Meimaand Groene Fietsmaand

Lekker er op uit met de fiets. Dat is dé manier om de leukste plekken van Nederland te verkennen. Landelijk staat de maand mei in het teken van fietsen en fietsevenementen. Dat betekent leuke tochten, activiteiten, arrangementen en tips. Aangezien Zwolle de Groenste stad van Europa is geworden, is het in deze stad de Meimaand Groene Fietsmaand. Voor wie van fietsen houdt, wordt mei dus een feest om te fietsen.

 

De Groene Slingerroute tussen Zwolle en Wijhe dient als basis voor de route tijdens deze Groene Fietsmaand. De route gaat langs de mooiste groene plekken in en om Zwolle. De wethouders dhr. Pot uit Zwolle en dhr. Hollander uit Wijhe hebben elkaar in Zwolle dan ook op bijzondere low rider fietsen ontmoet.

De volgende fietsevenementen vinden in Zwolle plaats:

1 t/m 31 mei, VVV Landelijke fietsmaand

Deelnemers aan de Meimaand Groene Fietsmaand kunnen de route  (57 km) én de juryroute van Groenstad Zwolle (20 km) aanschaffen bij VVV Zwolle. De deelnamebewijzen zijn van 1 t/m 31 mei verkrijgbaar voor € 2,- bij VVV Zwolle.

12 mei, Electra Cruisertocht 2007 ‘Rondje Zwolle’

Ludieke fietstocht voor iedereen die op een cruiser, chopper, low-rider of andere retro-fiets rijdt. Onderweg wordt gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes door restaurant ’t Pestengasthuys en het Proeflokaal. Nowak Wereldfietsen zorgt voor een heus Concours d’elegance, waarbij degene met een mooiste, gekste of meest originele fiets een prijs wint. De dag wordt om 18.00 uur feestelijk afgesloten met live muziek in het Proeflokaal. Deelnemers kunnen zich om 15.00 uur verzamelen op het Grote Kerkplein, waarna de tocht om 16:00 uur van start gaat. Aanmelden voor de tocht kan via info@nowak.nl. Deelname is gratis.

13 mei, Moederdag Tandemdag

Verras de moeders op moederdag door samen op een tandem de juryroute Entente Florale (20 km) te fietsen. Twee professionele gidsen zullen de dag begeleiden. Onderweg wordt gestopt voor een hapje, een drankje en leuke activiteiten. Deze leuke en soms hilarische fietstocht wordt georganiseerd door Het Proeflokaal van Zwolle en Xanders Bazaar. Om 14:00 uur start de fietstocht vanaf de Potgietersingel. Reserveren kan voor 5 mei via info@pfk.nl of bij Het Proeflokaal. Deelname kost € 25,- per twee personen. Er zijn maximaal 100 tandems dus wees er snel bij.

21 t/m 24 mei, Rabo Zwolse Fiets4daagse

Vier dagen volop genieten van de groene omgeving van Zwolle: de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug, de Noordwesthoek en de kleine plaatsjes langs de IJssel. Dat kan van 21 tot en met 24 mei met fietstochten over afstanden van 20, 40 en 60 km. De routes zijn volledig bewegwijzerd. Iedere dag gaat de tocht door een ander gebied. Dagelijks om 13.00 uur kan de route van 40 km gefietst worden onder begeleiding.

Van 10.00 tot 18.00 uur is de organisatie aanwezig om iedereen op weg te helpen.  Startplaatsen:

Maandag 21 mei: BDG-sporthal Zwolle-Zuid, Van der Heydenstraat 2.

Dinsdag 22 mei: CR Het Engelse Werk, Het Engelse Werk 4.

Woensdag 23 mei: Café De Vrolijkheid, Oude Meppelerweg 3.

Donderdag 24 mei: CR Het Engelse Werk, Het Engelse Werk 4.

Kosten bedragen € 2,50 per dag, € 6,- voor 4 dagen zonder aandenken en € 10,- voor 4 dagen met aandenken. Meer informatie: www.swolland.nl.

Artikel delen:

Reageer