Honderden extra parkeerplaatsen bij Zwolse binnenstad

Zwolle – Met een ludieke actie wordt zaterdagochtend de nieuwe parkeervoorziening bij het Wehkamp-hoofdkantoor in Zwolle in gebruik genomen. Maar liefst 430 parkeerplaatsen zijn vanaf 17 december op piekmomenten, zoals op donderdagavond en op zaterdag, beschikbaar voor binnenstadbezoekers. Verkeerswethouder René de Heer zal als ‘valetparker’ tijdens de opening automobilisten aanbieden hun auto een mooi plekje te geven op het terrein. Hij wordt daarbij geassisteerd door de officiële butler van Librije’s Hotel.

Zwolle maakt veel werk van een gastvrij onthaal van bezoekers van de binnenstad. De afgelopen maanden zijn diverse pilots in gang gezet om gasten van het Zwolse stadshart zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bereikbaarheid is daarbij een belangrijk thema. Een goede doorstroming en een toereikend en goed bereikbaar aanbod van parkeerplaatsen zijn volgens de gemeente daarbij noodzakelijk. Zowel voor fietsers als voor mensen die met de auto of met het openbaar vervoer de binnenstad bezoeken zijn en worden diverse maatregelen genomen om het de gasten naar de zin te maken.

Belangrijk

De ingebruikname van de parkeerruimte bij Wehkamp, precies tussen de snelweg A28 en de binnenstad is daarbij een belangrijke ontwikkeling. Het parkeerterrein (aan de Meeuwenlaan) ligt op een paar honderd meter van het Zwolse winkelgebied. Er is plaats voor vele honderden auto’s. Het tarief voor deze locatie bedraagt 1,09 euro per uur, met een maximum van 5,40 euro per dag. De route naar de nieuwe parkeervoorziening is duidelijk bewegwijzerd.

Al enige tijd kunnen bezoekers van het Zwolse centrum die met de auto komen ook parkeren bij het provinciehuis, aan de Luttenbergstraat. Daar kan eveneens tijdens piekmomenten tegen het genoemde tarief gebruik van gemaakt worden.

Valetparking

Wethouder René de Heer biedt bezoekers van de nieuwe parkeervoorziening bij Wehkamp zaterdag tussen 11.15-12.00 uur aan om hun auto te parkeren op het terrein. De wethouder doet dat als valetparker. De Heer:“Valetparking is een fenomeen dat je geregeld ziet bij bijvoorbeeld hotels zoals Librije’s Hotel, en andere gastvrije gelegenheden. Je neemt mensen er extra werk mee uit handen, het is net dat beetje extra service dat het verschil maakt. Vandaar dat ik als extraatje tijdens de officiële opening het mensen nog makkelijker maak dan we al doen met de ingebruikname van dit parkeerterrein.”De wethouder leert ter plekke de fijne kneepjes van het valetparkeren van de butler van Librije’s Hotel in Zwolle.

Openingstijden

De parkeervoorziening aan de Meeuwenlaan is beschikbaar op koopavonden (donderdag) van 18.00 uur tot en met 22.00 uur, op zaterdagen van 8.30 uur tot en met 20.00 uur en op koopzondagen van 12.00 uur tot en met 19.00 uur. Op specifieke piekmomenten, bijvoorbeeld tijdens drukbezochte evenementen, kan de extra parkeerruimte ook ingezet worden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Als wethouder de Heer het toch zo leuk vindt om in andermans auto te rijden, dan nodig ik hem bij deze uit mijn dochter naar de basisschool te brengen. Die is namelijk een paar honderd meter van mijn huis, maar met het weer van de afgelopen dagen wil ik haar toch graag droog afleveren. En doordat de Heer de knip in Stadshagen in stand heeft weten te houden, moet ik nu kilometers omrijden en draag zo mijn steentje bij aan het dichtslibben van de rondweg…
  Over bereikbaarheid en doorstroming gesproken….Het is fijn dat de Heer zich meer inzet voor Zwolse gasten als voor haar eigen bewoners.


  ⚠️ Meld

 2. Extra parkeerplaatsen? Wanneer kan er eens in het weekend en op koopavonden/koopzondagen bij het Provinciehuis geparkeerd worden? Of wordt er dan gewerkt door de ambtenaren? De stad, dat zijn we zelf, de provincie, dat zijn wij! Die parkeerplaatsen zijn er dus ook voor ons.


  ⚠️ Meld

 3. Bedankt Ingrid, dat wist ik nog niet. Tijdens de halve marathon ( mede gesponsord door de provincie Overijssel!), afgelopen mei, kon er niet bij het provinciehuis geparkeerd worden! Terwijl er toch veel behoefte aan parkeerruimte was.


  ⚠️ Meld

 4. Anna waarschijnlijk heeft tijdens de halve marathon de ambetenaar van het provinciehuis zich verslapen of de kop er niet bij gehad om de parkeerplaats open te stellen voor de burgers.En dat is niet eens zo verwonderlijk onder de ambtenaren bij de provincie


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.