Lunchconcert door studenten Klassiek Gitaar

Zwolle – Vrijdagmiddag werd in de Statenzaal van de bibliotheek aan de Diezerstraat een Lunchconcert verzorgd door de Klassiek Gitaar afdeling van ArtEZ.

16-12-2011_lunchconcert_statenzaal_artez_3.jpg

Er werden in de statige zaal solowerken voor gitaar gespeeld van bekende gitaar componisten zoals Brouwer, Carcassi en Rodrigo met wat minder bekende componisten: Sanz, Mangore en Craeyvanger. Het laatste onderdeel van het concert was een Sinfonia van Johann Sebastian Bach bewerkt voor gitaar trio. De gitaristen die dit concert voor hun rekening namen waren Robin Scherpen, Thijs Kevenaar, Victor Koning, Tom Edskes en Sjors Holleboom. Zij maakten deel uit van de klassieke gitaarafdeling dat onder leiding staat van hoofdvakdocent Jacob Vlijm. In de opleiding speelt de ontwikkeling van de eigen identiteit van de speler een belangrijke rol en bovendien wordt er aandacht besteed aan het spelen in ensembles.

16-12-2011_lunchconcert_statenzaal_artez_2.jpg

16-12-2011_lunchconcert_statenzaal_artez_5.jpg

Het eerstvolgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 20 januari 2012. De serie lunch concerten in de Statenzaal worden georganiseerd door Bibliotheek Zwolle in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Zwolle.

16-12-2011_lunchconcert_statenzaal_artez_4.jpg

16-12-2011_lunchconcert_statenzaal_artez_1.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.