Galerie aan Eekwal in Zwolle

Zwolle – Er is tijdelijk een galerie geopend aan de Eekwal 57 in Zwolle. Op deze geweldige locatie in de binnenstad is werk van Maria Groeneveld tentoongesteld. De schilderijen en sculpturen met vrolijke kleuren en sprekende composities zijn tentoongesteld in de woning die te koop staat.

De Eekwal is één van de oude bolwerken die Zwolle rijk is. Aan het einde van de 19de eeuw zijn aan de binnen- en buitenzijde van het bolwerk woningen gebouwd. Het unieke bolwerk karakter geeft een rustige en romantische uitstraling aan Eekwal 57. Hierdoor leent het gerenoveerde pand zich perfect voor een galerie.

De eerste kunstenaar die op deze unieke locatie gaat exposeren is Maria Groeneveld. Zij is beeldend kunstenaar en vindt haar inspiratie gewoon onderweg. Tijdens wandelingen en reizen maakt zij schetsen van kustlijnen, bergformaties, bomen en planten. Maar ook kleinere dingen als bloemen, bladeren, takjes en schelpen kunnen een inspiratiebron zijn Hierin ontdekt zij allerlei vormen, kleuren, lijnen, vlakken en composities. Samen met de indrukken van onderweg wordt dit alles vastgelegd in haar schilderijen, etsen, litho’s en aquarellen. Zij werkt niet alleen in het platte vlak maar ook in gips, hout en brons.

Van Zondag 18 December tot zaterdag 31 december is er elke dag open huis van 13:00 uur tot 16:00 uur (kerstdagen gesloten).

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.