Henrike Vonk wint prijsvraag nieuwe slogan Greijdanus

Zwolle – Henrike Vonk, leerling uit VWO 6 van het Greijdanus College in Zwolle, had een bijzondere middag. De bestuurder en vestigingsdirecteur van de school verrasten haar maandagmiddag door onverwacht een bezoek te brengen tijdens een les geschiedenis. Ze kreeg een waardecheque van 150 euro overhandigd. Ze heeft deze prijs gewonnen met de wedstrijd voor een nieuwe slogan van de school.

greijdanus_college.jpg
Henrike Vonk, VWO 6 Greijdanus College te Zwolle, ontvangt prijs voor winnende slogan…

Haar idee ‘In Het Licht’ leek het meest op de slogan die het Greijdanus uiteindelijk gekozen heeft: ‘Schitteren in Zijn licht’. In het voorjaar heeft de school een wedstrijd georganiseerd voor personeel en leerlingen, met de oproep om de nieuwe slogan voor het Greijdanus College te verzinnen. “Er kwamen rond de 100 slogans binnen”, aldus de bestuurder van de school, Martin Jan de Jong. “Mooi om zoveel betrokkenheid te zien. Opvallend was ook dat het merendeel van de slogans direct of indirect verwees naar de gereformeerde identiteit van de school.”

Greijdanus, met vestigingen in Zwolle, Hardenberg, Meppel en Enschede, heeft niet alleen een sloganwedstrijd georganiseerd om advies in te winnen voor de keuze van een nieuw motto. Samen met Mercurius Identiteitsmarketing zijn ze in gesprek gegaan met ouders, leerlingen en personeel om te ontdekken wat de unieke identiteit, het onderscheidend vermogen, van de school is. Gert Disberg van Mercurius: “In de gesprekken met de doelgroepen zijn we op zoek gegaan naar antwoorden op de vragen: Wie is Greijdanus? Wat onderscheidt de school van andere scholen? Welke betekenis heeft ze voor leerlingen en ouders?” Conclusie op die vragen was elke keer opnieuw het feit dat Greijdanus een gereformeerde school is. Martin Jan de Jong: “We zijn een school waar je niet alleen leert voor een diploma, maar waar je ook mag groeien als kind van God. Onze unieke identiteit als school is dat je -leerlingen en medewerkers- je persoonlijke identiteit mag ontdekken en ontwikkelen. Daar willen we je op school bij helpen. Samen willen we de gaven en talenten die we gekregen hebben inzetten om te schitteren voor God en onze omgeving.”

De aanleidingen om te kiezen voor een nieuwe slogan zijn divers. “We zien een verschuivingen in de kerkelijke omgeving. Kerken gaan steeds minder van elkaar verschillen, maar mensen in kerken steeds meer. Dat vraagt van een gereformeerde school dat ze meegaat met die ontwikkeling. We hebben de afgelopen twee jaar nieuw beleid geformuleerd rond identiteit en inschrijving. We zijn een gereformeerde school die graag modern, uitdagend en kwalitatief goed onderwijs biedt voor iedereen die zich in die identiteit herkent. Daar past een nieuwe slogan bij die dit kernachtig verwoordt. We willen, nog meer dan we al deden, ons als school richten op onze christelijke identiteit. Op God die ons schitterende gaven heeft gegeven en een opdracht om Zijn licht te verspreiden in de wereld om ons heen”, aldus Martin Jan de Jong.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Haha wat moest ik lachen bij het lezen van dit pr-bericht. Allereerst zot om een leerling een prijs van 150 euro te geven…. Voor een slogan. En dan ook nog met de verzonnen slogan aan de haal gaan. Haha. Nou Henrike, je deed leuk mee, maar we hebben je zinnetje toch nog even aangepast. Want we hebben dat bureau niet voor niets betaald. Haha. Typisch.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.