Milieuvriendelijk wonen-project in Muziekwijk slaat aan

Zwolle – Op zaterdag 10 december zijn Woningstichting SWZ en de vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen gestart met de verkoop van achttien ecologische woningen in de Muziekwijk in Zwolle. Er was veel belangstelling voor de woningen en enkele geïnteresseerden hebben meteen een optie genomen.

milieumuziekwijk.jpg

Het was een bijzondere verkoopdag. Geïnteresseerden in een koopwoning konden direct met hun toekomstige buren het gesprek aangaan. Immers, vele leden van MMWT denken al geruime tijd mee over dit project en vanuit deze kennis konden ze geïnteresseerden de bijzondere aspecten van het project vertellen. Naast de toekomstige bewoners waren ook medewerkers van SWZ aanwezig en de aannemer die monsters van alle bouwmaterialen (zoals het hout voor de gevel en het natuurlijke isolatiemateriaal) liet zien.

Duurzaamheid, de mix van huur en koop, alsook de goede betaalbaarheid waren belangrijke aspecten waarop mensen waren afgekomen. Voor de woningen onder de € 200.000 v.o.n. bestaat de mogelijkheid deze te kopen onder Koopgarant. Deze woningen zijn daardoor extra aantrekkelijk, omdat de koper 20% korting krijgt op genoemde v.o.n.-prijzen en SWZ dan een terugkoopgarantie afgeeft.

Het project, bestaande uit 19 eengezinswoningen en 17 appartementen, wordt gerealiseerd dichtbij het Zwarte Water en wijkboerderij De Klooienberg. De in 2013 op te leveren woningen worden gebouwd in een U-vorm rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Een belangrijk element binnen het project is de gemeenschappelijke en kindvriendelijke binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Naast deze gezamenlijke binnentuin hebben bewoners van de grondgebonden woningen een eigen tuintje.

De verwachting is dat bewoners van dit complex minder auto’s hebben dan bij een regulier project. Er komen 23 overdekte parkeerplaatsen voor de 36 woningen. Op het dak van deze parkeergarage komt grenzend aan het binnengebied een terras, waar vanaf men uitzicht heeft op het groen van de omgeving en natuurlijk ook op het Zwarte Water.

De vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen bestaat uit een groep enthousiaste mensen die vanuit dezelfde motivatie, milieuvriendelijk wonen op een plek waar ‘noaberschap’ centraal staat, hebben meegedacht aan het ontwerp van dit project. Duidelijk mag zijn dat het een plek wordt waar men voor elkaar klaar staat en samen de verantwoordelijkheid neemt voor de directe leefomgeving.

Meer informatie over de woningen en de vereniging is te vinden op www.muziekwijkzwolle.nl/mmwt en www.mmwtzwolle.nl.

Het project wordt gesubsidieerd door de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

Artikel delen: