Straaljagers zorgen voor geluidsoverlast in Zwolle

Zwolle – Commotie dinsdagavond laat in en rond Zwolle, en met name via het social mediakanaal Twitter meldingen over oorverdovend lawaai van laagvliegende straaljagers in de lucht. Boven Zwolle waren er vanaf 21.45 uur voor een periode van een kwartier diverse vluchten van F-16 jagers die betrokken waren bij een avondoefening van de Koninklijke Luchtmacht.

Vooral het late tijdstip van de oefening was een bron van ergernis voor veel Zwollenaren. Volgens de luchtvaartinformatie ging het over een zogenaamde polly 4ship formation F-16 van Vliegbasis Leeuwarden en Volkel die een oefening hielden boven Oost Nederland. Er werd onder andere geoefend met nachtzichtapparatuur en er werden zogenaamde dogfights getraind. De straaljagers werden in korte tijd boven Zwolle, Kampen, Enschede en Erica gehoord. De straaljagers waren 22.25 uur weer terug in Leeuwarden.

Het uitvoeren van oefenmissies bij duisternis is noodzakelijk voor een optimale training van de F-16 vliegers. De inzet van F-16´s boven onder meer Afghanistan vindt ook bij nacht plaats. Na de modernisering van de F-16 (MLU F-16) zijn de mogelijkheden om in het donker te opereren aanzienlijk verbeterd. Zo heeft de vlieger onder andere zeer geavanceerde nachtzichtapparatuur en doelaanwijsapparatuur ter beschikking gekregen. Het trainen hiermee is pas zinvol wanneer de duisternis volledig is ingetreden.

Vliegbasis Leeuwarden is voor de invulling van het avondvliegprogramma afhankelijk van externe factoren, zoals de beschikbaarheid van het luchtruim (vooral boven zee). Hierover is nauw contact met de luchtverkeersleiding van het Air Operations and Control Station in Nieuw- Milligen. Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met Sectie Communicatie vliegbasis Leeuwarden 058- 2346700. Voor klachten kan eveneens worden gebeld met het gratis nummer 0800-0226033.

Artikel delen:
Reacties 114
 1. Kort tijd? Heb er anders best last van gehad (@S’hagen). Politie gebeld, die wisten van niets en waren “er mee bezig”.
  Kortom, ben weer blij met WLZ (ik twitter dus niet zoals maar weer blijkt).


  ⚠️ Meld

 2. Ik wil niet veel zeggen maar een uur voordat we die straaljager hoorde, hoorde we eerst een lawaai van een soort boeing of zoiets wat heel laag over dieze west vloog. Leek wel of we dicht bij Schiphol woonde zo laag en zoveel lawaai.


  ⚠️ Meld

 3. Mensen moeten niet zo gauw klagen zou gauwer een hulp dienst met toeters en bellen door een straat rijden ( ook als het donker is) dan staat iedereen buiten. Vliegen er een paar straaljagers door de lucht dan klagen ze. Trouwens het was een gaaf gezicht met die na branders aan


  ⚠️ Meld

 4. Wat een gezeik weer zeg!
  Ja ik heb ze gehoord, maar overlast heb ik niet ondernomen..
  Het was rond 22.00, dus bedoel komop zeg mensen het is niet midden in de nacht.
  Wees blij dat er geoefend word!


  ⚠️ Meld

 5. Kan dat voortaan niet gewoon 30 km uit de kust gebeuren?
  Daar is het toch ook nacht? Of is dat alleen in het Oosten.
  Laat ze dat maar eens proberen boven den haag.
  Zal je ze horen. >:(


  ⚠️ Meld

 6. loop toch niet zo te klagen. mensen hebben tegenwoordig overal last van !
  je hoeft maar een scheet te laten en ze zitten al recht op de bank.
  wat een onzin allemaal droeftoeters.


