Muurschildering Karnebeektunnel wint Stadsbudget

Zwolle – De muurschildering in de Van Karnebeektunnel (grote projecten) en het ontwikkelen van het bijbelkwartet voor basissscholen (kleine projecten) kwamen dinsdagavond als grote winnaars uit de bus bij de bekendmaking van het Stadsbudget 2011. Het project Muurschildering mocht rekenen op 935 stemmen, het Bijbelkwartet kreeg er 694. Bewoners uit heel Zwolle hebben de afgelopen weken kunnen stemmen op hun favoriete idee. In totaal zijn er ruim 6.000 stemmen uitgebracht.

13-12-2011_wijkbudgettering_raadzaal_3.jpg

Tijdens de feestelijke avond in de Burgerzaal van het Stadhuis ontvingen de winaars uit handen van wethouder Nelleke Vedelaar een cheque van resp. € 30.000,- en € 7.500,- Wie buiten de prijzen viel, kreeg het advies om met de gemeente mogelijkheden te bekijken om het project alsnog een vervolg te geven. De wethouder compimenteerde iedereen die een idee hadden ingediend. Ze riep de verliezers op om toch vol te houden om hun projecten alsnog gerealiseerd te krijgen. De ideeënmakelaar Annemiek de Wolf van de gemeente Zwolle gaf deze avond de indieners tips over hoe zij in de toekomst goede ideeën ten uitvoer kunnen brengen. Ook vertelde één van de winnaars van voorgaande Wijkbudgetten hoe het haar vergaan is.   

13-12-2011_wijkbudgettering_raadzaal_1.jpg

13-12-2011_wijkbudgettering_raadzaal_2.jpg

zijkant_muurschildering.jpg
Eigen Artist Impression

Einduitslag

De overige winnaars zijn:  

Gorte projecten:

 • Wijkrestaurant Zwolle-Zuid
 • Verbeteren sportveld bij wijkcentrum De Bestevaer (restantbedrag)    

Kleine projecten:

 • Aanschaf vijf laptops voor computerles wijkcentrum De Bestevaer
 • Aankleden gemoderniseerde grote zaal wijkcentrum SIO
 • Fietspadenkaart van heel Zwolle
 • Activiteiten wijkboerderij Klooienberg
 • Muurschildering in poort tussen Kapelsteeg en Bethlehemskerkplein
 • Speel- en ontmoetingsplek Zuiderkerk
 • ‘Oranjefeest’ op Koninginnedag in Park Eekhout
 • Bankjes plaatsen bij VVV en de hoek Diezerstraat/Oude Vismarkt
 • Berkum Actief met vijf activiteiten (restantbedrag)

De avond werd gehouden in het kader van het Stadsbudget 2011. In totaal zijn er 61 ideeën ingediend, waarvan er 30 doorgingen. Er was in totaal € 143.000,- te verdelen.
Het beschikbare budget voor grote projecten is € 80.000,-, voor kleine projecten € 63.000,-.

Meer informatie op www.zwolle.nl/stadsbudget

13-12-2011_wijkbudgettering_raadzaal_5.jpg

13-12-2011_wijkbudgettering_raadzaal_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ja John, je vraagt je zeker niet af hoeveel vierkante meter het beslaat en hoeveel verf daar voor nodig is in allerlei kleuren. Over de uren nog maar te zwijgen..


  ⚠️ Meld

 2. muurschildering > leuk waar daar fietsen erg veel mensen langs, maar een bijbelkwartet?!
  met wat voor doel? en voor wie?
  als (christelijke) scholen iets dergelijks willen uitgeven laat ze dat dan landelijk doen met CDA ofzo > maken zij de C ook nog een keer waar in 2011.
  Ik vind dit een idee van brrrr….. Jammer dat dit is beloont!
  (ook al gelden de meeste stemmen)  ⚠️ Meld

 3. 30k is zwaar overrated! Gezien de afbeeldingen die geprojecteerd worden en dan met twee kleurtjes ingekleurd worden is dit binnen een paar weken te doen. En dan rest zeker aan materiaalkosten…right.
  Maar goed, die jongen casht lekker en daar feliciteer ik hem ook mee.


  ⚠️ Meld

 4. en denk maar niet dat de groep die voor de wandschilderingen gezorgd hebben bij de ijsselhallen 30k gekregen hebben. En dat is binnen een dag gedaan!


  ⚠️ Meld

 5. Die wanden bij het viaduct bij Ijsselhallen zijn werkelijk schitterend, pure kunst. Ook ben ik blij dat de wanden ‘versierd’ in de tunnel richting onze mooie binnenstad! Waarschijnlijk een iets minder ‘kunst’ gehalte, maar een strakke Zwolse skyline, met wat Zwolse trots zou ook prachtig zijn!


  ⚠️ Meld

 6. John ga er toch van uit dat deze opzet als voor beeld is toch en dat er een echt werk komt te hangen aan die muur toch met diepte enzo maar daar kunnen we dus pas na schildering een oordeel over geven. En er zijn grotere bedragen uit geven aan(echte kunstenaars) toch waar je van af vraagt wat dat voor nut heeft maar ja iedereen was vrij een project in te dienen en een achterban te mobiliseren en dat is hun goed geluk niks mis mee dus wens ze veel succes en er iets mooi,s van te maken. ronny


  ⚠️ Meld

 7. Pfff een bijbelkwartet:'(, de kerken zouden wel weer opgeroepen hebben om daarop te stemmen, en al die lui als makke lammetjes de sekte leider volgen 😮


  ⚠️ Meld

 8. Het uitvoeren van zo’n wandschildering is toch een mooie klus voor Cibap?
  Cibap is een kleinschalige zelfstandige vakschool gericht op creativiteit en vakmanschap. http://www.cibap.nl/
  Het zou toch mooi zijn dat geld uit de gemeenschap naar zo’n vorm van onderwijs gaat. En samenwerking met gevestigde kunstenaars en studenten vind ik een win win situatie.

  Dick


  ⚠️ Meld

 9. Klopt, volgend jaar moeten dus alle organisaties van de “potjes” op de hoogte zijn. Met 900 stemmen 30k binnen halen geeft weer dat degene met het grootste netwerk en gun factor de prijs binnen kan slepen. Denk dat dit volgend jaar wel anders is.


  ⚠️ Meld

 10. Stomtoevallig wordt het gedeelte van de vKarnebeekstraat, wat grenst aan de -tunnel binnenkort “heringericht” , mbv artiesten en andere wegversmallingen.


  ⚠️ Meld

 11. Gemeente Zwolle, ik wil u als advies geven om volgend jaar een deskundige even na te laten rekenen wat zo’n muurschildering werkelijk moet kosten, voordat het ingediende plan geaccepteerd wordt. Heel wat verenigingen hadden van 2/3 van 30.000 euro ook een heel mooi project kunnen realiseren. Dat is namelijk het bedrag dat de winnaar nu in eigen zak kan steken…


  ⚠️ Meld

 12. Hoop dat de gemeente om gespecificeerde overzichten vraagt vwb de uitgaven aan de verschillende projecten en indien er zaken niet in de hand zijn dit hard aanpakt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.