Politiek Log 43

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 43 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 502
 1. Goh, zonde van mijn laatste reactie. Maar VVD`er, als je mijn met “m’n beste” bedoelde: ik lees alle reacties behalve te lange saaie lappen. Ik heb er maar een gezien die op pollog insinuerende opmerkingen maakte en die sprak je rechtstreeks aan. Ben dus benieuwd wie die anderen zijn? Graag man en paard ipv het suggestieve “andere personen”.


  ⚠️ Meld

 2. Dame 15:50

  Moet in het ⤽strafbankje⤝ gaan zitten, Dame? Met ⤽m`n beste⤝, bedoelde ik natuurlijk Zwolse, want het was een antwoord op haar, dat moet voor jou toch duidelijk zijn, nietwaar.

  De opmerking dat er één op het pollog insinuerende opmerkingen maakte, en(mij/hem?) hier rechtstreeks op aansprak kan ik niet plaatsen. Graag wat nadere toelichting.

  Het is maar in wat voor context je het plaatst, maar de opmerkingen van Dick 16-12-08:48
  ⤽Vertel Derk??..op crimineel terrein ben ik niet zo thuis ect., en Dick 15-12-18:12 ⤽Ei oen Politieke ⤽principes⤝ doar nog `n bettie bej esteld Derk?, getuigen nu niet van een hoogstaand niveau, maar eerder van een (subtiele?) stoot onder de gordel.

  De reactie van Zwolse op Derk is inmiddels (stubtiel ? 😉 ) verwijderd en vervangen door ⤽fijn om te horen⤝. Zwolse 16-12-14:47
  Maar er stond: ⤽of hij de afgelopen maanden ook fijn geslapen had met een knuffelbeer⤝.

  Iedereen mag zijn conclusie trekken op de manier die hem/haar het beste uitkomt, maar voor mij is het een hypocriete zooi.  ⚠️ Meld

 3. Mijn reactie, waarin ik Zwolse aansprak op haar (subtiele) stoot onder gordel is inmiddels ook verwijderd. Ik heb blijkbaar op ⤽lange?⤝ tenen getrapt.

  Laten we het hier maar bij laten.  ⚠️ Meld

 4. Ok VVD`er, overigens helemaal eens dat het niet aangaat om te verwijzen naar privégegevens of -omstandigheden van medereaguurders. Laten we elkaar niet belemmeren in de vrijheid van schrijven door kennis of wetenswaardigheden over iemand hier te plaatsen, hoe verleidelijk dat misschien ook is, wanneer je het op inhoud niet ‘redt’.


  ⚠️ Meld

 5. Hoi Dame; “reden” Ach, waarom MOET je perse iemand aanspreken?

  Heb uit die bagger van vannacht slechts 1 aansprekende regel geplukt

  Verder besteed ik er geen aandacht aan,ben niet zo gechameerd van extreme zaken  ⚠️ Meld

 6. Oeps, befehl ook nog VVD-er van de Vrijheid. Derk al dagen eerder begroet op t chatlog: Kijk eens om je heen, zie wat je ziet, je bent niet de enige……….je bent de enige niet :-*


  ⚠️ Meld

 7. Die site van de Zwijger spreekt is zeker niet extreem, Dick. Ik heb er over gesurft en vind het heel interessant. Die ‘Willem’ is iemand die een visie heeft en dat goed kan verwoorden. Van mij mag hij hier ook wel reageren, een oppepper voor de discussie.


  ⚠️ Meld

 8. Jouw beeld is kennelijk al gevormd, VVD`er, maar ik vind het altijd verstandig om je af te vragen of iemand een opmerking ook anders bedoeld kan hebben dan wat jezelf als eerste denkt. Of sprak je (weer) niet tegen mij toen je het over ‘glibber’ had?


  ⚠️ Meld

 9. Dame, met bagger: bedoelde ik al die misstanden jarenlang door hiërarchisch “hoge” Katholieken…..toen kwam er een pedo(sexueel) om de hoek….ben toen volgens mij afgehaakt. Heb nl nogal een beeldend voorstellingsvermogen. 😮 vriend van Bouterse ook nog ten tonele. Mini-screende nog wat lappen van Derk…..begrijp hier dat die schijnbaar over ene Willem gingen. Sorry, maar ik heb nog genoeg leesstof!

  Vond dit mooi samengevat

  Verder besteed ik er geen aandacht aan,ben niet zo gechameerd van extreme zaken

  DENK: “Lekker belangrijk” had al lang in bad moeten hangen >:( Nou ja, dan maar wat later na-eten: Lekkere, gezellige en vriendelijke avond!  ⚠️ Meld

 10. Dame, jij komt tussen een ⤽discussie⤝ die door anderen gevoerd wordt, (welkom) en voelt je meteen ⤽aangesproken. Wanneer ik jou op de ⤽korrel⤝ heb, zet ik echt wel Dame voor. 😀


  ⚠️ Meld

 11. Ach joh, over het misbruik in de kerk en van anderen zijn we het hier allemaal gloeiend eens. Dat is walgelijk.
  Dat moet niet misbruikt worden om een heel instituut, partij of vereniging weg te zetten.


  ⚠️ Meld

 12. Ach VVd`er, je ziet dat reacties voor meererlei uitleg vatbaar zijn. Dat is me al vaker overkomen dat ik iets verkeerd las, maar ik zie het bij anderen ook weleens. Dat is het grootste nadeel van schriftelijke communicatie, zeker wanneer dat zo snel gaat als hier of via mailwisseling. Een misverstand is maar zo geboren.;)


  ⚠️ Meld

 13. Bericht door dick, op 17 december 2011 om 17:06
  ***Je hebt zelf stompies, an de voet’n?***

  Dat maakt mij nieuwsgierig. Misschien helemaal niet voor mij bedoelt, maar als niet ⤽Zwollenees/Zwolenaar⤝, leer ik natuurlijk graag bij v.w.b. dialect. Vertel Dick, wat is de ⤽diepliggende ;D⤝ gedachte achter deze opmerking?  ⚠️ Meld

 14. Bericht door Dame, op 17 december 2011 om 17:22
  Toch even nagezocht, VVD`er, maar die opmerking van Dick sloeg op de inhoudelijke reactie van Derk (dubbele boekhouding) zelf

  Knap Dame, Derk kreeg een koekje van eigen deeg:D:D:D


  ⚠️ Meld

 15. Bericht door dick, op 17 december 2011 om 17:20
  Hoi Dame; “reden” Ach, waarom MOET je perse iemand aanspreken?

  Heb uit die bagger van vannacht slechts 1 aansprekende regel geplukt
  Verder besteed ik er geen aandacht aan,ben niet zo gechameerd van extreme zaken

  Je bent al net zo maf als de afzender van die regel.  ⚠️ Meld

 16. Bericht door dick, op 16 december 2011 om 23:00
  probeer anders eens een paar gram minder Assie, zodat je net niet gaat hallicuneren

  Heb je afgelopen nacht nog lang aan die waterpijp gelurkt Dick?:D Ik dacht dat jij niet van p*pen hield.;D


  ⚠️ Meld

 17. Bericht door Dame, op 16 december 2011 om 22:39
  Wat is er mis met Limburgers? Dat de PVV daar de grootste partij is, heeft een oorzaak. Ik vind het zinvoller naar de oorzaak te zoeken dan alleen maar goedkoop afwijzen.

  Dat vind ik een hele goeie Dame en heb het nog maar weer een keer gekwoot. Die PvdA’ers zijn gewoon te lui om naar een oorzaak te zoeken. 😀


  ⚠️ Meld

 18. Assie, even niet in het politieke, hoewel ik wel Deetman heb gehoord op de radio en de reactie van maxime die vindt dat er bisschoppen moeten aftreden. Geheel met hem eens. Zou mooi zijn wanneer politici ook vaker verantwoordelijkheid namen voor slechte besluiten, verkeerde uitvoering van besluiten ed.


  ⚠️ Meld

 19. Hoe laat begint dit

  Wanneer ik jou op de ⤽korrel⤝ heb

  wie “jou” ook zou mogen zijn. Al gaat er een enigszinds verhevengevoel van uit: lijk me tof eens mee te maken!


  ⚠️ Meld

 20. @ Dame, sluwe Rat Verhagen (vice-mp) was er gister dan ook als de kippen bij om (namens het Kabinet en/of zijn partij :o) de leidingevers in de Kerk (zei ie….natuurlijk niet de Rooms-Katholieke kerk) te veroordelen. Volgens mij kan ie nog nooit het hele Deetman-verhaal gelezen hebben, maar dondert niet…..alles voor een beter imago van Rat :'(:'(:'(:


  ⚠️ Meld

 21. Sorry dat ik je IQ overschatte VVDf-er…

  Bericht door de VVD`er, op 17 december 2011 om 17:57
  Bericht door dick, op 17 december 2011 om 17:06
  ***Je hebt zelf stompies, an de voet’n?***

  Dat maakt mij nieuwsgierig. Misschien helemaal niet voor mij bedoelt, maar als niet ⤽Zwollenees/Zwolenaar⤝, leer ik natuurlijk graag bij v.w.b. dialect. Vertel Dick, wat is de ⤽diepliggende ⤝ gedachte achter deze opmerking?

  Zouden stompies het tegenovergestelde van lange tenen kunnen zijn? En je durft nog steeds niet toe te geven dat jij soms ook wel lange tenen hebt…ok


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door Assendörper, op 17 december 2011 om 22:33
  Heb je nog nieuws kunnen vinden in die rechtse kranten mijn schatje.

  Dat zijnde echte:)politieke olde vrijgezellen:D


  ⚠️ Meld

 23. Bericht door dick, op 18 december 2011 om 15:40
  Sorry Assie maar op zoveel onbenul, nog niet eens rakend aan politiek….nexxxt posting.

  Dat was ook niet de bedoeling mijn vriend.:-*


  ⚠️ Meld

 24. Bericht door dick, op 18 december 2011 om 15:42
  +&* Schakelt tijdsbesparings “niet op het politieke log op Assie reageren” modus weer in.

  :o:o:o:o:o
  Doe toch niet zo kinderachtig man. Dame, VVD’er en Zwolse negeren me ook niet? Mijn mening mag toch wel iets afwijken van het rooie stemvee.
  🙂


  ⚠️ Meld

 25. Flauwe opmerking van Roemer, gelukkig geen tijd aan Buitenhof besteed

  Roemer: niemand voelt zich Europeaan
  SP-leider in Buitenhof in debat met Stef Blok (VVD) over crisis en rol van Europa

  Zwaar eens met reactie 20:03 ook :D:D:D

  Al ben ik echter wel in de mood voor de column. Die staat hier vast niet op is de discussie ik voel me Zwollenaar, Nederlander OF Europeaan? …. Sterkte met de discussie[/url]


  ⚠️ Meld

 26. Aansprekender reactie:

  Jolige Rogier, zo 18 december 2011 19:01 in reactie op Marq Pas Reageer op Jolige
  Ik voel me seksgod, messias en een decoratief ornament in een onpasselijke omgeving.

  Zo heeft iedereen wel wat.
  .


  ⚠️ Meld

 27. Ach ja nu we er toch zijn, ik vind Willem wel wat hebben, al hoewel een enkeling we anders over hem denkt.

  Staatssecretaris mw. Veldhuyzen-van Zanten blijft tegen alle vormen van beter weten in beweren dat met het afschaffen van het Persoonsgebonden Budget de zorg in kwestie niettemin gegarandeerd zal blijven via ineens hoogst flexibele thuiszorgorganisaties, én er 700 miljoen bespaard gaat worden. (Ze doet ook rare dingen in commissievergaderingen). Er is veel oppositie en protest, en nu melden de zorgverzekeraars ook al dat haar plannen onhaalbaar zijn.

  Wij hebben hier thuis al zeven jaar een PGB vanwege mijn licht-autistische dochter, laat ik dus als ervaringsdeskundige daar eens iets over vertellen en uitleggen waar en waarom het PGB ontspoord is.

  Maar eerst: het PGB (van Erica Terpstra) is één van de schaarse successen van het liberale inzicht. De mogelijkheid zelf zorg op te zoeken en te organiseren is fantastisch, goedkoop en flexibel. Gekwalificeerd zorgaanbod is er in overvloed en desgewenst via speciale websites (als zoekpgbzorg.nl) te vinden.

  Waar ging het mis?

  Ten eerste: normtarieven. Een PGB wordt toegekend op (bijvoorbeeld) uurbasis, 2 tot 3,9 uur per week, 4 tot 5,9 etc. en daar hangt een geldbedrag aan van rond de 35 euro per uur. Dat is véél te veel. Er is heel veel aanbod in de vorm van jonge HBO’ers en academici, die tijdelijk wat werk zoeken of ervaring op willen doen, of gestudeerde getrouwde vrouwen zonder werk maar verlangend naar een bijverdienste en tijdsbesteding. Ik betaal meestal 15 tot 17 euro per uur, in een uitzonderlijk gekwalificeerd geval 20. (En 2000 euro voor een – uitermate essentieel! vergis je niet – weekendje voor vier autistische kinderen onder begeleiding in een huisje van CenterParcs – waarvan 80 euro wordt uitgetrokken voor drie dagen boodschappen – dat kan voor mijn gevoel ook wel een stukje goedkoper.)

  Gevolg is dat we consequent de helft van ons budget overhouden, en netjes 6000 euro per jaar aan de staat terugbetalen. Hoeveel budgethouders doen dat? Weinigen, want gemiddeld wordt slechts tien procent terugbetaald. Die normtarieven kunnen flink omlaag.

  Tweede euvel is de mogelijkheid naaste familieleden in te schakelen voor PGB-zorg. Er zijn gevallen bekend van moeders die hun baan opzegden en zichzelf een budget toekenden. Betaald moederschap! Hoe sneu het ook is voor opa’s, oma’s, ooms, tantes, broers, zusjes, neefjes, nichtjes, om van moeders en vaders maar te zwijgen, iedereen die een regeling ontwerpt begrijpt dat deze optie onvermijdelijk leidt tot onbeperkt misbruik (en niet alleen in 020-West). Bij de kinderopvang speelde indertijd eenzelfde probleem (vet betaalde oppas-oma’s), maar daar maakte een PvdA-bewindsdame gelukkig snel een eind aan.

  Merkwaardig dat, op initiatief van de CDA-vrouwenorganisatie, op het partijcongres van die partij een uitermate obscuur geformuleerd voorstel is aangenomen dat iets te maken had met ‘mantelzorgers moeten regie kunnen blijven voeren’, en ‘ook mogelijkheden voor niet-professionele zorg’. Volgens Trouw betekent dat wat ik al vreesde: “behoud van de mogelijkheid om mantelzorgers te betalen”. Betaalde mantelzorg! Christelijke naastenliefde op eurobasis. Bodemloze put.

  Het derde grote lek in het Persoonsgebonden Budget is het bemiddelingsbureau, dat tevens de administratie verzorgt. De aardigheid van het PGB is dat het door de zorgvrager zelf wordt aangevraagd én beheerd. Beiden zijn bijzonder simpel. (We waren toch een kenniseconomie?) Maar wie dat niet kan, wende zich inderdaad tot ‘zorg in natura’. De tussenbureautjes hebben de neiging zorg in te kopen voor 12,50 euro per uur, te declareren voor 35 of meer (normbedragen, immers) en de rest in eigen zak te steken. En/of, als er (dan nog!) budget over is, een leuke cursus neurolinguïstisch programmeren aan te bieden om het geld op te maken.

  De normbedragen moeten omlaag, alle vormen van bemiddelings- en administratiekantoortjes moeten er he-le-maal uit, familie komt hoe dan ook niet als zorgaanbieder in aanmerking, en het persoonsgebonden budget is in alle opzichten beter en goedkoper dan wat thuiszorgfirma’s en verzekeraars ooit kunnen leveren.


  ⚠️ Meld

 28. Gleuf het of niet, niet zo lang geleden heb ik de PvdA gemaild….aan voorlichting. Dacht, al schrijvend, het gaat ook over Hans: dus cc aan Hans….Nixxx weergehoord. Voorlichting was denk ik niet ultra-blij met mijn mail…..maar Hans, zou er wel eens wat woorden uit gebruikt kunnen hebben. Hoe dan ook, zwaar eens met dit:

  19-12-2011 8:44 uur op De Stijllozen/POWNED-infodienst:

  Kandidaat-partijvoorzitter van de PvdA Hans Spekman vindt dat er scherper gedebatteerd moet worden in zijn partij. Hij zegt dat maandag in een interview met nu.nl.

  Spekman is nu nog Tweede Kamerlid voor de PvdA. Woensdag wordt duidelijk of hij voorzitter wordt van de PvdA of dat de functie naar één van zijn twee tegenstrevers gaat.

  Spekman vindt dat de PvdA soms te veel de risico??s mijdt. “Uit angst dat iedereen wegloopt als je iets wilds zegt. Ik zeg liever doordacht iets wilds dan dat ik grijs wordt”, zegt hij op nu.nl.

  T. Berbers | 19 dec 2011 | 08:44

  ========================

  Van http://www.nu.nl gehaald dus: béter :D:D:D


  ⚠️ Meld

 29. Rutte: Extra bezuinigingen geheim houden

  Premier legt VVD, CDA en PVV het zwijgen op?? Omvang extra bezuinigingen kan oplopen tot 10 miljard euro… Waar extra in wordt gesneden, blijft geheim

  Premier Rutte heeft in het programma College Tours aangekondigd niets meer te zullen zeggen over de mogelijke extra bezuinigingen. Ook coalitiepartner CDA en gedoogpartner de PVV hebben de opdracht gekregen voortaan de kaken stevig op elkaar te houden. Gespeculeerd wordt dat er 5 à 10 miljard extra bezuinigd moet worden, boven de 18 miljard die in het regeerakkoord staat.

  De VVD heeft de afgelopen tijd al aangekondigd meer op de publieke omroep te willen bezuinigen, de PVV wil de ontwikkelingssamenwerking verder uitkleden en het CDA wil toch wel ‘morrelen’ aan de hypotheekrenteaftrek.

  In het tv-programma beantwoordde Rutte vragen van Leidse studenten. Hij gaf wederom aan dat spreken over ‘armoede’ in Nederland onjuist is. De bijstand is volgens hem bijvoorbeeld ‘geen vetpot, maar ook geen armoede’. Wat de premier er ook van vindt, het aantal mensen dat het afgelopen jaar een beroep heeft moeten doen op de voedselbanken, is flink gestegen.

  Deze link staat erbij, maar zie niet echt het verband, ow College Tour met Twan….hoorde er iets over op de radio: Hij gaf geen echte antwoorden en lachtte alles weg….nou goed di’s de link

  Rutte bekijkt vervolging Priesters


  ⚠️ Meld

 30. Schultz ziet zes ‘black spots?? op snelwegen over het hoofd
  RTL Nieuws vroeg de politiecijfers op. Op snelwegen waar veel ongelukken gebeuren, maakt de minister het nog ………
  onveiliger  ⚠️ Meld

 31. PVV Den Haag loopt leeg
  Raadslid Marjolein van de Waal stapt op vanwege onenigheid met de fractie. Twittersoap uit het verleden overschaduwt haar vertrek
  PVV Raadslid Marjolein van de Waal stapt op. “Na lang wikken en wegen heb ik besloten dat ik niet langer deel kan uitmaken van de PVV gemeenteraadsfractie Den Haag (1/2)”. “Dit omdat ik mij niet kan vinden in de werkwijze van de fractie. Ik heb besloten alleen verder te gaan. (2/2)”, tweette ze. Van de Waal behoudt haar zetel en zal alleen verder gaan.

  Vorig week werd PVV vice-fractievoorzitter Arnoud van Doorn uit de fractie gezet omdat hij fouten gemaakt zou hebben bij het beheer van het fractiebudget. Van Doorn en De Waal zouden ooit het bed hebben gedeeld, net nadat De Waal haar relatie met PVV Europarlementariër Van der Stoep had beëindigd. De jaloerse toekomstige echtgenoot Van der Stoep maakte het slippertje van Van De Waal toen bekend via Twitter.

  PVV fractievoorzitter Machiel de Graaf reageert op WestOnline dat hij via de media notie heeft genomen van het vertrek van Van de Waal.

  “Mevrouw Van de Waal was sinds afgelopen zomer al bijna niet meer in de Raad aanwezig, een situatie die wij steeds goed hebben willen oplossen.”

  —————

  ZAKIE en dat wil ik proberen (met de nakende Kerstgedachte) het vandaag niet over het CHRISTEN Democratisch App?l


  ⚠️ Meld

 32. Deze beweging ruimt zichzelf wel op.Gaan dezelfde weg als de LPF.

  Helemaal nu er ook nog extra bezuinigingen aankomen en de aanhang nu net zo getroffen wordt,en de blonde verlosser niks nada voor zijn aanhang heeft gedaan,alhoewel ze hebben de cavia-cops gekregen,maar daar kan ook de aanhang van de PVV zijn winkelkarretje niet mee vullen.


  ⚠️ Meld

 33. Met dank aan de privatisering in de gezondheidszorg.Om van te kotsen.

  Budget op: klanten van Achmea niet meer behandeld
  ANP/Redactie ? 20/12/11, 12:02

  Het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk behandelt dit jaar geen patiënten meer die verzekerd zijn bij Achmea. Het budget voor die verzekeraar is sinds vorige week op, zo liet een woordvoerster van het ziekenhuis weten. Alleen mensen die bij de spoedeisende hulp aankloppen en patiënten die al stonden ingepland, worden nog geholpen.

  Verzekeraars en ziekenhuizen spreken met elkaar af hoeveel behandelingen er worden vergoed. Nu dat aantal is bereikt, wil het TweeSteden ziekenhuis niet opdraaien voor de extra kosten. Achmea wil niet meer budget toekennen. ‘We spreken in Nederland met elkaar af dat zorgkosten niet te veel mogen groeien’, aldus een woordvoerster. ‘Dan moeten we ons daar ook aan houden.’

  Het TweeSteden heeft al een aantal patiënten geweigerd. Voor hen was wel plaats, maar ze worden pas in het nieuwe jaar behandeld. Ook Achmea heeft al een aantal telefoontjes gehad van verontruste klanten. Die zijn doorverwezen naar een ander ziekenhuis in de regio.

  Het ziekenhuis heeft in november gewaarschuwd dat het einde van het budget in zicht was. Beide partijen hebben vandaag overleg om te zoeken naar een oplossing.  ⚠️ Meld

 34. Bleker hielp Groningse boeren aan flinke subsidie

  Voorbeeld-natuurgebied Reiderwolde kostte gemeenschap 10 miljoen euro.

  Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw en Natuur) heeft gelogen over zeker 10 miljoen euro subsidie aan het Groningse natuurgebied Reiderwolde. Terwijl Bleker beweerde dat hier juist werd aangetoond dat boeren zonder overheidssteun natuur kunnen aanleggen. Dit meldt de Volkskrant.

  Soepsidieslurpers zeiden ze in verkiezingstijd Liegen om het tegendeel aan te tonen: ZAKIE!


  ⚠️ Meld

 35. Agrarisch natuurbeheer kost veel geld en levert voor de natuur weinig op, dat is in alle onderzoeken die ernaar gedaan zijn wel aangetoond. Het moet vooral gezien worden als inkomenssteun voor de boeren, die het overigens vrij beroerd hebben.


  ⚠️ Meld

 36. Ach, de staatseconomie is niet hetzlefde als je eigen huishoudboekje, Dick. De schuld moet teruggebracht worden, maar er valt genoeg te discussiëren over het tempo waarin. Het argument is dat we onze kinderen niet met een schuld mogen opzadelen, maar je hoort nooit de goede dingen die ze ook erven zonder er iets voor gedaan te hebben.


  ⚠️ Meld

 37. @ Dame, niet alle boeren hebben het vrij beroerd. Zag van de week idd de komkommerboeren lijden. Maar de melkveehouderijen hebben het goed met een deftige melkprijs, begreep ik. Tja, CDA is de partij van de boeren. Onze Cvk (CDA) zal ze ook wel beschermen waar mogelijk. Toch krom dat een CDA-minister Groningse boeren aan soepsidie lijkt te hebben geholpen. En niet 2,50 Euro >:(


  ⚠️ Meld

 38. Ok Dame, Dit “Terwijl Europese banken blijven lenen 500 miljard euro” komt toch een beetje over als geld bijmaken. Klopt

  Het argument is dat we onze kinderen niet met een schuld mogen opzadelen, maar je hoort nooit de goede dingen die ze ook erven zonder er iets voor gedaan te hebben.

  Bekt ook goed in verkiezingstijd: De rekening niet bij onze kinderen.


  ⚠️ Meld

 39. @dick ; de melkprijs gaat eindelijk weer de goede (=normale en broodnodige) kant op voor de koeienboeren, o.a. dankzij nieuwe besluitvorming in Brussel.


  ⚠️ Meld

 40. @dick ; er zijn in jouw parochie vast wel zuivelboerderijen, waar je regelmatig op inspectie “moet”. Kujmooi rechtstreeks zuivel kopen, zonder tussenkomst van Europa.;)


  ⚠️ Meld

 41. :):):) Zal misschien best kunnen, drama 😉 *** Droomt weg in een “dagboek van een herdershond gelijkende parochie”, ver van Europa, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. ***


  ⚠️ Meld

 42. De sChuld die Nederland heeft zit in de private schuld(HRA) die bedraagd 324 miljard euro en dat is 70% van het nationaal produkt,daarbij is Nederland koploper in Europa.

  Aan de te hoge private schuld zijn landen als Spanje en Ierland ten onder gegaan ,terwijl het huishoudboekje netjes op orde was,zelfs had Spanje een overschot.


  ⚠️ Meld

 43. Die Spekman, Cohen, Roemer en al de andere linkse hotemetoten schreeuwen nog steeds moord en brand, over (gedoog constructie) Rutte 1. Elk voorstel van de coalitie wordt met dezelfde ongein aangemerkt; als een aanval op de rechtsstaat, ondergraving van het sociale bestel,?? bla..bla..ect. ect. Voor onze linkse medemens is het rechtse kabinet nog steeds moeilijk te verkroppen, en daarom wordt er op alle mogelijke manieren geprotesteerd. Maar wat onze linkse blinde vinken nog steeds niet willen erkennen (begrijpen?),??.Rutte 1 is het protest!

  Het protest is namelijk al enige jaren aan de gang, en heeft doormiddel van deze coalitie zijn bekroning gekregen. Het is het protest van de Nederlander die al jaren zijn zuurverdiende geld doormiddel van een perverse herverdelingpolitiek in de zakken van de zieligheidindustrie, milieumaffia en andere idiote hobby`s ziet verdwijnen. Dat zijn de Nederlanders die geen tijd hebben om met een lullig windjack(je) en een fluitje op het Malieveld te staan, maar er voor moeten zorgen dat er brood op de plank blijft. Deze mensen hebben het enige juiste gedaan;????. geprotesteerd in het stemhokje.

  Het geschreeuw van de linkse meute is t.n.t. voor niets geweest. Het kabinet functioneert prima, (ondanks moeilijke tijden) maar leg dat maar eens uit aan mensen met zo`n fijne links plaat voor de kop.  ⚠️ Meld

 44. Maar waarom stemmen ze dan uit protest op de VVD, die club draagt immers in hoge mate de (mede)verantwoordelijkheid voor het door jou benoemde beleid. Klinkt niet logisch.


  ⚠️ Meld

 45. Als een linkse hotemetoot(zonder lullig windjackje)juig ik deze linkse hobby van harte toe.

  ‘Geen gouden handdrukken in Amsterdam.

  De gemeenteraad van Amsterdam wil afrekenen met gouden handdrukken. Als een bestuurder vrijwillig weggaat, dan heeft hij geen recht op vergoeding. Wordt hij ontslagen, dan krijgt hij maximaal één jaarsalaris mee. Een meerderheid in de gemeenteraad stemde donderdag in met een motie.

  CDA en PvdA dienden de motie in, VVD was tegen. Het gaat om beloningen van nieuw te benoemen bestuurders van bedrijven waarbij de gemeente is betrokken.

  De gemeenteraad debatteerde eerder stevig over beloningen voor bestuurders van bedrijven waar de gemeente een vinger in de pap heeft. Zo ontstond in september ophef over het salaris van de nieuwe directeur van vervoersbedrijf GVB. Dat was vroeger een gemeentelijk bedrijf, maar verzelfstandigde enkele jaren geleden. Alle aandelen zijn nog in handen van de gemeente  ⚠️ Meld

 46. En het geschiedde dat Rutte’s clubje zomaar de grootste werd van ’t land. En als grootste kon je MP worden. Je moest dan alleen nog wat rondsjoppen voor medestanders (het liefst weinig partijen, met veel zetels, en machtsgeil). Bij het cda had de januskop-verhagen zichzelf in het luchtledige van de partijleiding geschoven, en wilde alles wel verloochenen om mee te mogen doen. Dat was ??n. Nu was er nog een gewiekst kamerlid (ex-vvd), die inmiddels goed dòòr had hoe je aan zetels kon komen: bij verkiezingen heel hard roepen wat de mensen wilden. Met die zetels werd hij een machtsfactor, en daarom vriendjes met Rutte en Verhage, onder ??n voorwaarde: hij wilde geen bestuursverantwoordelijkheid; en zeker zijn pluchevolk niet. Dat was twee.
  Regeren hoefde toch niet echt, want er moest enorm bezuinigd worden; dat betekende dus dingen NIET doen; en daar waren ze allemaal erg goed in.
  En zo geschiedde.


  ⚠️ Meld

 47. Sorry hoor, maar ik kan je niet helemaal volgen. Er is nog nooit in de geschiedenis zo`n duidelijke ruk naar ⤽rechts⤝ geweest.
  Of dacht je dat de stemmers allemaal uit ideologische overwegingen hun stem uitbrachten. Het is toch duidelijk dat dit komt door de diskwalificatie van het vorige beleid. De VVD en de PVV hebben samen 56 zetels binnen geharkt, daarbij de zetels van het CDA die het na de vorige vechtcoalitie met de PvdA links beleid de neus uitkwam, en je hebt deze coalitie. Schijnbaar zijn de rechtse kiezers niet zo allergisch van het door jou verafschuwde ⤽beleid⤝. Als je kijkt naar de huidige peilingen ( ik weet het virtueel) is het merendeel hier nog steeds niet afkerig van. Dus wat jij hier onlogisch aan vindt, is mij een raadsel.  ⚠️ Meld

 48. Met een dalende neerwaartse trend en een rapportcijfer van 5.3 kan ik mij niet ontrekken met deze gegevens, dat het zeer krappe meerderheid is.

  Vertrouwen in dalende trend in de 25 peilingen die Synovate dit jaar heeft uitgevoerd haalde de gedoogcoalitie 11 keer geen meerderheid. In januari stond de combinatie met 81 zetels het hoogst en begin november met 73 zetels het laagst. In de eerste twee maanden van het jaar waren VVD, CDA en PVV gezamenlijk altijd goed voor een meerderheid, maar sindsdien fluctueert het aantal rond de 75 zetels.

  Het vertrouwen in het kabinet vertoont een dalende trend. Het gemiddelde rapportcijfer voor het kabinet bedroeg in 2011 een 5,6. Begin dit jaar scoorde het kabinet het hoogst met een 5,9 en begin november het laagst met een 5,1. In deze peiling (15 december 2011) zit het cijfer met een 5,3 er net iets boven.

  Kiezers die bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen op de VVD hebben gestemd, beoordelen het kabinet in het afgelopen jaar het hoogst met een 6,9. CDA- en PVV-kiezers zijn iets kritischer met respectievelijk een 6,4 en een 6,0. Zij beoordelen het kabinet zelfs minder goed dan SGP-kiezers die het kabinet een 6,7 geven. Kiezers van linkse oppositiepartijen geven het kabinet gemiddeld genomen over 2011 lager dan een 5.  ⚠️ Meld

 49. Drama, de VVD ⤽speelt⤝ het t.n.t toch op een excellente manier. Het CDA kan niet teveel tegengas geven, de PVV wil onder geen beding een linkse regering, dus laten ze voorlopig de coalitie niet vallen. Dan ⤽onze⤝ oppositie: die proberen elkaar op alle manieren de veren af te snoepen, en zijn zo verdeeld als wat. Dus klopt de VVD de ene keer aan bij PvdA, dan Gr.Links of D66 enz. Dat noemen ze een strategie van verdeel en heers, die t.nt. perfect werkt. 🙂


  ⚠️ Meld

 50. Over een dalende trend gesproken 🙂

  Peil.nl

  VVD 19-12-2010 34 zetels
  VVD 18-12-2011 31 zetels

  PvdA 19-12-2010 30 zetels
  PvdA 18-12- 2011 18 zetels.

  Synovate

  VVD Kamer 31 zetels
  VVD 15-12-2011 33 zetels

  PvdA kamer 30 zetels
  PvdA 15-12-2011 23 zetels  ⚠️ Meld

 51. Die strategie van verdeel en heers werkt idd. Ik heb nog nooit zo vaak tweedekamerleden van het cda en de vvd met het schaamrood op de kaken een persoonlijke stem zien uitbrengen (Mauro, weigerambtenaar, etc.).
  Dat de VVD de PGB’s afschaft: een gotspe!
  Deze manier van een land besturen heeft niets met een beleid te maken (waar gaan we met dit land heen), maar uitsluitend met het voorkomen van nieuwe verkiezingen, en dus pluchebezetting.


  ⚠️ Meld

 52. Maar vertel eens Drama. Ik ben er t.n.t niet achter welk politieke gedachtegoed (sympathiserend?) jij aanhangt. Laat me raden??een (beetje) links overhellend?


  ⚠️ Meld

 53. ik snap niet hoe je erbij komt, VVDer. Als jouw clubgenoten net zo selectief kijken en net zo slecht kunnen rekenen dan vrees ik dat de sombere suggestie van Zwolse uitkomt. Vanaf 1963 tel ik als rechtse partijen KVP, ARP, CHU, CDA, VVD, BP, CD, LPF, LN, PVV en SGP.
  1963 95
  1967 96
  1971 88
  1977 82
  1981 77
  1986 84
  1994 70
  2002 97
  2006 74
  2010 78  ⚠️ Meld

 54. Dat noemt men partij discipline, dat gebeurd bij elke partij. En dat de PGB afgeschaft wordt is wel heel erg kort door de bocht. Het wordt opgeschud, en heroverwogen, en het a-sociale gebruik (van dit zeer goede stelsel) wordt aan banden gelegd.


  ⚠️ Meld

 55. Raad eens: ik ben niet in een politiek hokje te stopppen, en hang zeker geen partij aan.
  Wat mij betreft gaat het gehele politieke systeem op de schop, want op de huidige manier is dit land niet goed te besturen.
  Ik zou het liefst een permanent zakenkabinet zien, en een tweedekamer met een hoge kiesdrempel (bijv. 10%), en een betere vertegenwoordiging naar regio.
  Verder inzetten op echt consuminderen. Binnen de zorg en onderwijs terug naar kleinschaligheid, en naar de basis;
  Om te beginnen.


  ⚠️ Meld

 56. Pfffff??..Dame, gaan we geschiedenisles geven? Ik geef in mijn reactie aan dat het ??deze?? keer wel een duidelijke ruk naar rechts is. Er is nu geen ⤽links⤝ georiënteerde partij binnen deze coalitie aanwezig. 70% van de door jou aangehaalde partijen, ⤽als ze al regering verantwoordelijkheid hebben gehad⤝ waren middenpartijen. Dat er binnen de partijen VVD en CDA ook nu nog ⤽linkse⤝ dwaallichten rondlopen ontken ik niet,en dat deze figuren het ⤽beleid⤝ graag willen inruilen voor een ⤽linkser⤝ beleid,ook niet. Maar als je de ⤽waarheid⤝ van een bepaald persoon hierin wilt betrekken, is het einde discussie.


  ⚠️ Meld

 57. Zeg, wie begon er over `in de geschiedenis`? Waarom waren VVD en CDA eerst middenpartijen en nu rechts op wat dwaallichten na? BP, Ds70, CD waren puur rechts, evenals LPF, LN en PVV. Welke 70%


  ⚠️ Meld

 58. Drama, het ⤽niet in een politiek hokje te stoppen⤝ spreekt mij ook wel aan. Bepaalde zaken die jij hier beknopt neer zet, hebben ook mijn voorkeur. Maar nu komt het nadeel, deze constructie bestaat nu eenmaal niet in Nederland, we zijn verpolitiekt. Dus als je dan nog iets te ⤽mopperen⤝ wilt hebben breng je je stem uit op de club waarin je het meeste van je ideeën terug ziet. Ik neem aan, dat jij ook op die manier gestemd hebt?


  ⚠️ Meld

 59. KVP, ARP, CHU, SGP kan ik met geen mogelijkheid zien als rechtse partijen, ze waren/of zijn middenpartijen. CDA was een middenpartij, maar is binnen de huidige coalitie opgeschoven naar ⤽rechts⤝. De overige partijen, zoals LPF, LN, BP doen landelijk niet mee, of bestaan niet meer, dus deze zijn niet relevant. Over de huidige partijen hoef ik het niet hebben, want hun richting is een bekeken zaak.


  ⚠️ Meld

 60. Dat bedoelde ik met selectief. ARP zou je met enige goede wil beetje linksig kunnen, de Kvp alweer veel minder, zeker ten tijde van havik Luns en Chu was gewoon rechtse club. Sgp is nu de 2e gedoger en zeker geen middenpartij, snap niet hoe je dat vakantie zeggen of denken. Maar toegeven dat er met deze m somberheid weinig nieuws onder de zon is, zal wel teveel gevraagd zijn.


  ⚠️ Meld

 61. DS 70 was volgens mij gematigd links. Die ouwe Drees is er ook lid van geweest. Toen hij de PvdA zat was is hij lid geworden van DS 70.


  ⚠️ Meld

 62. Het is niet zo erg om dingen niet te weten, wel om dan net te doen alsof je het wel weet en met grote stelligheid domheden te debiteren. DS’70 is een afsplitsing van de PvdA van mensen die vooral ageerden tegen de Nieuw Linksstroming. Drees jr was een van de belangrijkste figuren. Drees sr heeft weliswaar zijn lidmaatschap van de PvdA in 1971 opgezegd maar is nooit lid geworden van DS’70.
  DS’70 is een rechtse afsplitsing van de PvdA en wordt in zijn algemeenheid beschouwd als centrum-rechts (zie eerder genoemde bron). De partij nam ook deel aan het centrumrechtse kabinet Biesheuvel-1 (VVD, ARP, KVP, CHU en DS’70) dat nog geen jaar geregeerd heeft. Lipschits, die geldt als dé kenner van de politieke stromingen in nederland, stelt “Hoewel duidelijk afkomstig uit de socialistische/communistische stroming, zou men plaatsing van DS’70 binnen die stroming kunnen betwisten.” (Politieke stromingen in Nederland, blz 78).


  ⚠️ Meld

 63. Hoezo, met grote stelligheden te debiteren? Ik heb het toch hersteld? Natuurlijk wist ik ook wel dat enkele realisten uit de PvdA zijn gestapt en de DS 70 hebben opgericht. Daar heb ik internet niet voor nodig. 8)


  ⚠️ Meld

 64. Je herstel over het zgn lidmaatschap van Drees sr. had ik niet gezien voor ik reageerde. Het ging me vooral op dat “gematigd links”.


  ⚠️ Meld

 65. Kennelijk had je internet wel nodig om te checken of Drees sr. nu al dan niet lid is geweest van DS’70.;D Eigenlijk een vreemde opmerking van je dat je daar “internet niet voor nodig” hebt. Je kunt als je er niet zeker van was beter voor je wat roept internet (of je boekenkast) raadplegen dan daarna.


  ⚠️ Meld

 66. Ik denk dat dit kabinet in de ogen van Assie en VVD`er ook extreem links is. Spies wil de (sinds midden jaren ’90 verzelfstandigde/geprivatiseerde) woningbouwcorporaties verplichten 75% van het huizenbestand “voor een redelijke prijs” aan de zittende huurders te verkopen.


  ⚠️ Meld

 67. en dan nog even dit:


  Zonder dat de overheid het stimuleert gaan er al genoeg vrouwen aan het werk, dat vindt de Guido de Br?s Stichting, het wetenschappelijk bureau voor de SGP.

  De stichting zegt dat staatkundig gereformeerden voortaan elk wetsvoorstel moeten afwijzen dat bedoeld is om de arbeidsdeelname van vrouwen te bevorderen. Zij vinden dat stimuleren van arbeid van vrouwen al genoeg geld heeft gekost.

  Dat staat te lezen in het stuk Overbelaste gezinnen, een ‘vergelijkende studie met het oog op een rechtvaardiger inkomstenbelasting’.

  —————————————-
  alleen al daarom ben ik voor het verhogen van de kiesdrempel…..


  ⚠️ Meld

 68. Ik vraag me bij de SGP altijd af wat ze met een wetenschappelijk bureau moeten, waar ze de wetenschappelijke kennis over het ontstaan van de aarde zo weinig serieus nemen.


  ⚠️ Meld

 69. Een redelijke prijs? Als dat niet de marktwaarde is, dan is dat dus eigenlijk subsidie of een douceurtje voor de huurders. Wordt aantrekkelijk om te huren, na een jaar te kopen en bkj een betere woning markt te verkopen.


  ⚠️ Meld

 70. Bericht door Dame, op 23 december 2011 om 16:16

  Kennelijk had je internet wel nodig om te checken of Drees sr. nu al dan niet lid is geweest van DS’70. Eigenlijk een vreemde opmerking van je dat je daar “internet niet voor nodig” hebt. Je kunt als je er niet zeker van was beter voor je wat roept internet (of je boekenkast) raadplegen dan daarna.

  Nee, daar had ik internet niet voor nodig want het schoot me zo ineens te binnen. Als je wat ouder wordt dan vergeet je nog wel eens wat. Volgens mij was jij nog maar een kuikentje toen DS 70 werd opgericht.:P


  ⚠️ Meld

 71. Bericht door Dame, op 23 december 2011 om 16:35

  Ik denk dat dit kabinet in de ogen van Assie en VVD`er ook extreem links is.

  Waar baseer je dat op malle meid? ;D


  ⚠️ Meld

 72. Oh, nu begrijp ik je vergissing over de standpunten van DS70 ook beter. Toen was je slaapdronken of nog niet goed wakker waarschijnlijk.:D


  ⚠️ Meld

 73. Niet teveel generaliseren, Assie. Ik ken Drees jr met dat afgeknepen mondje zeker nog. Misschien niet in 1970, maar van enkele jaren later, zeker.


  ⚠️ Meld

 74. Ontmoet niet, Assie, maar waar ik vandaan kom was de TV in die tijd al doorgedrongen.;) Zijn tijdgenoot Anne Vondeling hweb ik weleens ontmoet ergens medio jaren 70. Een grappige man.


  ⚠️ Meld

 75. Bericht door Dame, op 23 december 2011 om 16:35
  Ik denk dat dit kabinet in de ogen van Assie en VVD`er ook extreem links is.

  Dat is een beetje heel veel ⤽extreem⤝ aangezet, Dame. Ik kan natuurlijk niet voor Assie spreken, maar van mij mag deze coalitie (VVD) wel een wat duidelijker rechts liberale koers varen, ze zitten in mijn opinie nog veel te veel op de links-liberale koers. De periode Dijkstal zit nog teveel ingebakken binnen de partij. Rechts-liberale koers, wat moet dat inhouden? Een beleid zonder fratsen, een z.g. nachtwakersstaat: de overheid beperkt zich alleen tot zijn kerntaken: veiligheid, onderwijs, sociale zekerheid en infrastructuur.
  Zal de VVD dan als (extreem?) rechts aangemerkt worden? Door wie ook al weer????????? 😉


  ⚠️ Meld

 76. Bericht door Dame, op 23 december 2011 om 22:01

  Weet je dan zeker dat er niet bij thuishoort?

  Dat weet ik heel zeker want ze zijn me wat te grappig doordat Gesinterklaas.:D En in Sinterklaas geloof ik niet.:P


  ⚠️ Meld

 77. In deze reactie wil ik nog even terug komen op mijn schrijfseltje van 22:08u, waarin ik de VVD nog te veel links-liberaal noem.

  Dit is het meest rechtse kabinet ooit!.. Je zou het bijna gaan geloven, want half (links?) Nederland roept het toch? Maar is dat wel zo?…. ⤽Onze⤝ Mark ⤽wil orde op zaken⤝ We gaan 18 miljard bezuinigen anders lopen de overheidsfinanciën uit de hand, de ⤽staat⤝ moet kleiner, we knijpen de subsidieslang wat dicht enz. Rutte komt met een programma waar rechts zijn vingers bij af zou likken. Sound-bites, een halve zin, een verkeerd geïnterpreteerd woord, en de conclusie is getrokken: dit is een RECHTS kabinet! Punt!

  Ik was het alweer glad vergeten, maar wat zei Nietzsche ook alweer?… Ik heb het maar even opgezocht: ⤽De waarheid is een leger metaforen dat na hardnekkige herhaling almaar vastere vormen aanneemt.⤝ Goh, die ouwe Nietzsche, een waarheid als een koe. Want wat hoort je dagelijks uit een bepaalde hoek, ⤽we dragen al jaren de last van een neoliberaal beleid.⤝ Dan is het is toch een wonder dat er na al die jaren nog steeds sloten geld naar de uitkeringen gaat, en meer dan de helft van het nationale inkomen wegvloeit via de collectiviteit, nietwaar? Maar ⤽zoals Nietzsche al zei⤝ hou hardnekkig vol, ooit zal dat idee ingang vinden. 😉

  Zoals we weten, (verkeerde?) beelden zijn even taai als het geheugen kort is. Natuurlijk heeft Rutte paniek doen ontstaan bij de ambtenaren, PO en cultuur, is dat gelukt? Jazeker. Maar wie was ook alweer de persoon die de opdracht gaf aan de ambtelijke werkgroepen om de bezuinigingsmogelijkheden te inventariseren?…….euhhhh,??. bingo!…..Wouter Bos.
  Dan is er nog zo`n molensteen die als een last drukt op een deel van onze progressieve samenleving, ⤽de eigen bijdrage voor de GGZ.⤝ Maar wat blijkt de kosten van de GGZ zijn de afgelopen tien jaar verdubbeld, en verhoudingsgewijs een stuk hoger als in de omringende landen. De eigen bijdrage voor tweede lijn (zware zorg) is ingesteld omdat er nu WEL een eigen bijdrage voor eerste lijn bestaat, en de (goochem?) patiënten de sluiproute tweede lijn kiezen, aangezien ze daar niet zelf hoeven te betalen.
  Precies als in de hele zorg wordt hier niet op bezuinigd, alleen wordt het een beetje minder meer.
  Maar legt dat maar eens uit aan Marleen Barth, ⤽onze⤝ PvdA-volksvertegenwoordiger, tegelijk belangenbehartiger voor de GGZ.
  Belangen verstrengeling? Natuurlijk niet. 😉

  De coalitie (VVD) rechts? Voor mijn gevoel overheerst in werkelijkheid het linkse sausje  ⚠️ Meld

 78. Ik heb een vraag aan de admin?Waarom mogen Dick en Zwolse hier al jaren kwetsende opmerkingen maken over pvv stemmers en vvd stemmers ,in onze vriendenkring wordt dit weblog al jaren het pvda log genoemd.Ik zie regelmatig reacties op deze mensen en even later zijn ze al weer verwijderd.Hebben deze mensen soms familie bij dit weblog?


  ⚠️ Meld

 79. @jario ; “al jaren het pvda log genoemd”

  Leuk, dat schept vast een band.
  Ik volg, en meld me regelmatig op dit log, maar ik zie nooit de door jou genoemde reacties die verwijderd zijn, maar dat komt natuurlijk omdat ze verwijderd zijn8)  ⚠️ Meld

 80. Ik ben hier een tijd niet geweest, maar het valt me op dat politiek niet echt belangrijk is. Het lijkt wel of hier de wereldkampioenschappen “links en rechts bashen” worden gehouden. Jammer!


  ⚠️ Meld

 81. Ach, wat jammer nu toch weer, stadhagenees en Dame vinden samen dat ⤽politiek⤝ op het Pollog van WLZ een ondergeschoven kindje is, en dat ⤽links en rechts bashen⤝ het belangrijkste onderwerp is. Misschien lezen beide reageerders weleens de politieke ⤽opinie pagina`s⤝ van de Volkskrant, NRC, Trouw, Elsevier enz? Tot wat voor conclusie komen jullie dan?…….Ik zal jullie de mijne vertellen.

  In deze z.g. ⤽onafhankelijke⤝ kranten/tijdschriften schoffelen ⤽opiniemakers⤝ uit beide ⤽kampen⤝ met een satanisch genoegen het z.g. rechts/links beleid onderuit, in de hoop dat reageerders hier hun scherpe ongezouten commentaar op zullen geven, (de namen van de diverse columnisten zullen u ongetwijfeld bekend zijn) het gaat hen niet om uw analyse van het door hen gegeven standpunt, maar om het aantal reactie`s. Commercieel schrijven, nietwaar? Krantenredacties kijken naar de commerciële kant (respons) van de opinie pagina, brengen de schrijfseltjes van een desbetreffende columnist te weinig respons, dan worden ze bedankt voor de bewezen diensten. Dus exit.

  Nu het Pollog van WLZ. Op zich een leuk item waar iedereen zijn (ongezouten) positieve/negatieve visie kan geven op bepaalde politieke gebeurtenissen. Maar wat gebeurt er, het log is verworden tot een ⤽LINKJESLOG⤝, waarin de visie van bepaalde columnisten/politieke analisten voor negentig procent wordt weergegeven. Natuurlijk heeft iedereen een bepaalde politieke voorkeur, en is het juist de bedoeling dat hij/zij deze op het log onder woorden brengt, maar wanneer dit uitmond in klakkeloos overnemen van ⤽LINKJES⤝ als zijnde de waarheid, wekt dat irritatie op. Zodoende wordt dan de z.g. ⤽scheidslijn⤝ tussen ⤽links/rechts⤝ steeds scherper aangezet, wat inderdaad weleens kan leiden tot ⤽links/rechts bashen⤝. Op zich niets mis mee, omdat daarmee een bepaald standpunt luid en duidelijk onderstreept wordt.

  Nu wil ik nog even terug komen op de twee ⤽protesterende⤝ mede reageerders (stadshagenees/Dame) Beide reageren met een bepaalde regelmaat op dit log, nu heb ik na aanleiding van hun ⤽kritiek⤝ eens wat teruggelezen, maar de reactie`s van beide reageerders verschillen weinig van de overige reactie`s. Ook zij gaan zich regelmatig te buiten aan ⤽ongezouten⤝ kritiek (bashen?) op reageerders met een andere politieke visie, wat daarna dan ook niet weer de ⤽zuivere⤝ politieke discussie niet ten goede komt. Zeer welkom, maar deze reageerders moeten zich daarna dan niet voordoen als zijnde ⤽ROOMSER DAN DE PAUS⤝. V.w.b. het rechts/links geneuzel, zullen we dat maar onder de noemer duidelijkheid zetten: de kleur rood is nu eenmaal rood, de kleur blauw is nu eenmaal blauw.  ⚠️ Meld

 82. ik geloof niet dat je het helemaal begrepen hebt, VVDer. Ik heb in mijn reactie aangegeven dat de scheidslijn tussen linkse en rechtse onderwerpen lastig te leggen is. Iets dat ik hier al vaker heb betoogd. Ik gebruik zelden linkjes en reageer graag op inhoudelijke postings. Soms krijg ik idd de indruk dat niet iedereen wil discussiëren, maar dat voor sommigen het zenden van boodschappen en het bashen van bepaalde partijen het hoofddoel is. Dat wil niet zeggen dat je binnen fatsoensgrenzen niet op het scherpst van de snede op elkaar zou mogen reageren. Dat is geen bashen wat mij betreft.


  ⚠️ Meld

 83. Natuurlijk heeft iemand die het niet eens is met jou ⤽inhoudelijke?⤝ argumentatie, het niet goed begrepen, nietwaar? Dat begrijpend lezen bij jou blijkbaar ook niet de hoofdrol speelt, komt ook weer naar voren in jou reactie. Ik probeer het geneuzel links/rechts terug te brengen naar een ⤽begrijpelijk⤝ niveau, de z.g. ⤽scheidslijn⤝ tussen een politieke visie. In de loop der jaren is er op meerder manieren geprobeerd deze ⤽scheidslijn⤝ in andere bewoordingen te gieten, als b.v. progressief/conservatief, ect., vul zelf de rest maar in. Maar het meest duidelijke is voor de kiezer nog steeds links/rechts. Dus wie zijn wij, om dit te veranderen?

  Natuurlijk is jou indruk juist dat niet iedereen wil discussiëren, maar dat is inherent aan een pollog, waar discussie al gauw uitloopt in een welles/nietes, en uitmond in scherpe bewoordingen naar de door de ⤽tegenpartij⤝ aangehangen politieke visie. Voor wat de ⤽fatsoensgrenzen⤝ hebben wij misschien een ander inzicht, maar als er geen ⤽schuttingtaal⤝ (wat ik hier nog niet ben tegengekomen) gebruikt wordt heb ik er geen probleem mee. Waar ik mij wel aan stoor is het hypocriete gedoe, dat er reageerders zijn die naar zich zelf toe beschikken over een zeer teer zieltje, maar naar en ander toe dat niet relevant vinden. Maar is het niet zo; ⤽wie kaatst kan de bal verwachten?⤝
  V.w.b. de linkjes (begrijpend lezen?) kan ik niet uit mijn reactie opmaken dat dit voor jou bedoelt is, maar ik deze verwijzing voor bepaalde personen als 90 procent algemeenheid aanmerk.  ⚠️ Meld

 84. Wat een felle reactie, VVD`er? Politieke visies zijn heden ten dage – helaas – niet dik gezaaid. We moeten het daarom maar doen met de verzameling opvattingen per onderwerp van de diverse partijen. En dan zie je bijzondere combi’s ontstaan. GroenLinks die voor de politiemissie naar Afghanistan is, de VVD die geen problemen met weigerambtenaren heeft, de PvdA die voor een verbod op ritueel slachten stemt etc. En van die onderwerpen zelf vind ik het ook niet eenvoudig te bepalen wat het ‘linkse’ en wat het ‘rechtse’ standpunt zou zijn.  ⚠️ Meld

 85. Kijk daar gaan we weer Dame, ⤽Wat en felle reactie, VVD?r.⤝ Als iemand in ⤽duidelijke⤝ bewoordingen zijn standpunt verwoord, hoeft dat toch niet perse ⤽fel⤝ te zijn.

  ⤽Politieke visie`s zijn heden ten dage -helaas- niet dik gezaaid.⤝??. Dat is een onderwerp waar we het al vaker oneens over zijn geweest. Negen en negentig procent van onze ⤽geachte?⤝ politici hebben geen visie, maar kwaken uit ⤽commerciële?⤝ overweging een partij programma na, laat staan dat ze een ideologische standpunt innemen. De politiek is het idee van gisteren en de realiteit van vandaag, (zoals men zegt in de sport ⤽scorebod journalistiek⤝) is het bij hen scorebod politiek. Er wordt na elk idee met en schuin oog gekeken naar de politieke peilingen, zijn deze negatief, wordt het idee onmiddellijk aangepast.
  En natuurlijk zijn er binnen elke partij (links/rechts ;)) sommige standpunten die men moeiteloos kwijt kan bij de ⤽tegenpartij⤝, zodoende dat het vaak besproken ⤽poldermodel⤝ in Nederland zoveel furore gemaakt heeft.  ⚠️ Meld

 86. Met die felle reactie doelde ik op je eerste twee zinnen, VVD`er. Uit jouw reactie maak ik op dat we het kennelijk eens zijn over het gebrek aan visie in de politie’; ik begrijp dan ook niet dat je stelt dat we het daar al vaker over oneens zouden zijn geweest, tenzij je dat uit principe verkiest.;)


  ⚠️ Meld

 87. Dat waardeer ik ook zeer zeker. Als ik hier zou moeten discussiëren met gelijkgestemden was ik als een speer vertrokken. Dat is juist de charme van een pollog, op een (provocerende?) manier je standpunten naar voren brengen, in de hoop op veel negatieve respons. Dan hou je de ⤽discussie⤝ scherp. Maar ja, sommige mensen discussiëren liever op een site van de VIVA, over hoe ze een taart moeten bakken en/of hoe ze geraniums moeten stekken. 🙂


  ⚠️ Meld

 88. Als je dat jammer vindt dat die mensen niet hier meediscussiëren wat let je dan om daar naar toe te gaan? Als Mohammed niet naar de berg komt, komt de berg naar Mohammed, nietwaar.


  ⚠️ Meld

 89. Lees jij in mijn reactie dat ik het jammer vindt dat deze mensen niet mee discussiëren? Ik stel alleen maar een feit vast,⤝sommige mensen houden van de dochter, sommige mensen houden van de moeder en sommige van allebei⤝ 🙂
  Dus zoveel mensen, zoveel wensen. Niet lezen als een diskwalificatie. En wat jou spreekwoord betreft: taarten koop ik en van geraniums hou ik niet, dus wat zou ik daar moeten doen? 🙂  ⚠️ Meld

 90. Door die woordjes “Maar ja” kreeg ik de indruk dat je het betreurde. Maar goed ieder zijn meug. Ik mag ook graag gewoon gezellig OH-en, maar daarnaast versmaad ik een politieke discussie ook niet.
  Om maar eens terug te komen op een oude discussie. Ergens dit voorjaar jubelde jij om de nog relatief gunstige economische cijfers die je toeschreef aan het beleid van dit kabinet. Ik waarschuwde je toen dat het effect van dit kabinet nog niet in de cijfers tot uiting was gekomen. Hoe kijk je er nu na een halfjaar tegenaan? Ik weet dat we nog eventjes moeten wachten tot 2012 voordat we de gevolgen van een aantal maatregelen (bv zorgkosten) echt gaan merken, maar de contouren zijn toch al wel redelijk zichtbaar.


  ⚠️ Meld

 91. ⤽Jubelen⤝ is wat overdreven, maar inderdaad was en ben ik nog steeds gematigd positief t.o. van de cijfers. Na het eerste kwartaal zijn we door toedoen van het door jou ⤽bejubelde⤝ 🙂 Europa natuurlijk in een lichte mate van recessie terecht gekomen, maar ik ben nog steeds niet van overtuigd door de ⤽doemdenkers⤝ dat het in Nederland een dermate lage vlucht zal nemen, zoals door hen wordt voorspelt. Ieder weldenkend mens is er nu wel van overtuigd dat de bomen de komende jaren niet meer in de hemel groeien, en dat er bezuinigd moet worden op talloze zaken, die men op dit moment als ⤽normaal⤝ ziet. Of dat op alle fronten negatief uitpakt, moet nog maar worden bezien, aangezien bepaalde zaken van onacceptabele wildgroei eindelijk beargumenteerd weggesneden kan worden. Om met Cruiff te spreken: elk nadeel heb z`n voordeel.


  ⚠️ Meld

 92. zoals je zelf laatst postte was er een brede overtuiging dat bezuinigingen nodig zijn: het vorige kabinet heeft werkgroepen ingesteld, maar de voorstellen liggen in de la. En de paarse formatiepoging liep niet stuk op bezuinigen, ja of nee, maar op de hoogte ervan. 16 of 18 miljard. Althans dat was de officiële verklaring.
  Toch is het wel knap van dit kabinet dat het ze lukt om het economisch slechter te doen dan Duitsland, daar waar Nederland altijd daarmee in de pas liep.


  ⚠️ Meld

 93. Natuurlijk ben ik (en met mij vele anderen) er van overtuigd dat er moet worden bezuinigd, met een staatsschuld van meer als 300 miljard is dat niet meer dan logisch. Om op de pof te gaan leven, en het wegwerken van de staatsschuld op zijn beloop te laten, dat zie ik niet als een optie. (Na ons de zonvloed?) Waarop de z.g. (paarse) informatiepoging op stuk is gelopen zijn de conclusies verdeeld, maar dat de hoogte van de bezuinigingen hier een grote rol gespeeld hebben, lijkt mij zeer relevant. Jou standpunt dat wij het economisch slechter doen dan Duitsland, kan ik niet goed plaatsen.
  Wat wil je hier mee aantonen? Kan het niet zo zijn dat de Duitse consument ook is ⤽getroffen⤝ door de mini crisis, en op dit moment ook de hand op de knip houdt? Dat merken wij onmiddellijk aan onze export. Maar waarom vergelijken met Duitsland, doen wij het economisch niet veel beter dan omringende landen? Sorry, maar ik vindt dat een gezochte drogreden.  ⚠️ Meld

 94. VVDer.
  Je stelt de vraag,,doen wij het economischs niet veel beter dan omliggende landen?
  Het antwoord is heel simpel NEE we doen het niet beter dan omringende landen.Nederland blijft vanaf 2010 sterk achter.

  Volgens hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger, die bij de presentatie van het rapport aanwezig was, is het besluit om de eurozone tot een fiscale unie om te vormen een beslissende stap naar een geharmoniseerd economisch bestuur. ,,Het is daarbij wel essentieel dat er een preventiesysteem onder toezicht van de Europese Commissie komt, waardoor bij landen kan worden ingegrepen voordat het echt fout gaat.⤝ Ernst & Young verwacht dat met een voortvarende implementatie van het akkoord de economie in de eurozone zich in 2012 stabiliseert.

  Eijffinger noemt het verder opmerkelijk dat de economische groei in Nederland al sinds 2010 sterk achterblijft bij die in de ons omringende landen. Ook de komende jaren zet deze trend zich volgens Ernst & Young door. ,,Eigenlijk hebben we nooit een verschil gehad groter dan 0,2 procentpunt met bijvoorbeeld België. Dat de groei in Nederland nu structureel achterblijft, komt door de woningmarkt. Die ligt compleet op zijn gat, wat heel slecht is voor de private consumptie. Heel veel sectoren, van bouwmarkten tot de meubelboulevards, zijn afhankelijk van de woningmarkt.⤝

  Het kabinet zal daarom zijn woningmarktbeleid moeten veranderen, aldus Eijffinger. ,,Ik ga hier geen politieke uitspraken doen, maar het is duidelijk dat het systeem van hypotheekrenteaftrek aangepast moet worden. En dat zal ook wel gebeuren.⤝  ⚠️ Meld

 95. Dé deskundige op het beleidsterrein woningmarkt, Priemus (die van de Priemuscijfers zoals overheden die gebruiken voor de behoefteberekening) stelt dat het laatste plan van dit kabinet, om woningcorporaties te verplichten 75% van hun huizenbezit voor een redelijk bedrag aan de huurders te verkopen, de woningmarkt helemaal op zijn gat zal doen belanden.
  Vwb vergelijking met Duitsland: het consumentenvertrouwen hier is heel scherp gedaald de laatste maanden itt onze Oosterburen. Dit terwijl de werkloosheid daar hoger is dan hier.


  ⚠️ Meld

 96. VVD’er; je hebt gelijk dat ook ik mij in het verleden heb mee laten slepen door mijn emoties waar het bepaalde onderwerpen betreft op dit log. Dat komt de inhoud van de discussie niet ten goede, vandaar dat ik op enig moment ben gestopt met reageren. Nu ik hier weer eens ben en zie wat er de laatste tijd aan reacties is verschenen dan ben ik alleen maar blij dat ik me niet meer meng in discussies hier. Ik zie gebruikelijke stokpaardjes hier, maar het “gehak” op elkaar draagt niet bij aan goede discussie. Als ik de landelijke politiek wat meer van een afstand bekijk, dan moet ik toegeven dat dit kabinet met Mark Rutte aan het hoofd, het helemaal niet zo slecht doet. De gedoogconstructie werkt op de 1 of andere manier wel. De ene keer shopt de regering bij de oppositie, de andere keer bij de grote gedoger en andere partijen. De kwestie “Donner” verdient niet de schoonheidsprijs, integendeel, maar voor de rest oogt deze regering stabiel. Er komen barre, economische tijden aan en dan is rust en stabiliteit in Den Haag zo slecht nog niet. De heilige huisjes, pensioen en Hypotheekrente-aftrek worden nu in ieder geval ter discussie gesteld en ook dat is logisch. Hoe hard de bezuinigingen ons ook treffen en gaan treffen, het kan niet anders. Nu maar hopen dat de bezuinigingen ook gaan leiden tot een verbetering van de economie en dan niet alleen de Nederlandse, tenslotte zijn we hier ook afhankelijk van de export. Voor de rest; Iedereen een gezond en zeer gelukkig 2012!


  ⚠️ Meld

 97. Je wordt op je wenken bediend, Stadshagenees. 🙁
  Wilders heeft vandaag getwitterd dat hij het op de val van het kabinet laat aankomen wanneer er voorstellen worden gedaan die morrelen aan de hypotheekrenteaftrek. Rutte haastte zich om te zeggen dat hij daar volkomen achterstaat. Alleen Verhagen heeft laten doorschemeren eindelijk bereid te zijn dit Heilige huisje aan te pakken, maar of hij nu doorzet?


  ⚠️ Meld

 98. @Dame ; Heeft die Priemus misschien ook de oplossing voor de woningmarkt?
  Het lijkt me van belang om “de bouw” zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen: nieuwe huizen bouwen en verkopen, plus alle toeleveranciers en woninginrichters die weer wat vlees op de botten krijgen, en drukke woningboulevards. Maar als de banken niet meewerken, en er aan de hypotheekaftrek wordt gemorreld, en de huizenbelasting volgend jaar 10% stijgt, naast de kostenstijging in de zorg en de energie, dan gaan we zo maar richting 1672:o

  Het voorstel voor die woningcorporaties, en 75% verkopen, hadden we hier al afgeschoten, maar tot nu toe heb ik nog geen doordacht voorstel gehoord, en ik heb er zelf nog niet ??n kunnen verzinnen.


  ⚠️ Meld

 99. Persoonlijk krijg ik wel eens het ⤽maagzuur⤝ van al die glazenbolkijkers, wichelaars, koffiedikkijkers, 1e,2e,3e lijn economen en wat er verder zoal voorbij komt. In wat voor een ⤽mooi⤝ jasje het ook giet en hoe je wendt of keert, de hypotheekrente afschaffen is niets anders dan een ordinaire belastingverhoging. Natuurlijk zien bepaalde politieke partijen hier wel brood in, want dat betekent dat de staat meer inkomsten genereert. Maar wie worden hier gigantisch de dupe van; de huizenbezittende burger. En wat ⤽onze⤝ economische wichelaars ook mogen beweren, dat is volgens mijn ⤽bescheiden⤝ mening, juist slecht voor de economie.

  Volgens ⤽onze⤝ economen leven we in een tijd van crisis, maar is het dan de bedoeling om de burger nog verder uit te zuigen, of moet dan juist de overheid zich niet zelf flink beperken en de belastingen structureel verlagen? Belastingverlaging stimuleert de koopkracht, en de bestedingsvrijheid. De overheid moet zich op termijn beperken en zich terugtrekken door afstoting van oneigenlijke taken, en deze taken overlaten aan de private sector, die daardoor weer nieuwe banen scheppen. Helder blijven denken overheid: al de banen gecreëerd door de overheid, worden betaald met????juist, belastinggeld, echte RENDABELE banen zijn er alleen in de private sector.

  Door het op een te korte termijn inperken (afbouwen) van de hypotheekaftrek, kan het wel eens zo zijn dat er de verkeerde keus maken: meer belasting, meer overheid, minder besteding door de burger = krimpende economie.
  Natuurlijk is hypotheekaftrek marktverstorend, en daar kan (moet) aan gewerkt worden, maar dan enkel en alleen als de belastingen met een evenredig bedrag omlaag gaan. Is de burger duurder uit, dan duiken we nog verder in de ⤽crisis⤝.  ⚠️ Meld

 100. Hij is voorstander van een marktconform beleid, dwz nu niet inzetten op meer koop- maar juist op meer huurwoningen door eigenaren tot verhuur te stimuleren en woningcorporaties en investeerders tot bouw huurwoningen. Deze beweging is ook gaande in bv VS en GB.
  Voor de langere termijn (30 jaar) pleit hij voor opvolging VROM- en SER-advies om te komen tot een integrale eigendomsneutrale hervorming van de woningmarkt. Kort gezegd, meer marktconformiteit op gebied woning, meer neutraliteit tussen kopen en huren, beperking financiële risico gezinnen door geleidelijk afschaffen hypotheekrente (want financiering huis met vreemd vermogen) en garanties lagere inkomensgroepen.
  Priemus vergelijkt dit kabinet met een spookrijder omdat hij precies de tegengestelde beweging maakt. Zelfs binnen de VVD gaan steeds meer stemmen op om de hypotheekrenteaftrek af te schaffen. Het is onvermijdelijk en dat weten politici al jaren. Angst voor stemmenverlies doet ze anders besluiten.


  ⚠️ Meld

 101. Bericht door Zwolse, op 28 december 2011 om 11:03

  Dat de groei in Nederland nu structureel achterblijft, komt door de woningmarkt. Die ligt compleet op zijn gat, wat heel slecht is voor de private consumptie. Heel veel sectoren, van bouwmarkten tot de meubelboulevards, zijn afhankelijk van de woningmarkt.⤝

  Volgens het CBS komt de krimp vooral doordat huishoudens minder besteden en door een bescheiden groei van de export. De afgelopen tijd kochten ze vooral minder auto??s, kleding en schoenen. Ook in de horeca werd minder uitgegeven. Dit kwam mede door het matige weer in de zomermaanden. Het geld is er nog wel alleen houden veel mensen de hand op de knip.

  Het kabinet zal daarom zijn woningmarktbeleid moeten veranderen, aldus Eijffinger. ,,Ik ga hier geen politieke uitspraken doen, maar het is duidelijk dat het systeem van hypotheekrenteaftrek aangepast moet worden. En dat zal ook wel gebeuren.⤝

  Dat zal uiteindelijk ook wel gebeuren maar die Eijffinger pleit alleen voor afschaffing voor nieuwe gevallen en in combinatie met de hervorming van het belastingstelsel (invoering vlaktaks 35%). Volgens hem pleit de PvdA voor uitfasering van de renteaftrek, maar doen zij niets aan het belastingtarief.  ⚠️ Meld

 102. Ik heb een voorstel een aan de overheid: om ons ⤽lucht⤝ te geven, schaffen we de HRA af gelijktijdig met het ruimtelijke ordeningsbeleid. Als we het eens doorberekend zijn de huizenprijzen in Nederland oneigenlijk hoog, doormiddel van en gemeentelijk ⤽wanbeleid.⤝ De hoge (financiële) huizenpiek is er vanwege het restrictieve grondbeleid. Wie zijn de werkelijke ⤽boosdoeners⤝ dat zijn de z.g. loyale gemeenten. De gemeenten hebben namelijk een dikke financiële vinger in de pap in de bouwsector, leest u even mee:??.⤝onteigenen tegen landbouwprijzen van een zompig stuk moeras, verkopen als bouwgrond die dan per vierkante meter 10 a 100 maal zoveel waard is, ook na gemaakte kosten.⤝ Bijgevolg zit de bouwsector volkomen op slot, want de gemeente en niet de markt bepaald wat en waar gebouwd wordt.

  Als dus dat vastgeroeste mechanisme niet wordt doorbroken, zit je dus straks zonder HRA, en met even dure huizen. Dat is onbetaalbaar, ook na een eventuele belastingverlaging. ( de HRA zit praktisch altijd in het hoogste tarief waarin men betaald, dus vaak 52 of 42 %.,terwijl en evt. belastingverlaging gegarandeerd uitgesmeerd gaat worden over lagere inkomens en niet-huizenbezitters.

  Begrijp mij niet verkeerd, de huizenbezitters zijn niet zo heilig dat ze er nooit op achteruit mogen gaan, maar als dat nu op korte termijn wel gebeurd,dan duikelt het vertrouwen nog dieper, gaat de veel besproken woningmarkt definitief op slot, en kan de recessie nog vier tandjes dieper aangezet worden.

  Dus de ruimtelijke ordening op de schop, en??????.. pfffft dat is een dossier van minstens 10 jaar????.helaas.  ⚠️ Meld

 103. Ik denk dat kaveltjes op de Holterberg, de Veluwe en andere naturugebieden als warme broodjes over de toonbank zullen gaan, VVD`er. En dan: wat is natuur nog in dit land? Een stukje bos, ter grootte van een krant, Een heuvel met wat villaatjes ertegen.  ⚠️ Meld

 104. **wat is natuur nog in dit land? Een stukje bos, ten grote van een krant**

  Dat is een mineur reactie, Dame. Hoe wou jij dan ongeveer 17 miljoen mensen wegstoppen in landje met de grote van en postzegel. Dat gaat natuurlijk ten koste van ⤽ruimte, en ⤽gemaakte?⤝ natuur. Maar buiten de Randstad zijn er nog voldoende mogelijkheden om te recreëren, in bossen en heide groter dan een ⤽jou⤝ krant.


  ⚠️ Meld

 105. uit: Domweg gelukkig in de Dapperstraat (Bloem).
  Maar zonder gekheid, besef je wel hoeveel druk er op de ruimte bestaat? Het loslaten van het RO-beleid leidt onherroepelijk tot onherstelbare ingrepen in het nog open landschap. Daarnaast hebben niet alleen gemeenten verdiend aan de aan- en verkoop van grond, maar zijn vooral projectontwikkelaars spekkoper geweest.


  ⚠️ Meld

 106. Dame 19:16

  ***Het is onvermijdelijk en dat weten politici al jaren. Angst voor stemmenverlies doet ze anders besluiten.***

  En daar zit hem nu juist de clou. In de jaren dat de partij die nu het meeste lawaai maakt meeregeerde, was er wat betreft de HRA een oorverdovende radiostilte. Het is altijd weer een ⤽openbaring⤝ voor de burger, dat z.g. ⤽vooruitstrevende⤝ ideeën altijd opborrelen tijdens de tijd dat deze lawaaipartij in de oppositie zit.
  Tijdens de regeerperiode van deze lawaaipartij, zal toch niet de angst voor stemmenverlies deze radiostilte veroorzaakt hebben?……… Nee toch?  ⚠️ Meld

 107. Nee, het was zoeken naar compromissen met de stiltepartij(en), waarbij Heilige huisjes ongemoeid werden gelaten omwille van de samenwerking. Dat moet bekend voorkomen, want dat gebeurt over en weer. Ook in deze constructie laten de regeringspartijen eigen ideologische veren vallen om hun gedoogpartner niet te ontrieven.


  ⚠️ Meld

 108. Stentor 28-12: “Makelaars en bouwers pleiten voor bouw duurdere huurwoningen”
  Bedoeld wordt de huurmarkt met huren tussen de 650 en 950 euro per maand.
  E?n van de toverwoorden is “doorstroming”: als mensen in het middensegment een woning vinden, dan komt er aan de onderkant woonruimte vrij.
  Verder moet het voor institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen wel aantrekkelijk gemaakt worden om in die woningen te investeren (langetermijnrendement 7%). Gemeenten moeten hun grondprijzen verlagen, en de banken moeten weer hypotheken gaan verstrekken.

  ————————————————
  Mooi kulverhaal: de bouwers en de makelaars zijn wel marktpartijen, maar nemen geen risico; dat moeten anderen maar doen. Niks nieuws onder de zon.
  Vraag is nu: wie gaat die huurwoningen bouwen.


  ⚠️ Meld

 109. De malaise op de woningmarkt is niet voor iedereen slecht nieuws. Starters kunnen juist profiteren van lagere prijzen en minder hoge rentes. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een analyse van De Nederlandsche Bank (DNB).
  Sinds het begin van de kredietcrisis in het aantal woningverkopen flink gedaald en de huizenprijzen liggen 10 procent lager dan in augustus 2008, toen de crisis begon.

  Starters profiteren van de lage prijzen. Bovendien zijn de rentes op hypotheken relatief laag en is de overdrachtsbelasting verlaagd. DNB schrijft dat ze nu de mogelijkheid hebben om een huis te kopen tegen lage financieringslasten.

  bron: VK.nl

  ———————————-
  La verité, cést DNB


  ⚠️ Meld

 110. Wat lees ik nu weer in de krant, Job ⤽frontaal⤝ Cohen gaat in 2012 de PVV aanpakken????.Jo(b)ppie! Eindelijk vuurwerk!

  Vuurwerk?…. Ik zie ⤽onze⤝ Job het volgende jaar als een ⤽gillende keukenmeid⤝ met de staart tussen de benen de 2e kamer uitvliegen. Hoe krijgen die spindoctors van de PvdA het voor elkaar, proberen ze Cohen rijp te maken voor opname in en psychiatrische inrichting? Job in een verbaal tweegevecht met Wilders, dat wint hij nooit van deze ⤽straatvechter⤝ daar is de beste man veel te ⤽netjes⤝ voor. Wat een armoede aan ideeën bij de management van de PvdA.

  Natuurlijk is het een tactiek die bij voorbaat al is mislukt, alleen al door het feit dat deze nitwits (de z.g. strategen), deze ongein als ⤽uitsmijter⤝ van 2011 brengen. Reken er maar op, dat ze bij de PVV (al gniffelend) de messen aan het slijpen zijn.
  Job Cohen is niet mijn politieke vriend, maar ik krijg nu echt medelijden met deze man.

  Of zou het een vooropgesteld plan van de grachtengordel zijn om ⤽onze⤝ Job te lozen?  ⚠️ Meld

 111. @VVD’er ; ik denk dat de Telegraaf nog een uitsmijter zocht voor de 31e december, en dat ze toen Job hebben gebeld, en die durfde geen nee te zeggen…….


  ⚠️ Meld

 112. Drama, ik denk eerlijk gezegd eerder dat de spindocters van de PvdA zo blij waren dat ze eindelijk iets verzonnen hadden, dat zij de Telegraaf gebeld hebben, en (bewust/onbewust) de psychische/fysieke consequentie t.o.v. Cohen niet onderkent hebben. 🙂

  Dit stompzinnige idee wordt een slachtpartij, waar de PvdA ook nu weer zelf om vraagt. Al begrijp ik niet dat Cohen deze move, uit oogpunt van zelfkennis niet zelf afgeschoten heeft.  ⚠️ Meld

 113. En het krange van ’t geval is dat Job nog gelijk heeft ook.

  Geert W. wil een machtsfactor van belang worden (puur voor zichzelf), en daarom belooft hij het volk wat het graag wil horen. Oftie dat dan ook waar kan maken zallum jeuken.


  ⚠️ Meld

 114. Mooi opvrolijktweetje van Esther Ouwehand richting Femke Halsema:

  wie achter de kudde aanloopt, loopt altijd in de stront

  Femke kreeg vandaag veel kritiek op wat ze gezegd zou hebben in haar interview over Jolande Sap in het NRC http://twitpic.com/817e9e vandaag. De reacties waren echter bijna allemaal gebaseerd op de (redelijk selectieve) samenvatting op Teletekst.

  Verzuchting van Femke:

  Pffh. Tendentieuze nieuwsuittreksels, telkens overgepende halve citaten, gemakzuchtige tweets: kuddegedrag weer. Lees mijn interview eerst!  ⚠️ Meld

 115. Leuk, na een week afwezigheid, weer eens te lezen welke onderwerpen passeerden 🙂 Buiten dat dit (drama) 1 van de pluspunten zou zijn

  Geert W. wil een machtsfactor van belang worden (puur voor zichzelf), en daarom belooft hij het volk wat het graag wil horen. Oftie dat dan ook waar kan maken zallum jeuken.

  Zou het toch écht wat zijn als Geert zich eens OP DE INHOUD een eerlijk interview liet afnemen/ open en bloot zou durven discusseren 😮 Ok, dan hoeft ut niet eens liver :o:o

  inspiratie mbt de onderwerpen? Buiten de grapjes gister bij Youp….Me dunkt…….


  ⚠️ Meld

 116. De 1e reactie (ook mooi van lengte) verdient het ook nog wel ff uitgelicht te worden

  Wilders profileert zich eigenlijk met trots als de aambei van Nederland.
  Een overbodige uitstulping, ontstaan vanuit stront en druk, en helemaal aan het eind van een proces. Nutteloos en pijnlijk.
  En niet boos worden, Wilderino??s: de leider zelf zou er trots op moeten zijn. Hij wil geen inspraak, geen democratische samenwerking noch partij ?? eenrichtingsverkeer is gewoon inherent aan Wilders.
  Hence the tweets, hence the hemorrhoids.

  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 117. Gisteren het interview gelezen in de Telegraaf van Jopje maar daar stond helemaal niks inhoudelijks in. Het enige wat hij te zeggen had was dat hij de aanval wil openen op Wilders. Zo wil hij de stemmen terughalen die hij kwijt is geraakt aan deze partij. Ik wens hem veel succes.;D;D;D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 118. Oeps, breek ut wel ff in 2-en, da’s leesbaarder:

  Eigenlijk is hier nixxx aan toe te voegen. Toch probeer ik ’t nog ff:

  In Nederland probeert Geert zijn uitgekauwde beeldspraak weer eens met “PvdArabieren”. (weer eens zijn moslims uit de kast, de argumenten vervallen in zinneloze herhaling). Zinloos omdat het in het algemeen de groep die hij wil raken niet raakt. Bij mij komt er bijvoorbeeld een meelijwekkende glimlach tevoorschijn. Binnen zijn eigen kudde wordt hij hier ook niet populairder mee. Sterker: heb aardig wat PVV-stemmers gesproken die zich beginnen te irriteren aan zijn infantiele vormloos flauwe geleuter, puur om de vorm.

  Als hij denkt dat Henk en Ingrid daar nog steeds mee bezig zijn, dan heeft hij een en ander gemist. Humorloze, van angst en haat doorspekte skoffeerbeeldspraak. Hoe laat komt de inhoud?

  Dat angst- en haatzaaien kennen we nou wel. Dat het zijn vruchten afwerpt helaas ook:

  Moskeeën in Nederland waren in de periode 2005-2010 117 keer doelwit van geweld dat voorkwam uit angst voor de islam. Uit De Pers

  Armoediger is amper denkbaar. Het tekent de wanhoop van de een-argument partij die in een onontknoopbare knoop is verstrikt, sociaal-economisch gezien.  ⚠️ Meld

 119. Misschien een kwestie van even doorzetten, en ook in Nederland is de PVV passé. Ze zijn niet meer nodig, ze hebben hun signaal-taak gehad. Andere partijen hebben stukjes agenda overgenomen, en de PVV/LPF/Trots rest slechts een roemloos einde, wat je vaker ziet.

  Sinds de extreem rechtse döner-moorden in Duitsland, Breivik die tientallen jongeren uitmoordt, is in West Europa extreem-rechts aan zijn einde.
  Wilders trekt in Berlijn geen zalen vol meer, ze moeten de kaartjes voor niks weggeven omdat een lege zaal zo lullig uitziet.
  In Denemarken is extreem-rechts aan de kant gezet door de sociaal-democraten, in Noorwegen hebben zichzelf aan de kant gezet door zich slachtoffer van Breivik te noemen, en zelfs in België, dat land dat wereldwijd voorbeeld is van een politieke crisis is extreem rechts uitgeteld. In Frankrijk doen ze het aardig in de voorronde (ff googlen: 18%), maar de tweede ronde zal ervoor zorgen dat ze nooit een president leveren.

  Hoe moet het dan met Geert, want als dit ook in Amerika zo gaat, en de sponsoring droogt op, zoals dat in Duitsland gebeurde, dan moet Wilders alsnog naar de subsidie-pot, en dan zullen er eisen worden gesteld qua democratisering. En dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat Wilders door zijn eigen partij aan de kant wordt gezet……….(de herhaalde en vruchteloze strijd van Drinkman voor een “jeugdclub”)

  Oppositie onder de PVV is er inmiddels genoeg, maar omdat ze niets te vertellen hebben binnen de partij, speelt het zich allemaal in het publieke veld af. de ene affaire na de andere. Iedere week is het feest.

  Als wij slechts het topje van de ijsberg zien, dan kun je er zeker van zijn dat er heel wat gist in die partij, wat wij niet mogen weten.

  En waarom niet? Waarom die angst voor openheid? Andere partijen zijn toch ook open? Lijkt mij een vraag die zichzelf beantwoordt.
  Zijn gedoogvrienden in het Kabinet worden simpel gegijzeld door de tweets van Geert. Zo bang voor verlies van macht of door de partij te worden teruggefloten.

  Tal van mogelijkheden als Geert eens 2-zijdig durfde te communiceren. Graag met een slim, intelligent, beschaaft politicus bij wie het wél om de inhoud gaat.  ⚠️ Meld

 120. Las dat TERECHT de situatie op de huizenmarkt vorige week ook voorbij kwam.

  Het Kabinet heeft wel wat gedaan. Kostte 1,2 miljard euro…….De verlaging van de overdrachtsbelasting. Zou er 1 huis meer door verkocht zijn? Wat er wel moet gebeuren? Goeie vraag….je zou toch zeggen dat er genoeg mensen op hebben doorgesturdeerd?

  Wil jammerlijk eigenlijk dat door 1 tweet van Geert het Kabinet nu schijnbaar TOCH NIXXX aan de HRA/RIJKENSUBSIDIE durft te doen 😮

  Weet dat die Premie-Koopsubsidie destijds een enorm succes was! Misschien is die te moderniseren? Met een leendeel erin, die een (groot) gedeelte van de subsidie zou kunnen vervangen?


  ⚠️ Meld

 121. Wel van de stijllozen maar toch……

  Job gaat het niet redden

  Dit jaar, 2012, wordt het meest onvoorspelbare jaar dat we in politiek opzicht ooit gezien hebben. Geert is voortdurend in battle-mode, politiek, media en burger wachten af. Waar komt de grote blonde leider morgen mee? De angst is voelbaar, Geert Wilders beheerst het discours. Hij heeft die positie gezocht en hij heeft hem gekregen. Enter Job Cohen. Job gaat het niet redden. Binnengehaald als een soort Obama, inmiddels ingehaald door Emile Roemer van de Socialistische Partij. Roemer is geen slecht mens. Sneller dan verwacht wist hij Jan Marijnissen (en Agnes Kant) te doen vergeten. Roemer is top, Roemer has it. Klopt allemaal. Maar laten we hopen dat de SP nooit regeringsverantwoordelijkheid krijgt. Tenzij u 80 procent belasting wil betalen, that is. Wat blijft dan over? Job Cohen. Zou het echt? Zouden Job Cohen en zijn PvdA het antwoord zijn op het huidige kabinet? Ik geloof er geen barst van.

  Mooi hoor, die aanval in de Telegraaf op Wilders. Maar nobody cares. Het gaat om een eigen verhaal. En dat is er niet. De PvdA brak met het vorige kabinet in de hoop de gemeenteraadsverkiezingen te winnen. Dat zeg ik niet maar dat zegt voormalig duikbootcommandant en premier Piet de Jong: 164 centimeter pure KVP-power.

  Cohen is nog steeds de troep aan het opruimen die Wouter Bos cum suis hebben aangericht. Maakt dat de PvdA slecht? Neen, zeker niet. Maar Job Cohen is niet de man die de Partij van de Arbeid gaat redden. Komend jaar wordt het jaar van de wisselende meerderheden. D66 en GroenLinks hebben Kunduz geregeld, de PvdA staat garant voor Europa. Er zijn dus wel degelijk mogelijkheden voor de oppositie om het beleid bij te sturen zonder regeringsverantwoordelijkheid. Want Kunduz en Europa komen niet gratis.

  Maar Job heeft gefaald. Op het komende congres wordt er een motie ingediend door de volstrekt onbelangrijke PvdA-jongerenclub genaamd de Jonge Socialisten. Zij eisen dat de PvdA geen regeringsverantwoordelijkheid neemt tenzij er nieuwe verkiezingen plaatsvinden. Nieuwe verkiezingen, u hoort het goed. De wereld staat in brand en de PvdA wil nieuwe verkiezingen. Griekenland valt om en de PvdA wil nieuwe verkiezingen. De sociaal-democraten gaan onderuit in de peilingen en willen nieuwe verkiezingen. Nieuwe verkiezingen zijn de oplossing niet. Met Job als lijsttrekker zeker? ⤽Hahaha⤝ lacht iemand hier in de straat. Maar het partijbestuur steunt de motie. Dat gaat dus gedoe geven. Als Job slim is ontraadt hij de motie; waarom met de handen op de rug gebonden politiek bedrijven?

  De gedoogconstructie is het beste wat het land is overkomen. Wisselende meerderheden scheppen kansen voor álle partijen. De PvdA kan zo de rol van de PVV vervullen, een nieuw gedoogakkoord schrijf je in een maand. Met desnoods Job als vice-premier. Noemen we het een nationaal kabinet. En Geert als gezonde Hollandse brulboei aan de zijlijn. Want ook de voorstellen van de PVV doen er toe. En dan samen voorwaarts.

  Maar dat gaat dus allemaal niet gebeuren. Want de PvdA wil nieuwe verkiezingen.

  Gelukkig nieuwjaar, Job.  ⚠️ Meld

 122. Bericht door dick, op 1 januari 2012 om 21:23
  Ff wat Zwols…weet iemand hoe het eigenlijk met Willem Lucht is?

  Vraag hem dat zelf maar. Je weet toch waar hij woont?


  ⚠️ Meld

 123. Enkele Tweets uit 2011 [urlhttp://www.joop.nl/show/detail/artikel/de_tweet_van_2012_is/]Tweet van het Jaar[/url]

  1e 2 reacties ook sterk:

  Bruin-1’s ‘halve maatregelen’ zijn al desastreus … Als ze hun zin krijgen verwijderen ze ook het laatste restje medemenselijkheid uit ons sociale bestel (…).

  Ik vond persoonlijk deze de beste: “Lekker met 130 scheuren in een auto die je niet hebt, op benzine die je niet kan betalen, naar het werk waar je net van ontslagen bent.” Gevat, symbolisch, niet zozeer politiek gekleur, maar met enige vorm van humor.
  ————————————————–  ⚠️ Meld

 124. Strakke vraag van

  Waarom is Morgan zielig en/of lief, en halen we daarna even makkelijk een broodje naamloze – maar evenzeer met uitsterving bedreigde – paling bij de visboer om de hoek? Of happen we vol begeerte in een mals varken?’

  Uit VK/Opinie van Arjuna van der Kooij (cultureel antropoloog)


  ⚠️ Meld

 125. EUROPA

  Geert Mak: Ineenvallen van de euro is reëel
  Vingerwijzen van populisten is te makkelijk… Huidige politieke leiders hebben gefaald

  In het televisieprogramma Nieuwsuur is Geert Mak te gast. Ooit was hij een fervent voorstander van de Europese Unie, maar nu is dat wel anders. Hij bekritiseert in zijn boek ‘De hond van Tisma, wat als Europa klapt?’ onder meer de huidige politieke leiders. De Europese Unie is tot stand gekomen ten tijde van de oude leiders: een groep die de Tweede Wereldoorlog nog mee heeft gemaakt en de noodzaak van zo’n unie nog inzag. De huidige leiders hebben er een potje van gemaakt.

  Ook bekritiseert Mak het vingerwijzen van populisten als Geert Wilders. In een debat met minister-president Mark Rutte gaf Wilders eerder de Grieken overal de schuld van. ‘Te makkelijk’ vindt Mak. Bekijk de uitzending en zie waarom.

  Mariël & Twan is toch een leuk interviewsetje Kan alleen nog ff de hele uitzending terugvinden, als je ’t Mak deel wilt zien moej zelf maar ff zoeken.


  ⚠️ Meld

 126. Tandartsprijs fors omhoog door vrije markt

  Vrije markt zou tandheelkundige zorg goedkoper moeten maken?? Tegendeel blijkt waar: stijging van 10 tot 30 procent

  Sinds 1 januari mogen tandartsen zelf hun tarieven bepalen, bij wijze van een experiment dat drie jaar loopt. Tandheelkundige zorg zou hierdoor goedkoper moeten worden, zo heeft minister Schippers van Volksgezondheid bedacht. Het tegendeel blijkt nu al waar. Vanaf 1 januari zijn de prijzen gemiddeld met 10 procent gestegen. In enkele gevallen zelfs met 30 procent.

  Uit een willekeurige, niet representatieve steekproef van NOS onder 127 tandartsen, blijkt dat de verschillen in prijs enorm zijn. NOS schrijft:

  “Er is gekeken naar de prijzen van een periodieke controle, een gebitsreiniging, een éénvlaksvulling, een tweevlaksvulling, een kroon en een wortelkanaalbehandeling. Die behandelingen zijn gekoppeld aan een code.
  De verschillen zijn enorm. De prijs van een periodieke controle varieert tussen de 19 en 30 euro (gemiddeld 21 euro). Die van een gebitsreiniging tussen de 12 en 50 euro (gemiddeld 23 euro). De kosten van een éénvlaksvulling lopen uiteen van 26 tot 85 euro (gemiddeld 48 euro), die van een tweevlaksvulling van 38 tot 130 euro (gemiddeld 67 euro).”

  Zorgverzekeraars baseren hun vergoeding op een ‘marktconform tarief’. Dat tarief, zo blijkt nu, blijft ver achter bij de gemiddelde prijzen van de behandeling. Bovendien blijft het bedrag dat vergoed wordt verder achter, naarmate de behandelingen duurder worden.

  NOS: Enorme prijsverschillen tandartsen
  BNR: Vrije markt tandartsen stuwt prijzen

  NOS.NL

  BNR.NL


  ⚠️ Meld

 127. EUROPA II -vervolg op 10:12

  Geert Mak: jonge generatie wordt geofferd
  Europese leiders redden spaarcenten, baren monster van jeugdwerkloosheid … Huidige politieke leiders falen … Vingerwijzen van populisten te makkelijk … Banken zijn de daders die nog steeds vrijuit gaan


  ⚠️ Meld

 128. Ok, maar nogal een aanklacht:
  -jonge generatie wordt geofferd
  -Europese leiders redden spaarcenten, baren monster van jeugdwerkloosheid
  -Huidige politieke leiders falen
  -Vingerwijzen van populisten te makkelijk
  -Banken zijn de daders die nog steeds vrijuit gaan

  Vond IN EUROPA op tv hartstikke interessant, jij dan drama?


  ⚠️ Meld

 129. @Dick ;
  jonge generatie wordt geofferd
  -Europese leiders redden spaarcenten, baren monster van jeugdwerkloosheid
  -Huidige politieke leiders falen
  -Vingerwijzen van populisten te makkelijk
  -Banken zijn de daders die nog steeds vrijuit gaan

  ———————————–
  niets nieuws onder de zon.


  ⚠️ Meld

 130. Verhagen haakt af :D:D:D

  Zal er toch een Katholiek naar voren moeten worden geschoven.
  Bedoel Peetoom was dominee

  Wat is Sybrand van Haersma Buma eigenlijk? :o:o:o Moeten de bloedgroepen al zo weggemoffeld worden dat ze niet eens meer op WIKI staan :(:'(


  ⚠️ Meld

 131. Die Job toch??..nadat dat hij tijdens het afgelopen jaar al op een psychotische manier op zowat alle punten met het huidige kabinet oneens was, inclusief gedoogpartner PVV, zijn nu ook D66 en de SP aan de beurt??.⤝ Job, zo hou je geen ⤽vrienden⤝ over.⤝ 🙂

  Wat lees ik nu toch weer op de website van de PvdA?….. Volgens ⤽onze⤝ Job kijkt D66 te weinig naar mensen aan de ⤽onderkant⤝ van onze samenleving, en is de SP juist teveel bezig met de mensen aan de ⤽onderkant⤝ van de samenleving.
  Arme Job, hij gaat het nog ⤽druk⤝ krijgen de komende periode, de confrontatie zoeken met de PVV, de coalitie die hij maar niks vindt, D66 en de SP op hun nummer zetten enz. enz. Nee, dan de PvdA, daar kan elke partij ⤽en uiteraard de kiezer⤝ een voorbeeld aan nemen, volgens ⤝onze⤝ Job baseert de PvdA zich op het idee van SOLIDARITEIT door Nederlanders die het ⤽goed en minder goed hebben⤝ met elkaar te verbinden??????.een ogenblik, ⤝schrijver moet even de tranen uit de ogen vegen van het lachen⤝ :)????. Ach maar natuurlijk, onder het motto: ⤽sterkste schouders dragen de zwaarste lasten!⤝

  Job doet mij denken aan de parodie van André van Duin op het nummer ⤽wij zullen doorgaan⤝ (typ in Google) van Ramses Shaffy, waar hij als dirigent zowat verdrinkt, maar nadat hij weer aan de ⤽wal⤝ is gekomen als een ⤽idioot⤝ wartaal uitbulkt.
  Misschien dat Jolande Sap nog een stekkerdoos over heeft, kan Job bij zichzelf de stekker er uit trekken. 8)  ⚠️ Meld

 132. Jammer van de moeite VVD-er: moest na 13 woorden stoppen met lezen. En jammer dat jij “verregaand spotten met andermans (natuurlijk) gezondheid” nodig hebt om….ja om wat eigenlijk; ut interesseert mij niet meer.

  Ben hier dus wel benieuwd naar:


  ⚠️ Meld

 133. De machtsstrijd en/of bloedgroepenstrijd binnen de club van de afhakende Verhagen.

  Zal er toch een Katholiek naar voren moeten worden geschoven. Bedoel Peetoom was dominee Wat is Sybrand van Haersma Buma eigenlijk? Moeten de bloedgroepen al zo weggemoffeld worden dat ze niet eens meer op WIKI staan


  ⚠️ Meld

 134. Maar m`n best Dick, waar haal jij de arrogantie vandaan dat ik het stukkie voorjou geschreven heb? En na dertien woorden gestopt? Pasop Dick, DERTIEN is een ongeluksgetal, dat weet je toch?

  Maar ondanks ⤽alles?⤝ Een gezond 2012!  ⚠️ Meld

 135. Dick 19:34

  ***”verregaand spotten met andermans (natuurlijk) gezondheid” nodig hebt om…. ***

  Ach kijk nu toch weer, ⤽onze⤝ Dick kwalificeert elke uitspraak (geschreven woord) maar weer eens onder zijn geijkte dooddoener ⤽spotten, gezondheid⤝ enz.
  Met jou excellente opleiding (zoals je vaak aangeeft) moet jij toch weten wat beeldspraak inhoudt, en als je het woord psychotisch in zijn context leest, zal je hieruit moeten (kunnen) opmaken dat hier bedoeld wordt: “dat zijn (Job) overtuigingen niet overeenkomen met de werkelijkheid, maar dat hij hier toch hardnekkig aan vasthoudt.”

  Het begint eigenlijk een beetje zielig aan te doen, zoals jij elk woord door een ander geschreven afdoet als spotten.
  Wat zou Verhagen denken, van het door jou repeterend woord ⤽RAT⤝? zou hij dit als spotten met zijn uiterlijk ⤽cq gezondheid⤝ opvatten? Of is dat in jou ⤽sociale woordenkeus⤝ wel normaal?

  Nogmaals een gezond en ⤽welbespraakt⤝ 2012. 😉  ⚠️ Meld

 136. 🙂 maak je geen zorgen, je mag er gewoon vanuit gaan dat ik altijd op je reageer. Heeft dus nixxx met schrijven voor iemand en (de mij vreemde) arrogantie te maken. Gnifffel wel om de gedachte dat ik, op enig moment, arrogant schijn over te komen.

  Spotten met andermansgezondheid schiet mij idd wel behoorlijk in het verkeerde keelgat. Las vandaag een overtreffende trap; mag ik (natuurlijk in alle bescheidenheid) jouw mening hierover vragen?

  Bericht door dick, op 4 januari 2012 om 19:28/ Chatlog

  Humor?????

  RIP! ALBERT VERLINDE OVERLEDEN!
  Zeer droevig nieuws uit de roddelshowbizniz. RTL-presentator Albert Verlinde is een langzame en uiterst pijnlijke dood gestorven. Heel naar allemaal. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden. De sympathieke TV-anchor werd vanochtend halfnaakt aangetroffen in de kelder van zijn 2e woning met een riem om zijn nek. Op de televisie stond een Russische snuffmovie op repeat. In de hoek draaide een camera. De recherche en het Nederlands Forensisch Instituut willen nog niet op de doodsoorzaak in gaan. Een auto-erotische fataliteit kan echter niet worden uitgesloten. Naar de beweegredenen achter de dramatische zelfdoding kan alleen maar worden gegist. In de wandelgangen bij RTL Boulevard wordt al weken gefluisterd over de steeds slechtere relatie tussen Verlinde en zijn echtgenoot Onno Hoes. Laatstgenoemde zou de laatste weken geregeld op homoparkeerplaatsen rondom de Limburgse bossen gesignaleerd worden. Ook zou de Burgemeester van Maastricht een vaak gezien gast zijn op Grindr, een razend populaire dating app voor liefhebbers van afwisselende kontseks. Via een anonieme werknemer van RTL (naam bekend bij redactie) vernamen we dat het huwelijk van Verlinde dan ook al tijden op springen stond. Na wekenlang zijn toevlucht hebben gezocht in GHB, crystal meth en vuistneukseks met vreemden lijkt er nu aan de trieste neergang van Verlinde eindelijk op gewelddadige wijze een einde te zijn gekomen. Verlinde wordt komende zaterdag gecremeerd. Toegang = 10 euro. Speechen is voor iedereen toegestaan. We zijn tenslotte in het leven om leuke verhalen te vertellen, nietwaar? Rust zacht Albert…

  Stijlloos natuurlijk, maar met wat voor doel wordt zoiets geschreven?  ⚠️ Meld

 137. 13 :D:D:D mooi bijgeloof, HEERLIJK ONDERWERP

  alles? Er is toch nixxx tussen ons? gewoon van mening wisselen (eigenlijk best jammer) alleen over politiek. TUURLIJK hoort daar “aftasting van grenzen bij”…..mooi man: hoort bij het leven :D:D:D

  Dank voor je wens! JIJ OOK DE ALLERBESTE WENSEN (W.O. “als” vanzelfsprekend een goede gezondheid en veel, heel veel humor!) VOOR 2012!!


  ⚠️ Meld

 138. NU lees ik pas verder, idd wij zijn volgens mij beiden wel gezegend met enige welbespraaktheid. Ook altijd handig voor de toekomst, zeker!

  Rest dit nog

  Met jou excellente opleiding (zoals je vaak aangeeft) moet jij toch weten wat beeldspraak inhoudt, en als je het woord psychotisch in zijn context leest, zal je hieruit moeten (kunnen) opmaken dat hier bedoeld wordt: “dat zijn (Job) overtuigingen niet overeenkomen met de werkelijkheid, maar dat hij hier toch hardnekkig aan vasthoudt.”

  Het begint eigenlijk een beetje zielig aan te doen, zoals jij elk woord door een ander geschreven afdoet als spotten.
  Wat zou Verhagen denken, van het door jou repeterend woord ⤽RAT⤝? zou hij dit als spotten met zijn uiterlijk ⤽cq gezondheid⤝ opvatten? Of is dat in jou ⤽sociale woordenkeus⤝ wel normaal?

  :o:o:o da’s mijn “frustratie (want ieder nadeel heP zijn voordeel)” juist: ben z?lf niet verder dan middelbaar niveau gekomen. Wat zou het geweldig zijn als 1 van onze kinderen……wel…….en voorwaar het lijkt er ook nog op :D:D:D

  Met name over deze ervaring “psychotisch” kan ik wel een avond met je doorbrengen…….laten we zeggen “betreffend iemand die ik ken”. Dus ja: nogal gevoelig!


  ⚠️ Meld

 139. Hou idd veel, enorm veel van spotten…..heb 2011 en 2012 vaak (soms lang soms kort) aan mijn in 2011 overleden vader gedacht die een héél ander karakter had dan mij…….

  Wim Kan genoot ie nog van…..GBJ was zijn man (ow sorry wilde het over humor en spotten hebben) maar……….alle mensen die beledigden vond ie “spotvarkens”……..mededeling. Hij was een SGP man maar bij vond een Theo van Gogh met zijn “geitenneykers” nog niet de moeite waard het er over te hebben.

  Denk dat ieder mensch een persoonlijke spotgrens heeft. JA, ik zoek em vaak op. Maar andermansgezondheid en dat Kwalbert Verlinden-voorbeeld zijn ver en héél ver over mijn grens.

  Je hebt eigenlijk gelijk met Rat Verhagen. Zag het eens (jaren geleden) in een VK-opinie commentaar…..dacht “kan het”? Dacht toen: Ja, uitgerekend bij hem wel OOK omdat die CvK van Drenthe nu (PvdA) zichzelf soms best een rat noemde…in dat zelfde interview noemde hij zijn mede onderhandelaar (Maxime V.) ook een rat. Dus zo is ’t gekomen. Mijn mening over Maxime is juist versterkt door de jaren (toevallig 1 van de politici waar mijn vader en ik het over eens waren)……..extra mooie dag vandaag dus
  😉

  Gister overigens gehoord wat er over Luns werd gezegd in het 1e deel over Beatrix, Wim-Lex en de troon?


  ⚠️ Meld

 140. Dick 19:35

  De machtsstrijd en/of bloedgroepenstrijd binnen de club van de afhakende Verhagen.

  Er is op het log iemand (Dick) die ontzettend benieuwd is naar het wel en wee binnen een bepaalde club (CDA). Zou dat zijn uit concurrentie overweging, (dalende trend in de peilingen?) 🙂 of zou het ⤽innerlijk betrokkenheid⤝ zijn naar het CDA toe?
  Nu rommelt het inderdaad de laatste tijd binnen het CDA, en is er net als bij zijn partij(tje?) een soort vijfde colonne bezig om de stoelpoten onder de ⤽zittende⤝ partijbonzen weg te zagen. Nu ben ik persoonlijk van mening, wil het CDA nog enige kans van overleven hebben, ze verder moeten gaan met (consequent door iemand aangeduid als RAT) Verhagen. Waarom?…..omdat Verhagen politiek vernuft heeft, waar het de meeste anderen binnen het CDA aan ontbreekt, dat heeft hij als fractievoorzitter en als onderhandelaar naar deze coalitie toe, meer dan duidelijk aangetoond. (groot deel van het CDA programma, gelijk aantal ministers) Dat er binnen het CDA bestuur zorgen zijn over evt. hervormingen binnen de partij, geeft maar weer eens aan hoe conservatief men denkt binnen deze club. Diverse voorzitters van de provinciale afdelingen zijn bang om hun ⤽invloed⤝ binnen de partij te verliezen, (eigen belang?) en verzetten zich met hand en tand tegen deze hervormingen.

  Als uitvloeisel van deze halsstarrige houding zie ik het zich niet beschikbaar stellen als partijleider van Verhagen. Ook speelt hierin mee, de ⤽oppositie⤝ naar hem toe van de partij mastodonten die de smadelijke nederlaag op het partijcongres nog lang niet vergeten zijn.

  Maar zou de z.g. ⤽valse interesse⤝ van de schrijvende sympathiserende PvdA persoon niet een verkapte poging zijn om de interruptie binnen zijn partij(tje) te maskeren? Je kan je uit de grote toevloed van zijn (rood gekleurde) reactie`s wel een duidelijk beeld krijgen tot wat voor bloedgroep hij behoort, maar aan politieke zelfkennis ontbreekt het bij deze persoon ( zoals bij alle (laatste) PvdA`ers) in duidelijke mate.  ⚠️ Meld

 141. Bericht door dick, op 4 januari 2012 om 19:28/ Chatlog

  Kom nou Dick, ik ga toch niet reageren op een stukkie van Geen Stijl die het niveau van Story en andere flutbladen kopieert. Die Albert vd Linde, of hoe hij ook heten mag, interesseert mij geen zool. Maar wat ik er zijdelinks wel eens van mee krijg, wie kaast moet de bal verwachten.  ⚠️ Meld

 142. Of ik ook aansprekende CDA-ers ken VVD-er: ZEKER

  Nu Peetoom, Wijffels vond ik ERG goed echt een oprechte bruggenbouwer…..(sociale instelling en Christelijk hebben gewoon heel veel raakvlakken!!!) ook Aantjes vond ik goed (zou als ik destijds van die club zou zijn geweest ook een AR(P) man zijn geweest) maar Aantjes werd….nou ja er waren wel bewijzen geloof ik.

  Vind die (welliswaar mooie) muts uit Dalfsen bijvoorbeel heeeee-le-maal nixxxx.

  Sorry, wat was je punt ook alweer? Tja, vijfde colonne heeft elke grote NL pol.partij altijd gehad, zullen ze ook wel houden. Denk veel voetbalclubs ook. In elk geval “mijn AJAX” die heeft denk ik wel vijftig colonnes. Best charmant toch, misschien hoort het wel bij “macht” bij “een club/partij die iets voorstelt”?


  ⚠️ Meld

 143. Zie dat je een belangrijker punt hebt…..

  ?…..omdat Verhagen politiek vernuft heeft

  (politiek) vernuft of eerlijkheid?

  De laatste eigenschap vind ik onnoemlijk belangrijk in een mensch.
  Volgens mij, correct me if I’m wrong, is Maxime…..niet eerlijk.


  ⚠️ Meld

 144. Ben het trouwens met elke letter verder uit 22:02 EENS. Zeker met

  wie kaast moet de bal verwachten

  Maar…………

  DOOD verklaren

  Hebben ze al eerder gedaan, oa bij (iemand die ik als radioman erg hoog heb) Felix Meurders.

  Dus: doodverklaren om te scoren, om zoveel mogelijk reacties te krijgen. Hoe diep kun je dan verder nog zakken met niveau?


  ⚠️ Meld

 145. (politiek) vernuft of eerlijkheid?
  Volgens mij, correct me if I’m wrong, is Maxime…..niet eerlijk.

  Dat is wel heel erg subjectief. Noem mij drie ⤽eerlijke⤝ politici?,??twee???..één?????laat maar. 🙂  ⚠️ Meld

 146. Bericht door Dame, op 4 januari 2012 om 22:19
  Opkomen voor de zwakkeren, iedereen telt mee, het moet eerlijker, kan alleen overtuigend geroepen worden wanneer dat uit de concrete maatregelen blijkt.

  Uit zijn verband gerukt maar toch……………

  🙂

  link


  ⚠️ Meld

 147. 22:25 is jouw punt VVD-er

  Vond het opvallend dat Wouter Bos de Eed aflegde toen hij gehoord/verhoord werd door de commissie De Wit.

  Was ONZE CRISISMANAGER tijdens die verhoren TENMINSTE eerlijk…of hij pleegde meineed.


  ⚠️ Meld

 148. Sorry nouja Mooi hoor een eed afleggen, maar hebben dat niet meerdere gedaan of was die alle in beeld ( bij Joop?) Wat stelt trouwens een eed afleggen in de politiek voor?…… na 4 jaar zie je wel verder en is dan de zorg van de benoemde ( afleggen/doorschuiven van verantwoordelijkheid.)


  ⚠️ Meld

 149. Bericht dick 22:36

  ***Was ONZE CRISISMANAGER tijdens die verhoren TENMINSTE eerlijk…of hij pleegde meineed.***

  Wat mij wel opviel, was het feit dat (te)veel ondervraagden aan een (chronisch?) geheugenverlies leden. Maar de namen mag je zelf invullen. 😉


  ⚠️ Meld

 150. Nouja, leuk om geciteerd te worden. Ik wind me behoorlijk over die kwestie op en vind het pijnlijk vast te stellen dat een linkse wethouder niet opkomt voor deze groep. Zwolle wil graag studentenstad zijn, maar houdt niet van die doelgroep. Beetje vergelijkbaar met het fietsbeleid hier. Kennelijk is ‘netjes’ belangrijker.
  Voor mij zijn daden belangrijker dan rethoriek.


  ⚠️ Meld

 151. Policus heeft toch een voorbeeldfunctie 😮

  Cursus parkeerautomaten kraken met PVV’ster
  Het is al jaren publiek geheim dat je in Den Haag gratis kunt parkeren. Kwestie van het parkeerautomaat ddoss-en en een beetje timing. Onze favoriete PVV-hardbody Daniëlle Dubbel D de Winter is echter zo vriendelijk geweest om een stoomcursus parkeerautomaten kraken in 070 online te knallen. Stukje service naar de mensen toe. De cursus wordt aangeboden via een tutorial op het YouTube-account van Daniëlle. Die ze vervolgens actief promoot op twitter. En voor de mensen die liever de workshop in tekst hebben, heeft ze de uitleg in detail overgedaan in de vragen aan de gemeenteraad. Uitprinten en in het dashboardkastje leggen. Lekker bezig, Daan! We hopen dat dit de eerste is van een lange serie crimescene clinics. Volgende week toont Daniëlle hoe makkelijk het is om een bejaarde vrouw uit haar gemotoriseerde alzheimerdriewieler te slaan en de portemonnee te jatten. De week er op komen de beste dealers rond Den Haag Holland Spoor aan bod. Daarna een dubbele aflevering over woninginbraak met handige tips om met zo min mogelijk schade binnen te komen (hint: geluidsdempende push-up BH’s). Vervolgens laat Daniëlle in een spraakmakende aflevering zien hoe je het snelst nietsvermoedende meisjes van hun fiets kan trekken in de Scheveningse Bosjes en in de laatste aflevering toont ze waar in Den Haag de beste illegale Poolse bordelen en Roemeense gokhuizen zitten. Misdaad bestrijden met de PVV, daar komt de stad weer een stukje verder mee.  ⚠️ Meld

 152. Gister ging het over wat volgens iemand (spottend) kan en wat niet. Kwam Rat Verhagen ook ter spraken…..Dit heerschap vindt duidelijk dat “rat” wél kan. Nogwel betreffend

  JhimvanBemmeI Jhim van Bemmel
  Zieke hoax doet de ronde momenteel. Als zou ik schennis gepleegd hebben. Stinkt naar linkse ratten. De onderste steen zal bovenkomen!
  15 uur geleden

  Alle linksen zijn ratten?

  Stinkt naar linkse ratten.  ⚠️ Meld

 153. Naar mijn idee was het gesteggel gisteren een onderonsje tussen ons beide over beeldspraak, en hoe jij dat zoals altijd weer eens verkeert interpreteerde. Dat die van Bemmel emotioneel reageert, zal mij een zalige zorg zijn. Jouw Spekman beschuldigde Leers van het half doorsnijden van iemands keel (beeldspraak tijdens het debat Mauro), was je toen ook geshockeerd? 😮


  ⚠️ Meld

 154. Dick 11:40

  ***Politicus heeft toch een voorbeeldfunctie?:o

  Kijk dat noem ik nu een misplaatste vorm van tendieus een artikel overnemen (van je geliefde stekkie Joop.nl?), om bepaalde personen in een kwaad daglicht te stellen. Als je misschien even je donkerrode bril had afgezet, had je kunnen vermoeden dat het een hoax was. Wat is het geval?….. De PVV in den Haag is het PROLETARISCH parkeren zat, als voorbeeld via een filmpje aangetoond, en hebben na aanleiding daarvan vragen gesteld in de raad.

  De juiste aanleiding is hieronder te lezen, artikeltje in de Pers.

  De PVV heeft de laatste weken verschillende berichten ontvangen over het ‘kraken’ van parkeerautomaten in Haagse woonwijken. Volgens verschillende bronnen blijkt het kinderlijk eenvoudig te zijn om een parkeerautomaat ‘op hol’ te laten slaan om vervolgens gratis te kunnen parkeren.
  Zo is gebleken dat het regelmatig voorkomt dat, wanneer men een grote hoeveelheid kleingeld in een automaat gooit, de automaat de hoeveelheid munten niet aankan en begint met het terugwerpen van de ingegooide munten. Wanneer de gebruiker op precies hetzelfde moment de groene knop indrukt geeft de parkeerautomaat gewoon een parkeerticket uit. Voor dit parkeerticket is dus niet betaald. Dit is slechts een voorbeeld van hoe bezoekers een parkeerautomaat kunnen ‘misleiden’.  ⚠️ Meld

 155. VVD-er het gaat me niet op de persoon die beledigd…maar om het woord. Ok de man is politicus, daar zou je meer fatsoen van verwachten….lispelt iets over voorbeeldfunctie. Dat woord herhaal ik nog maar eens na 15:32

  Bedankt voor de aanvullende info

  artikeltje  ⚠️ Meld

 156. 🙁

  beledigd

  beledigT

  Heb het dus enkel over de tweet. Of wat voor verhaal dan ook een hoax is…zal wel, maar hou ik liever ff buiten beeld. Mijn vraag is:

  Kan Rat Verhagen niet?
  Mag PVV boy dit wel tweeten in jouw beleving?

  Stinkt naar linkse ratten. De onderste steen zal bovenkomen!  ⚠️ Meld

 157. Dick 15:41

  Dick, wil of kan je het niet begrijpen? ????Ik heb hier al eens vaker aangegeven als er geen schuttingwoorden (echte scheldwoorden) gebruikt worden, zal het mij een zalige zorg zijn. Naar aanleiding van je z.g. geschokt zijn van de door mij gebruikte woorden psychotisch/dyslectisch enz. die jij selectief buiten de eventuele context leest, gaf ik als voorbeeld het door jou repeterende woord ⤽rat⤝. Ik krijg namelijk het donkerbruine vermoeden dat jij een enigszins selectieve woordkeus aanhangt t.o.v. anderen en jezelf. Je projecteert bepaalde normen en waarden wel naar een ander, maar gaat v.w.b. je eigen woordkeus hiermee nog al flexibel om. Noemen ze dat geen kilo`s boter op je hoofd hebben?


  ⚠️ Meld

 158. Wat jij wil VVD-er 🙂

  wil of kan je het niet begrijpen? ????

  Je bevestigt mijn stelling, dat de tolerantiegrens vwb “beledigen” heel persoonlijk is. Is iemand het niet met de hoogte van je persoonlijke grens eens: moet ie ut laten weten.

  Boter? Doe maar roomboter, lekker veul voor de gelegenheid 😉


  ⚠️ Meld

 159. Nee lieve (linkse) leesvoerkinderen, Verhagen wordt niet buitenspel gezet door zijn eigen top, maar er is een bloedgroep strijd bezig binnen het CDA. (een soort Beeldenstorm (beeldspraak 😉 ) Oude frustraties over geloofsrichting steken de kop weer op, en wordt ⤽uitgevochten⤝ over de rug van Verhagen. En dit alles onder de ⤽bevlogen?⤝ leiding van dominee Peetoom. Het oude gezegde: ⤽twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen⤝ is weer zeer actueel. Dat deze heisa tot een scheuring kan leiden binnen het CDA, is een reële optie. Met als uitkomst 4 marginale christelijke partijtjes. Tel uit je winst! 8)


  ⚠️ Meld

 160. Over 8 jaar hebben we helemaal geen politieke partijen meer want dan heeft deze Mohammed het voor het zeggen en gaan we 1400 jaar terug in de tijd. Ik ga mijn snörfietsuh alvast in ruilen voor een kameel zodat ik mooi op tijd ben geïntegreerd.;D;D;D

  Van de stijllozen:

  “Uiteindelijk zullen wij moslims de boel overnemen”

  “Ik vertegenwoordig het nieuwe Nederland van 2020 en later. De jongeren die nu in de collegebanken zitten en het zat zijn om door linkse elitepartijen geïndoctrineerd te worden. Die zeggen massaal: “We hebben de witte maecenas niet nodig, weg met de partijpolitieke voogden. Wij gaan onze eigen instituten opzetten.” Ik ben de tsunami van de toekomst. Want uiteindelijk zullen wij moslims hier de boel overnemen. Als ik in de ochtenduren door Rotterdam rijd, zie ik de allochtone winkeliers al in de weer. Van zeven uur ’s ochtends tot negen uur in de avond, er wordt keihard gewerkt om vooruit te komen terwijl de Nederlander onderuitgezakt naar GTST kijkt. Wij hebben visie, jullie de televisie.” Aldus sprak de alom beruchte laatkomende handjesweigerende talkshowverlatende zitsmurfende pornoadvocaat Mohammed Faizel Ali Enait in een interessant VVMU-vierluik in Nieuwe Revu deze week. Koop dat blad.
  HoHoHo Update: Overigens zit de Nederlander (allemaal) niet alleen maar GTST te kijken. Sommigen kijken ook keurig naar Lingo.  ⚠️ Meld

 161. Naar mijn mening is de scheuring al gaande vanaf het begin van dit kabinet,waar 33% van de achterban niet achter de ingeslagen koers stond. In het afgelopen jaar werdt steeds duidelijker dat Verhagen niet breed gedragen werdt door de achterban als leider van het CDA.
  Daar zal ongetwijfeld zijn omstreden manier om macht te vergaren in het verleden een cruciale rol in meespelen.


  ⚠️ Meld

 162. Cohen heeft “zware” concurentie;

  Spekman Spreekt!

  ⤽En als u mij nu vraagt, meneer Witteman, wat de Partij van de Arbeid moet doen om er weer bovenop te komen, dan zeg ik: actie! Wij zijn tenslotte een actiepartij. Binnen en buiten het parlement en de gemeenteraden. In de Tweede Kamer en op straat. Voor de zwakkeren en de onderklassen. De partij wil het. Vandaar dat ik 80% van de stemmen kreeg. Want de Partij van de Arbeid heeft een rijke socialistische, pardon, sociaaldemocratische traditie. En daarom wil ik ook de oude socialistische, herstel, sociaaldemocratische spirit terug. De bezieling van een Joop den Uyl. De Tien Over Rood. Tegen het rechtse afbraakbeleid. Mijn eerste daad als voorzitter was het hijsen van de rode vlag. Op het partijbureau. Keek die Grachtengordel raar van op. Want zo werkt het. Ze motten maar eens goed weten dat de PvdA militant is. En, ik verklap het alvast, er komt ook een nieuwe partijcommissie. Met mensen die ik zelf heb uitgezocht. Om de politieke koers van de partij te bewaken. Strijdbaar en krachtig. Om te gaan voor het volk, voor de krachtwijken. Niet voor de doctorandussen. Die commissie krijgt de naam Politbureau. Dat heeft wel wat nostalgische power, vinnu niet, meneer Witteman? En er komt een eigen socialistische, h?, nou zeggik het weer, sociaaldemocratische krant. In de winkel en op Internet. Voor de gewone man. Want daar doen we het toch voor met z??n allen, meneer Witteman? Hoe die krant gaat heten? De Waarheid.⤝


  ⚠️ Meld

 163. Ach Zwolse, de dooddoener ⤽breed gedragen⤝ neem ik maar met een korreltje zout. Niet één partijleider/fractievoorzitter van wat voor partij dan ook wordt breed gedragen, er zal altijd oppositie zijn tegen een bepaalde keuze. Dat manco komt ook duidelijk naar voren binnen jou partij, waar ook hele volksstammen Cohen met liefde uit zullen zwaaien. Maar naar mijn mening schiet die dominee Peetoom zich zelf in de voet. (zie mijn reactie 4-1-21:41) Op dit moment is er binnen het CDA geen capabeler persoon dan Verhagen aanwezig (samen met evt. Eurlings) die deze partij weer nieuw leven in kan blazen. De voordracht van Verhagen wordt ondersteund door de CDA fractie in de 1e kamer en door meer realisten binnen het CDA. Maar door het roeren in een stinkend potje door de gefrustreerde mastodonten, die hun nederlaag tijdens het congres nog steeds niet kunnen verkauwen komt er nu een stinkende walm omhoog. Om met Julius Caesar te spreken: ⤽Ook Gij Brutus?⤝


  ⚠️ Meld

 164. Ja job, daar sta je dan met je ⤽bruggenbouwen⤝ tussen arm en rijk. Ik heb het al eerder aangegeven, Job krijgt het druk! Knokken met de PVV, armpje drukken met de coalitie, semi intellectueel smoezen met D66, buurtreednen met de SP en nu ook nog Utregs l*llen met Spekman. Maar Derk het is een geslaagde parodie. ;D


  ⚠️ Meld

 165. VVDer,

  Jij mag wat mij betreft alles met een korrel,zelfs een baal zout nemen.Maar niet voor niets is er een groep van 5 vooraanstaande CDA ers in april jl waaronder de huidige campagneleider Michael Sijbom in kasteel Slangenburg in een geheim beraad bijeen geweest om zich te beraden over de toekomst visie van het CDA.


  ⚠️ Meld

 166. Die Cohen krijgt het zeker druk VVD’er maar hij heeft nog een probleem. De zak met geld is leeg en hij kan niet meer uitdelen.;D


  ⚠️ Meld

 167. **Maar niet voor niets is er een groep van 5 vooraanstaande CDA ers in april jl waaronder de huidige campagneleider Michael Sijbom in kasteel Slangenburg in een geheim beraad bijeen geweest om zich te beraden over de toekomst visie van het CDA.**

  Maar Zwolse, hiermee geef je toch zelf aan dat er een smerig spelletje gespeeld wordt.(geheim beraad) Er is een stroming binnen het CDA bezig om de ⤽rechtse katholieke⤝ tak binnen het CDA buitenspel te zetten. Let op mijn woorden, bij de komende politieke peiling zal je opnieuw een neerwaartse spiraal zien, de CDA kiezers pikken dit niet. Niet dat ik daar wakker van lig, maar politiek gezien is het wel interessant.  ⚠️ Meld

 168. Deze is ook leuk Assie en VVDer klik[/url]

  Het land dat politieagenten traint om lief te zijn in een land waar men elkaar al eeuwen afmaakt.
  Het land waar de regering met de ene hand 18 miljard bezuinigt en met de andere hand hetzelfde bedrag in bodemloze Europese putten stort.
  Het land waar incompetente en blunderende bestuurders zich met tweecomponenten-kit aan het plûche vastlijmen.
  Het land waar de leider van een grote politieke partij communiceert in maximaal 140 tekens.
  …………………………….:)


  ⚠️ Meld

 169. Dat zou Job wel kunnen doen VVD’er maar die groep die een afdracht wil doen wordt ook steeds minder. Ik verbaas me er nog steeds over dat ze nog zo veel belangrijke burgemeesterposten hebben. Ik neem aan, als ze bij de volgende verkiezingen niet meer dan een zeteltje of 18 scoren wel een aantal van die posten gaan inleveren.;D


  ⚠️ Meld

 170. Weet jij hoe burgemeesters op die plek komen, Assie? Ik krijg de indruk dat je nog redeneert vanuit de procedure van een decennium geleden.


  ⚠️ Meld

 171. Assie, nu moeten we ook weer ietwat positief zijn, zonder de partij hadden die burgermeesters nooit die functie gekregen. Zie het maar als kopgeld. Het wordt tijd voor een gekozen burgermeester. ⤽niet zoals in Utrecht, bewaar me⤝ ;D


  ⚠️ Meld

 172. Dus jij vindt het heel democratisch Dame dat een partij die niet verder komt (en gaat komen) dan een zeteltje of 18 in drie van de vier grootste steden een burgemeesterpost heeft.


  ⚠️ Meld

 173. Kan ook zijn dat je hoopt dat de achterkamertjespolitiek meer burgemeesters van VVD- en PVV-huize voortbrengt. Helaas dan, maar politiek is afgeschaft. Het zijn nu de vertrouwenscommissies uit de gemeenteraad die de voordracht doen. Kwaliteit staat bij de meeste raden voorop. In eenderde van de gemeenten is er een CDA-burgemeester en in een kwart een VVD- of PvdA-burgemeester.
  Wat vind je dan van de actie van Rutte om een hem welgevalliger kandidaat te benoemen bij de DNB? Dit tegen de voorkeur van de DNB zelf in?


  ⚠️ Meld

 174. Voor het geval je het gemist hebt:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/30/rutte-blokkeerde-benoeming-hoogduin-als-dnb-president/
  Dus de kandidaat met de beste papieren volgens de top en RvC van DNB moest het veld ruimen omdat zijn rol in de kabinetsformatie Rutte niet zinde. Dit terwijl hij hem vanwege die kwaliteiten wel wilde behouden voor de bank. Ik ben principieel tegen dit soort bemoeienis vanuit partijpolitieke motieven en dan maakt het me geen barst uit vanuit welke partij dat komt. Wat vinden jullie?


  ⚠️ Meld

 175. Sorry Dame, misschien scroll ik ooit nog eens terug

  Bericht door Dame, op 5 januari 2012 om 18:13
  Dick, 9.46 uur Wat bedoel je?

  Of kun je zo zeggen wat het onderwerp is?


  ⚠️ Meld

 176. Ik houd niet van achterkamertjespolitiek en vind het daarom gewoon tijd worden dat een burgemeester wordt gekozen. CDA, VVD en PvdA zijn overal in oververtegenwoordigd. Ik weet niet hoeveel CvdK’s we hebben maar volgens mij zijn ze ook allemaal van deze drie partijen. Kan het mis hebben en dat er toevallig eentje van D66 is. Dat is vast en zeker wel op internet te vinden.


  ⚠️ Meld

 177. Natuurlijk!

  Bericht door Dame, op 4 januari 2012 om 23:37
  Nouja, leuk om geciteerd te worden. Ik wind me behoorlijk over die kwestie op en vind het pijnlijk vast te stellen dat een linkse wethouder niet opkomt voor deze groep. Zwolle wil graag studentenstad zijn, maar houdt niet van die doelgroep. Beetje vergelijkbaar met het fietsbeleid hier. Kennelijk is ‘netjes’ belangrijker.
  Voor mij zijn daden belangrijker dan rethoriek.
  Bericht door dick, op 5 januari 2012 om 09:46
  @ Dame, di’s toch een ander topic?

  Kwestie…Linkse wethouder….Zwolle wil graag…..daar was toch gister discussie over op dat studentenpand/rechtspraak-topic?


  ⚠️ Meld

 178. Er zijn wel meer functies, goede leiders ontzegd. Politiek is dat en ja die zit overal vuistdiep in. Zo is het nou eenmaal. Nutsbedrijven privatiseren met valse cijfers ( ach politiek he) en er toch nog de poot in blijven houden via de commissie ofzo ( en dan nog de boel blijven bedonderen). Het is allemaal het spelletje willen spelen en kom niet aan mijn glazen huisje, want dan he…………… Zowel van links als van rechts of een andere gek die opstaat en een tijdje “God” is.


  ⚠️ Meld

 179. Bericht door dick, op 5 januari 2012 om 23:40
  23:34 zeker niet gemist, voor de rest klaar met scannen.

  Er zijn dagen bij dat ik helemaal niet scan.


  ⚠️ Meld

 180. Of het wel zo gladjes gaat met de ⤽benoeming⤝ van een burgermeester zoals wij denken, geeft onderstaand artikeltje maar weer eens aan. Politieke kleur en functie hebben een niet te verwaarlozen voorkeur.

  Naast de piramidale opbouw van de Nederlandse gemeenten zijn er nog andere hindernissen in de doorstroming naar andere gemeenten. Zo is het inmiddels een ongeschreven regel geworden dat het burgemeesterschap in bepaalde – grote – gemeenten gelieerd is aan het lidmaatschap van een bepaalde politieke partij (Amsterdam, Den Haag). In beginsel gaat het in alle grote steden om een politieke benoeming (Utrecht). Bepaalde steden liggen in principe dus al bij voorbaat niet in het verschiet voor een burgemeester die een overstap wenst te maken; of het moet zo zijn dat er overeenstemming is tussen de minister van binnenlandse zaken en een in het geding zijnde politieke partij om wisselgeld te ontvangen middels pluche elders.
  Ook het ‘parachutisme’ vormt nog steeds een niet te veronachtzamen belemmering voor de doorstroming naar een andere gemeente: het ‘plaatsen’ van een gewezen minister, staatssecretaris of kamerlid in een gemeente als dank voor bewezen diensten. Deze politieke benoemingen vormen vaak een groot struikelblok voor hen die reeds het ambt van eerste burger uitoefenen en lonken naar een grotere gemeente, die vervolgens bezet wordt door een buitenstaander uit het Haagse circuit.  ⚠️ Meld

 181. Ga zoeken, Assie, dan vindt je het vast wel. Ik ben voor een door de raad gekozen burgemeester, omdat de taken van een burgemeester op gebied van openbare orde en veiligheid kwaliteit vragen en ik vrees dat rechtstreekse verkiezingen meer op populariteit gaan dan op kennis en kunde op dit onderwerp. Dat is wat mij betreft democratisch genoeg, weliswaar getrapt, maar toch. Het huidige systeem komt daar heel dicht in de buurt. Het zou wel wettelijk verankerd mogen worden. Ik denk dat de tijd nabij is dat partijpolitieke achtergrond ?berhaupt nog van belang is. Een burgemeester moet daar boven staan en dan maakt het eigenlijk niet uit of hij/zij lid is.


  ⚠️ Meld

 182. @ Derk, neem aan dat je op “De Tegenpartij-persiflage doelt, die natuurlijk altijd een grote leider nodig heeft”

  Zowel van links als van rechts of een andere gek die opstaat en een tijdje “God” is.  ⚠️ Meld

 183. Ach, Dick, ik weet wel dat het ‘feestje’ hier niet bestaat uit het discussiëren op basis van inhoudelijke wisseling van kennis en standpunten. Beetje railleren bevalt sommigen beter.
  Ik ben trouwens nog steeds zwaar geërgerd over dat studentenhuis en de rol van de gemeente, buurt met hoofdrol voor de PvdA. Sowieso vind ik het een raar eleid dat maar 10% van de huizen in een buurt door studenten bewoond mogen worden. Zou je eens van een andere bevolkingsgroep moeten zeggen. Ik denk dat het beter is om van de vraag in relatie tot het soort huizen uit te gaan en dan vind ik Assendorp, Veeralleekwartier e.d. wijken betere opties dan Holtenbroek of Stadshagen. In typishce studentensteden zoals Groningen en Nijmegen zie je ook een concentratie studenten rondom het station.


  ⚠️ Meld

 184. Dame, er lopen hier wel meer mensen te ⤽kakken⤝, dus wat dat betreft ben ik in goed gezelschap.;D

  Maar geloof mij maar op mijn blauwe ogen, de zelfde procedure wordt ook nu nog toegepast. Elke grote stad krijgt een zwaar politiek gearrangeerde, of gecapituleerde burgermeester.  ⚠️ Meld

 185. Ik mag dat hautaine toontje van jou wel Dame. Wat verbeelden die luiden zich wel ⤽geen inhoudelijke discussie⤝ foei! 😮


  ⚠️ Meld

 186. Waarschijnlijk heb je groene, bruine of op zijn hoogst waterig blauwe ogen, VVD`er.;D Iig “geloof” ik je niet. Het is ook geen kwestie van “geloven”(dat doe je maar in de kerk), maar van het volgen van de discussie over de gekozen of benoemde burgemeester en het weten hoe de procedure loopt. Maar even wat citaatjes:
  uit: Elsevier over benoeming Aboetaleb in Rotterdam

  maar was het volstrekt duidelijk dat die andere kandidaat, Ahmed Aboutaleb, zou winnen, gezien de samenstelling van de gemeenteraad. (…) Bij de laatste gemeenteraadverkiezingen won de PvdA. Dat was in 2006. De burgemeester van Rotterdam wordt nu benoemd met behulp van een meerderheid van PvdA’ers en waarschijnlijk met instemming van de SP en GroenLinks in de raad.

  De uitkomst kan je wel niet bevallen, maar er was dus een raadsmeerderheid voor zijn benoeming. Overigens is alles wat in de vertrouwenscommissie gebeurt, geheim en kan lekken tot strafrechterlijke vervolging leiden. Bovenstaand is dus een vermoeden van Elsevier.

  Over benoeming Van der Laan, Amsterdam, zelfde bron:

  Helemaal vanzelfsprekend was het deze keer niet. Tot dusver werd de benoeming van de burgemeesters in Amsterdam in de achterkamertjes van de PvdA geregeld ?? zelfs de eigen gemeenteraadsfractie speelde daar doorgaans geen, of slechts een bescheiden rol bij. (…) Als de berichten kloppen, had de vertrouwenscommissie, waar alle negen gemeenteraadsfracties één persoon naar hadden afgevaardigd, niet Van der Laan, maar burgemeester Annemarie Jorritsma (VVD) van Almere op de eerste plaats gezet.

  De gemeenteraad week van die voordracht af. Daar kan uit worden afgeleid dat een meerderheid van de fracties voor Jorritsma was, maar een meerderheid van de raadsleden voor Van der Laan.

  Kennelijk hebben relatief kleine fracties in de vertrouwenscommissie de doorslag gegeven ten gunste van Jorritsma, terwijl de relatief grotere fracties een voorkeur voor Van der Laan hadden. Het is ook vast niet zonder betekenis dat links in de Amsterdamse raad een royale meerderheid heeft.

  Ook hier weer speculatie van Elsevier, maar tevens blijkt duidelijk dat de meerderheid van de raad de doorslag heeft gegeven.
  Je kunt voor een rechtsreeks gekozen burgemeester zijn, maar dat was hier niet de discussie. Het huidige systeem geeft de gemeenteraad een heel grote stem. De minister moet de voordracht goedkeuren, maar bij mijn weten is sinds de wijziging van procedure geen enkele voordracht afgewezen. De burgemeesterlobbyisten, zoals elke grote tweede-kamerfractie die tot voor een aantal jaren had, zijn afgeschaft. Dat wordt genoemd als een van de redenen waarom het CDA sindsdien zo slecht ‘scoort’ bij nieuwe benoemingen.

  En “hautain”? Ach ja, dat zal wanneer je niet houdt van ‘fact free’ meel*llen.

  Een vraagje nog: welke burgemeester is nu gecapituleerd en om welke oorlog ging dat?;D


  ⚠️ Meld

 187. @Dame ; het was idd the iron lady Meindertsma (PvdA) die de 10%-regeling de goede kant uit heeft “geholpen”.

  De actie van de Vrienden van Assendorp is niet verbazingwekkend, want Assendorp heeft een haat-liefdeverhouding met studenten. Ze zorgen voor leven in de wijk, maar daartegenover staat dat het aantal studentenhuizen te dominant is geworden in sommige straten. Vooral de Stationsbuurt en Oud-Assendorp hebben er ??last?? van. Midden jaren negentig onder leiding van de toenmalige wijkwethouder Meindertsma greep de gemeente in met een eisenpakket voor pandjesbazen. Daarnaast mocht het aantal studentenhuizen in één straat de tien procentgrens niet overschrijden.

  ———————————————–
  de toenmalige situatie werd hier en daar onhoudbaar doordat in de jaren 70/80 elk bouwval door huisjesmelkers werd gepromoveerd tot studentenhuis door simpelweg het aantal deurbellen te vermeerden van ??n tot max en verder niets. En van “goed huisvaderschap” hadden die gasten natuurlijk nog nooit gehoord, met als gevolg dat de bewoners zich al snel aan het gebodene aanpasten: het werd een bende. En toen greep de gemeente in, en kon handhaven.


  ⚠️ Meld

 188. Jack de Vries ziet in zichzelf een kandidaat om de nieuwe CDA-leider te worden. Hij zegt: “Ik zou een optie kunnen zijn.”

  bron:JdV

  heeft zeker nog niet met Peetoom gesproken:o


  ⚠️ Meld

 189. Dame 08:17

  Ach Dame, wat betreft mijn ogen, kijk ik nog vrij fris (onafhankelijk) de wereld in, misschien in tegenstelling tot jou?
  En ergens (wel of niet) in geloven kan ook zeer goed zonder religieuze (kerk) overtuiging, nietwaar?
  Dan je citaatjes,??. Het zal ongetwijfeld (officieel) zijn zoals als jij aangeeft, maar geloof mij nu maar op mijn (heldere) blauwe ogen dat er op een op een vreselijke manier gesjoemeld wordt.

  Zoals je al himmelhoch jauchzend aangaf kwam ik inderdaad aan ⤽kakken⤝ met een artikeltje van een decennia terug, maar wel en artikeltje dat nog steeds actueel is. In de afgelopen 10 jaar is er vrijwel niets maar dan ook niets veranderd, v.w.b. de doorstroming naar de grote steden van (beroeps) burgermeesters, (lezen wat ik probeerde aan te geven, en niet gelijk beginnen te gillen) omdat deze beroepsgroep geblokkeerd wordt door uitgerangeerde ⤽notabelen⤝.
  Als vrij actueel voorbeeld van gestuurde (politieke) benoemingen van uitgerangeerde ⤽notabelen⤝ mag je toch zeker de navolgende personen aan merken: Rotterdam / Aboutaleb / ex Staatssecretaris _ Amsterdam / vd Laan / ex Minister _ Den Haag / van Aartsen / Politiekleider VVD _ Utrecht / Wolfsen / 2e Kamerlid. En al starend in je glazen bol zal je tot de conclusie moeten komen, dat in veel gevallen de z.g. ⤽kleyne luyden⤝ achter het net vissen.

  Nu zal jij in je naïviteit natuurlijk wel weer komen met ⤽doorwrochte feiten⤝ naar aanleiding van mijn bovenstaand ⤽fact free⤝ mee l*llen, maar je zal niet kunnen ontkennen dat in onze grote steden vrijwel elke keer iemand uit de landelijke politiek gekatapulteerd (zonder oorlog) wordt, ondanks de door jou geroemde vertrouwenscommissie. En dat geeft toch stof tot (speculatie) nadenken.  ⚠️ Meld

 190. Oud-staatssecretaris Jack de Vries heeft zichzelf niet opgeworpen als leider van het CDA. NRC Handelsblad meldt dat De Vries heeft gezegd dat hij zichzelf beschouwd als ‘optie’, maar volgens De Vries heeft hij dat niet gezegd.
  ‘Net NRC gebeld over onterecht bericht. Ik heb lijsttrekkersverkiezingen een optie voor het CDA genoemd en zeker mijzelf niet als kandidaat,’ twittert Jack de Vries vrijdag na een bericht hierover in NRC Handelsblad.

  bron:Elsevier

  ——————————-
  wordt vervolgd…


  ⚠️ Meld

 191. Bericht door Dame, op 5 januari 2012 om 23:34
  Ik ben principieel tegen dit soort bemoeienis vanuit partijpolitieke motieven en dan maakt het me geen barst uit vanuit welke partij dat komt. Wat vinden jullie?

  Daar ben ik op tegen Dame en het maakt mij ook geen barst uit want ik ben toch partijloos.


  ⚠️ Meld

 192. De vakbond Leraren in Actie (LIA) roept leraren van middelbare scholen op tot een driedaagse staking die maandag moet beginnen.

  Maandagmiddag staat er in Den Haag een protestbijeenkomst gepland waar de organisator ongeveer 1500 leraren verwacht.

  Vakbond Abvakabo FNV heeft haar leden ook opgeroepen het werk maandag neer te leggen.
  —————————————

  hadden ze dat niet beter vandeweek kunnen doen? Dan waren ze misschien wel serieus genomen.


  ⚠️ Meld

 193. Bericht door Dame, op 5 januari 2012 om 23:49
  Ga zoeken, Assie, dan vindt je het vast wel.

  Na enig zoekwerk heb ik het uiteindelijk gevonden en had het wel goed. Er zijn er twaalf (CDA 5, VVD 4 en PvdA 3)

  Ik ben voor een door de raad gekozen burgemeestertoch. Ik denk dat de tijd nabij is dat partijpolitieke achtergrond ?berhaupt nog van belang is. Een burgemeester moet daar boven staan en dan maakt het eigenlijk niet uit of hij/zij lid is.

  Ben het met je eens dat partijpolitieke achtergrond geen rol mag spelen maar dat wordt dan wel lastig als de raad de burgemeester mag kiezen. Ik denk dat de gekozen burgemeester dan (bijna) altijd wel lid is van een of andere partij en dus een voorkeur heeft. Het is mooi dat we nog vrij voor onze mening uit mogen komen want als het aan Mohammed Faizel Ali Enait ligt dan gaat dat in 2020 veranderen.  ⚠️ Meld

 194. Bericht door Dame, op 6 januari 2012 om 00:05
  Ach, Dick, ik weet wel dat het ‘feestje’ hier niet bestaat uit het discussiëren op basis van inhoudelijke wisseling van kennis en standpunten. Beetje railleren bevalt sommigen beter.

  Dat “feestje” is mij nog nooit opgevallen Dame. Als dat zo is dan vier ik het feestje de volgende keer ook mee want ik ben dol op feestjes. Vanavond de Nieuwjaarsparty voor alle Assendörpers in de Enk en misschien gaat deze nachtburgemeester nog wel een toespraakje houden.:)


  ⚠️ Meld

 195. Heerlijk lachen om die pipo, die op de loop was met zijn loop, bron joop :D:D:D

  Update: JdV ontkent te willen strijden voor CDA
  NRC: Oud-staatssecretaris stelt zich kandidaat voor partijleiderschap
  Jack de Vries, voormalig staatssecretaris van Defensie (CDA) en campagneleider, ziet zichzelf als een plausibele nieuwe leider van de partij. Dat schrijft NRC Handelsblad.

  Update 14.00

  Jack de Vries reageert via Twitter op de berichtgeving in NRC en diverse andere media dat hij zichzelf niet kandidaat stelt. De Vries twittert:

  Net NRC gebeld over onterecht bericht. Ik heb lijsttrekkersverkiezingen een optie voor het CDA genoemd en zeker mijzelf niet als kandidaat!

  De Vries is de eerste CDA’er binnen de partij die eventueel leiderschap claimt. De partij zit sinds het aftreden van Jan Peter Balkenende, twintig maanden geleden, al zonder politiek leider.

  Vicepremier Maxime Verhagen heeft eerder deze week laten weten niet beschikbaar te zijn voor de functie. Als reden gaf hij op zijn slechte imago. Later werd duidelijk dat CDA-voorzitter Ruth Peetoom vorig jaar heeft verhinderd dat Verhagen partijleider zou worden.

  Een andere veel genoemde naam van een mogelijke leider is minister van Financiën Jan Kees de Jager. Hoewel De Jager populair is binnen de partij, is hij niet beschikbaar. Het is onduidelijk welke koers hij met zijn partij zou willen varen.

  Ruth Peetom wil dat het CDA eerst bepaalt waar de partij voor staat, alvorens er een nieuwe leider gekozen wordt. In het zogeheten Strategisch Beraad, een commissie met 22 leden, wordt de nieuwe partijkoers bepaald. De Vries maakt deel uit van deze commissie.

  De Vries heeft een reeks verdiensten binnen het CDA op zijn naam staan. Zo was hij voorlichter, politiek assistent van de premier en leidde hij verkiezingscampagnes. In 2007 werd hij staatssecretaris van Defensie, maar in 2010 moest hij opstappen toen een verhouding met een toenmalige ondergeschikte (een adjudant) aan het licht kwam.

  NRC: Jack de Vries is kandidaat om het CDA te leiden

  ——

  Als CDA staat voor heilig
  Staat Sjek dan voor schijnheilig 😮


  ⚠️ Meld

 196. Dame, op 6 januari 2012 om 00:05
  Weet er te weinig vanaf Dame. Je weet wat ik nog net als vrogger onder studenten versta. Heb dus zelf nooit gestudeerd. Wel gelachen om studenten en studentikoze acties als toen met Wim-Lex en het NL-hockeyteam en natuurlijk de Lullo’s. Ben wel eens met een ex-student (kennis) op uitnodiging meegeweest naar een jubileum van weet ik veel wat…….Of ik ook net wou doen alsof? NATUURLIJK (oeps toen waren HBO-ers ook al studenten trouwens)…….

  We waren in notime interessant, want “de oudst aanwezige ex-studenten…..ze geloofden ons wel en ja…….als we hadden gewild.
  Zou wel BIJZONDER trots zijn als 1 of 2 van mijn kinderen ooit afgestudeerd zouden zijn in iets.


  ⚠️ Meld

 197. Al ligt die afstudeerlat door dit Kabinet en zijn stekkerdrager wel heul erg hoog….iets hoger mag van mij maar volgens mij ligt ie nu veul te hoog. Ben ook tegen verkettering van de 6-jes cultuur trouwens!!!!

  Je zult verdorie maar met hangen en wurgen…..een tiende voor de norm tekort komen…..kun je ineens hooguit een marginaal diploma halen.

  Dat studeren straks voor Jan met de pet niet meer te betalen is (ach lenen.nl ze toch zegt ONS KABINET) is heulemaal van de zotte maar past uitstekend in dit ongelijkheid scheppende zwikki. Incl. een partij die de C. durft te dragen. Christelijk zijn heeft volgens mij juist NIET met ongelijkheid te maken. Lispelt iets met zwakste en sterkste schouders.  ⚠️ Meld

 198. Bericht door dick, op 6 januari 2012 om 16:16

  Dat studeren straks voor Jan met de pet niet meer te betalen is (ach lenen.nl ze toch zegt ONS KABINET)
  Ik heb het nog nooit gehoord, en ik heb ook geen stemmen in mijn hoofd. 🙂 Maare waar heb jij dat gehoord?


  ⚠️ Meld

 199. Derk: Ik heb het nog nooit gehoord, en ik heb ook geen stemmen in mijn hoofd. Maare waar heb jij dat gehoord?

  het = lenen?

  ook geen stemmen in je hoofd = wie zegt dat?

  Waar, wanneer, wat en hoe weet ik niet meer, maar google maar eens op
  deze VVD-er


  ⚠️ Meld

 200. Toevallig. 3fm:COEN EN SANDER-nieuws NU: Lenen van de overheid (oa voor studiefinanciering) is veel duurder geworden…zou door de crisis komen….klonk ook echt als een k*tsmoes.

  Volgens mij bedoelen ze die crisis waar dé crisismanager in ons mooie NL uitblonk door ons er zonder al te veel schade door te loodsen.


  ⚠️ Meld

 201. Bericht door dick, op 6 januari 2012 om 16:29
  Derk: Ik heb het nog nooit gehoord, en ik heb ook geen stemmen in mijn hoofd. Maare waar heb jij dat gehoord?

  Dick een tegenvraag stellen heeft geen zin, is zoiets als weglopen uit……….
  jij hebt het dus ook nog nooit gehoord, waarom RoePerToeTer je het dan?


  ⚠️ Meld

 202. Gisteravond kreeg Klaas Knot van de DNB nog wat zendtijd toegeschoven: over de crisis, de euro, de huizenmarkt.
  ‘k heb goed geluisterd naar die man: de huidige leiders doen het niet goed; Duitsland moet door de bocht; maar over ??n ding heb ik hem niet gehoord: dat ??n van de oorzaken van de crisis bij de internationale graaibanken zou kunnen liggen>:(


  ⚠️ Meld

 203. Derk lees je expres over 16:38 heen 😮 Heb je ineens weer geen radio, tv en internet? Nou ja, dan loop je maar weg voor nieuws en actualiteiten. Doe vooral je ding.

  drama: internationale graaibanken. Interessant…..Kom er maar in met je theorie :D:D:D Dacht trouwens wel dat ING, Aegon Dirk Scheringa Bank en den Belg Fortis redelijk netjes waren afgehandeld en deels (met leuke rente) terugbetaald hebben?


  ⚠️ Meld

 204. Drama 10.07 uur. Dat had ik ook uitgefiegelierd. Waar woonde onze eigen iron lady eigenlijk? Juist! En dat staat me in dit specifieke geval ook tegen. Even googlen en je komt een belanghebbende tegen die ook politiek actief is. Misschien heel integer en mag ik het niet denken, maar ik krijg er toch een gevoel bij dat korte lijntjes naar de politiek en de wethouder soms wel handig zijn. Zelf vind ik dat je zelfs de schijn moet zien te vermijden. Klopt dat trouwens dat 70% van de huizen in de Venestraat studentpanden zijn? Lijkt mij heel stug. En wat vind je ervan dat er in deze tijd een huis 5 jaar leeg staat? dat is maatschappelijk toch niet te verteren?
  Op zich snap ik de roep van een buurt wel, maar ik snap het beleid niet. 10% per straat vind ik gek. De ene straat (Van Karnebeek bv) of het buurtje (station) leent zich meer voor studentenhuisvesting dan een andere straat/buurtje. Ik vond ook onderstaand stuk nog. Wat is er met die evaluatie van de raad gebeurd. Die is onvindbaar op de site van de gemeente.
  http://www.sooz.nl/files/nieuwsbriefapril2008.pdf


  ⚠️ Meld

 205. Ach VVD`er, ik word liever naief genoemd dan paranoia. Je gelooft maar wat je wilt geloven. Deze opvatting past kennelijk beter in je wereldbeeld dan hoe het in werkelijkheid gaat.:)


  ⚠️ Meld

 206. Ben ook tegen verkettering van de 6-jes cultuur trouwens!!!!

  Eens, Dick. Een 6 wordt nu een onvoldoende. Ik vind het ook getuigen van cijferfetisjisme. Het gaat er mij om wat iemand heeft geleerd en niet om of iemand op een vrij toevallige set vragen een hoge score weet te halen.


  ⚠️ Meld

 207. Dame, een beetje dunnetjes van jouw kant,??.. maar het was mij een waar genoegen, om met jou over dit onderwerp in ⤽discussie:)⤝ te gaan.


  ⚠️ Meld

 208. Ik gooi er deze keer maar eens een vrij recent artikel (juni 2011) tegenaan, maar deze keer uit een (wetenschappelijk) onverdachte hoek. En als er wetenschap voorstaat moet het wel juist????of niet? 🙂

  De kwestie: ??We hebben een politieke elite, en die elite levert onze bestuurders??

  Tekst: Geert Maarse

  De benoeming van Klaas Knot, die deze zomer Nout Wellink opvolgt als president van De Nederlandsche Bank, had nogal wat voeten in de aarde. Bestuurskundige Sandra van Thiel legt uit hoe politieke partijen dit soort functies verdelen.
  Was dit een politieke benoeming?
  ⤝Er is grote invloed uitgeoefend door politieke partijen en politici op deze benoeming. De PVV wilde een frisse wind ?? dus iemand van buiten De Nederlandsche Bank. De VVD vond dat ze ??aan de beurt?? was om deze post te bekleden. Verder wordt van Klaas Knot gezegd dat zijn politieke kleur onbekend is, maar niet dat hij partijloos is; dat betekent waarschijnlijk dat hij wél lid is van een partij maar dat hij niet bekend wil laten worden van welke. Genoeg ingrediënten om te concluderen dat deze benoeming een heel hoog politiek gehalte heeft.⤝
  Waarom speelt politieke kleur zo??n grote rol bij het verdelen van belangrijke posten?
  ⤽Politieke partijen moeten op alle vlakken samenwerken. Ze moeten elkaar in evenwicht houden. Daarom is het een gewoonte dat belangrijke posten onderling verdeeld worden. Iedereen krijgt wat, zodat iedereen tevreden is.⤝
  Zijn daar geen regels voor?
  ⤽Nee, het is allemaal informeel. Het gaat om gunnen. De grootste partij krijgt traditiegetrouw de meeste posten. Het meest extreme voorbeeld daarvan was de verdeling van burgermeesters. Daar was bijna een formule voor: hoeveel zetels je in de Tweede Kamer had bepaalde de verdeling in het land. De grootste partij had twee grote steden, de kleinere partijen elk één. Die verhoudingen zijn nu veranderd, maar er is nog steeds een verdeel-en-heers-traditie, waarbij iedereen de prestigieuze benoemingen voor zichzelf wil houden. Sommige partijen hebben een eigen lobbyist in de Kamer die de vacatures en lijstjes een beetje in de gaten houdt. Dat verhindert overigens niet, dat men regelmatig mensen benoemt van een andere partij. Een PvdA-minister kan rustig een VVD??er op een andere post benoemen.⤝
  Het klinkt als een old boys network. Zijn er ook mensen die hier niet aan meedoen?
  ⤽Je komt pas in zo??n systeem als je een stabiele partij bent gebleken. Als je je bewezen hebt door regeringsverantwoordelijk te dragen bijvoorbeeld. En je moet het ook willen. De SP staat er bijvoorbeeld om bekend dat ze niet zoveel interesse heeft in dit soort functies. Als je eenmaal meedraait in de carrousel moet je elkaar ook af en toe wat gunnen. Overigens zie je dat er wel wat verandert op dit gebied.⤝
  Hoe komt dat?
  ⤽Veel procedures zijn geprofessionaliseerd. Er wordt gebruikgemaakt van assessments, van headhunters die ook buiten de carrousel op zoek gaan naar kandidaten. Eigenlijk niet meer dan normaal, maar je ziet dat politieke partijen hun grip op de situatie daardoor een beetje zijn verloren. Daar staat tegenover dat er, door verzelfstandiging van overheidsorganisaties, steeds meer interessante posten zijn ontstaan.⤝
  Is het geen slechte zaak dat de politiek zich zo bemoeit met de opvolging van Wellink? We willen toch gewoon de beste man of vrouw op die plek?
  ⤽Het feit dat iemand lid is van een politieke partij, zegt niet dat diegene niet deskundig is. Je benoemt geen idioot. Het wordt pas lastig als het je eerste selectiecriterium wordt. Dan selecteer je uit een hele beperkte pool.⤝
  In hoeverre voegt partijlidmaatschap veel toe in zo??n functie?
  ⤽Dit soort mensen heeft een politieke gevoeligheid, een netwerk en weet hoe de bal rolt. Dat zijn waardevolle eigenschappen. Daarom willen organisaties oud-politici zo graag in hun raad van toezicht hebben. Andersom kan een minister, door bij een zelfstandig orgaan een vertrouweling neer te zetten, voorkomen dat de boel uit de hand loopt.⤝
  Dat is ook de gedachte van minister de Jager geweest. Hij werkte jarenlang met Klaas Knot samen. Maar is dat verstandig bij een orgaan als De Nederlandsche Bank, dat toch onafhankelijk moet opereren?
  ⤽In de financiële beleidssector worden altijd inhoudelijk deskundige mensen benoemd ?? zo twijfelt niemand aan de capaciteiten van Klaas Knot ?? maar op dat hoge niveau moet je ook weten hoe de hazen lopen in de politiek. Het feit dat hij lang op het ministerie heeft gewerkt, zal er in elk geval voor zorgen dat de minister vertrouwen in hem heeft. Het verbaast mij overigens wel dat de PVV, die zo graag een externe kandidaat wilde, kennelijk toch akkoord gaat met een insider. Maar het is natuurlijk moeilijk om iemand te vinden die aan alle eisen tegelijk voldoet, inclusief zijn politieke kleur.⤝
  Je zou het achterkamertjespolitiek kunnen noemen.
  ⤽Heel veel benoemingen komen uit het netwerk. Dat kun je verwerpelijk vinden, maar ik denk dat de kandidaten die dat oplevert doorgaans heel geschikt zijn. En omdat er niet één partij is die steeds alles krijgt toegespeeld, is er volgens mij geen reden om je ongerust te maken. Alles wordt keurig verdeeld. Als je een bestuur moet samenstellen, wordt er gezocht naar één PvdA??er, één VVD??er, enzovoort.
  ⤽Wij denken daardoor overigens dat we een a-politiek systeem hanteren. Het is het poldermodel in de praktijk. Wij zoeken automatisch naar een breed draagvlak. Overigens vinden buitenlanders het juist superpolitiek, alsof al die mensen daar door hun partij zijn neergezet.⤝
  Iets anders: is het niet vreemd dat iemand als Gerd Leers, die als burgemeester heeft moeten aftreden vanwege de vakantievilla-affaire, een jaar later opduikt als minister?
  ⤽Natuurlijk zijn er altijd geschiktere kandidaten, maar die moeten het ook willen, minister zijn. Ik zou niet graag in de schoenen van Gerd Leers staan. Hij regeert met een partij die hij verfoeit, op een beleidsterrein dat verre van makkelijk is. En het is maar weer de vraag of hij hierna een plek krijgt. In Nederland zorgen wij heel slecht voor onze politici. Kijk naar wat er met Balkenende is gebeurd. Die is na tien jaar premierschap nu parttime hoogleraar aan de EUR en in dienst bij Ernst & Young. Dat had wel wat beter gekund.⤝
  U vindt dat we hem aan een betere baan hadden moeten helpen?
  ⤽Dat hoort toch bij zijn statuur? Of je het nu met hem eens bent of niet ?? het is raar dat iemand die zich zo heeft ingezet voor volk en vaderland, in de mensa met zijn dienblaadje moet aanschuiven tussen het gewone volk.⤝
  Het is toch goed dat mensen zich keer op keer moeten bewijzen in zo??n publieke functie?
  ⤽Je moet ook wel weer aantrekkelijk zijn voor nieuwe kandidaten. Er zijn maar heel weinig mensen die zo??n functie ambiëren. Ga jij solliciteren op een hondenbaan als het nog maar de vraag is waar je daarna terecht komt? Ik denk het niet.⤝
  U zou er geen tegenstander van zijn als Gerd Leers, ongeacht zijn functioneren als minister, straks een snoepfunctie cadeau krijgt?
  ⤽Het is lastig om over individuen te spreken, maar op systeemniveau zeg ik: geen probleem. Als iemand zich heeft ingezet voor dat soort zaken, mag hij niet weggezet worden. Een beloning in de vorm van een goede functie is dan niet ondenkbaar, mits hij capabel is.⤝
  Er heerst een soort collectieve achterdocht over dit soort processen. Zijn wij te kritisch?
  ⤽Mensen die hetzelfde beroep uitoefenen kennen elkaar, praten met elkaar. Dat vinden we van ziekenhuisspecialisten of politieagenten heel normaal, maar van de politiek verwachten we totale professionaliteit. Dat vind ik een beetje hypocriet. We hebben een politieke elite, dat is in elk land zo, en die elite levert onze bestuurders. Daar kun je kritiek op hebben. Je kunt zeggen dat het zakkenvullers zijn. Maar ik denk dat de meesten maar één belang voor ogen hebben: het algemeen belang.⤝
  Woensdag 8 juni 2011 (week 23)
  ________________________________________
  De Kwestie is een vaste rubriek in Erasmus Magazine, het opinie- en informatieblad van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarin een EUR-wetenschapper reageert op een actueel-maatschappelijke kwestie.  ⚠️ Meld

 209. Oh, excuses, VVDer, ik had even gemist dat je een discussie wilde aangaan. Over jouw insteek kan ik geen discussie aangaan, want je verhaal deugt simpelweg niet. Raden van mn grote steden wensen vaak een burgemeester met landelijke naamsbekendheid en netwerk, omdat ze hopen en verwachten dat dit de kans op succesvolle lobby vergroot. Dat zijn vaak gewezen ministers, staatssecretarissen of kamerleden. Niks mis mee. Die hebben zich bewezen in het openbaar bestuur. Pakt niet altijd gelukkig uit, maar dat is ook niet het geval bij carri?reburgemeesters. Die zijn er ook, denk maar aan Opstelten, Brouwer, Patijn, maar ook d Hont van Nijmegen, Den Oudsten van Enschede, Sakkers Eindhoven. Sommigen van iets langer geleden, maar wel van na 2000. Veel burgemeesters kiezen tegenwoordig voor een andere loopbaan na het burgemeesterschap. Het is voor velen geen functie voor het leven meer.


  ⚠️ Meld

 210. Wat een onnozelaar ben ik toch, laat ik nu altijd gedacht hebben dat ik hier op een politiek (discussie) log schrijft.
  Ik had mij zelf toch wat intelligenter moeten inschatten, maar al doende leert men, niet waar?…….. Laat maar.  ⚠️ Meld

 211. Haha, staat in dat verhaal dat je hebt opgeduikelt niet exact wat ik beweerde! Het wás lange tijd zoals je beschreef, maar na het afstemmen van de benoemde burgemeester is er een nieuwe procedure ontwikkeld waarbij de raad de doorslg geeft. Formeel de inister van BZK, maar zoals ook al gezegd, ik ken geen voorbeeld waarbij deze een benoeming tegenhield. Zeker houden partijen vacatures bij en proberen ze goede kandidaten naar voren te schuiven, maar ze kunnen het niet meer afdwingen. En er zijn geen of ik ken ze iig niet waarin 1 partij de absolute meerderheid heeft. Het aan de leiband lopen van de landelijke partijtop kan dus niet.
  Ik heb ook het voorbeeld van Klaas Knot die ten koste van een kwalitatief betere kandidaat leiding moets gaan geven aan de DNB. NB van een partij die zich probeert te profileren als tegenstander van achterkamertjespolitiek.


  ⚠️ Meld

 212. Dame 19:44

  Het blijft altijd leuk als je iemand aan het lachen maakt, ook al lijkt het in dit geval meer op uitlachen, (jouw feestje?) maar je moet maar denken een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Maar zoals je weet, zit ik daar niet mee, en glijdt alles nogal vrij gemakkelijk van mij af.

  Maar om nog één maal terug te komen op het onderwerp, ik heb nergens ontkent dat de procedure en/of aanstelling van burgermeesters niet zou zijn zoals jij aangaf. Alleen probeerde ik aan te geven dat het een naïeve veronderstelling was, om te concluderen dat er niet achter de schermen een lobby gaande is die er voor probeert te zorgen dat een ⤽politiek vriend(in)⤝ op een prestigieuze plek terecht komt. Het kan mogelijk zijn dat ik mijn vorige reacties Chinees geschreven heb, want anders kan ik het mij niet voostellen dat je dat niet begrepen hebt.
  Om deze procedure nogmaals te onderstrepen, heb ik maar weer eens een uittreksel van het artikel geplaatst.

  ⤽Nee, het is allemaal informeel. Het gaat om gunnen. De grootste partij krijgt traditiegetrouw de meeste posten. Het meest extreme voorbeeld daarvan was de verdeling van burgermeesters. Daar was bijna een formule voor: hoeveel zetels je in de Tweede Kamer had bepaalde de verdeling in het land. De grootste partij had twee grote steden, de kleinere partijen elk één. Die verhoudingen zijn nu veranderd, maar er is nog steeds een verdeel-en-heers-traditie, waarbij iedereen de prestigieuze benoemingen voor zichzelf wil houden. Sommige partijen hebben een eigen lobbyist in de Kamer die de vacatures en lijstjes een beetje in de gaten houdt. Dat verhindert overigens niet, dat men regelmatig mensen benoemt van een andere partij. Een PvdA-minister kan rustig een VVD??er op een andere post benoemen.⤝
  Het klinkt als een old boys network. Zijn er ook mensen die hier niet aan meedoen?
  ⤽Je komt pas in zo??n systeem als je een stabiele partij bent gebleken. Als je je bewezen hebt door regeringsverantwoordelijk te dragen bijvoorbeeld.

  Om nog even terug te komen op het door jou regelmatig genoemde ⤽wereldbeeld⤝, is het niet prachtig dat iedereen een ander ⤽wereldbeeld⤝ kan/mag hebben? Ik moet er niet aan denken om dagelijks met eenheidsworsten om te gaan.  ⚠️ Meld

 213. Bericht door dick, op 6 januari 2012 om 18:04
  Die van 16.38 had ik niet gelezen, of het internet is hier niet zo snel of ik typ langzaam. 😉 Maar dan nog 2 Dj’s praten over dat studeren duurder geworden is, ik zie nog steeds nergens een link staan dat ONZE REGERING zegt dat je naar lenen.nl moet gaan.

  Studeren is altijd kostbaar geweest, we mogen blij zijn dat er een financiering voor is en die met minimale rente over een heel geruime tijd terug betaald kan worden.


  ⚠️ Meld

 214. VVD er, je spreekt over sjoemelen en katapulteren. Dt betekent in mijn ogen – maar zeg maar als ik het mis heb – dat de formelen procedure alleen voor e buhne is en er achter de schermen een andere werkwijze dominant is. Ik heb eerder aangegeven dat het écht de raad is die beslist (formeel minister, maar die wijkt niet af van voordracht). Ook heb ik vrij uitgebreid aangegeven dat partijen wel kandidaten die zij geschikt achten tippen. Die moeten willen en solliciteren. Daar is niets mis mee toch? Vroeger werden de baantjes verdeeld. Dat gebeurt op andere terreinen (vz RvS) nog wel, maar bij burgemeesters is deze lijn verlaten. Gemeenten wíllen ook geen uitgerangeerde bestuurder. In jouw artikel is het deel over de burgemeestersbenoemingen in de verleden tijd geschreven. Als ik het goed lees, gaan die prestigeue benoemingen over bv RvS, EK, TK, DNB en noem maar op. Daar is de oude mores kennelijk nog in zwang.
  Je kunt het feit dat er bekenden uit de regering als burgemeester benoemd zijn toeschrijven aan oude praktijken, maar dat is niet te bewijzen. Vroeger ontstond er regelmatig commotie in een gemeente ls er iemand werd benoemd die ze niet zagen zitten. Zowel Aboutaleb als Van der Laan zijn op voordracht van de meerderheid van de raad benoemd. Kan het niet zo zijn dat de meerderheid hen de meest geschikte kandidaat vond? Is dat een naieve veronderstelling?
  Ik vind dit niet zo n zinvolle discussie, omdat je kennelijk liever vasthoudt aan het beeld dat je hebt, dan dat je openstaat voor de nieuwe werkelijkheid op dit onderwerp. Zinvoller vind ik andere vragen. Je komt bijvoorbeeld op voor de carriereburgemeester. De huidige werkwijze, waarin elke raad zelf beslist, maakt een centraal personeelsbeleid onmogelijk. Het aantal vrouwelijke burgemeesters is bv gedaald. Ik verwacht wel dat de loopbaanburgemeester meer kans maakt. Ook is interessant om de argumenten te wisselen voor een gekozen of benoemde burgemeester.

  En dan nogmaals: wat vind je van de kampioen openheid, die de benoeming van Klaas Knot doordrukt en daarmee de voorkeurskandidaat van leiding en RvC van DNB, Hoogduin, passeert. En dan wel erkennen dat die man zeer deskundig is en een rol moet blijven spelen binnen de DNB. Helaas vertrekt hij.


  ⚠️ Meld

 215. Derk, misschien heb je het gemist, maar er is een voorstel in de maak om de studiefinanciering om te zetten in een sociaal leenstelsel. Ook de OV-studentenkaart zou afgeschaft worden. De rente is nu niet zo hoog, maar de verwachting is dat dat een kwestie van tijd is. Studenten studeren af met een dikke schuld op hun nek. In deze tijden van crisis is het onzeker dat ze een goede baan gaan vinden. Dat zal mensen weerhouden om te gaan studeren. Ook is vandaag bekend geworden dat studieschulden mee gaan tellen voor de hypotheek. Dat was niet zo. Dus huis kopen even uitstellen.
  En dan ook nog het vraagstuk van de buitenlandse student. In GB wordt het collegegeld giga verhoogd tot gemiddeld 10.000 pond. Er komen nu al veel studenten naar Nederland, maar dat zal nog meer worden. Beetje vreemd dat Nederland dan jongeren uit andere landen gaat opleiden terwijl het onze eigen jongeren onaantrekkelijker wordt gemaakt. Ze kunnen beter het collegegeld verhogen of in Europees verband afspraken maken over deze onderwijsemigratie.


  ⚠️ Meld

 216. Bericht door Zwolse, op 6 januari 2012 om 19:53
  De redding is nabij voor het CDA

  Ja leuk. Maar wat ziet hij er weer een stuk ouder uit. Weet nooit zo goed wat ik van die programmamakers moet denken om hem zo te filmen in die veel te grote fladderende kleren. Maar ik heb ook weer niet de indruk dat hij daar erg onder lijdt. Dus zal het wel kunnen.


  ⚠️ Meld

 217. Dat heb ik dan inderdaad gemist, maar het is een voorstel goed dat het ter discussie staat. Ik vergeet nooit dat er ook een campagne was van een goede meid is op dr toekomst voorbereid, op zich niets mis mee was het niet dat eigenlijk toen al werd geprobeerd om de kleinkinderen van de babyboomers studie te laten volgen en vooral een baan te krijgen zodat op die manier het probleem van pensioen en AOW opgelost zou worden. Gevolg……. veel van die meiden volgden een opleiding en staan nu gewoon thuis om voor de kinderen te zorgen ( hulde), weg studiegeld. Andere die diploma’s gehaald hebben en nu getrouwd zijn en beide hard werken en de economie draaiende houden doen het ook weer niet goed want de kinderopvang is te duur geworden. Wat wil je nu, iedereen gelijke kansen ook al zie je dat studeren er bij sommige niet in zit maar vanwege maatschappelijke drang en ouders toch moet gaan studeren? Oke ze leggen de drempel nu hoger ik zie het probleem er niet van in en wat betreft niet meteen een eigen huisje dat huldig ik alleen maar toe, vroeger moest je minimaal 20% eigen geld hebben om een huis te kunnen kopen dat was een goede regeling maar tegenwoordig kopen we gewoon een huis en denken niet na wat voor’n hypotheek er op komt als de kosten maar laag zijn. ( enzo spelen we de geldwolven van woekerpollisen in de handen puur hebzucht) Achja ik zal wel een neiging hebben naar vroeger met het huidige beleid dat mensen die meer verdienen als 33.600 per jaar mag je niet sociaal huren en dus ook niet sparen omzo toch dat begeerde huis te kunnen kopen.


  ⚠️ Meld

 218. En op Europees niveau afspraken maken geloof ik niet in A staat Gb buiten de EU en de landen ( Frankrijk en Duitsland) die nu zo hard bezig zijn het voortouw te nemen in alles waren de eerste die het begrotings tekort lieten oplopen, met de euro nog geen jaar oud? Hoe serieus moet je de EU nemen?


  ⚠️ Meld

 219. Ik heb die koopdrang ook nooit goed begrepen. Kopen is prima als je de aankoopsom en het noodzakelijk onderhoud kunt betalen. Het ging mij daar ook niet om. Wel dat deze consequenties aankomende studenten afschrikt, terwijl wij het economisch gezien niet moeten hebben van onze industriële productie. Dat winnen we nooit van de lagelonenlanden. Wij hebben een kenniseconomie. Daarnaast natuurlijk zonde van verspilde intelligentie. Afijn, mijn kinderen gaan wel studeren, ook al zou ik mijn huis moeten verkopen. Dat is gelukkig voorlopig niet nodig.


  ⚠️ Meld

 220. Ik hoop, en weet wel zeker, dat jullie kinderen juist terecht komen, moet wel met zulke lieve ouders. Enne die kenniseconomie, heb ik zo mij twijfels, met zoveel kennis zouden we fouten en plannen die we iedere keer weer maken voor langere duur als 4 jaar, wetende dat politiek gaar veranderen, toch weer lange jaren plannen gaan maken dat werkt niet.
  Nu moeten er op korte termijn de lijnen worden aangetrokken en dat gebeurd, of die plannen nou goed zijn..nee Maar er moet bezuinigd gaan worden waar doen we dat dan op? Ga jij voor 20min free werken om de economie te steunen? Ik weet dat de loep licht op de zwakkeren en ja ben het vaak met je eens maar we zijn in de jaren 80 doorgeslagen met alles was in de kop. Nu hebben we de consequenties we zijn doorgeslagen met sommige zorg, Dame ik ken je maar ik verkeer nu in een situatie en echt doorgeslagen instanties die allemaal aan het stuur willen zitten, terwijl die trein al reed en een bestuurder had maar nee iedereen wil met een leeg blaadje beginnen om ja wat? Iets te doen wat al gedaan was of om belangrijk te wezen en hun regels, anders missen ze subsidie >:(


  ⚠️ Meld

 221. Dat hoop ik wel, Derk. Zo lief ben ik trouwens niet hoor. Vraag maar aan mijn kids. Ik gun ze wel een goede startpositie. Vind het ook jammer wanneer ze niks doen met hun intelligentie.
  Gaat het wel met je?


  ⚠️ Meld

 222. Om eerlijk te wezen Dame, Nee ik en mijn vrouw lijden hier onder. Situatie waar ik nou in verkeer wens in mijn grootste vijand niet toe.
  Maar we komen er doorheen, geloof me 😉


  ⚠️ Meld

 223. Dat doe ik. Je bent veerkrachtig genoeg. Hou je maar aan de regels rust, reinheid en regelmaat. Wandelen, sporten helpt ook om je gedachten op een rij te krijgen en een nieuw evenwicht te vinden. Zie het maar als een nieuwe start.


  ⚠️ Meld

 224. Maar dat is een heel ander verhaal, we zijn hier politiek bezig enne ja mag het graag met je eens wezen, maare ik vind VVDer postings heerlijk! natuurlijk niet vergeten Assie.


  ⚠️ Meld

 225. :D:D:D Zwolse, daar is onze Willem gebleven! Zal het ook wel weer goed met hem gaan…Hij ziet er in elk geval strijdvaardig uit in dat jassie. En met het CDA hebben ze veeeeeeel ervaring de laatste jaren in Berkum:

  MOOIE STUNTMAN!


  ⚠️ Meld

 226. Maar uh, hij heeft toch al wel voor Ruth gekozen en niet de kant van de opvolger van Verhagen want da’s duidelijk de onderliggende partij. Zal wel, we hebben er al eens over gemaild en dan gebruikte hij altijd standaard het Caps Lock.


  ⚠️ Meld

 227. Goedgoan Willem….en als Zwolsch politicus die serieus wil worden genomen: MOET je natuurlijk op het onvolprezen pollog van Weblogzwolle.nl Maar dat zal je communicatie-adviseur al wel hebben aanbevolen.


  ⚠️ Meld

 228. Ja Derk,

  we mogen blij zijn dat er een financiering voor is en die met minimale rente over een heel geruime tijd terug betaald kan worden.

  Oh wat zijn we heden blij met de Onderwijsplannen van dit Kabinet. Klinkt als The Balk die roept “LATEN WE BLIJ ZIJN MET ELKAAR”.


  ⚠️ Meld

 229. Mooie filosofische afsluiting van deze mooie vrijdag. 3 Koningen zeggen ze, wat het ook moge betekenen en ik lul maar 3 slagen in de rondte want het is alweer 2 Zwolsche Kwartiertjes :D:D:D:D  ⚠️ Meld

 230. Goeienmorgen: @ Derk Hij staat al klaar…..de radio (2) voor Spijkers met Koppen….2 uur maarliefst met oa

  Boeiende Frank

  IS STUDEREN STRAKS ALLEEN VOOR ELITE?
  We zijn verzekerd van goeie vragen!

  Hopen dat ik niet teveel ga missen als iedereen beneden is…..8)

  Goed & slim antwoord van Roemer overigens op SP-VVD: Ze WILLEN tenminste weer regeren in de toekomst :D:D:D

  Véél plezier allemaal!


  ⚠️ Meld

 231. @Dame ; nog even over Assendorp en studentenwonings en jouw quote:

  “Op zich snap ik de roep van een buurt wel, maar ik snap het beleid niet. 10% per straat vind ik gek. De ene straat (Van Karnebeek bv) of het buurtje (station) leent zich meer voor studentenhuisvesting dan een andere straat/buurtje.”

  Per straat lijkt me juist beter te handhaven, dan per wijk. Dat is duidelijker voor de bewoners, huisjesmelkers en andere betrokkenen, en zo voorkom je juist die concentratie van kamerbewoning.


  ⚠️ Meld

 232. Zo erg is dat toch niet, Drama? Ik heb jaren in een straat gewoond met een mix van studenten, bewoners/ondernemers en gezinnen. In Nijmegen is dat heel gewoon. Bepaalde wijken zijn nu eenmaal heel aantrekkelijk voor studenten, dichtbij station, binnenstad, universiteit of hogeschool. En geven studenten nu zo veel overlast of gaat het erom dat ze minder mengen in de buurt? Mogen er straks ook maar 10% bejaarden of gezinnen met kinderen in een straat wonen? En wat is nu erger: twee grote huien die al vijf jaar leegstaan of twee woongroepen met autistische jongeren die graag een studie willen volgen, maar dat zonder begeleiding moeilijk kunnen?


  ⚠️ Meld

 233. @ Dame, ik bedoelde Frank Boeyen (nieuw gaaaaaaaaaaaaf album; ook maar eens naar www-en) met Boeiende Frank. Weel hele aanluisterende uitzending met een voor mij prangende vraag (studeren) waar ik zeker nog wat mee ga doen!

  Nu even niet, kan al een paar minuten in bad en dit k*tpc hier is errug trouwen…waren we gister blijven steken. NWJRSrecepie begint ook pas om 16:00, kun we daarna vast nog wel naar ut Plein :D:D laterssss


  ⚠️ Meld

 234. @Dame ; uitgangspunt voor die regels voor de pandjesbazen en 10% max. was het feit dat in sommige straten de concentratie “niet-te handhaven” kamerbewoonhuizen uit de hand liep: de studenten waren niet aanspreekbaar want gaven van alle overlast de schuld aan de pandeigenaren, en die waren niet te bereiken, want woonden elders, en waren niet van plan ook maar iets aan de situatie te verbeteren.
  Oom wijkagent kon er ook niets mee, want geen handvaten, en dus werden voornoemde regels per straat vastgesteld in Assendorp.

  Ook in Zwolle gaat het in de meeste straten wel goed met de mix van bewoning, net als in Nijmegen, of waar dan ook.

  En wat jouw laatste vraag (en wat is nu erger) betreft: op erg staat geen maat. Ik hoop dat diegene(n) die voor een oplossing kunnen zorgen, dat ook gaan doen. En zodra dit soort zaken in procedures terecht zijn gekomen, hebben partijen hun standpunten meestal zwaar ingegraven, en komt er helaas geen oplossing, zoals oorspronkeljk bedoeld.


  ⚠️ Meld

 235. Eens, volgens de stichting gaat het om een woongroep en is het dus geen kamerbewoning. De huizen die ik ken voor deze groep lijken idd meer op gezinsvervangend huis dan individuele kamerbewoning. Laat de rechter zich maar uitspreken. Zat er geen kinderdagverblijf in dat pand?
  Maar jij kent die evaluatie van de gemeenteraad uit 2008 ook niet? Volgens de Stentor woont er nu 10,3% in de stationswijk.


  ⚠️ Meld

 236. Nee, ik ken die 2008-evaluatie niet, Dame. (kon je link ook niet goed openen). Dit alles komt nu bovendrijven nav de Venestraat.


  ⚠️ Meld

 237. Nu hou ik als ⤽dwarse⤝ VVD`er van huis uit niet zo van terugblikken, want aan gedane zaken is weinig te veranderen, (euh,??toch niet helemaal, je kunt er van leren) maar van het afgelopen politieke jaar heb ik wel ⤽genoten.⤝ Maar het komende jaar kan mijn ⤽genotspiegel⤝ wel eens oplopen tot een hoogtepunt. De gedoog coalitie vertoont hier en daar wat haarscheurtjes, maar wat vooral als een ⤽bermbommetje⤝ aanwezig is, zijn de forse bezuinigingen. Het loopt de coalitie dun door de broek, want van bezuinigingen wordt de bevolking niet blij. En wat zegt hier de ⤽politieke⤝ Bijbel over: met bezuinigingen win je geef verkiezingen, vooral als deze bezuinigingen ook nogal eens wat frictie veroorzaken binnen de coalitie. Hallo! (linkse, progressieve, sociale, bruggenbouwende, zwakste/sterkste schouders,) medebloggers, het pannetje al klaar staan? En pruttelt het lekker? 😉

  Persoonlijk vindt dat de coalitie onder leiding van (mijn:)) Rutte het niet zo slecht gedaan heeft, hij heeft zich handig door de heikele situatie Kunduz gelaveerd met hulp van een snotterende Jolande Sap, en in andere situaties was ⤽onze⤝ Job maar al te graag bereid om de taak van slippendrager op zich te nemen van deze coalitie. Bedankt Job! 😉 Het was dus eigenlijk niet zo heel vreemd dat Job de ⤽eretitel⤝ bedrijfspoedel kreeg toe bedeeld.

  Nu wil ik Job ook weer niet te zwaar afvallen, want nadat Wouter Bos (als een kloon van Hans Klok) Job uit de hoge hoed toverde, en ze hem rukzichloos tussen de kannibalen (lijsttrekkers) van de andere partijen dumpte, was hij vele malen een prooi van deze kannibalen (vooral Wilders) die hem in het debat als een smakelijk nagerecht gebruikten. Natuurlijk hoopte de PvdA met het lanceren van Cohen dat de keizer het gevoel zou krijgen van ⤽thuis komen⤝, en wat niemand verwachte het lukte op een haartje na, 1 zeteltje verschil. Wat betekende dat: wonden likken, uithuilen en strategie bepalen, en zoals we weten, strategieën mislukken altijd bij de PvdA. Na voor de vorm nog enige tijd aan te zitten om het aanzitten bij een evt. formatie, werd er besloten uit angst voor de komende bezuinigingen om toch maar in de oppositie bankjes te klimmen. Dat hebben ze geweten, bakken mest werd er uitgegoten door hun mede ⤽strijders⤝ D66 en Groen Links. Vooral door vrouwtje Halsema die als een bij aangetrokken werd door de honing ( minister pluche) maar er spijtig voor haar niet van mocht snoepen. (hele volksstammen blij)

  En nu is het 2012, de PvdA zakt als komeet in de peilingen en ze kunnen de negatieve tendens maar niet omgebogen krijgen. Hoe zal dat nu toch komen? Zou het zijn omdat de PvdA het kabinet te vaak steunt, of omdat het hun maar niet lukt om voor vuurwerk te zorgen in de 2e kamer? Ze gillen natuurlijk wel dagelijks dat dit (a-sociale?) kabinet zijn biezen moet pakken, maar wat zou de PvdA hier mee opschieten? Helemaal niets????gezien hun electoraat zou dat een ramp zijn. Roemer met zijn SP (op naar de 30 zetels) is het duo Cohen-Plasterk op alle fronten te slim af, en dwingt deze stramme oude mannen in een spagaat waar zelf een slangenmens nog moeite mee zou hebben om er uit te komen. De SP (zie de uitlatingen van Roemer van vandaag in Trouw) zou weleens voorgoed het (sociaal linkse? 😉 ) stokje met evt. regeringverantwoordelijkheid kunnen overnemen.