  ⚠️ Meld

 7. ik heb meer last van het geluid van de wind dan van die te gekke snelle F16…

  wat een machtig lekker geluid hebben die dingen… lekker door de bocht scheuren, na-verbranders aan… mmm


  ⚠️ Meld

 8. Er wordt toch uitgelegd waarom e.e.a plaats vind, en waarom op dit tijdstip enz. Had er niet zo’n last van. Vond het wel maf en we vroegen ons af wat is er aan de hand. Even op WLZ kijken, en je bent weer op de hoogte.


  ⚠️ Meld

 9. Straaljagers zijn zwaar ok! Volgende keer lijkt het me alleen wat handiger om dit gewoon om een uurtje of 1800 te doen….. Dan is het ook donker in deze contreien.


  ⚠️ Meld

 10. we mogen blij zijn dat ‘onze’ jongens s’avonds en s’nachts kunnen/willen en durven oefenen.

  probeer de hond maar eens uit te laten in het donker en niet te struikelen, laat staan met 900km/p rondjes scheuren boven Zwolle. -voor hetzelfde geldt waren ze het ABN-Amro gebouw ingevlogen- dus nachtoefeningen zijn noodzakelijk.

  Morgen weer?? cool..


  ⚠️ Meld

 11. Last? Politie bellen? Hallo mensen! Wordt eens echt wakker! Wees blij dat er getraind wordt met de belasting centen. Dat wat er overblijft van defensie in elk geval goed getraind is/wordt! En de politie heeft vast wat beters te doen. Als er iets ergs is, horen we het wel.


  ⚠️ Meld

 12. Voor alle duidelijkheid : morgen en overmorgen ook nog tot 2230 uur kans dat ze overkomen !!! Via Twitter werd gefaked dat ze onder de Rode Loper doorvlogen… Haha….


  ⚠️ Meld

 13. Nou echt overlast ? er gebeurde is iets haha… een uur lang om de 10 minuten vlogen er een stuk of 4 a 5 straaljagers laag over stadshagen ik vond het best spannend !! vroeg me af wat er aan de hand was in het begin omdat ze aan het cirkelen waren , overal gezocht en er stond nergens nog iets over … wij dachten zelf idd aan een oefening juist met deze dichte bewolking ook .. ik ben buiten gaan staan vond het wel gaaf om te zien ….


  ⚠️ Meld

 14. EVA2 weet je wel wat je zegt pfff niet dus.

  En ik zag 2x de na branders aan toen ze richting ZZ vlogen gaaaaaaaaaaaaf en dat geluid . Het klinkt beter dan het geluid wat bij de gemeente weg komt met hun zielige kerst boom voor de deur.


  ⚠️ Meld

 15. wees blij dat je een dak boven je hoofd hebt. en dat ze hier niet zo vaak overvliegen… daar waar ze voor trainen zijn mensen die recht hebben om te klagen of de politie te bellen (als ze die al hebben). ach en je kind vind dat toch machtig mooi zo’n straaljager? geniet er toch van mensen. wat een verwendde maatschappij is dit toch.


  ⚠️ Meld

 16. Al dat gezeur over lawaai van de vliegtuigen.
  Wat denken jullie dat er in tijd van oorlog de vliegtuigen de lucht niet meer ingaan omdat het donker is, laat ze oefenen, dit is ook voor onze vijligheid


  ⚠️ Meld

 17. Laagvliegroute boven Zwolle zou zijn afgeschaft.
  Vandaar dat die mega hoge windmolens van 140 meter hoogte geplaatst mogen worden.
  Maargoed dat ze er nog niet staan want ze raakten bijna mijn boomtoppen.
  En in het verlende daarvan bouwen ze nu die rot krengen die alleen geld opleveren voor de initatief nemers en waarvoor miljarden aan belasting geld wordt weggegooit omdat Zwolle ook zo graag mee wil doen aan dat inmiddels achterhaalde Kyoto verdrag.


