Nieuwe peuteropvang bij De Phoenix in Zwolle-Zuid

Zwolle – Speciaal voor peuters (2+) biedt Landstede Kinderopvang vanaf 1 januari peuteropvang bij Jenaplanschool De Phoenix in Zwolle-Zuid. Bij deze bijzondere vorm van opvang staat spelenderwijs leren centraal. Ook worden de kinderen op een leuke manier op de Jenaplanschool of een andere basisschool voorbereid. Er is ruimte voor 14 peuters; er zijn nog plekken beschikbaar.

Peuteropvang De Phoenix is een unieke samenwerking tussen Jenaplanschool De Phoenix en Landstede Kinderopvang. Er blijkt behoefte aan: “Veel ouders vinden de overgang naar de basisschool te groot. Door kinderen er ruim van tevoren op voor te bereiden – met passende activiteiten, onder andere van de Jenaplanschool – wordt de stap naar de kleutergroep veel natuurlijker”, aldus Danielle Nooter, directeur van Jenaplanschool De Phoenix. Ook maakt de samenwerking een warme overdracht mogelijk.

Activiteiten, natuurbeleving en beweging

Bij Peuteropvang De Phoenix stellen beide partners gezamenlijk thema’s vast en organiseren daar activiteiten bij. “Doordat we uitgaan van het unieke van elk kind kunnen de peuters zich spelenderwijs ontwikkelen en hun talenten ontdekken”, vertelt Sylvia Hiep, leidinggevende bij Landstede Kinderopvang. Naast het ‘eigen; activiteitenaanbod, zijn er verschillende schoolactiviteiten waaraan de peuters meedoen. Bijvoorbeeld weekopeningen en -sluitingen, vieringen en projecten en meedraaien – voor de oudste peuters – in de onderbouw. “Ook gaan we elke dag met de kinderen naar buiten, want natuurbeleving en beweging vinden we belangrijk”, vervolgt Hiep. Met het VVE-programma hebben we extra aandacht voor de taalontwikkeling bij peuters.

Aanmelden& informatie

Ouders kunnen hun kinderen vanaf nu aanmelden. De peuteropvang is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 7.30-18.00 uur (51 weken per jaar). Kinderen zijn welkom zodra ze 2 jaar zijn, de minimale afname is 2 dagdelen. Bel of mail voor meer info met Landstede Kinderopvang, afdeling Planning: 088-850 88 15, kinderopvang@landstede.nl. Of kijk op landstedekinderopvang.nl.

Artikel delen: