Slingerende automobilist aangehouden na tip

Zwolle – De politie heeft donderdagavond 15 december op de Heinoseweg een 29-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden.

Een andere weggebruiker reed achter de automobilist en zag dat de auto slingerde. Toen de automobilist staande werd gehouden door politieagenten, bleek hij onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 635 ug/l. Daarnaast bleek de man niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij kreeg een rijverbod van negen uur. Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Was dit niet Pieter?

  Vollenhoven reed een auto met 136 km per uur waar 80 km is toegestaan. Bij staande houding bleek hij ook teveel gedronken te hebben.  ⚠️ Meld

 2. Wat ik niet goed snap he…. de man had geen geldig rijbewijs en dan een sanctie opleggen van 9 uur rijverbod…

  dus even voor de duidelijkheid, na die 9 uur, mag meneer weer in een auto stappen??


  ⚠️ Meld

 3. Exact!
  Hopen, dat mensen die wel de moeite nemen hun rijbewijs te halen niet bezopen achter het stuur kruipen. Wat een idioot dit! Zijn leven lang geen recht meer op een rijbewijs lijkt me een geschikte straf.


  ⚠️ Meld

 4. Toch vroeg ik me vanmorgen, na achter een zwiepende kleine vrachtwagen te rijden, ook af hoe je zo snel mogelijk een melding kan doen? Dan moet je haast wel rijdend bellen wil je dat de politie kans maakt om hem te pakken te krijgen. Ik heb geen headset dus dat wordt hem niet voor mij! En achter zo’n mafkees aanrijden terwijl je de andere kant op moet, vind ik ook niet een optie.


  ⚠️ Meld

 5. Kenteken onthouden en 1-1-2 bellen.

  Ik heb ook eens ooit 1-1-2 gebeld (handsfree) voor een slingerende automobilist. Tja… ze moesten even kijken of er in Brabant een team was, want in Venray hadden ze geen auto’s op de weg… Was om 23.00 uur ’s avonds of zo.
  Ik heb gezegd, dat ze hem nu van de weg konden halen en hem anders binnen afzienbare tijd van een boom konden schrapen. Hoe ze het oplosten zou me worst wezen!


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb een week of twee, drie geleden nog iets dergelijks gedaan ’s ochtends onderweg naar mijn werk. De man slingerde zodanig dat hij op een N-weg over een paar kilometer meerdere keren in de berm kwam en op de tegenliggende rijbaan. Ik heb 112 gebeld (was niet mijn eigen auto, maar had gelukkig bluetooth wel gekoppeld). Heb aan hen kenteken doorgegeven, maar toen we door een dorpje kwamen zag ik de bui wel hangen dat de politie hem nooit zou terugvinden.

  Heb toen zelf mijn auto ervoor gezet en hem gevraagd of het wel goed met de man ging. Ik vond hem erg warrig en hij had een verhaal over dat zijn klomp onder het pedaal zat (jaja, over een paar km zeker), maar hij stond erop dat hij door moest. Aangezien ik hem moeilijk staande kon houden, heb ik besloten hem maar verder te volgen, aangezien ik niet later wilde horen dat hij bv. een fietser aangereden had.

  Toen toch maar weer 112 gebeld die me vervolgens hebben doorgeschakeld met de politiewagen die dus al wel zoekende was. Na een tiental minuten kwam de politieauto in zicht en heeft die het over genomen.

  Ik ben later door de agent teruggebeld met de dank voor het bellen, maar ook met de mededeling dat de man niet teveel gedronken had. Hij bleek diabetespatiënt en raakte versuft door een te lage bloedsuiker oid. Gelukkig geen bewuste misdaad, maar toch wel een risico in het verkeer.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.