  ⚠️ Meld

 18. Als de buurman/vrouw op de pot zit dan lagen ze al van geluids over last hahahahahahahh. Ik was te laat met met camera andres had de weblog een foto gehad. Een F 16 boven je dak een gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf gezicht

  Mensen hou op met klagen als je wild klagen, ga klagen bij de gemeente en niet bij de politie


  ⚠️ Meld

 19. Haha de politie gaan bellen omdat er een paar straaljagers over vliegen. Wat wouden die doen dan met hun klappertjespistool.
  Voordat de politie weet wat er aan de hand is zijn ze alweer verdwenen terwijl het gewoon op NOS teletekstpagina 766 staat.
  Komende dagen meer oefeningen dus laat ze maar komen! 😀


  ⚠️ Meld

 20. Schitterend, dat mensen de politie bellen! 😀

  Vooral dat mensen ook nog echt gaan klagen…

  Misschien ben ik te veel gewend. Ik ben opgegroeid in de buurt van vliegbasis de Peel. Als ik nu op Google maps kijk woonden wij precies in het verlengde van de start/landingsbaan. Schitterend! Toen werd er nog geoefend met door de geluidsbarierre gaan! Dat gaf regelmatig zo’n knal dat het alarm van de varkensstallen van de buren af ging 😉
  Destijds vlogen ze nog met Starfighters. Die moesten om de één of andere reden zo ongeveer boven ons huis “de rem erop gooien”. Dan is het feestje van vanavond peanuts! Geloof me 😀


  ⚠️ Meld

 21. Stadshagen hier. Ja, gehoord maar overdreven veel last wil ik het niet noemen. Het viel me op dat ik ze een paar keer (niet geteld maar het staat me bij 2x) en dat ze wel redelijk laag leken te vliegen maar that’s it.


  ⚠️ Meld

 22. nou ik schok ook wel hoor en om dat tijdstip zat net het verhaal te lezen van luik en dan hoor je dat gedonder … en dan ga je wel even na denken….>:(


  ⚠️ Meld

 23. Hahahaha, de politie bellen omdat je even last hebt van straaljagers. Waar ben je dan aanbelandt?

  Hey Politie, ik heb geen absolute stilte in mijn vinexwijk en dat wil ik wel! Dus stuur een paar mannetjes achter die straaljager aan, want waar betaal ik nu belasting voor! Wat zegt u? Daar heeft u verder niets mee te maken en is een aangelegenheid van Defensie? Maak het even! Ik ben een Chronisch Ontevreden Nederlander en wil dat er naar mijn gezeik geluisterd wordt!

  Pfffff…..

  Volgens mij is iedere man (lees: volwassen jongen) stiekem best een beetje jaloers op die piloten. Zelfs als ze met een partij enorm ethisch gezeik komen.

  Als er ergens om te klagen viel, was het wel de wolken! Ik vond het jammer dat er niets van te zien was. Lijkt me wel spectaculair, zo’n dogfight-oefening met afterburners tegen de zwarte hemel. 😀


  ⚠️ Meld

 24. Wat als er nu een vliegtuig het luchtruim was ingevlogen zonder zich te indetificeren?
  klagen er dan ook zoveel mensen?
  En stel dat ze door de geluidsbarriere gaan?
  willen de mensen dan een schade vergoeding voot de geleden emotionele schade?


  ⚠️ Meld

 25. Schijnbaar mankeerd mij iets aan de oren, heb er in zuid niks van meegekregen eigenlijk.

  Jammer eigenlijk, lijkt me wel een mooi gezicht.

  Dat mensen bij de politie klagen vind ik helemaal fantastisch….Meneer de agent, die straaljagers vliegen te hard. Kunt u geen boetes uitschrijven?
  ;D  ⚠️ Meld

 26. Sorry hoor, mar dit is echt kinklare onzin. Het betrof hier een lijnvliegtuig, danwel vrachtvliegtuig ( met eigen ogen gezien ) welke op een dusdanige hoogte vlogen dat er f16’s op afgestuurd zijn om polshoogte te nemen. Met andere woorden; GEEN OEFENING! Met vriendelijke groet, Bandbox


  ⚠️ Meld

 27. Last heb ik er niet van gehad. Maar waarom is via de media niet bekend gemaakt, dat deze oefeningen er aan stonden te komen.
  Nu staat het wel op teletekst enz. Maar was het maandag ook al bekend dat deze oefening voor deze week en volgende week gepland staan.
  Voorkomt een hoop gezeur.


  ⚠️ Meld

 28. Sorry hoor, mar dit is echt kinklare onzin. Het betrof hier een lijnvliegtuig, danwel vrachtvliegtuig ( met eigen ogen gezien ) welke op een dusdanige hoogte vlogen dat er f16’s op afgestuurd zijn om polshoogte te nemen. Met andere woorden; GEEN OEFENING! Met vriendelijke groet, Bandbox

  Mag ik vragen waar je deze “wijsheid” vandaan hebt?


  ⚠️ Meld

 29. Nixxx gehoord, nixxx gemist en nixxx opgevallen. Zeker omdat we zo’n boeiend gesprek hadden.

  Was het niet een remake van “Schatjes”?

  Lijkt me wel iets voor showbizzbaard-Arnie.


  ⚠️ Meld

 30. @jolien87 ik heb die motoren ook gehoord van die lijnvliegtuig/vrachtvliegtuig, lees eerdere bericht van mij. Als je dat hoort en daarna straaljagers ga je echt niet 1 2 3 aan een oefening denken.


  ⚠️ Meld

 31. Vroegâh melde Defensie van te voren (in een krant ofzo) dat er een laagvliegoefening op komst was. Daarna ging iedereen tevreden slapen. Volgens mij is Defensie het dit keer ‘vergeten te melden’.


  ⚠️ Meld

 32. @Hpbr ; je wordt op je wenken bediend> die zware houwitser heeft vandeweek voor ’t laatst gevuurd. Afdeling gesloten nav minder defensiecentjes.


  ⚠️ Meld

 33. Lachen meer dan 60 reacties om een paar vliegtuigen.Wat een zielig volk die (sommige) zwollenaren.(politie bellen om een straaljager):'(:'(


  ⚠️ Meld

 34. @ingrid Of ik doe de website voor iemand in Amsterdam en woon zelf in Zwolle, dat kan ook nog. ;D
  Ik woon in de AA-landen en heb die F-16 heel hard over horen komen, misschien niet zo hard als in Stadshagen, maar m,n eerste reactie was wel whou wat komt daar aan en ik moet @Dennis04 toegeven dat ik eerst ook een vrachtvliegtuig heb over horen komen. Tenzij F-16 ook heel langzaam kunnen vliegen en het geluid van een boeing maken.


  ⚠️ Meld

 35. Laat ik dan ff zeggen dat ik denk dat de mensen de politie belden om te vragen wat er aan de hand was en niet om de geluidsoverlast! Ik wilde bijna bellen om te vragen of er miss aan de andere kant van het land oorlog was uitgebroken :P;)


  ⚠️ Meld

 36. @ Bericht door Wollie, op 14 december 2011 om 12:20
  Belachelijk, stelletje klagers.

  – alle 68 reacties zijn klagers?
  – waarover klagen ze….dondert jou niet?
  – zou graag met jou een digitaal gesprek aangaan over de slagkracht van defensie/de doelen gerelateerd aan de kosten voor de burger in recessie?


  ⚠️ Meld

 37. Snap wel dat defensie moet oefenen, en denk dat ze gewoon vergeten waren te melden. Maar denk dat bij defensie de hardste klappen vallen helaas tijdens deze recessie. Ik vind dat men juist meer moet investeren in defensie ;), maardat kan ook komen omdat ik zelf bij defensie werk 😉


  ⚠️ Meld

 38. Ja net als de rest van de medewerkers die elders op de schopstoel zitten, hoop je liever dat het een ander is dan je zelf. Maarja gelukkig zitten we voorlopig nog goed (nederlandse onderzeedienst). Maarja you never know 😉


  ⚠️ Meld

 39. Sterkte jongens en meisjes!!!! Pffff werk en werkzoeken….kan er over meepraten én hoorde er van ’t weekend een uiterst schreinend verhaal over.

