fair Play’ tijdens deze vierde editie van het schoolbasketbaltoernooi een belangrijk item. Er wordt volop aandacht besteed aan sportief gedrag, normen en waarden en respect voor elkaar, voor de scheidsrechter en voor de sportaccommodatie. Het schoolteam dat zich het sportiefst gedraagt en zich netjes aan de regels houdt wint de Fair Play Prijs.

De organisatie van het schoolbasketbaltoernooi hoopt al met al op een succesvol en sportief toernooi met veel scores, veel actie, héél veel plezier en bovenal gaan de organisatoren er vanuit dat Fair Play, bij een ieder, hoog in het vaandel staat.

Artikel delen: