Symfonische rockgroep Dream Theater naar Zwolle

Zwolle – De succesvolle Amerikaanse symfonische rockgroep Dream Theater komt op 1 februari 2012 rocken in IJsselhallen Zwolle. Tijdens hun tour ‘A Dramatic Tour of Events is dit de enige kans om de band in Nederland te bewonderen!

Dream Theater, ontstaan in 1986, heeft zich ontwikkeld tot een supergroep. De band verrast met een unieke mix van freaky progressieve metal uit de jaren ’70, heavy metal uit de 80’s en melodieuze progrock. Met hun tweede album ‘Images and Words’ maakte Dream Theater rigoreus een einde aan het stoffige image dat symfonische rock tot dan toe had. De plaat was niet alleen symfonisch, maar ook en vooral spannend, weerbarstig en bij vlagen snoeihard. Muzikale perfectie, veelzijdigheid en artistieke integriteit staan hoog in het vaandel bij de vijf mannen van Dream Theater. Dat dat resultaat heeft, blijkt wel uit het feit dat ze al meer dan tien miljoen platen en DVD’s hebben verkocht. Sinds enige tijd ligt alweer hun elfde studioalbum in de schappen.

Datum

01 Februari 2012

Openingstijden

Start concert: 19.50 uur

Locatie

IJsselhallen Zwolle

Prijzen

Tickets:
€ 60,50 (inclusief servicekosten)

Informatie

Organisatie: Mojo Concerts

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @plantje: tsja…. dat soort prijzen krijg je als de cd’s van internet worden geplukt zonder er voor te betalen. Dan moet de muzikant z’n inkomsten ergens anders vandaan halen…


  ⚠️ Meld

 2. Komen eens in de 13 jaar naar Zwolle dus daar moeten we nu bij zijn en kon wel eens de laatste keer zijn. Afgelopen zomer ook in belgie gezien erg goed met super geluid.

  Supermuzikanten en met nieuwe drummer nog beter geworden in mijn ogen.

  Oh ja, WLZ laatste album ligt alweer een paar maandjes in de winkel;)


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door Ynse, op 16 december 2011 om 00:48
  @plantje: tsja…. dat soort prijzen krijg je als de cd’s van internet worden geplukt zonder er voor te betalen. Dan moet de muzikant z’n inkomsten ergens anders vandaan halen…

  Laten we alsjeblieft niet met zijn allen meegaan in die hype! De muzikant krijgt maar een heel klein deel van CD verkopen! Ze halen al jaren het meeste geld binnen met optredens.

  Het is heel simpel: de entertainment industrie zal andere manieren moeten verzinnen om geld te verdienen in plaats van het downloaden maar tegen te gaan. In de VS zie je dat individuele personen “schadeclaims” van miljoenen dollars krijgen, omdat ze wat gedownload hebben. Wat een onzin! De entertainment industrie moet gewoon met haar tijd meegaan!

  Dat is hetzelfde als waarom het gebruik van een media center (of andere vorm van computer om live tv op te nemen) wordt tegen gegaan: “Dan komt het op internet terecht!” Ach! Boehoe! Bedenk eens wat anders. >:(


  ⚠️ Meld

 4. De platenindustrie zit al weer heel wat jaren in bijvoorbeeld iTunes, waardoor zo’n beetje alle artiesten online te koop zijn. Dus ze gaan echt wel met hun tijd mee hoor.


  ⚠️ Meld

 5. Je was me voor Tsja 😀

  Ik wilde nog twee dingen toevoegen: als ik iets echt waardeer en respecteer koop ik het wel. Maar als ik alles had moeten kopen waar ik graag zo af en toe naar luister was ik een fortuin kwijt geweest.
  Daarnaast: er zijn manieren om legaal te downloaden inderdaad, maar de kosten daarvoor zijn veel te hoog in verhouding tot het kopen van een CD! 99 cent per nummer?!? Doe gewoon 10 cent per nummer… Ik denk dat onder de streep de inkomsten dan hoger zijn dan met 99 cent per nummer. (Simpelweg, omdat meer mensen dan zullen overstappen op legaal downloaden.)
  Die analyse zouden ze eens goed moeten doen!


  ⚠️ Meld

 6. Het was voor Steve Jobs van Apple (iTunes) destijds een hele toer om op die 99 cent per nummer uit te komen. Hij wilde dat perse. De platenmaatschappijen dachten dat mensen geen hele cd meer online zouden aanschaffen, maar alleen maar de hits van een cd en dus per saldo minder te verdienen. Ze dachten dus meer richting de twee, drie dollar per nummer. Is gelukkig niet doorgegaan.
  Ik denk: als men betere muziek zou maken tegenwoordig zou men ook veel meer verkopen.


  ⚠️ Meld

 7. We mogen dus blij zijn dat het niet duurder is! Ik blijf erbij, dat de platenmaatschappijen er veel aan overhouden!
  Misschien is het niet zozeer dat er betere muziek gemaakt moet worden, maar dat er ook teveel is. Er is namelijk ontzettend veel erg goede muziek! Je kunt haast nooit alles wat je wel leuk vindt legaal gaan kopen.


  ⚠️ Meld

 8. Erg leuk dat downloaden maar er gaat niets boven een concert zelf bijwonen.

  Als ik iets goed vindt koop ik de cd toch wel,en er zijn zat concerten die nog duurder zijn of goedkoper maar die in mijn ogen niet de moeite waard zijn.

  Wees blij dat ze bij voormalig Nederlands platenlabel zijn en zodoen Nederland aandoen en dan ook nog Zwolle

  Niemand iets over de band te vermelden 🙁


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.