  Laat die “joker Hillen” nu het erop aankomt (uitdunning defensie is een politieke beslissing) nu ook maar eens EINDELIJK laten zien dat ie een “kerel met kloten is”: zo weinig mogelijk gedwongen ontslagen! Neem aan dat ie nu toch al wel in herplaatsingstrajecten aan het rommelen is?


  ⚠️ Meld

 40. Mensen: kijk even naar de titel van het bericht. Dat gaat toch uit van geluidsoverlast.

  Ik denk eigenlijk dat we het ook niet direct te horen krijgen als de pleuris echt uitbreekt. Is wel vaker geweest dan straaljagers met een ongeïdentificeerd vliegtuig meevlogen. Dat horen we dan meestal de dag erna.


  ⚠️ Meld

 41. @dick volgens mij gaat het hier niet over politiek en huppeldepup maar over geluidsoverlast of schrikken van…het geluid en daar een eigen idee bij hebben. je stuurt het eigenlijk zelf een beetje de kant op van de kosten,en de rest van de politieke kant volgens mij.


  ⚠️ Meld

 42. Bericht door Edwin R, op 14 december 2011 om 13:40

  Ja net als de rest van de medewerkers die elders op de schopstoel zitten, hoop je liever dat het een ander is dan je zelf. Maarja gelukkig zitten we voorlopig nog goed (nederlandse onderzeedienst)

  Bij de DVD noord is t anders schering en inslag:(


  ⚠️ Meld

 43. Eens Plantje: titel. Mooie gelegenheid om verbanden te leggen 😉

  Voor de 11e Johan geldt hetzelfde. En ja (sturen is opzet). Mooi dat ik mijn ei ook kwijt kon over hoe verschrikkelijk het me lijkt om m’n baan te verliezen. Toch vind ik de kosten niet meer te verkopen aan mensen die tegenwoordig in de shit zitten. Met een Europees leger lijkt me weinig mis, hoe ver zouden ze daarmee zijn? Of zouden de individuele landen écht bang zijn macht/status/aanzien/inspraak/verantwoordelijkheid/zeggenschap te verliezen 😮


  ⚠️ Meld

 44. @Hennie kom er maar in meid en neem “Verdieping” mee, die is hier al te lang niet meer geweest……..

  Zeg ut maar wat gaan we met Defensie doen en wat is er tegen een Europees legerT?


  ⚠️ Meld

 45. Ik begrijp dat @dick het defensiebudget niet meer te verklaren vindt ten opzichte van alle mensen die het momenteel zo moeilijk hebben in tijden van recessie? Hij gaat dan wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat afschaffing van de krijgsmacht 70.000 mensen hun baan verliezen.

  Benieuwd hoe @dick dat verdedigt naar deze mensen…


  ⚠️ Meld

 46. En @dick, we hebben het dan alleen nog maar over defensiebanen. Toeleveranciers van defensie komen daar ook nog eens bij. Wat denk jij, hoeveel zouden dat er zijn?


  ⚠️ Meld

 47. Hoi Theo, klopt: deel 1. Deel 2 niet: WERK is zo allemachtig belangrijk. Werk is de sleutel tot veel zaken. Op het chatlog gaat het er net over.

  13:47 getuigde immers al van die mening. Vind het Hillen-deel ook belangrijk van 13:47. Het defensie verhaal is volgens mij puur een politiek verhaal. De links van het midden tot middenpartijen willen wel bezuinigen op defensie: veel te duur in deze tijd van vrede. En JA dus: tuurlijk is het verschrikkelijk belangrijk dat er zo weinig mogelijk mensen verplicht naar huis worden gestuurd. Heb jij overigens ook een beetje zicht op de overhead bij Defensie? Denk je dat het misschien met minder overhead en kortere (communicatie) lijntjes uit zou kunnen?  ⚠️ Meld

 48. Hoi Dick. Ik draai op 16.18 niet de zaken om. Ik geef alleen aan dat bezuinigingen op defensie verder strekkende gevolgen hebben dan alleen op het defensiepersoneel.

  Iedereen levert momenteel zijn steentje bij aan bezuinigingen, jij, ik en ook defensie. Ten tijde van crisis en dus bezuinigingen is het voor partijen vrij makkelijk om naar bezuinigingen op het defensieapparaat te grijpen. Vaak vergeet men echter wat dat in de volle breedte inhoud.

  Dat defensie een herstructurering zou (zal) moeten ondergaan is verdedigbaar denk ik. De tijden veranderen immers. Maar afschaffing of te grote inkrimping zou wel eens in eigen vingers snijden kunnen zijn. Taken herzien lijkt mij veel verstandiger.

  Maar misschien is de discussie inderdaad of-topic. Wilde toch even op je reageren..


  ⚠️ Meld

 49. Goed idee!

  Ontopic heb ik dit geplaatst overigens:

  Nixxx gehoord, nixxx gemist en nixxx opgevallen. Zeker omdat we zo’n boeiend gesprek hadden.

  Was het niet een remake van “Schatjes”?

  Lijkt me wel iets voor showbizzbaard-Arnie.  ⚠️ Meld

 50. Theo: we zijn het zwaar eens over….weinig tot geen verlies van arbeidsplaatsen. Dat moge duidelijk zijn.

  Maar wat zou het defensieapparaat zoals het nu staat (incl tanks) kosten per dag? Hoe nuttig is het in een tijd van vrede? Moeten er ECHT JSF’s worden aangeschaft? Wat is er tegen een Europees leger?

  Hamvraag misschien?

  Als je die kosten per dag aanzienlijk verminderd………kun je er dan niet heel veel mooie, vredelievende, sociale dingen mee doen?


  ⚠️ Meld

 51. @ Theo, hier heb je zeker een punt (ook omdat ik iets van een militair heb gehoord)

  Taken herzien lijkt mij veel verstandiger.

  en hierarchie….natuurlijk belangrijk in een leger. Zou er niet teveel overhead kunnen zijn?

  Jij hoeft niet te antwoorden, maar waarom heeft jullie minister daar nixxxx (zicht- en tastbaars) aan gedaan?


  ⚠️ Meld

 52. eens kijken…. vliegtuiggie komt over, 30 seconden lawaai ofzo? Hoe vaak kwamen ze over? 8x? 10x? in hoeveel tijd? 45 min ofzo? Hoevaak gebeurt dit? 1x per 5 jaar? 10 jaar? Waar maken we ons in hemelsnaam druk over……


  ⚠️ Meld

 53. Dat was egt irri, ik woon in een flat, 10e etage (holtenbroek)
  de tafel trilde zowat >:(>:(>:(>:(
  Mijn hond zat ook nog zelfs te trillen,
  die straaljagers gingen in totaal 9x boven ons heen en weer vliegen:o


  ⚠️ Meld

 54. @Jolien87, dit heeft niets met wijsheid te maken, maar met mensen van ver voor 1987 die nog dienstplicht hebben gekend, Bandbox sommige dienstplichtigen van jullie wel bekend. Daarnaast met eigen ogen een lijnvliegtuig of vrachtvliegtuig dc130 ? gezien op nog geen 100-200 meter hoogte. Luttele minuten later een F16 Squadron erachteraan. Ervaring en kennis leert dat er contact is gemaakt met het vliegtuig, een identificatie is gedaan, en het vliegtuig naar veilige hoogte heeft laten klimmen danwel via Enschede het Nederlandse luchtruim heeft verlaten.

  Let wel, het interesseert me geen moer of dat vliegtuig nou wel of niet overvloog, en of we daar overlast van hebben, maar kom niet aan met een oefening. Dat is echt flauwekul. Dit was een 100 % spoedmissie.  ⚠️ Meld

 55. @DENNIS04

  Er staat toch ook duidelijk in bovenstaand artikel dat geoefend wordt op ‘dogfights’. BandBox verzorgd de Dogfight’s. Waarom is het niet aannemelijk dat het hier gisteren en vanavond om een oefening ging en gaat? Ik begrijp al die drukte om dat vliegen hier niet zo…:'(


  ⚠️ Meld

 56. Laat ze maar komen dan kan Zwolle vanavond en morgen weer klagen en vanavond de politie weer lastigvallen die naar mijn mening wel wat anders heeft te doen dan klagers aan te horen.


