Oplevering eerste woning modernisering Dieze-Oost

Zwolle – Op maandag 12 december overhandigde Evert Leideman, directeur van deltaWonen, op feestelijke wijze de sleutel aan Annelies Meijerink en Arjan Dunning; de eerste nieuwe huurders van de in totaal 102 woningen die deltaWonen momenteel in Dieze-Oost moderniseert.

ondertekeningsleuteldo.jpg

In totaal worden 102 woningen gelegen rondom het Simon van Slingelandtplein geheel gemoderniseerd tot duurzame woningen met energielabel A. Nieuwe kozijnen, dakpannen, maar vooral binnenin alles nieuw en comfortabel. DeltaWonen heeft besloten deze woningen niet te slopen vanwege de architectonische kwaliteit van het complex. Door de huidige woningen te laten bestaan, blijft het authentieke karakter en het herkenbare hart van de wijk behouden en wordt het zelfs versterkt. Daarnaast worden de woningen comfortabeler door nieuwe, ruime badkamers, toiletten en keukens. De woningen worden op hoog woontechnisch niveau gebracht van energielabel E, F, G naar energielabel A.

Deltawonen gaat tot 2013 verder met de modernisering van 102 woningen in Dieze-Oost. Van deze woningen gaan 22 woningen begin volgend jaar in de verkoop. Uniek is de transformatie van appartementen naar 10 herenhuizen aan de Paulus Buysstraat en 12 eengezinswoningen aan de Jacob Gillesstraat.

Dieze-Oost ligt dicht bij het centrum en de uitvalswegen van Zwolle. Het is een wederopbouwwijk uit de jaren’50 met verrassend veel ruimte en volop groen. Ook de woonomgeving wordt opgeknapt door de gemeente Zwolle. Dieze-Oost heeft volgens deltaWonen de potentie om een gezellige, levendige wijk te worden. Met goed gerenoveerde huur- en koopwoningen rond het bruisend hart van de buurt; het Simon van Slingelandtplein.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ….en hoe is het met de flats in de Pieter Steynstraat dan. Ons is al JAREN GELEDEN verteld dat de woningen blijven staan, maar er gebeurd maar niks….nu nog twee koude winters is het laatste nieuws. En dan nog onduidelijkheid over hoe en wat…..    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.