SWZ verplaatst drie lindebomen in Muziekwijk

Zwolle – Op dinsdag 13 december heeft Woningstichting SWZ drie lindebomen in de Muziekwijk verplaatst. De grootste boom weegt maar liefst 17.000 kg en is zo’n 14 meter hoog. Voor het verplaatsen van de bomen werd een gespecialiseerd bedrijf, BSI Bomenservice, ingeschakeld. Al eerder werden bomen verplaatst om een echte groene wijk te realiseren. De resterende bomen worden vermoedelijk in de loop van 2013 verplaatst.

bomendecember2011.jpg

Woningstichting SWZ realiseert ruim 300 nieuwe woningen in de Muziekwijk. Als onderdeel van dit project zijn plannen gemaakt voor de inrichting van het openbaar gebied, zoals het groen. Het nieuwe plan voor de Muziekwijk kenmerkt zich door veel groen dat speels wordt aangelegd. Opvallend daarbij zijn de autovrije groenzones. Deze groengebieden hebben allemaal hun eigen inrichting. Zo zijn er kindvriendelijke speelplekken, speciaal aangelegde klavervelden, en zelfs een boomgaard.

Meer informatie over de Muziekwijk op www.muziekwijkzwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zo dat kost wa SWZ en voor de woningen die zo vochtig en slecht voor de mensen zijn in de Isaac van Hornbeekstraat is geen geld ga je schamen .Er zijn daar mensen die door de jaren erg ziek zijn geworden waar ze niets voor doen en gaan ze wel dik geld uit geven voor deze bomen die ze nog maar moeten afvragen of ze na verplaatsing nog doorgroeien


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.