  ⚠️ Meld

 57. tuurlijk… ze komen 8x over Zwolle vliegen als er een vracht/passagiersvliegtuig met onbekende id ergens vliegt… komt die ook 8x over Zwolle dan? hou effe op met die onzin zeg… dat was een oefening!


  ⚠️ Meld

 58. Het leek er wel degelijk op of er een vliegtuig ging neerstorten, pas veel later zag ik twee F16’s richting het noorden vliegen met een onnavolgbare bloedgang. Oefening? Prima! Maar….. zou het echt een vijandig vliegtuig zijn geweest zijn dat achtervolgd werd?? OOOOOOOhhhh, ik vind complottheorien zo gaaf!!!


  ⚠️ Meld

 59. Volgende keer aub van tevoren vermelden in de kranten en op WLZ!
  :'( Mijn vorige leven trauma kwam weer opzetten gisteravond, kon de hele nacht niet slapen.
  😉


  ⚠️ Meld

 60. Als jij een hond hoort blaffen bij de buren denk je ook aan een zelfmoordaanslag in Kabul?
  hennie wat een domme opmerking……slaat nergens op….


  ⚠️ Meld

 61. Nou dat duurde boven Meppel ruim een uur, steeds opnieuw lawaai, tot na half 11. Schandalig! Ga dat lekker boven de Noordzee doen. Of beter nog…. Er moet toch nog bezuinigd worden volgend jaar? Stop met dit onzinnige gevlieg, zeker ’s avonds en ga die klotedingen gewoon verkopen in plaats van nieuwe vliegtuigen aan te schaffen. En als er dan toch gevlogen moet worden, informeer de burger en vraag vooraf een vergunning aan bij alle gemeenten en provincies die het betreft, zodat er bezwaar tegen gemaakt kan worden. Als een gewone burger een feestje wil geven waar lawaai bij gemaakt wordt, dan moet dat immers ook.


  ⚠️ Meld

 62. Bericht door Plantje, op 15 december 2011 om 08:02
  Ik heb gisteren niets gehoord trouwens…. wie wel?

  Wel een vliegtuig tegen ongeveer 12 uur. Helaas geen f16’s gehoord.

  . Daarnaast met eigen ogen een lijnvliegtuig of vrachtvliegtuig dc130 ? gezien op nog geen 100-200 meter hoogte. Luttele minuten later een F16 Squadron erachteraan.

  Het is toch ondertussen wel bekend dat Rusland al vele malen zowel ons luchtruim als van de andere navo landen heeft geschonden.

  Hoe nuttig is het in een tijd van vrede?

  Is het dan vredestijd?  ⚠️ Meld

 63. Het mooie is: er zijn op twitter en de media WEL heel veel reacties, maar het overgrote merendeel van de reacties van lezers is in de trant van ‘ wat zeuren mensen nou’. Er zijn relatief erg weinig reacties ‘ wat een herrie en ik heb er serieus last van’. Hooguit een enkeling, waar vervolgens iedereen op reageert met een reactie als ‘wat zeurt iedereen nou’.

  Alleen doordat er over bericht wordt, denken lezers klaarblijkelijk dat er dan ook veel geklaagd wordt. Volgens mij is dat dus helemaal niet zo. Lees de reacties zelf maar eens door. Het is alleen opvallend en een beetje ‘spannend’. F16’s hoor je nauwelijks meer, en dan in het donker opeens 4 die om de 5 min voorbij komen. Maar zeer vervelend? Volgens mij vinden veel minder mensen dat, dan de media en wijzelf ons doen suggereren.

  En de mensen die het vervelend vinden. Vind je dat echt heel vervelend of gebeurt er opeens iets ongewoons waar je over mag of kan klagen en doe je dat dan ook (bewust of onbewust).


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.