  Dan kom ik nog even terug op de oudejaar uitsmijter van Cohen, Hij gaat de ⤽PVV hard aanpakken.⤝ Toe maar wat een retoriek! Hoe dacht hij dat te realiseren, zelf kan hij dat niet dat is wel gebleken, of moet Plasterk dat akkefietje even opknappen? Geen schijn van kans voor deze professor, die krijgt alle hoeken van de 2e kamer te zien onder het verbale geweld van Wilders. En mijn vraag is: waar moet hij de PVV op aanpakken, ze zijn inmiddels op sociaal gebied de PvdA allang links gepasseerd en schuren daarmee dichter tegen de SP aan dan de PvdA.

  Ik verheug me op een politiek geweldig jaar, jullie ook?  ⚠️ Meld

 238. Hoe kom je erop? 🙂

  en dwingt deze stramme oude mannen in een spagaat waar zelf een slangenmens nog moeite mee zou hebben om er uit te komen

 239. VVD’er, ik hoop net als jij op een geweldig politiek jaar maar hoop wel dat de PvdA niet helemaal ten gronde gaat want anders hebben we hier geen “feestjes” meer. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 240. Ach en dan zijn er ook nog wel andere onderwerpen waarmee jullie je feestje kunnen bouwen. Lach alleen niet te vroeg is mijn welgemeende advies.


  ⚠️ Meld

 241. Je moest eens weten Dame, wat voor ⤽onderwerpen⤝ ik gebruik om een feestje te bouwen. 🙂 Maar van ⤽welgemeende⤝ adviezen heb ik inmiddels 6 kasten vol, dus liever even niet.


  ⚠️ Meld

 242. Henk heeft zich al afgekeerd van Geert: een tien voor de scriptie Prototypisch fascisme in de hedendaagse Nederlandse politiek. Nu Ingrid nog.;D


  ⚠️ Meld

 243. Wat voor een relaties heb jij of wat doe jij voor vreemde dingen dat je inmiddels 6 kasten met geschreven adviezen hebt? Alleen van WLZ kan dat niet zijn.:o


  ⚠️ Meld

 244. De scriptie gelezen Dame? Het is eerder om te huilen dan om te lachen. Wat een bevooroordeeld plagiaat schrijfseltje, voor drie kwart overgenomen uit het boekje van Rob Riemer, en beoordeeld door een anti-Wilders docent. Hoera!!! Ik heb een 10!!
  Ik ben geen Wilders fan, maar dit is bagger. En dit is meteen het laatste wat ik hierover kwijt wil.  ⚠️ Meld

 245. Bericht door Dame, op 7 januari 2012 om 22:52
  Quod erat demonstrandum, Assie.

  Wat is dat voor een taaltje Dame? In Assendorp kennen we dat taaltje niet en ben al wel zo goed geïntegreerd dat ik al een aardig woordje Turks moet spreken. 😮


  ⚠️ Meld

 246. Ik heb erdoorheen gebladerd. Is me te lang om op computer te lezen. Het leest iig gemakkelijk en de delen die ik las waren gedegen onderbouwd. De vele citaten van Riemen vielen me ook op, maar het is geanalyseerd adhv theorie van Paxton.
  Persoonlijk ben ik niet zo van de tienen, perfectie bestaat niet in mijn ogen, maar ik kan me en hoog cijfer wel voorstellen. Zo’n scriptie wordt niet beoordeeld op de welgevalligheid van de boodschap maar op de analyse. Uiteraard ook in vergelijking met anderen.
  Jij hebt het dus helemaal gelezen? Waar deugt zijn verhaal dan niet?


  ⚠️ Meld

 247. Bericht door Dame, op 7 januari 2012 om 22:41

  Henk heeft zich al afgekeerd van Geert: een tien voor de scriptie Prototypisch fascisme in de hedendaagse Nederlandse politiek. Nu Ingrid nog.

  Wat een walgelijke scriptie. Ingrid heeft de broek aan en kijkt wel uit.


  ⚠️ Meld

 248. Bericht door Dame, op 7 januari 2012 om 23:14

  Latijn, Assie, en in de wiskunde afgekort tot QED.

  Tsjongejongejonge, ik moest al vroeg werken voor mijn levensonderhoud en had daar geen latijns voor nodig.


  ⚠️ Meld

 249. Goh, wat goed dat jullie beiden het al helemal gelezen hebben. Daar ben ik nog niet aan toegekomen. Daarvoor is het mij te lang. Wat deugt er niet aan zijn analyse, Assie?  ⚠️ Meld

 250. Ik vrees dat je voor dat ene zinnetje zonder goede onderbouwing en verdere uitleg nooit een tien zult krijgen, zelfs geen voldoende. 😛 Henk heeft zich een grotere moeite getroost en voorzover ik het heb gelezen (meer gescand) ziet het er iig goed uit, of je er mee eens bent is vers 2. Hij schrijft goed, analyseert de boeken van Wilders en Bosma adhv de theorie van Paxton. Het is iig interessant genoeg om eens te lezen. Dat kun je van de meeste scripties niet zeggen.


  ⚠️ Meld

 251. Ok, heb je nu wel iets aan het Turks dat je je eigen hebt gemaakt? Wel jammer van dat Ltijn, dan had je meteen geweten wat ik bedoelde. Maar ach, dat is tegenwoordig met internet ook niet zo n probleem meer. De kennis ligt voor het oprapen.


  ⚠️ Meld

 252. Natuurlijk is het mijn feestje. Ga jij maar lekker Latijns studeren zodat je kunt communiceren met artsen en doctorandusssen. Met Turks kan ik nog praten met mensen die het vertikken om Nederlands te spreken. 😛


  ⚠️ Meld

 253. Gelukkig dan maar Assie. Ik kreeg de indruk dat je niet in je sas was omdat je toon niet overeenkwam met de inhoud, maa vooral vanwege de zieligheidskaart die je om 0.12 speelde (hardwerkende Nederlander vs elite). Overigens is mijn kennis van Latijn beperkt tot enkele gangbare uitdrukkingen.
  Ik heb nog wat verder gelezen in de scriptie van die jongen en denk nu dat noch VVDer noch Assie er een blik in heeft geworpen. Wat hij doet is de uitspraken van Riemen toetsen adhv een theorie. Hij kritiseert Riemen omdat deze zijn stelling niet met feiten onderbouwt en geen heldere beschrijving geeft van fascisme. Daarna doet hijzelf dat wel en toetst hij dat mbv de geschriften en uitspraken van Wilders, Bosma e.a. PVVers. Het is niet eens een masterthesis, maar de afrondende scriptie voor zijn bachelor. Een 10 blijf ik overdreven vinden, maar een hoog cijfer begrijp ik goed. Het zit knap in elkaar ook als je de inhoud zou verwerpen.


  ⚠️ Meld

 254. Dame 11:35

  ***Ik heb nog wat verder gelezen in de scriptie van die jongen en denk nu dat noch VVDer noch Assie er een blik in heeft geworpen.*

  Dat is nu juist de verregaande arrogantie die jij deelt met de mensen die dit politieke pamflet hebben gefabriceerd, jou en hun conclusie is de waarheid en niets dan de waarheid, niet waar? Aangezien dit politieke pamflet (anders kan ik het niet noemen) aansluit op jou veel gen(r)oemde wereldbeeld, zal jij het ook niet kritisch lezen, maar uiteraard zoals een keurig progressief persoon betaamd hun conclusie onderschrijven. Inderdaad is deze scriptie, knap en meeslepend geschreven, en er zit een zekere opbouwspanning in: is Wilders nu een fascist, of toch niet. En uiteraard is de conclusie van de schrijver: ja!. Maar ik vindt het ⤽bewijsmateriaal⤝ magertjes, omdat het bestaat uit wat aan één geplakte citaten van Wilders critici.

  Natuurlijk bekt het naar het ⤽volk⤝ lekker, om de woorden ⤽fascisme⤝, ⤽nazisme⤝ ⤽Hitler⤝ te verbinden met de naam ⤽Wilders⤝, voeg ze samen en je hebt aandacht. Vooral als je de scriptie eindigt met: The PVV is a fascist party and its leader Geert Wilders is a fascist. De schrijver doet quasi wetenschappelijk over de fase van fascisme waarin Wilders zich z.g. bevindt, maar hij belicht hierin alleen maar de retorische kant. Het wordt uitermate zielig wanneer schrijver begint te zeuren over de linkse kerk, die volgens zijn zienswijze niet bestaat, maar volgens hem is er wel een rechtse kerk, met rechtse dogma`s. Dogma`s?,??.. wie hebben daar ook alweer patent op?

  Paxton`s definitie van fassisme.
  “Fascism may be defined as a form of political behavior marked by obsessive preoccupation with community decline, humiliation, or victim-hood and by compensatory cults of unity, energy, andpurity, in which a mass-based party of committed nationalist militants, working in uneasy but effective collaboration with traditional elites, abandons democratic liberties and pursues with redemptive violence and without ethical or legal restraints goals of internal cleansing and external expansion.

  Wat zij hier de z.g. kern punten:
  _Obsessieve preoccupatie met neergang, vernedering en slachtofferschap
  _Voorkeur voor eenheid,energie en puurheid
  _Militante nationalisten werken ongemakkelijk samen met traditionele elite
  _Democratische vrijheden worden losgelaten
  _Met verlossend geweld, niet gehinderd door ethische of juridische beperkingen, een doel van interne reiniging en externe expansie bewerkstelligen.

  Ik heb gevlooid en gezocht, maar ik heb tot nog toe geen enkel aspect in het bovenstaande kunnen vinden die van toepassing is op Wilders en de PVV. Maar ik weet haast wel zeker dat ook hier iemand is die er anders over denkt.

  De scriptie heeft mij niet overtuigd, dat de geschiedenis zich herhaald. Wilders maakt geen gebruik van militaire, of gewelddadige
  metaforen. Natuurlijk wel van hard woordgebruik (vaak op het randje van onbeschoft) Wilders en zijn PVV is niet militant. Hij wil de democratie niet omver werpen. Ondanks andere geluiden, bepleit hij geen deportatie. Hij is in mijn beleving geen racist, hoe vaak de schrijver dat ook beweerd, zonder dat hard te maken. Een nationalist, mogelijk, maar wat is daar mis mee?
  Mijn conclusie: de schrijver overdrijft op een manier die inmiddels als een bekend verschijnsel bij een deel van onze samenleving opgeld doet. Het geeft mij kromme tenen, dat deze scriptie zonder tegenargumenten aangemerkt wordt als een wetenschappelijk bewijs.

  Zoals je weet ben ik geen Wilders fan, maar ik heb een afschuwelijke hekel aan mensen die proberen doormiddel van repeterende smaadschriften mensen en/organisaties in een bepaalde hoek te drukken. Daar krijg ik altijd br**k neigingen van.
  Het sop is de kool niet waard.  ⚠️ Meld

 255. Jammerlijke verondestelling, ckus als je t chatlog zou hebben gelezen maar schijnbaar lees je slechts je eigen tekst om er een bobbeltje van in je broekje te krijgen….ook gezien scriptie reactie.

  WWW is gemaakt voor antwoorden op 17:15. Sterker 101 op de staatsteletekst volstaat 😮


  ⚠️ Meld

 256. Dat is nu juist de verregaande arrogantie die jij deelt met de mensen die dit politieke pamflet hebben gefabriceerd, jou en hun conclusie is de waarheid en niets dan de waarheid, niet waar?

  Jumping into conclusions,VVD`er? Ik leidde uit je eerste posting waarin je schreef dat het voor driekwart was overgenomen uit het boekje van Riemen, af dat je het niet gelezen had. In eerste instantie dacht ik dat ook, maar toen had ik alleen nog een vluchtige blik op het begin geworpen. Ik geloof niet dat ik hier ergens heb beweerd dat ik de conclusies deel. Mijn eerste motief om het te lezen was die 10 die ervoor gegeven was. Dat wilde ik weleens met eigen ogen aanschouwen. Ik zou er geen 10 voor geven (maar dat zou ik nooit), maar wel een mooi cijfer, omdat het voor een scriptie van een bachelorstudent verdomd goed in elkaar steekt. Dit – en dat voorbehoud heb ook al enkele malen gemaakt – geabstraheerd van je oordeel over de conclusie die hij trekt.
  En, VVD`er, als je geïnteresseerd bent ik wat ik ervan vind? Ik zou zelf dit onderwerp nooit hebben gekozen omdat ik de vraagstelling niet interessant en veel te beladen vind. Het is voor ons haast niet te doen om fascisme als ideologie te beschouwen zonder meteen de verschrikkingen van Hitler en zijn kompanen voor ogen te hebben. Dat ligt bij het communisme anders, omdat bij die ideologie de afstand tot de praktijk voor ons Nederlanders groot was. Beetje ver-van-mijn-bed.
  Dus – en misschien valt dat je tegen – zou ik nooit zo’n etiket plakken op de PVV. Dat wil niet zeggen dat de scriptie daarmee ‘bagger’ is om maar eens iemand te citeren. Dat moet je beoordelen op andere criteria dan of je ‘het ermee eens bent’.


  ⚠️ Meld

 257. Dick 17:18

  Maar m`n beste kerel, ik heb het schaatsen gevolgd en Man.City / Man Un. gekeken. Effe geen aandacht gehad voor jouw chatty en teletekst,??. erg hé! En wat dat bobbeltje betreft, is er op jouw leeftijd nog wel ergens bij jou een bobbeltje te ontdekken? 🙂 Of vul je het op met viagra? Niet in de war raken als je ergens puistje ziet, hoor, dat is weer een ander uitwasje? 😀


  ⚠️ Meld

 258. Ben ik jouw kerel (“beste” is dan wel weer lief: dank) 😀 ….leest snel door 😉 ……Had ik het vanmorgen net met mijn schoonvader over: de tijd die het kost om zo’n interessante buitenlandse wedstrijd te kijken…….Maar begrijp me goed: ZEKER NIET ERG, wie ben ik om me met jouw tijdsindeling te bemoeien. Aangaande jou (sorry, weet ff je voornaam niet), wil ik me enkel met je getypte letters bemoeien.

  Heb zelf schijnbaar een grotere nieuwshonger dan jou. Toch had ik ten tijde van de post alleen een keer op 101 NOS-tt gekeken…..vandaar ook dat ik me de stof niet helemaal kon herinneren. Ze hadden het over een gewaad. Dit zegt “De Dikke” dan ook

  deftig, los om het lichaam hangend kledingstuk

  Lach om de aannames: jouw leeftijd/Viagra/in de war/puistjes/uitwasje is er uberhaupt bij jou wel een bobbelje te ontdekken….ach, zolang je maar niet zo schrijft over allerlei “enge bobbels”.

  * neem aan dat je niet serieus antwoord wilt op die vragen 😮 Dan maak ik me pas écht zorgen over je. Vind het in elk geval nu wel vreemd dat je hier alleen reageert. Heb je ook nog nooit het Chatlog open geklikt?
  ————–

  Schijnbaar ben je het inhoudelijk wel met me eens. Kamervragen is weer een schitterende mogelijkheid om aandacht te zoeken?


  ⚠️ Meld

 259. Dick, ik heb je uitgebreide aanhef maar overgeslagen, omdat mij dat niet interesseert. Om eventjes terug komen op HET ⤽bobbeltje⤝, wie startte dat verhaal op? Ik ben eigenlijk gezegd helemaal niet zo nieuwsgierig naar ⤽bobbeltjes⤝ blijkbaar in tegenstelling tot jou.

  Op het Chatlog kijk ik wel af en toe, maar heeft dat mijn interesse? Nee! Of mijn de kleding van de Koningin en aanhang interesseert, en naar aanleiding daarvan de PVV Kamervragen stelt? Nee! Zolang als de Koningin daar niet in bikini rondhuppelt, zal het mij een worst zijn.
  V.w.b Maxima zou mij dat niet shockerend. 😉  ⚠️ Meld

 260. Bericht door Zwolse, op 8 januari 2012 om 17:59
  Na 2 zetels verloren te hebben in de laatste 2 weken en een geduchte tegenstander tegenkomt.is de grijs gedraaide grammofoonplaat weer uit de kast gehaalde .

  Draai je nu alweer de Nationale? 😛


  ⚠️ Meld

 261. Dame 17:31

  Inderdaad maakte je een rare sprong met je conclusie, door maar voetstoots aan te nemen dat van ons drieën jij de enigste was die zich in enige mate verdiept had in deze ⤽politieke⤝ scriptie. Mijn excuus voor de wat onbehouwen toonzetting in de aanhef, maar ik was over je verwijt ietwat geïrriteerd. Ik vindt deze hele toestand (scriptie) een te beladen bagage hebben, dat ik bij deze maar besluit hier verder geen aandacht aan te besteden  ⚠️ Meld

 262. Nu ben je abuis, VVDer, ik heb gisteren duidelijk aangegeven het verhaal nog niet gelezen te hebben. En nog niet vana tot z, maar alleen in grote lijnen. Ik snap je irritatie, maar begrijp je posting van gisteren weer niet als je het toen al helemaal doorgeploegd had.
  Wat mij inhoudelijk aansprak in het verhaal is niet zijn conclusie, zoals ik al eerder schreef, maar de weg ernaar toe. Hij heeft de schrijfsels, twitters ed goed bestudeerd en in een analytisch kader geplaatst. Dat doet hij goed. Daar kan ik van genieten. Het zal je waarschijnlijk verbazen – gezien het hok waar je me in wilt hebben – dat dat ook zo zou zijn met een tegengesteld verhaal. Als het goed in elkaar steekt, intrigeert het en scherpt het de eigen gedachten.
  Het gezeur over de kleding van de koningin zou er mooi bij passen. Hetzelfde gezeur was er jaren terug toen zij in het zwart gekleed de paus bezocht, maar dan uit refohoek


  ⚠️ Meld

 263. Bericht door Dame, op 8 januari 2012 om 17:52
  ****Gegeven onze vergaande meningsverschillen zul jij wel blij met de uitslag zijn geweest, VVD`er. ****

  Welke uitslag bedoel je Dame, van het schaatsen of van de voetbal? Als het bij het voetbal om de kleur van shirts
  gaat (rood of blauw) zou ik hier te zeker van zijn. Sportief gezien, natuurlijk wel. 🙂  ⚠️ Meld

 264. De derby bedoel ik. Ik kijk niet naar kleur shirts, maar ben meestal voor de underdog. Dat past dan wel weer, niet? 😉 Heb recent ontroerende documentaire gezien over M. City.


  ⚠️ Meld

 265. Dame 19:00

  Dame 11:35
  **Ik heb nog wat verder gelezen in de scriptie van die jongen en denk nu dat noch VVDer noch Assie er een blik in heeft geworpen.***

  Bied ik mijn excuus aan over mijn ietwat onbehouwen toonzetting, wat komt daar dan weer uit voort?:⤝ ik ben abuis!⤝
  Nu begin je langzaam te lijken op een ⤽gelijkhebbertje⤝, Dame. Ik reageerde op je reactie van vandaag 11:35. waarin je aangeeft dat je wat verder gelezen hebt, en daaruit de conclusie trekt dat ik de scriptie niet gelezen zou hebben. De korte reactie ⤽bagger⤝ van gisteren kwam voort uit het feit, dat voor mij die hele opgeklopte discussie om Wilders en de PVV verworden is tot een ⤽politiek⤝ statement vanuit een bepaalde hoek.
  Tevreden?…. Niet tevreden?… Jammer dan!  ⚠️ Meld

 266. maakte je een rare sprong met je conclusie, door maar voetstoots aan te nemen dat van ons drieën jij de enigste was die zich in enige mate verdiept had in deze ⤽politieke⤝ scriptie.

  Ik reageerde op deze opmerking, VVD`er. Dat nam ik namelijk níet aan en was daar ook open over (waarom niet). Daarnaast heb ik misschien niet expliciet iets gezegd over je excuus,maar ik heb wel aangegeven je irritatie te snappen. Ook heb gepoogd uit te leggen door welke opmerking ik tot die gedachte kwam. Maar allee, om niet in herhaling te vallen: dat had ik beter niet kunnen zeggen want dat was te kort om de bocht. Ok?


  ⚠️ Meld

 267. Bericht door de VVD`er, op 8 januari 2012 om 19:42
  De korte reactie ⤽bagger⤝ van gisteren kwam voort uit het feit, dat voor mij die hele opgeklopte discussie om Wilders en de PVV verworden is tot een ⤽politiek⤝ statement vanuit een bepaalde hoek.

  Zou dat de nieuwe tactiek zijn van onze ouwe Job om Wilders aan te vallen door onze jeugd te indoctrineren op onze universiteiten?:o


  ⚠️ Meld

 268. ***Zou dat de nieuwe tactiek zijn van onze ouwe Job om Wilders aan te vallen door onze jeugd te indoctrineren op onze universiteiten? ***

  Scherp Assie, dat had ik in mijn naïviteit nog niet onderkent. Aangezien de meeste (alle) universiteiten zo links zijn als links gedraaide yoghurt, zou dat wel eens de ⤽veelgeroemde⤝ ( frontaaltje PVV) voorgenomen strategie van ouwe Job en kompanen kunnen zijn. 🙂 🙂  ⚠️ Meld

 269. 😉 VVD-er, vond het steeds lullig om neer te zetten, maar dit

  omdat mij dat niet interesseert.

  Is nou precies de reden dat ik je hersenspinsels enkel scan en reageer op een prikkelend steekwoord. Sorry, maar schrijf dan ook eens wat pakkender.


  ⚠️ Meld

 270. ⤽l*llig?⤝ Dick toch,??.alweer over je ⤽bobbeltje?⤝, het wordt toch geen obsessie? Oh??.nu begrijp ik het, ik schrijf niet ⤽pakkend⤝ genoeg, je wilt voordat dat mijn reacties gaat lezen, eerst een knuffel? Moeilijk,??..maar misschien dat de buurman langs wil komen? Je weet dat ze een scan ook voor andere doeleinden gebruiken? Fijn zo????.
  Mijn ⤽maat⤝ URI heeft geen smaak v.w.b. vrouwen, maar ala??..ik vergeef het hem.

  Man wat moet ik na reactie van jou toch vaak uit m??n nek ⤽l*llen⤝, om me een beetje aan jou niveau aan te passen. Pffft?? :'(  ⚠️ Meld

 271. VVDer.

  In mijn ogen begin je hoelanger hoe meer als een kloon van Ton Elias te gedragen.

  Je weet wel die journalist die na ruzie bij Den Haag Vandaag met Ferry Mingelen kon vertrekken,hetzelfde gebeurde bij RTL4 waar hij opnieuw ruzie kreeg met Frits Wester en na overplaatsing alsnog ontslag kreeg,en daarna ook bij AEGON met ruzie is vertrokken.
  Aldus een oud gezegde in het journalistieke wereldje Elias=Ruzie.

  Elias mag net als jij, alles en iedereen bagataliseren en kleineren in woord en gebaar zoals jij ook graag verklein woorden gebruikt als partijtjes,schrijfseltjes,frontaaltje.

  Een nare VVD eigenschap om zo je eigen gelijk te willen halen.  ⚠️ Meld

 272. Bericht door de VVD`er, op 8 januari 2012 om 20:30
  Scherp Assie, dat had ik in mijn naïviteit nog niet onderkent.

  Je weet toch dat die ouwe geen straatvechter is? Hij geeft liever de voorkeur aan “keurig” werk. 😉


  ⚠️ Meld

 273. Ok, VVD-er (voor de gelegenheid) maar eens letter voor letter gelezen…hij vergeeft Uri…verder nixxx politieks kunnen ontdekken. Wat zou ie bijvoorbeeld van Elias vinden 😮


  ⚠️ Meld

 274. Is het écht niet mogelijk, om met een zo breed mogelijke coalitie (uit zoveel mogelijk werelddelen…(vooral mbv van de Arabieren) de opstandelingen in Syrië te helpen? Hoorde dat er iets van 120 doden per dag vielen…Dat nadat de Arabische Liga er al een tijd op missie is en er mee doorgaat. Misschien gewoon die missie ondersteunen met een zo breed mogelijk mandaat. >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 275. Het enige zinvolle zou ik een ingrijpen van de VN vinden, Dick. Ik zie geen legitimatie van de westerse wereld tot ingrijpen. Bovendien zijn er teveel voorbeelden dat de oude dictators vervangen werden voor nieuwe. Maar triest is het zeker.


  ⚠️ Meld

 276. @ Dame. Finkers in de pauze gezet op 1:15….komt wel weer. Wilde (over cabaretiers gesproken) de Youp’s dit jaar een persoonlijk cijfer geven. Leuk voor de discussie, dacht later: laat maar. Daarom ook geen cijfer bij zijn column op ’t chatlog over heer Verhagen. Doe toch, nu het nog kan, nog 1e column van het jaar een….8.

  rest volgt….


  ⚠️ Meld

 277. @ 21:58: Ja, onde VN-vlag zou mooi zijn. Maar het blijft toch eigenlijk walgelijk dat landen als China, Rusland, Japan, Brazilië (grootst groeiende economie geloof ik) nooit meedoen. Ook de Ausies en Nieuw-Zeeland, Canada (erg groot en volgens mij ook aardig welvarend), Argentinië, Zuid-Afrika kijken (vaak) weg….lekker Verenigd die Naties.

  Laat maar, zelfs met de VN gaat het niet lukken.

  * Nu ff postings in delen omdat ik vrees dat het anders niet goed gaat.


  ⚠️ Meld

 278. Vind , Dame, dat je de gevolgen van de Arabische Lente wat somber schetst. Al zul je de dictators wereldwijd wel bedoelen. We weten ook bijvoorbeeld helemaal niet hoe het nu in Libië gaat. Niet alleen VVD-er die amper de media lijkt te volgen. Eerst kregen we dagelijks veel Libië voorgeschoteld. Nu is het stil. Misschien is dat juist wel positief. Wie zal het zeggen?
  Legitimatie voor VN: moet lukken toch. Om te beginnen de argumenten van de Arabische Liga, die ook niet zomaar ingrijpt, kopiëren….enkele (hoe is het mogelijk dat ze nog leven) ooggetuigen bevragen…..en de rest feitelijk ondersteunen.

  Vrees echter dat het stil blijft
  rond mensen die wel het lef hebben/hadden om te strijden voor vrijheid en vrede. En tegen verraad en corruptie…oorverdovend stil.


  ⚠️ Meld

 279. Joris Luijendijk gelezen, Dick. Er verschijnt alleen. nieuws uit die gebieden waar journalisten zijn. In Afrika woeden oorlogen war je nooit iets over leest. Dat is een van de bezwaren tegen ingrijpen. Wanneer wel, wanneer niet? En in de gevallen dt er is ingegrepen is het resultaat niet zo denderend. Die generaals uit Egypte, die opstandelingen uit Libië zijn van hetzelfde laken en pak als de verdreven machtshebbers. Ik geloof alleen in omwentelingen die door het eigen volk worden gerealiseerd. En ook dt heeft tijd nodig. Niettemin zijn de gevolgen van de staatsterreur voor de gewone mensen verschrikkelijk. Om te voorkomen dat de westerse wereld overal het eigen wereldbeeld dwingend oplegt, de autonomie van die landen is ook van belang, en helaas vaak vooral vanuit plat eigenbelang, ben ik alleen voor als er een brede coalitie is vanuit de VN die dat wil. En zeg nu zelf, zo goed pakt onze inmenging in Irak en Afghanistan niet uit. Straks zit de taliban bv gewoon weer stevig in het zadel.


  ⚠️ Meld

 280. Da’s iemand die ik ook wel zou willen lezen, alleen nog ff tijd voor maken: Joris Luijendijk.

  Ja, dat vertelde die oorlogsverslaggever uit Afganistan ook: alleen nieuws als er journalisten zijn.
  Hoorde vorige week iets verschrikkelijk boeiends in Het Oog. Toen ik naar Nieuwleusen reed….Weet niet meer welk land…wilde het verdorie onthouden. Weet ik veel hoeveel doden omdat jongens daar weet ik veel hoeveel koeien als bruidsschat moesten geven. Die koeien waren voor hun best duur…..gingen ze ze stelen bij buren en bij iedereen. Omdat ze toch dat meisje wilden trouwen. Dit gaat al een hele tijd zo en zo schijnt ook een langdurige, nog steeds, heersende oorlog te zijn ontstaan.

  Ach en toen (je hoort er nu gelukkig haast niet meer over) met die Hutu’s en de Tutsi’s. En die film “Het witte licht” over kindsoldaten in Afrika.

  Als we ergens gingen helpen (Westen) MOESTEN we ook altijd onze moraal en onze inzichten opleggen. Dat heeft ook vaak averechts gewerkt. Politie-agentje van de wereld willen spelen wat mn van Bush een favoriete hobby. NL was ook een tijd het makke volgende schaap…..Maar met zo’n houding MOET EN KUN je toch ook niet een land benaderen die je zogenaamd wilt helpen.

  Als je geen respect, begrip, inlevingsvermogen hebt voor het betreffende land. Als je niet genoeg relevante info oa via je ambassades en inlichtingendienst hebt…….nooit aan beginnen!

  Een kind uit groep 5 begrijpt nog wel dat culturen in landen verschillen!

  Misschien is de aanpak tegen Libië de beste….de dialoog voorbij zeg maar.

  Het leger heeft zéker (tegen plechtige belofenten in) nog teveel macht in Egypte…ongelooflijk hoe dat kan.
  Libië….daar heb je ook die stammen die heel machtig zijn. Best ingewikkeld. Maar onbegrijpelijk dat nog redelijk wat mensen zich veilig voelden onder dat beest. Opvallend dat er wel weer wat Nederlandsche dames bij betrokken waren….in elk geval 2.

  Klopt: omwentelingen door het volk en tijd nodig…ze zijn nu een JAAR bezig in Syrië….zouden al die doden toch straks niet voor nixxx zijn geweest? Maar Poetin’s Rusland (= Poetin ook geen dictator van een corrupt land?) steunt Syrië en “men” is ook ozo bang voor Rusland……niet in de laatste plaats om de gaskraan. Ook daar pikken zat Nederlanders enkele graantjes mee. Maar ja, als een baggeraar daar een hele deftige opdracht kan krijgen, moet ie die dan weigeren?

  Jij schrijft al wat wat ik (te spontaan) reageerde: Om te voorkomen dat de westerse wereld overal het eigen wereldbeeld dwingend oplegt

  Afganistan: Ben ervan overtuigd dat het daar straks weer net zo is. Hebben ze de Russen overleefd en het Westen. Interviewde, niet heel lang geleden, mijn sectorhoofd. Was daar geweest om (ook namens waterschappen) namens defensie e.e.a. te betekenen. Best lang. Tjonge wat had ie een positief verhaal en voorspellingen……Ben verdorie veel te vaak met hem weer in conclaaf geweest over de tekst. Maar het zijn toch zijn woorden, kon slechts door mijn vragen een bepaalde schwung meegeven (ook over politiek 😉 Uiteindelijk was ie heel blij met het resultaat en hij gebruikte het natuurlijk ook……alleen zijn zijn voorspellingen alles behalve uitgekomen. Hoe goed zijn bedoelingen schijnbaar ook waren. En ze hebben daar ter plekke ook erg nuttig werk verricht, maar…..

  eigenbelang….pffff da’s een spijker om op de kop te slaan: Zullen we er eens een boom over op zetten? Dan nog komen we, vrees ik, niet veel verder.

  Voor nu eerst,
  Trusten alvast


  ⚠️ Meld

 281. Goedenmorgen,

  Sybe Schaap (ex-onze DIJKgraaf, ex-voorzitter van UVW en Senator) werd net (tussen 7:45 en 7:55) geïnterviewd op Radio 1.
  Enkele steekwoorden en uitspraken die zijn blijven hangen:
  ⤽Het is gelukkig allemaal redelijk goed gegaan. Er moet snel een risico-analyse komen.
  Met name over de situatie bij gemaal Laurensmeer en bij de afsluitdijk.
  Waterschappen hebben ook eigen middelen om die situatie te verbeteren⤝.
  Zou bij het Rijk uit de pot ⤽Algemeen⤝ moeten komen⤝.
  Terecht werd nog gevraagd op te ⤽schuiven⤝, simpel praatte hij daar overheen.

  ⤽Natuurlijk geen opheffing⤝ zei Sybe.
  ⤽Met de provincie⤝? was de vraag.

  ⤽We moeten ons de zegen van een goede organisatie niet laten ontnemen⤝.
  Er werd nog een citaat van Atsma op tafel gelegd. Daar plukte hij keurig de positieve dingen uit.

  Hij eindigde met iets van ⤽Waterschapswerk moet geen broddelwerk worden⤝.
  Interview is vast integraal op te vragen!  ⚠️ Meld

 282. p n o:

  ‘”ABU DHABI – Nog meer handel, nog betere relaties. Dat hoopt Nederland te bereiken met het staatsbezoek van koningin Beatrix aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Minister Maxime Verhagen maakte dat maandagmorgen op de tweede dag van het koninklijk bezoek duidelijk tijdens een bijeenkomst van CEO’s van ondernemingen uit Nederland en de VAE.

  De koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima woonden een deel van het rondetafelgesprek bij, daarmee het belang daarvan onderstrepend.”

  bron:DvhN


  ⚠️ Meld

 283. Een staatsbezoek is van groot belang om de handel/kennis met deze landen te verstevigen.

  Schandalig dat een blond ongeleid projectiel hier een smet op werpt. Door zijn ongenuanceerde getoeter ,laat die zien dat kennis aan het doel hievan totaal aan hem voorbij gaat.

  http://www.royalblog.nl/


  ⚠️ Meld

 284. Vind ut ook te lang: populaire versie:

  Donner blijft Wilders tot de laatste dagen trouw

  Door uitvoering te geven aan zijn agenda blijft Donner Wilders trouw. En hij doet dit niet zonder reden.
  Onlangs kondigde minister Donner aan, te komen met een voorstel om personen, die binnen vijf jaar na verkrijging van het Nederlanderschap veroordeeld worden voor een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf van 12 jaar of meer staat, het Nederlanderschap te ontnemen.

  Tegelijkertijd werkt Donner aan een regeling, waardoor vreemdelingen, die de Nederlandse nationaliteit verkrijgen, hun oorspronkelijke nationaliteit moeten opgeven. Het spreekt voor zich dat daders, zonder uitzondering, dienen te worden gestraft. Vraag is echter wat Donner hier aan het doen is. Als ervaren jurist weet hij al tegoed dat er vele bezwaren kleven aan het verlenen van het voorwaardelijk Nederlanderschap en zeker in samenhang met intrekking van de oorspronkelijke nationaliteit. Laten we die bezwaren nader bekijken.

  Grondwettelijke bezwaren…..

  Bezwaren ontleend aan Unieburgerschap…..

  Bezwaren ontleend aan staatsloosheid…..
  ~Heeft Donner zich afgevraagd wat het is om staatsloos te zijn? En wat moeten we in Nederland met iemand die staatsloos is. Naar welk land gaan we hem dan uitzetten?

  In het Verdrag tot beperking van staatloosheid van 1961 wordt op de lidstaten een klemmend beroep gedaan om er alles aan te doen om te voorkomen dat burgers staatsloos raken. Nederland was één van de eerste landen die dit verdrag heeft geratificeerd. Ook het Europees verdrag inzake nationaliteit kent als beginsel dat staatloosheid met alle middelen vermeden moet worden. Maar Donner creëert juist de mogelijkheid om burgers staatsloos te maken, al druist dit in tegen de Europese en universele beginselen, waarden en afspraken. De vraag is dan waarom hij dit doet.

  Overige bezwaren…..

  Laten we in ieder geval hopen dat Donner straks in zijn functie als de onderkoning van Nederland afstand zal nemen van de ideeën van Wilders die indruisen tegen onze rechtsstatelijke waarden. Bij goed functioneren kan Donner heel wat jaren deze prestigieuze functie bij de Raad van State blijven bekleden. Hij heeft Wilders dus niet meer nodig en hoeft hem dus ook niet langer trouw te zijn.

  ======

  Dit nogal onderbouwde artikel van Sander Terphuis
  Staatsrechtjurist
  —————-
  Terug te lezen op Joop.nl weer meerdere zeer interessante opinies en reacties staan. Sommigen hebben echter teveel rancune en haat tegen bijv. Van Jole alleen al en/of de VARA dat ze hun mening niet durven te meten met de opinies: lekker blijven doen waar je zin in hebt.


  ⚠️ Meld

 285. Grieken zijn in elk geval ver af van militaire samenwerking…en dan de centen:

  Athene gaat voor miljarden nieuwe wapens kopen

  maandag 9 januari 2012 http://www.welingelichtekringen.nl
  Door: Gerard Driehuis
  Categorie: Politiek
  Volgens Die Zeit staan de volgende aankopen op het programma:

  60 Eurofighters voor 4 miljard
  Voor 4 miljard Franse fregatten
  Voor 400 miljoen patrouilleboten
  Voor 400 miljoen renovatie bestaande schepen
  Duitse onderzeeërs: 2 miljard
  Om dat die orders terecht komen bij dezelfde landen die het reddingsfonds vullen zegt niemand er (tot nu toe) iets van.

  ——–
  Goed verhaal Zwolse, hij kwam al niet zo snugger op mij over.


  ⚠️ Meld

 286. Wie niet wil werken, korten op uitkering AMSTERDAM

  Minister Henk Kamp (VVD) van Sociale Zaken wil de druk opvoeren op werklozen die er niets aan doen om een baan te vinden. Desnoods wil hij hun uitkering afpakken. ⤽Als je kunt werken, is het een individuele plicht om je in te spannen een baan te vinden⤝, aldus Kamp.

  Op zich niks verkeerd aan als iemand kan werken en niet wil,dat dan een korting op de uitkering volgt.
  Anderzijds is er nog een veels te groot zwart/grijs circuit,waar arbeidsmigranten uitgebuit worden door ze onder CAO norm te betalen.
  Zolang er nog een wildgroei is van malafide uitzendbureautjes,die samen met de huisjesmelkers deze arbeidsmigranten massaal binnen halen.
  Gisteren in Buitenhof werd Min .Kamp hierover aangesproken over deze materie en draaide hoogst ongemakkelijk om de hete brei heen toen de commissie LURA die dit heeft blootgelegd ter sprake kwam.
  http://www.tweedekamer.nl/images/29407_nr132_118-225715.doc

  Naar mijn mening hebben de werkgevers hier ook verantwoording en plicht te nemen om deze zaken op te lossen.
  Vooral in de tuinbouw/landbouw branche viert het grijs/zwarte circuit nog hoogtij.


  ⚠️ Meld

 287. Hello I’m Hansie H. and I want your JSF’s!
  * Are you from the country where Geert has a stekker?
  Nononono, he’s just one of the gedogers.
  * What the fuck are gedogers?

  ——dat was de inleiding tot de aanschaf van veel te dure troep—-

  Hillen naar VS voor overleg JSF
  »
  Minister van Defensie Hans Hillen (CDA)
  ANP Toegevoegd: maandag 9 jan 2012, 12:45

  Minister Hillen van Defensie begint vandaag aan een bezoek aan de Verenigde Staten. Hij bezoekt daar onder meer een luchtmachtbasis en de fabriek van het gevechtsvliegtuig JSF. Ook heeft Hillen een ontmoeting met zijn Amerikaanse collega Panetta en viceadmiraal Venlet, die verantwoordelijk is voor het JSF-programma.

  Hillen en Panetta zullen onder meer spreken over de aangekondigde bezuinigingen op defensie. De VS wil minder geld uitgeven aan de oorlog in Afghanistan en piraterijbestrijding. Ook wordt er gekort op de JSF.

  Vertraging
  Begin december werd bekend dat het Pentagon de producent van de JSF, Lockheed Martin, heeft gevraagd om de productie van het vliegtuig te vertragen. Bij tests werden eerder dat jaar scheurtjes in de romp van het toestel gevonden.

  Venlet noemde het bedrijfsmodel achter de JSF bovendien “een fundamentele miscalculatie”. De kosten van het JSF-programma zijn opgelopen tot 280 miljard euro.

  Premier Rutte liet in reactie op de productievertraging weten dat het gewoon blijft meedoen aan het JSF-project. Nederland heeft twee testtoestellen besteld; het eerste wordt naar verwachting komende zomer geleverd.  ⚠️ Meld

 288. Dat zal goed samen vallen met de extra 10 miljard euro bezuiniging die er het voorjaar nog bovenop komt.

  Henk en Ingrid zullen dansend van blijdschap de vingers aflikken.;D


  ⚠️ Meld

 289. WikiLeaks-dcumenten! Heerlijk voor bepaalde personen als ze daar een ander mee kunnen confronteren, maar minder leuk als ze daar zelf mee in de houdgreep genomen worden, niet waar? 🙂

  De PvdA presenteert zich heden als fel tegenstander van de Joint Strike Fighter (JSF), maar vier jaar geleden was de partij volledig akkoord met de aanschaf van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig, zo blijkt uit WikiLeaks-documenten.
  PvdA??er Frans Timmermans, die toen op het punt stond staatssecretaris van Europese Zaken te worden, vertrouwde de Amerikaanse ambassadeur Arnall toe dat de PvdA de aanschaf van het Amerikaanse gevechtstoestel zou ??slikken??.

  Gezicht redden
  Er moest alleen nog een onderzoeksrapport komen, zodat de PvdA zijn ??gezicht kon redden??.
  Dit blijkt uit een op 2 februari 2007 verzonden bericht van ambassadeur Roland Arnall aan Washington. Het diplomatieke telegram isvia WikiLeaks en de NOS openbaar geworden.

  Timmermans sprak zich in een geheim beraad met de Amerikaanse ambassadeur uit vóór de militaire missie en NAVO-strategie in Afghanistan (??falen is geen optie??). Hij veegde zijn in het openbaar geuite bezwaren tegen de JSF van tafel.
  Gegijzeld
  De PvdA’er vond nog altijd dat Nederland beter niet had kunnen deelnemen aan het industriële project, maar vertelde de ambassadeur wel dat zijn standpunt ??genunanceerder was?? dan iedereen veronderstelde.

  Hij zei dat partijgenoten hem tot een afwijzend standpunt dwongen. Timmermans voelde zich door deze PvdA??ers ??gegijzeld??.

  Geen weg terug
  Timmermans kon zich niet voorstellen dat Nederland een ander vliegtuig zou kopen dan de JSF en sprak over een ??zinnige?? aanschaf. Nederland kon niet anders. Het ??point of no return?? was gepasseerd.  ⚠️ Meld

 290. ⤽Lieve⤝ criticasters ;), het zijn onzekere tijden, daar zijn we het met z??n allen wel over eens. Maar in onzekere tijden is er altijd wel een zekere politieke ⤽sprookjes⤝ partij die door het beloven van ⤽⤝gouden⤝ bergen het volk op het verkeerde been wil zetten: iedereen, behalve de graaier aan de top zal het beter krijgen, de kwaliteit van de zorg wordt verbeterd, enz., enz., en alle onzekerheden waar u nu mee geconfronteerd wordt zal in een handomdraai door hen veranderd worden in zekerheden. Kortom, het land wordt stukken (socialer) beter met deze ⤽sprookjes⤝ partij aan de macht??..Ja, ja??. de leugen regeert dan ook nergens zo hardnekkig, als bij deze ⤽sprookjes⤝ partij.

  De stroom aan plannen gaat steevast gepaard met hetzelfde uitgekauwde argument: ⤽Ja maar, zo wordt Nederland socialer,⤝
  en de ⤽plannen⤝ vliegen als warme broodjes over de toonbank. Hoe het land socialer moet worden, is voor hen een theoretisch vraagstuk, want in de praktijk hebben ze dat nog nooit waar kunnen maken. Nee??.deze ⤽sprookjes⤝ partij steekt zich liever nog jaren lang in de schulden, want in hun ⤽wereldbeeld⤝ moet er gelijkheid bestaan voor iedereen. Pamperen is het lijflied bij deze ⤽sprookjes⤝ partij, want waarom zou je gaan werken voor 1500 euro netto p/m als je met een uitkering van 1000 euro plus subsidies en extraatjes op de bank kan blijven liggen. Als je weet dat er anderen (de ⤽sprookjes⤝ partij?) zijn die jouw sores oplossen, waarom zou je dan nog verantwoord met geld en middelen omgaan, niet waar?

  Bovendien hebben ze een bloedhekel aan ⤽kapitalisten.⤝ Maar ja, het geld moet toch ergens vandaan komen, dus wie gaat dat betalen? Daar hebben ze bij de ⤽sprookjes⤝ partij wel een oplossing voor, de mensen net boven modaal en twee keer modaal, en hoger, die mogen betalen. Plukken bij die gasten, 50-65% belasting, HRA? Weg er mee!, en zo hebben ze nog wel meer progressieve plannen in de koker, om Nederland ⤽socialer⤝ te maken. En de economie? Ja luister??. de ⤽sprookjes⤝ partij staat voor sociaal, aan m??n zolen met die economie. Samengevat: de ⤽sprookjes⤝ partij is de slechtste optie voor Nederland, vanwege hun plannen en de economische consequenties. Al zou je slechts de helft van hun heilloze plannen uitvoeren, (en een aantal jaren socialer worden) Nederland zou een duikeling van jaren maken op economisch gebied, want dan is namelijk modaal en twee keer modaal volledig uitgemolken. En dan begrijpen we pas, (ook de sprookjes vertellers? ) wat een ECHTE crisis is.  ⚠️ Meld

 291. VVDer.

  Heb je eigen geschreven liberale promotie folder maar weer eens nagelezen,in principe zing je steeds weer hetzelfde liedje,alleen steeds in een andere kadoverpakking.
  Maar zal toch een punt aan snijden nl jou punt ,,,een bloedhekel aan kapitalisme,,,
  Hieronder wat feiten waarom dit is.

  Overzicht van argumenten tegen kapitalisme.

  Kapitalisme gebruikt regelmatig misleidende retoriek en drogredenen om de massa te overtuigen van de noodzaak van een kleine rijke elite. Bijvoorbeeld de ‘vrijheid’ van de VVD en Amerikaanse neocons betekent de vrijheid van de rijksten, niet de vrijheid van mensen die ziek, dom, gehandicapt of lelijk zijn. En niet de vrijheid van de kindslaven in Zuid-Oost-Azie die onze producten maken in fabrieken onder beestachtige omstandigheden, uit angst voor de hongerdood.

  ‘Zelf verantwoordelijkheid nemen’ gaat er vanuit dat iedereen dezelfde kansen heeft. Economisch liberalisme gaat ervan uit dat mensen erfelijk gelijke capaciteiten hebben. Dat klopt niet. Erfelijke eigenschappen zijn namelijk verdeeld via een statistische ‘normaal-verdeling’ oftewel een klokvormige Gauss-grafiek. Intelligentie is een erfelijke eigenschap en varieert van zwaar geestelijk gehandicapt tot geniaal. Bovendien spelen financiële positie, opleidingsniveau en wijsheid van de ouders een grote rol in de maatschappelijke kansen die een kind krijgt. Dat is door talloze onderzoeken aangetoond.

  De VVD probeert ook vaak te overtuigen met scheldwoorden zonder inhoudelijke argumentatie zoals ‘betutteling’ en ‘geleuter’.

  Kapitalisme is slecht voor onze economie omdat het de koopkracht van de armen vermindert ten gunste van de rijken. En rijken geven hun geld waarschijnlijk meer uit aan buitenlandse reizen en buitenlandse aandelen dan armen.

  Kapitalisme geeft een zeer inefficiënte taakverdeling in de economie. De meeste producten en diensten worden daarbij onnodig vele malen parallel ontwikkeld en gemaakt en daarbij wordt enorm veel geld verspild aan marketing, management en reclame.

  De farmaceutische industrie bijvoorbeeld besteedt volgens recent onderzoek meer geld aan marketing en reclame dan aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmidelen. En voor onderzoek naar alternatieve geneeswijzen wordt door de overheid bijna geen geld uitgetrokken, doordat de schatrijke farmaceutische lobby dik bevriend is met veel verantwoordelijke ambtenaren en politici. Kapitalisme stimuleert vaak overheidscorruptie. Denk hierbij ook aan de bouwfraude.

  Ook is het niet eerlijk dat de kleine rijke elite zich peperdure advocaten kan veroorloven en arme mensen niet. Dat leidt tot rechtsongelijkheid.

  Ook worden producten en diensten bij kapitalisme niet afgestemd op waar de samenleving werkelijk behoefte aan heeft. Maar consumenten worden via misleiding gestimuleerd tot overconsumptie van dure nutteloze wegwerpartikelen, waar de bevolking op lange termijn gemiddeld niet structureel gelukkiger van wordt. Bij kapitalisme telt de maximering van directiesalarissen en niet het maatschappelijk belang. Morele overwegingen spelen in bedrijven regelmatig nauwelijks een rol. Dat versterkt de geleidelijke criminalisering van de samenleving en de verharding van de algemene mentaliteit. (Lees hierover ook publicaties van Dorien Pessers.)

  Ook geeft kapitalisme het gevaar van monopolievorming. Denk bijvoorbeeld aan de bizarre machtspositie van Microsoft en Google. De Amerikaanse econoom Joseph Stiglitz heeft aangetoond dat markten meestal niet efficiënt zijn. Marktwerking bijkt in de praktijk vaak slecht te werken door machtsconcentratie bij bedrijfsfusies, geheime prijsafspraken, misleidende en bedrieglijke reclame, informatie-overload bij consumenten, juridische manipulaties, politieke corruptie, enz… En bijvoorbeeld bij woningbouwcorporaties in veel steden is concurrentie afwezig door de grote woningnood. Dat leidt tot veel te grote macht voor deze verhuurbedrijven.

  En in ons land is de laatste twintig jaar een toenemende verwevenheid tussen de onderwereld en een aantal bedrijven, advokaten, notarissen en vastgoedhandelaren. Ook de immense milieucriminaliteit en ziekmakende werkomstandigheden worden vooral gedoogd door de rechtse partijen VVD en CDA. Denk bijvoorbeeld aan pestgedrag in kantoren en gevaarlijke dampen in fabrieken.

  Kapitalisme heeft sterk bijgedragen aan de huidige milieuproblemen die onze aarde nu ernstig bedreigen, inclusief het risico op nucleaire ongelukken. Ook kan kapitalisme hebzucht, jaloezie en criminaliteit stimuleren. Kapitalisme is medeverantwoordelijk voor het geleidelijk opraken van natuurlijke hulpbronnen zoals aardolie.

  Ik vermoed dat voorstanders van uitgesproken kapitalisme minder in staat zijn tot empathie dan gemiddeld. Dat zou onderzocht moeten worden.

  Kapitalisme en Sociaal-Darwinisme hebben elkaar versterkt. De wet van de jungle heerst nu. Door het kapitalisme ligt veel politieke macht in feite in handen van grote internationale bedrijven. Via de commerciële tv-omroepen houden zij het volk tevreden en volgzaam aan het kapitalistische systeem. Volgzaam aan het kapitalisme, dat drijft op onrecht, misleiding van consumenten, reclamebedrog, oplichting, koersmanipulatie, inefficiënte parallel-productie, verspilling, milieuvervuiling, uitputting van schaarse hulpbronnen, imperialisme, intimidatie en roof via de arbeid van kindslaven in arme landen.

  ⤽Mensen moeten op eigen benen leren staan!⤝ zegt Mark Rutte van de VVD. Voor het gemak vergeet hij dat sommige mensen geen benen hebben.  ⚠️ Meld

 292. Wel een hele sterke maar ook droevige slotzin

  “Mensen moeten op eigen benen leren staan!⤝ zegt Mark Rutte van de VVD. Voor het gemak vergeet hij dat sommige mensen geen benen hebben.

  Hij is nog niet zo sterk in oneliners als zijn maat in het kwaad de boel denkt op te kunnen naaien met zijn tweets.

  Zei Marky ook niet iets als

  Met dit akkoord kan RECHTS-NL zijn vingers aflikken

  Of dat stellig brengen van het absoluut verkeerde bedrag…..Zal wel weer te lang bij billenmaat Jort Kelder hebben gelogeerd. Want oooooohhhhhh VVD is zo voor homo-emancipatie…..Min Fin durft er als Christen tenminste nog gewoon voor uit te komen……waarom mogen wij tenminste niet eens weten wie de “first-lady” “first-man” is? Omdat gedoogpartner SGP dan nog meer (vinden Jan Kees ook niet tof) in verlegenheid wordt gebracht?

  Nou en? Eigenidentiteit! VVD = toch opeheid/transparantie en vrijheid (ook van de geest) ….. toch niet van krampachtige neplachen 😮


  ⚠️ Meld

 293. Heb eerder al aan gegeven dit citaat.

  De VVD probeert ook vaak te overtuigen met scheldwoorden zonder inhoudelijke argumentatie zoals ‘betutteling’ en ‘geleuter’.

  Ton Elias is daar een treffend voorbeeld van.


  ⚠️ Meld

 294. COA-directeur Albayrak mag weer aan het werk

  Bestuursvoorzitter was op non-actief gesteld vanwege verziekte bedrijfscultuur in de asiezoekersopvang

  :o>:(:o>:(


  ⚠️ Meld

 295. Weer een excuses :o:o:o

  ‘Nederland moet Molukkers excuses aanbieden’

  Burgemeester Victor Molkenboer van Leerdam, waar veel Molukkers wonen, schaamt zich voor de manier waarop zij in Nederland zijn ontvangen

  ———
  Wel mooi zo’n burgerVADER!  ⚠️ Meld

 296. @ Zwolse 12:29, dezelfde meneer Gerd op Welingelichtekringen.nl

  Leers had twijfels over Mauro

  Vlak voordat hij een studievisum kreeg, heeft Mauro, de asielzoeker uit Angola, een verklaring moeten afleggen over de mogelijke aanwezigheid van directe familieleden. Minister Gerd Leers had een vermoeden dat zijn biologische moeder in Nederland was. Dat meldt dagblad De Limburger.
  Mauro heeft altijd gezegd dat hij geen contact meer heeft met zijn Angolese ouders. Maar bij het ministerie van Leers rezen daarover twijfels, ook over zijn geboortedatum.

  Zo zou Leers tijdens een Nieuwjaarslunch gezegd hebben dat ‘Mauro de boel aantoonbaar heeft bedrogen’. Die uitspraak van Leers wordt ontkend door zijn woordvoerster. Zij zegt dat expliciet aan de advocaat van Mauro is gevraagd of er familie van hem in Nederland aanwezig was. Het gegeven antwoord was uiteindelijk bevredigend genoeg om alsnog een studievisum aan Mauro toe te kennen.
  De advocaat van Mauro heeft aan De Limburger laten weten dat Mauro geen contact heeft met directe familieleden in Nederland. ‘Mauro weet nergens van.’  ⚠️ Meld

 297. Kijk dat is nog eens kloeke taal, van ⤽onze⤝ PvdA Europarlementariër, (grijze muis) Thijs Berman. ⤽Hongarije uit de EU!⤝
  Wat verbeeld dat autonome land met een democratisch gekozen regering zich wel, een aantal wetten in Hongarije uitvaardigen zonder overleg met de EU, en zijn sociaaldemocratische smaldeel in Brussel? ⤽Onze⤝ Thijs vindt deze ontwikkelingen in Hongarije maar buitengewoon gevaarlijk, het kan toch niet zo zijn dat een democratisch gekozen ⤽rechtse⤝ regering zelf beslissingen neemt. Dat houdt de ⤽verheffing⤝ van de sociaaldemocratie maar tegen voor de Hongaarse burger.

  Ook maakt Thijs zich zorgen over het schrappen van het woord ⤽Hongaarse republiek⤝ uit de officiële naam van het land. Daarin schuilt volgens hem het ⤽Groot Hongaarse gedachtegoed,⤝ nu Fidesz aan de macht is, want door die geschrapte woorden zou Hongarije weleens ⤽gewapende wijs?⤝ de gebieden terug willen veroveren die in 1918 verloren zijn gegaan aan Roemenie, Oekraïne, Slowakije en Servië. Ja, Thijs is een denker, hij is ook zeer alert op het woord ⤽Koninkrijk⤝ in onze officiële naam, want de huidige Nederlandse ⤽rechtse⤝ regering zou zomaar eens België kunnen terug annexeren. Dus moet Hongarije volgens Thijs onmiddellijk in het strafbankje van de Europese gemeenschap. Dat ⤽onze⤝Thijs en kompanen doormiddel van de ⤽Groot Europese gedachte⤝ bezig is om alle landen binnen dat gedrocht monddood te maken, is voor hem, met verwijzing naar het Europees volkslied ⤽Ode an die Freude.⤝ Ja, beste mensen, ⤽onze⤝ Thijs is een echte sociaaldemocraat, met een scherp oog voor ⤽misstanden.⤝  ⚠️ Meld

 298. VVDer.

  Niet alleen Thijs Berman maakt bezwaar,je maakt weer een hoop ketelmuziek,terwijl jij ook kunt weten dat er binnen de Hongaarse bevolking een terechte zorg en angst heerst.
  De V van Vrijheid heeft schijnbaar een andere intentie in je nicknaam.

  Europese Commissie roept Hongarije op het matje om mediawet

  De voltallige Europese Commissie zal aanstaande vrijdag in Boedapest haar zorgen over de nieuwe mediawet kenbaar maken aan de Hongaarse regering. Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie gisteren aangekondigd. GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is verheugd dat voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso en Eurocommissaris Neelie Kroes (Media) gehoor geven aan haar oproep om de Hongaarse regering op het matje te roepen. Zij moeten nu wel durven om door te pakken: de muilkorfwet van de Hongaarse premier Viktor Orbán moet van tafel.

  Verregaande controle op media
  Sinds 1 januari oefent de Hongaarse staat verregaande controle uit op de media. Een nieuwe Hongaarse mediawet stelt hoge boetes en mogelijk sluiting in het vooruitzicht aan kranten, omroepen en websites die ??onevenwichtige?? of ??immorele?? berichtgeving bedrijven. Een door de regering benoemde media-autoriteit oordeelt hierover.

  ⤽Deze mediawet is een onaanvaardbare inperking van het vrije woord⤝, volgens Sargentini. ⤽Journalisten worden zo gedwongen tot zelfcensuur. De Europese Commissie kan niet wegkijken als de democratische beginselen en de mediavrijheid zo ernstig worden geschonden in het hart van Europa.⤝

  Hongarije voorzitter Europese Unie
  Sargentini heeft de Europese Commissie in december gevraagd om de mediawet aan de kaak te stellen. Ze tipte daarvoor de vergadering van de Europese Commissie met de Hongaarse regering, aanstaande vrijdag, over het Hongaarse voorzitterschap van de Europese Unie. Op de agenda van dat overleg staat immers ook ??de verdediging van mensenrechten en fundamentele vrijheden??.

  Sargentini is blij dat Barroso en Kroes nu inderdaad de moedige stap zetten om Hongarije op het matje te roepen. ⤽Het is bij mijn weten voor het eerst dat schendingen van de persvrijheid binnen de Europese Unie op zo’n hoog niveau aan de orde worden gesteld. Dit is een belangrijk precedent, want ook in landen als Italië en Roemenië staat het vrije woord onder zware druk⤝, aldus Sargentini.

  Waarschuwings- en sanctieprocedure
  ⤽Barroso en Kroes moeten nu wel durven door te pakken⤝, waarschuwt Sargentini. ⤽Anders verliezen zij hun geloofwaardigheid.⤝ Als de Hongaarse premier Orbán weigert zijn muilkorfwet in te trekken, dan moet de Europese Commissie de waarschuwings- en sanctieprocedure voor lidstaten die de democratie en de mensenrechten schenden in werking te stellen, aldus Sargentini.  ⚠️ Meld

 299. Vind de het idee van excuses redelijk VVD-er/(burger)Vaderlijk zeker. Hij laat meer dan zien dat iedereen welkom is in zijn stad.

  Hoe zou ik dit nu bedoeld hebben

  Weer een excuses

  Gisteravond zeker niet naar deel 2 gekeken over Bea 😮 We zouden zo door de jaren heen nogal wat excuses kunnen maken VVD-er.

  Vond je van Bea’s uitspraak over WK-voetbal’78 “ja, maar dat is Koning Voetbal!”……jazeker VVD-er we zijn nogal hypocriet soms met onze VOC-mentaliteit.


  ⚠️ Meld

 300. Ja maar m`n lieve sociaaldemocrate, de regering Fidesz in Hongarije is gekozen door twee derde van de bevolking. Welke politieke groepering in Hongarije en de zelfgenoegzame hotemetoten in Brussel zijn er nu bezig om ketelmuziek te maken? Quiz vraagje. 😉


  ⚠️ Meld