Studenten Band Festival zoekt bands!

Zwolle – Ook in 2012 komen cultureel podium Studentertainment en studentencafé Het Vliegende Paard met het unieke Studenten Band Festival. Studenten in en rond Zwolle die hun muzikale talent aan de buitenwereld willen laten zien, het willen uitbreiden en vergroten, kunnen zich voor het festival opgeven.

Het Studenten Band Festival geeft een podium aan nieuwe en talentvolle (beginnende) onbekende muziekanten uit Zwolle en omgeving. Op deze manier wordt hen de mogelijkheid geboden om hun talenten verder te ontwikkelen, een echte performance neer te zetten en zich op die manier te profileren als artiest. Studentertainment is een voortraject gestart waarin bands zich kunnen aanmelden. De aanmeldingsperiode sluit op 20 januari 2012, waarna de organisatie van het festival een selectieronde houdt. Na de selectieronde zal bekend zijn welke bands door gaan naar één van de drie voorrondes.

Uit elke voorronde komt een winnaar naar voren en de winnaars van iedere voorronde zullen het tegen elkaar opnemen in de finale. Via de wildcart zal er een extra plek in de finale te verdienen zijn. Wie via deze wildcart in de finale terechtkomt, wordt bepaald door een publieksstemronde bij alle voorrondes. In de finale zullen in totaal vier bands worden beoordeeld door een professionele jury.

Data
Het voortraject voor het Studenten Band Festival waarin bands zich kunnen aanmelden duurt nog tot 20 januari 2012. De drie voorrondes zullen plaatsvinden op 22 februari, 28 maart en 25 april 2012, gevolgd door de finale op 23 mei. De locatie voor de voorrondes en de finale is studentencafé Het Vliegende Paard. De toegang is voor alle avonden gratis.

De winnaar
De winnaar van het Studenten Band Festival krijgt onder andere een studiotijd in de professionele studio Geluidsstudio.com en een optreden in Hedon, tijdens Hedon Presents.

Selectie
Bands die mee willen doen met het Studenten Band Festival kunnen zich opgeven door te mailen naar sbf@studentertainment.net. Stuur met je aanmelding ook muziek of een demo mee via mp3 of een link. Let op: de aanmeldingsperiode sluit op 20 januari 2012.

Artikel delen: