Lorrainville schittert eenmalig in Hedon

Zwolle – Ontstaan uit een uit de hand gelopen spelletje op Facebook zag het resultaat van het veelbesproken “Lorrainville” project donderdagavond het levenslicht. In Hedon werd You May Never Know What Hapiness Is gepresenteerd tijdens een exclusieve show in het Zwolse poppodium. Lorrainville is een bijzonder muziekproject waarbij bekende en minder bekende muzikanten hun creativiteit gebundeld hebben met als insteek de liefde en passie voor muziek. Fans konden het optreden ook thuis bewonderen. Door een uitverkocht huis bood de poptempel het optreden aan via een livestream op Facebook en via de eigen website dankzij haar samenwerking met Boerdam Interactieve Media gekoppeld aan innovatieve gelden van de provincie Overijssel.

lorrainville_2.jpg
Streamshots Hedon

Begin dit jaar liep Facebook over van mensen die met het online-spelletje Make your own album cover, ook wel bekend als: Wikipedia names your band, een eigen albumcover maakten en postten op hun prikbord. Weinigen kregen zoveel reacties als de albumcover van de Zwolse producer Guido Aalbers. Voor een niet bestaande band en het niet bestaande album You May Never Know What Happiness Is meldden zich in een paar uur tijd tientallen bevriende muzikanten en andere creatieven aan om het album daadwerkelijk te maken. Bij reactie nummer veertig hakte Aalbers de knoop door en zo werd ‘Lorrainville’ geboren. Op 2 oktober 2011 is het laatste liedje A Heart That Is Lost Can Not Mend opgenomen. Na maanden hard werken was het album klaar en werd het eenmalig live in Zwolle gepresenteerd. Het mondde uit in een genot voor de oren. Naast eigen werk werden er nummers van Coldplay en The Jayhawks gecoverd. Een eenmalig pareltje. Voor het bemachtigen van een CD moet je snel zijn, er waren er donderdagavond nog maar 80.

lorrainville_6.jpg

lorrainville_3.jpg

De plaat is geen verzamelalbum geworden. De hoes is de inspiratiebron. You May Never Know What Happiness Is is een melancholische singer/songwriter-plaat. Americana met als referenties het rustigere werk van Ryan Adams, Elliott Smith en misschien zelfs Ray LaMontagne,’ vertelt Guido. ‘Maar het project is steeds open geweest voor ideeën en suggesties’.

Tijdens deze exclusieve clubshow stonden de volgende muzikanten op het podium:

Anneke van Giersbergen (vocals/gitaar/piano)

Erik Neimeijer (vocals/gitaar/piano)

Casper Adrien (vocals/gitaar)

Bertolf Lentink (gitaren etc.)

Angelo de Rijke (gitaar)

Gert-Jan de Weerd (toetsen)

Otto de Jong (drums)

Peter Slager (bas)

lorrainville_1.jpg

lorrainville_4.jpg

lorrainville_7.jpg

lorrainville_8.jpg

lorrainville_9.jpg

Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.