ZOA-dag Greijdanus Zwolle

Zwolle – Het Greijdanus College in Zwolle organiseert op vrijdag 23 december 2011 een ZOA-dag. Deze dag staat volledig in het teken van geld inzamelen voor een project van ZOA in Liberia. Het geld wordt verzameld met allerlei activiteiten, waaronder workshops en een voet- en volleybaltoernooi. De officiële opening is om kwart voor tien ’s ochtends in het hoofdgebouw van Greijdanus Zwolle. De dag eindigt rond half twee.

De sectie vmbo verzorgt een grote eindejaarskerstmarkt waar diverse artikelen worden verkocht, van lekkernijen tot kerstmutsen. Daarbij krijgen leerlingen ook de kans om soesjes naar leraren te gooien, prullenbakken te beschilderen en de meiden kunnen hun nagels laten lakken. Naast deze activiteiten zal er een spetterend optreden worden verzorgd door de christelijke band ‘Make Up Your Mind’, bekend van het Flevo Festival. De opbrengst van de dag wordt verdrievoudigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Kortom, alle reden om op 23 december aanwezig te zijn!

Dit jaar gaat de opbrengst naar een project in Liberia. Veel meisjes in Liberia kunnen niet naar school, bijvoorbeeld omdat de ouders het niet belangrijk vinden of omdat er geen school is. ZOA wil met dit project oudere meisjes de kans geven alsnog naar school te gaan. Omdat zij overdag druk zijn met werk of huishouden, is een avondschool voor hen de oplossing.

Artikel delen: