Countrydansers WijZ sluiten 2011 af

Zwolle – Woensdagmorgen vond in het Hobbemahuis een bijzonder Zwols evenement plaats: maar liefst 70 countrylinedancers troffen elkaar om in kerstsfeer samen het jaar feestelijk af te sluiten. De sportive bijeenkomst was een initiatief van Herja Rozema. Zij is docent van de sport en beweegactiviteiten van WijZ. Het is niet de eerste keer dat Herja op deze manier een aantal groepen bij elkaar brengt, maar haar initiatief slaat zo goed aan dat het zelfs uit haar jasje lijkt te groeien. Met maar liefst 70 deelnemers was de zaal compleet vol!

14-12-2011_linedance_hobbemaschool_4.jpg

Countryline dance is een dansvorm die uit Amerika is overgewaaid. Er wordt gedanst op Countrymuziek. De dans zelf bevat elementen van traditionele Angelsaksische dansvormen waarbij de deelnemers op een rij dansen. Bij WijZ zijn 4 groepen actief die wekelijks dansen onder leiding van een dansdocent. Voor dit kerstevenement kwamen niet alleen de groepen van WijZ bij elkaar; ook andere groepen uit Zwolle en omliggende gemeente deden mee.

14-12-2011_linedance_hobbemaschool_3.jpg

14-12-2011_linedance_hobbemaschool_2.jpg

14-12-2011_linedance_hobbemaschool_1.jpg

Belangstellenden kunnenl één van de groepen bezoeken voor een gratis kennismakingsles of om vrijblijvend kennis te maken met deze dansvorm. Dat kan op maandagochtenden in WijZlocatie Werkeren, op donderdagmiddagen in de Emmauskerk in Berkum en op woensdagochtenden in het Hobbemahuis.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.