Stadsbudget valt goed in de Pol

Zwolle – Dinsdagavond klonk er gejuich uit de hoek van de initiatiefnemers van de keuken van Zuid toen wethouder Vedelaar de winnaars bekendmaakte van de stadsbudgetten. Maar liefst 748 Zwollenaren stemden voor de Keuken van Zuid en daarmee werd het één van de winnaars van een Stadsbudget. De Keuken van Zuid is een gezamenlijk initiatief van RIBW, Frion, Wijkenvereniging Zwolle Zuid en WijZ.

wijkbudget-4.jpg

Deze organisaties meldden het idee aan bij de Stadbudgetten. Samen met veel vrijwilligers werd er vervolgens een succesvolle campagne gevoerd. De initiatiefnemers zien het grote aantal stemmen als een blijk van vertrouwen voor hun initiatief en een bevestiging van de behoefte aan een buurtkeuken in Zwolle Zuid. De Keuken van Zuid is een initiatief van RIBW, Frion, Wijkenvereniging Zwolle Zuid en Welzijnsorganisatie WijZ. Zij zijn binnenkort  huisgenoten in Wijkcentrum de Pol en willen de ontmoetingsfunctie van dit gebouw voor de wijk nieuw leven inblazen. Daar is behoefte aan sinds Travers zich terugtrok en er ontstaat een mogelijkheid doordat WijZ in het kader van gemeentelijke bezuinigingen verhuist naar de Pol.

De initiatiefnemers zien in de Keuken van Zuid een mogelijkheid om verder invulling te geven aan de buurtfunctie van de Pol. Het is de bedoeling om een wijkrestaurant te ontwikkelen waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en waar zij lekker en betaalbaar eten. Het unieke aan de Keuken van Zuid is dat het wordt gerund door wijkbewoners: zij staan als vrijwilliger achter het fornuis, stellen het menu samen, verzorgen de inkoop, dekken de tafels, doen de bediening en aan het eind natuurlijk de afwas. Daarnaast is de Keuken van Zuid bedoeld als een plek voor workshops, kooklessen en voedingslessen.

De Keuken van Zuid is een echt wijkproject: nu al zijn er vrijwilligers uit de wijk die hun schouders onder de p(l)annen zetten en zich er enorm op verheugen om zo meteen open te gaan voor de wijk. Dan is Zwolle Zuid een belangrijke ontmoetingsplek rijker: een plek waar je elkaar kunt ontmoeten bij een goed en betaalbaar diner, of tijdens de kookworkshops en overige activiteiten die in de keuken plaats zullen vinden. RIBW, Frion, Wijkenvereniging Zwolle Zuid en Welzijnsorganisatie WijZ zijn trots op de vrijwilligers die campagne hebben gevoerd voor de Keuken en bedanken ook via dit persbericht alle Zwollenaren die hun stem uitbrachten op hun initiatief.

Vrijwilligers

De huidige vrijwilligers zijn erg blij met het toekennen van een stadsbudget, maar zij moeten nu ook aan de slag om het initiatief voor Zwolle Zuid te realiseren. Ze kunnen daarbij best hulp gebruiken: vrijwilligewrs die mee willen helpen met opbouwen en daarna met de uitvoering zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden door de Keuken van Zuid via WijZ: 038 8515700.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Een prachtig resultaat voor De Pol en hopelijk krijgen ze veel steen met dit initiatief en wordt het budget jaarlijks gegeven .Weet niet hoeveel het toegekende budget is maar zal wel altijd te weinig zijn in deze dure tijden.Goed dat er zoveel vrijwilligers zich ervoor inzetten en wens ze dan ook heel veel succes.


    ⚠️ Meld

  2. @Pieters, bedankt voor uw positieve reactie! De vrijwilligers en de organisaties zijn ook erg blij met het gewonnen bedrag en zetten er met elkaar de schouders onder. En zo winnen we meer dan alleen geld! Super!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.