Kerstlichtjestocht in Zandhovebos Zwolle Zuid

Zwolle – Na twee jaar afwezigheid is er weer een kerstlichtjestocht in Zwolle Zuid. Een lint van drieduizend kaarsjes in glazen potjes verlicht aanstaande zaterdagavond 17 december in het Zandhovebos in Zwolle-Zuid. Langs de sfeervolle wandelroute wordt het kerstverhaal nagespeeld met Romeinse militairen, herders, wijzen uit het Oosten en natuurlijk het kerstkind in de stal.

kerstlichtjestocht.jpg

Tweehonderd vrijwilligers uit de Koningskerk en de Zuiderhof maken het evenement tot een belevenis. Alle bezoekers worden in de sfeer gebracht van tweeduizend jaar geleden toen het Romeinse Rijk in het Heilige Land de baas was. In die tijd werd Jezus geboren in de stal van Bethlehem. "De kerstlichtjestocht is een gratis uitstapje voor alle leeftijden", vertelt één van de initiatiefnemers Wim Eikelboom. Alle hoofdrolspelers uit dit bijbelverhaal zijn te zien tijdens een wandeling door het Zandhovebos. "Ook minder bekende figuren als de engel Gabriël en koning Herodes spelen mee", vertelt Wim Eikelboom. Hij noemt de kerstlichtjestocht "een kadootje van de kerken in Zwolle-Zuid aan de inwoners van de wijk".

Alle spelers zijn gekleed in kostuums uit vroegere tijden. De wandeling door het bos duur circa drie kwartier. Onderweg zijn er kaarsjes en vuurkorven. Na afloop is er gratis warme chocolademelk. Behalve tientallen amateur-acteurs, verlenen ook twee koren hun medewerking : Anthem en Response.

De kerstlichtjestocht is een initiatief van twee kerken in Zwolle-Zuid samen met zorgcentrum Zandhove. Vanaf half vijf zijn rolstoelers en scootmobielen welkom. Vanaf vijf uur tot zeven uur zijn alle andere bezoekers welkom. Ieder mag zelf een starttijd kiezen.

Voor meer informatie : www.kerstlichtjestochtzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 8
 1. @christapharij, weet je waar het zandhovebos is. Als je weet waar het is, dan weet je ook dat de keuze’s van begin van de tocht erg beperkt is. Dus zou zeggen fiets er naar toe, en het wijst zich vanzelf.


  ⚠️ Meld

 2. Misschien kan er ook overwogen worden autistische mensen vanaf half 5 toe te laten ik wil graag heen, maar de massa is te heftig voor mijn zoon.


  ⚠️ Meld

 3. @Sally, er was voor 5 uur gelegenheid voor mensen die een mobile beperking hebben, dus rolstoel, scootmobiel enz. de gelegenheid om eerder te gaan. Mijn buurvrouw ging ook. Misschien was dat voor zou zoon ook een mogelijkheid geweest. Kan niet inschatten wat voor jou zoon wel of niet te druk is.
  Informeer eens bij de organisatie voor volgend jaar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.