Felle discussies over het OOG op de Fundatie

Zwolle – Vrijdagmorgen werd bij een bijeenkomst op het stadhuis aangekondigd dat begin januari 2012 de verbouwing van Museum de Fundatie van start gaat. Op het museum komt het veelbesproken OOG. Begin december 2012 wordt Museum de Fundatie weer geopend. Niet iedereen is even gelukkig met de komende verbouwing…

fundatiekip.jpg

De behuizing van Museum de Fundatie aan de rand van de Zwolse binnenstad, is te klein geworden om de tentoonstellingen, eigen collecties en de bezoekers, met name groepen en scholen, adequaat ruimte te bieden. Op Weblog Zwolle zijn al enkele maanden felle discussies over deze aanpassing van het Paleis op de Blijmarkt. Sommigen zijn voor innovatie en willen met de tijd mee. Veel bezoekers vinden het OOG verschrikkelijk, en een aantasting van de historische stad. En zo’n grote investering in een tijd van recessie… Over smaak valt te twisten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Felle discussies over het OOG op de Fundatie”

  1. een bedorven ei, dat is het. Aan de ene kant wordt er goed werk geleverd door parkeerplaatsen te vervangen door stadstuinen, en aan de andere kant bederven ze de aanblik van de binnenstad met een gedrocht van een keutel bovenop het museum, en een enorme glasbak naast het oude Overijssels museum…

  2. Droevig dat zo,n mooi historisch gebouw naar de Duvel wordt geholpen met een bol erboven op en dan voor een bedrag dat er pas als het goed gaat na jaren pas weer uitkomt.Weg gegooit geld vind ik dat en een verschrikkelijk gezicht zon gezwel op dat mooie gebouw.

  3. Als onze Zwolse gemeenteraad en het college van B&W daadkracht, visie en een vooruitziende blik hadden gehad dan hadden we nu een prachtig theater en schouwburgzaal op het Kraenbolwerk gehad i.p.v op de Achtergracht.
    Ook hadden ze al kunnen weten dat er (nog steeds) geen hond gebruik maakt van de dubbele brug van de Drijbersingel naar theater de Spiegel.
    En ook hadden ze dan kunnen vaststellen dat het gebouw de Fundatie vanaf het begin al tot de nok toe benut was en dus in de huidige vorm geen uitbreiding toeliet.
    Op wie hebt u eigenlijk gestemd???:):)

  4. Ik vindt de fundatie op zich een verrijking voor Zwolle en zet Zwolle goed op de kaart dat doen ze dan wel weer goed vindt ik maar vindt het oog ei of wat dan ook puur een verkrachting van het mooie pand onder het moto hoe verkrachtje 1 pand zo dus

  5. Gewoon belachelijk, dat zo iets kan in Zwolle! Een stel hersenloze ambtenaren die dit hebben kunnen laten gebeuren. Zo zie je maar weer dat ze niet erg trots zijn op Zwolle. De echte Zwollenaar spuugt op de Fundatie

  6. NRC 19-12-2011

    Directeur Groninger Museum stapt op

    Het vertrek van Kees van Twist komt niet als een verrassing. Foto NRC / Maurice Boyer

    De positie van Van Twist stond de laatste dagen zwaar onder druk. Onder zijn leiding liepen de tekorten bij het museum de laatste twee jaar op tot ten minste 600.000 euro. Hij speculeerde vorig weekend zelf ook al over zijn vertrek. Van Twist geeft al elf jaar leiding aan het museum.

    In 2014 moet het museum uit de rode cijfers zijn

    In oktober stelden provincie en gemeente, de subsidieverstrekkers van het museum, toezichthouders aan. Ook werd George Verberg aangesteld als zakelijk directeur naast Van Twist. Dat was een voorwaarde van de subsidieverstrekkers: de gemeente en de provincie. Verberg, oud-directeur van Gasunie, werd vorige week ook algemeen directeur.

    De acute geldproblemen van het museum begonnen na een verbouwing die zes ton duurder uitpakte dan geraamd. De gemeente schoot te hulp met een lening van zeven ton, die in een periode van twintig jaar via de huur moet worden terugbetaald.

  7. Overschrijding is geen enkel probleem, want: “Meewerken aan uitbreidingsplan stimuleert een positief ontvangen maatschappelijk initiatief en maakt gebruik van multiplierkans.”

    En die multiplierkans wordt weer minimaal verdubbeld als meegedaan wordt aan de megajackpot. Dat kost nog wat extra, maar in mei 2012 wordt de gemeenteraad ‘onderbouwd’ uitgelegd hoe dat allemaal gaat functioneren.

Reacties zijn gesloten.