SportGala Zwolle presenteert vakjury

Zwolle – Stichting Sportief Zwolle presenteert als organisator van SportGala Zwolle met trots haar jury voor de eerste editie van het Zwolse sportgala op 21 januari 2012 in event center Equipe. De vakkundige juryleden krijgen de taak om hun oordeel te geven over de drie genomineerden per categorie van SportGala Zwolle. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Wethouder Gerrit Piek van de gemeente Zwolle treedt op als voorzitter van de vakjury. Gerard Marsman, directeur Coaches Betaald Voetbal en voorzitter van Topsport Overijssel, is de secretaris. En Mariska Pekkeriet van Dommerholt Advocaten zorgt voor de juridische expertise. Naast dit drietal bestaat de vakjury uit de volgende sportliefhebbers: Teun Bouwhuis (Zwolse halve marathon), Trudy Huisman (Rabobank IJsseldelta), Toon Kannekens (SportService Zwolle), Rob van Kessel (Landstede), Herman Nijman (De Stentor), Jan van Ommen (De Ster van Zwolle), Jeroen Dubbeldam (profruiter), Marten Eikelboom (voormalig tophockeyer), Ellen Meliesie (voormalig toproeister), Nico Rienks (voormalig toproeier) en Hennie Spijkerman (assistent-trainer Ajax).

Tijdens SportGala Zwolle worden prijzen uitgereikt in negen categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sport(st)er met een beperking, Sportvrijwillig(st)er, Sportcoach, Sportstimuleringsprijs en Sportfoto van het jaar. Tot en met 31 december 2011 kan iedereen zijn of haar favoriet aangedragen op www.sportgalazwolle.nl . Per categorie worden op 1 januari 2012 drie genomineerden bekend gemaakt.

Gouden Sportboek
Naast de sportverkiezing maakt ook het ‘Gouden Sportboek’ van de gemeente Zwolle deel uit van het SportGala Zwolle. Elk jaar worden Zwolse sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel.  

De gemeente Zwolle heeft in 1988 het Gouden Sportboek in het leven geroepen als eerbetoon aan Zwolse sporters die in hun sport een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald. Deze sporters dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben bovendien een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren. Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten. Tot op dit moment hebben ruim 210 top- en breedtesporters het boek ondertekend en daar is Zwolle trots op! Topsporters zoals Erben Wennemars, Ronald en Michel Mulder, Loes Gunnewijk, Kirsten Wild en Kirsten Lanz hebben het boek al vaker mogen tekenen.

Zwolse sporters die in het afgelopen half jaar een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald, kunnen tot 1 januari 2012 aangemeld worden voor ondertekening van het Gouden Sportboek. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.zwolle.nl/goudensportboekof www.topsportoverijssel.nl (regio Zwolle) en SportService Zwolle www.sportservicezwolle.nl.

Kaartverkoop

Iedereen is welkom op de eerste editie van SportGala Zwolle. Maar wees er snel bij, er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De kaarten zijn alléén verkrijgbaar bij het VVV kantoor Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. De genomineerden zijn:

  In de categorie ??Sportman van het jaar?? is tot dusver alleen stepper Machiel Steenbergen voorgedragen. In de race voor de titel ??Sportvrouw van het jaar?? zijn op dit moment Jascha Slot-Eefting, Kirsten Lanz, Suzanne Herpel, Kirsten Wild en Lydia Mossel. Het aantal nominaties voor ??Sporttalent van het jaar?? kan ook zeker omhoog. De gemeente Zwolle bruist van de sporttalenten. De strijd gaat momenteel tussen Bas Tietema, Maxime Kerstholt, Nina Beekman, Rick Mensink, Wisse Jonker en Max Malestein.

  Wie kent ze niet 😉


  ⚠️ Meld

 2. Gouden Sportbroek

  Naast de sportverkiezing maakt ook de ??Gouden Sportbroek?? van de gemeente Zwolle deel uit van het SportGala Zwolle. Elk jaar worden Zwolse sporters uitgenodigd om de broek te passen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel.


  ⚠️ Meld

 3. Woowww Gerard als veurzitter; Dé Nijmert zelve; Pa van Ommen :o; en of deze mensen ook wat van topsport weten

  Jeroen Dubbeldam (profruiter), Marten Eikelboom (voormalig tophockeyer), Ellen Meliesie (voormalig toproeister), Nico Rienks (voormalig toproeier)

  en gelukkig…..Hennie Spijkerman (assistent-trainer GODENZONEN) wat een kennis! Daar moeten wel goede keuzes uitrollen 😉


  ⚠️ Meld

 4. Kijk, je kan de organisatie nog zo hebben staan, het valt of staat met de bedoeling van het gala. De sporters van Zwolle die in 2011 prestaties hebben geleverd, en 95 % daarvan heeft geen naam. En dan is het gedoemd een teleurstelling te worden. En de winnaar Ronald Mulder (meervoudig Europees Kampioen Inline Skaten) is toch al bekend.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.