Het weer: kans op natte sneeuw

Zwolle – Vrijdag begint de dag bewolkt en regenachtig met vooral in het oosten kans op natte sneeuw. Het regengebied trekt rond de middag naar het oosten weg. De wind draait naar het noordwesten tot noorden en is matig tot vrij krachtig, aan de westkust waait het net wat harder. In de middag zijn er droge perioden en breekt tijdelijk de zon door.

15-12-2011_weerfoto_leo_majorlaan.jpg
Leo Majorlaan

Helemaal droog blijft het niet want opnieuw trekken buien over het land met later in de middag kans op een onweersbui. Tijdens zonnige perioden kan de temperatuur in het zuidwesten van het land oplopen naar 8 graden, maar tijdens buien wordt het niet warmer dan 4 tot 6 graden. In de avond komen klaart het in het binnenland verder op. In de kustgebieden kans op een bui en daardoor wat meer bewolking. De temperatuur daalt in het binnenland tot dicht bij het vriespunt. Langs de kust liggen de minima rond een graad of 3. Zaterdag wisselen stapelwolken en korte zonnige momenten elkaar af. In de ochtend komen vooral langs de noordkust enkele buien voor. Later verschijnen ook in het westen buien en ook in het binnenland blijft het niet overal droog. Het wordt 7 graden in het westen en 4 tot 6 graden in het binnenland. Daarbij staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige wind variërend tussen zuidwest en noordwest. In de nacht koelt het flink af met in het binnenland een graadje vorst.

Zondag is er weinig verandering in het weer. Er zijn veel stapelwolken met tijdelijk wat zon, maar ook enkele buien. In het oosten van het land stijgt de temperatuur niet verder dan naar 3 of 4 graden en daar kunnen de buien een winters karakter krijgen met wat natte sneeuw. In het westen wordt het door invloed van het warmere zeewater een graad of 6. De wind is overwegend matig tot vrij krachtig en komt uit het westen tot noordwesten. De dagen daarna eerst vrij fris met vorst in de nacht, na dinsdag wordt het iets zachter. Daarbij is er elke dag kans op een bui.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.