Leerlingen Aquarel sluiten dansproject af met Flashmob

Zwolle – De afgelopen weken hebben leerlingen uit groep 3 t/m 8 van basisschool De Aquarel vol enthousiasme meegedaan aan een dansproject op school o.l.v. Marileen Fabels, dansdocent van Muzerie.. Maandagmiddag sloten ze het project af met een verrassende flashmob speciaal voor de kleuters èn voor alle ouders.

12-12-2011_flashmob_shool_de_aquarel_1.jpg

De Aquarel schreef zich bij Kunstencentrum Muzerie in voor een leerlijn dans, waarmee de school zich de afgelopen weken specialiseerde in de discipline dans. Elke groep kreeg 5 danslessen van dansdocente Marileen Fabels. De jongste groepen richtten zich op het beleven van dans, bij de kinderen uit de middenbouw stond beweging centraal en de oudere kinderen verdiepten zich in dansstijlen en culturen. Vaak kwamen ze koud van de klas naar het speellokaal, dat ze aan het einde van de dansles zwetend verlieten. “Kinderen raakten zo enthousiast dat er spontaan een idee voor de Flashmob ontstond, waar alle kinderen aan mee kunnen doen. In groep 7 ontstond het idee over een uitvoering bij het Zwolse station, maar we denken met deze actie op het schoolplein ook alle toeschouwers aan te kunnen steken!” Aldus Marileen.

12-12-2011_flashmob_shool_de_aquarel_2.jpg

12-12-2011_flashmob_shool_de_aquarel_3.jpg

12-12-2011_flashmob_shool_de_aquarel_4.jpg

“Na de flashmob hebben we een dansbal georganiseerd: alle dansers nodigen iemand aan de kant uit om een dansje mee te doen en zo hopen we dat er geen kind of ouder meer stil staat”. De school hoopt dat de danslessen iets ‘los’ gemaakt hebben bij de kinderen. Misschien hebben ze nieuwe mogelijkheden ontdekt om zich uit te drukken, en zijn er zaadjes gelegd voor danstalenten onder de leerlingen.

Artikel delen: