Eerste clinics Talentvol Schoolbezoek zijn groot succes

Zwolle –  De eerste clinics van het project Talentvol Schoolbezoek, georganiseerd door Topsport Overijssel, waren een groot succes. Op 21 november werd de eerste clinic georganiseerd door profwielrenster Loes Gunnewijk. Met deze clinic maakten 27 leerlingen van basisschool de Esmoreit in Luttenberg kennis met de wielersport.

Afgelopen week zijn er nog vier clinics gegeven door een aantal talenten en topsporters. Aanvoerder van Landstede Volleybal, Mark van Lenthe, heeft op de Fontein in Kampen een volleybalclinic gegeven, Speelster van FC Zwolle Chelsea Disseldorp liet de leerlingen van Het Scala in Kampen kennismaken met voetbal en Tijmen Maakaal, hockeykeeper van de Nederlandse A-junioren, gaf een clinic aan groep 8 van CBS Het Stroomdal. Hij deed dit geheel in stijl in volledig keeperstenue! Afgelopen vrijdag heeft Bianca Roosenboom een skeelerclinic gegeven aan de leerlingen van De Dolfijn in Heino.

Deze week staat er wederom een voetbalclinic op het programma door een speelster van FC Zwolle. Lydia Borg zal de kinderen van basisschool CBS Matenburcht in Zwolle de vaardigheden van het voetbal leren. Na deze voetbalclinic staan er nog twee clinics op het programma. Één clinic staat gepland op 27 januari in Kallenkote. Sven Jonker van voormalig landskampioen korfbal DOS’46, zal de leerlingen van basisschool Kallenkote enthousiast gaan maken over de korfbalsport. De laatste clinic in Zwolle wordt nog gepland door Topsport Overijssel.

Het project Talentvol Schoolbezoek wordt door Topsport Overijssel georganiseerd en bestaat uit een serie clinics die door topsporters gegeven worden. De clinics vinden plaats op een aantal basisscholen in de gemeenten Zwolle, Kampen, Steenwijkerland en Raalte. De clinics worden gegeven aan de groepen 7 of 8 en duren ongeveer twee uur. Topsport Overijssel hoopt hiermee basisschoolleerlingen te inspireren tot een gezonde leefstijl waarin voldoende beweging een prominente rol heeft. Door de clinics maken ze op een leuke manier kennis met verschillende sporten.

Artikel delen: