Bakkerij Beumer viert 70 jarig bestaan

Vandaag 1 mei 2007 bestaat bakkerij Beumer precies 70 jaar. Bakker Beumer had destijds de zaak van zijn vader Teunis overgenomen. Voor vele Zwollenaren een begrip, maar ook buiten de stad wist men waar ze het lekkerste gebak en verste brood konden krijgen.

Vroeger was bakker Beumer echt een begrip in Zwolle, de enigste bakker in de buurt. In de tweede wereldoorlog is er van alles gebeurd in de bakkerij aan de Nieuwe Deventerweg. Er zijn ook nog aanvallen van de Duitsers geweest, zelfs meerdere malen, zegt zoon Teun. De bakker is 65 geworden en stopt er eind juni mee. Beumer zit al vanaf zijn 16e  jaar in het vak. De bakkerij wordt verkocht en er zal geen bakker meer in komen. 


Bakker Beumer met zijn 94-jarige moeder, die vanaf het begin in de zaak stond…

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Heel bijzonder dat jullie dat al die jaren hebben volgehouden. Het bakkersvak is erg zwaar, het moet een heel goed gevoel geven om zolang een familie bedrijf draaiende te houden. Als schoonzoon van een oud bakker heb ik heel veel verhalen gehoord.


  ⚠️ Meld

 2. Hallo,

  Werk hier nu ruim 3 jaar en heb het met veel plezier gedaan.
  Zal het erg gaan missen
  :-

  Groetjes,
  Alita 😉


  ⚠️ Meld

 3. Marjan

  Als zoon van een echte bakker weet ik dat je er veel tijd en energie moet stoppen om altijd maar weer een goede kwaliteit te kunnen leveren…
  Ik moet zeggen dat dit je prima is gelukt en ik hoop dat je nog vele jaren van je familie, hobby’s en vrije tijd kunt gaan genieten !
  Ik zal m.n. de walnootkoeken missen…


  ⚠️ Meld

Reageer