WVF verlengt contract met Jan Jaap Kooistra

Zwolle – Jan Jaap Kooistra is ook in het voetbalseizoen 2012-2013 hoofdtrainer van WVF. De Zwolse eersteklasser en de oefenmeester uit Lelystad hebben het lopende contract met één jaar verlengd. “Wij zijn heel tevreden over de rol van Jan Jaap en hij heeft het zelf ook goed naar zijn zin bij de club”, vertelt Jan Pieterman. Hij voerde samen met Amir Moeni (voorzitter van de technische commissie van WVF) de gesprekken met Kooistra.

Kooistra nam in de zomer van 2011 het stokje over van Eduard Lindeboom en onder zijn leiding draait WVF een prima seizoen. Momenteel is WVF in de eerste klasse D al acht wedstrijden ongeslagen en staat het samen met SDV Barneveld bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel. “Het zou fantastisch zijn als we dit seizoen een periodetitel weten te winnen”, stelt Pieterman. Kooistra heeft als speler een indrukwekkende geschiedenis achter de rug. Hij speelde betaald voetbal bij FC Groningen, SC Cambuur en VV Veendam en schopte het zelfs tot de UEFA-jeugd. Daarnaast prijken op de erelijst van spits namen als VV Drachten, FC Hilversum, IJsselmeervogels, Oranje Nassau, DVS’33 en Flevo Boys. In die roemruchte jaren speelde Kooistra met Oranje Nassau nog tegen WVF dat toen ook in de eerste klasse bivakkeerde, het hoogst haalbare toentertijd.

Als trainer kwam hij via de B1 van SVL terecht bij Sparta Nijkerk, waar hij assistent-trainer van Erik Assink werd. In 2004 stapte hij over naar buurman NSC Nijkerk waar hij als hoofdtrainer de ploeg van de derde klasse naar de eerste wist te loodsen. Kooistra stapte over naar hoofdklasser SC Genemuiden waarmee hij vervolgens als vijfde eindigde. Daarna volgde lokroep van VSCO ’61. Vervolgens trad hij begin dit seizoen aan bij WVF.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. 😮 Nu al WVF? Klasse, wat goed bevalt moej niet lat’n lop’n. Misschien is er op de nieuwjaarsreceptie nog wel gelegenheid om een kannetje met een soldaat te maken….en de link met De Kanaries te leggen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.