Deltionstudenten maken vogelhuisjes voor Yoba-Gambia

Zwolle – Studenten Deltion maken vogelhuisjes voor landelijke 24 uurs actie. De 1%CLUB organiseert donderdag 15 en vrijdag 16 december 24 ludieke acties rond crowdfunding. In Zwolle gaan studenten van de opleiding Meubel- en Houttechniek en Podiumtechniek & Audiovisueel zich hard maken om geld in te zamelen voor de Stichting Yoba-Gambia.

Yoba-Gambia is een leer-/werkbedrijf in de bouw- en meubelmakerij. De Stichting biedt jongeren een kansrijke toekomst door het aanbieden van een opleiding tot zelfstandig timmerman. Met het ingezamelde geld wil de stichting een muur rondom de nieuwe werkplaats bouwen. De actie van Deltion en Stichting Yoba-Gambia is één van de 24 ludieke acties die onderdeel zijn van de 24 UUR ACTIE, een jaarlijks terugkerend crowdfunding evenement van de 1%CLUB. Studenten van de opleiding Meubel- en Houttechniek aan het Deltion College gaan in 24 uur zoveel mogelijk vogelvoederhuisjes maken en verkopen.

Studenten van de opleiding Podiumtechniek & Audiovisueel aan het Deltion College zullen verslag leggen en de communicatie verzorgen richting het actiecentrum in Amsterdam. De vogelvoederhuisjes worden vrijdag 16 december verkocht op de Grote Markt te Zwolle.

De actie gaat donderdag 15 december om 15.00 uur bij Deltion van start en is live te volgen op http://www.onepercentlive.com. Kijk voor meer informatie over de 24 UURS ACTIE en de actie van Stichting Yoba-Gambia en het Deltion College op http://1procentclub.nl/actie/steen en http://www.yoba-gambia.nl/ .

Artikel delen: