Meisjes aangereden

Op de Hollewandsweg vond maandagmiddag 30 april een aanrijding plaats. Twee meisjes van 14 jaar uit Zwolle raakten hierbij gewond. Zij staken de weg over vanuit de IJsselcentraleweg en zagen vermoedelijk de naderende personenauto, bestuurd door een 42-jarige Zwollenaar over het hoofd. De meisjes werden per ambulance, met een hoofdwond en nekklachten, naar het ziekenhuis gebracht.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Het is ook een levensgevaarlijk punt. Als je vanaf het fietspad langs de IJsselcentraleweg de Hollewandsweg over wilt steken naar het fietspad richting de manege, zie je het verkeer van links (komend vanaf de stoplichten) nauwelijks.

  Verder heb je van die ‘leuke’ automobilisten die vanaf de IJsselcentraleweg links de Hollewandsweg inslaan en dan meteen vol gas geven.
  Als fietser wil je oversteken, maar dan komt zo’n kamikazepiloot en dan blijf je maar voor alle zekerheid op het middenstuk staan.


  Maak melding

 2. Inderdaad een levensgevaarlijk kruispunt. >:(
  Het zal al overzichtelijker worden als de gemeente de struiken eens op tijd zou inkorten of beter nog weg halen.
  Maar ja… de verkeerswethouder van Zwolle, Janco Cnossen, doet wel van allerlei toezeggingen en beloftes, maar ze ook daadwerkelijk nakomen is er uiteraard niet bij. :- 🙁
  Er zullen eerst weer doden moeten vallen voordat er echt actie ondernomen gaat worden. :'( 😮


  Maak melding

 3. Het lijkt me goed om op deze plek maatregelen te nemen. Overzicht verbeteren, en de snelheid eruit halen voor het verkeer op de Hollewandsweg. Drempeltje?

  De oversteek van de IJsselcentraleweg vanaf het fietspad door Zuid, naar de nog verder zuidwaarts gelegen woonwijk is net zo’n punt waar je van je sokken gereden wordt door snelheidsduivels.


  Maak melding

 4. Hoi,

  Zaken als snoeien van struiken die zorgen voor een gevaarlijke verkeers-situatie:

  Heel eenvoudig: bellen met de servicelijn van de gemeente zwolle. 038-4983300 en je opmerking / klacht doorgeven. Ik doe dit regelmatig, bij bijv. glas op de weg, verzakte tegels, opgeschoten struikgewas. Mijn ervaring is dat er vlot, vaak zelfs erg vlot, actie ondernomen wordt. Er zit dagelijks een team op de weg om deze meldingen aan te pakken. Gewoon doorbellen van de situatie dus. En niet spelen via de wethouder. Die heeft wel andere zaken te regelen.

  Groet van Q106


  Maak melding

 5. Kwam net langs fietsen toen het was gebeurd en de loeiende sirenes waren in de verte al hoorbaar. Op de weg lag voor de auto een meisje omringd door bezorgde voorbijgangers…..Heel naar om te zien. Kom regelmatig langs dit punt met fiets of hardlopend. Je moet wel haast stilstaan om te kijken of er auto aankomt razen. Bij mooiweer komen hier ook veel ouders met fietsende kinderen langs. Inderdaad, heel erg link die oversteekplaats. Als ik het goed heb is jaren geleden ook al een overstekend kind gegrepen door een auto en aan de gevolgen overleden. Hopelijk gaat er nu toch wat gebeuren om de zeer verkeersonveilige situatie te verbeteren.  Maak melding

 6. @Q106
  Als de wethouder toezeggingen doet om gevaarlijke verkeerssituaties te verbeteren, dan MOET hij die ook na komen.
  Die Janco Cnossen wordt door ons belastingbetalers van een riant salaris voorzien om meer veiligheid in het Zwolse verkeer te waarborgen.
  Hij laat dit voor de zoveelste keer na en mag daar dus zeker publiekelijk op aangesproken worden.
  De man is kennelijk niet geschikt voor deze taak en is al helemaal geen man van zijn woord. >:(

  Waarschijnlijk wacht men zoals vaker eerst weer op een paar dodelijke ongelukken om daarna met trieste cijfers in de hand te laat actie te ondernemen.
  Net zoals eerder gebeurd is op de Diezerkade…. >:(


  Maak melding

 7. Ja, een rotkruising is dat. Je ziet helemaal niks door die struiken.

  Nog erger is de kruising Commissarislaan/fietspad bij de IJsselbolder. Daar zie je pas wat vanuit de auto als je midden op het fietspad staat.


  Maak melding

 8. OT: Waarom kunnen jullie wel alinea’s maken, en ik niet? Ligt dat aan mijn browser? (Firefox). Enter helpt niet, dubbel enter of icm spatie helpt ook niet :-


  Maak melding

 9. Ja, een rotkruising is dat. Je ziet helemaal niks door die struiken. Nog erger is de kruising Commissarislaan/fietspad bij de IJsselbolder.

  Daar is dus vanmiddag dus een aanrijding gebeurd tussen een meisje op de fiets en een witte bestelwagen rond 14.00 uur.


  Maak melding

 10. Daar zie je pas wat vanuit de auto als je midden op het fietspad staat.

  Chris, het is een voorrangskruising voor fietsers, dus je moet daar gewoon goed uitkijken, dus voor het fietspad en niet op het fietspad


  Maak melding

 11. als je vanuit het winkelcentrum komt, dan kan je pas rechts wat goed zien als je al het fietspad oprijdt. Dat komt door die hinderlijke haag.

  Vroeger hadden de fietsers daar trouwens helemaal geen voorrang. In principe is dat verkeersveiliger voor de fietser.

  Ik ben zelf ook wel eens aangereden op dit fietspad (bij de Stadhouderlaan).


  Maak melding

 12. Misschien is het een idee om bij de Hollewandsweg/IJsselcentrale weg een rotonde neer te zetten, dat haalt de snelheid uit het verkeer. De max is hier 50, en dat is voor je gevoel wat aan de lage kant, meestal wordt hier wel 70 gereden.


  Maak melding

 13. Chris, vroeger kan natuurlijk heeeeel lang geleden zijn, maar volgens mij hebben fietsers daar bij de IJsselbolder al zeker 10 jaar voorrang.

  Over de Hollewandsweg: Die zouden ze jaren geleden al aanpakken, maar waarom dat niet gebeurt is? Zal wel een centenkwestie zijn. Misschien dat de gemeente nu weer gealarmeerd is en de veiligheid van de weg wat hoger op haar verlanglijstje zet.


  Maak melding

Reageer