IJskoud vrijwilligersfeest Travers Welzijn

Zwolle – Op vrijdagavond 16 december 2011 vond het vrijwilligersfeest van Travers Welzijn plaats. Ruim 300 vrijwilligers genoten van een onvergetelijk winterfeest op het Rodetorenplein in Zwolle.

verteller_in_ijshotel_de_regelaardij.jpg
Verteller in IJshotel
Het vrijwilligersfeest werd geopend door wethouder Nelleke Vedelaar en Marianne Huibers, directeur Travers Welzijn. Tijdens het feest konden de vrijwilligers genieten van verschillende ludieke acts, zoals een IJskoningin, een winters acapella koor, een mobiele dj, een humoristische schaatser, een verhalenvertelster in het IJshotel en ijsspelen op de ijsbaan. Ook konden de vrijwilligers een bezoek brengen aan het IJssculpturenfestival en het reuzenrad. Als verrassing gaf Travers Welzijn, namens De Telegraaf en het Oranje Fonds, vrijkaarten weg voor Holiday On Ice in Zwolle. Een prachtig gebaar naar de vrijwilligers om hen eens in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet.

De stad Zwolle en Travers Welzijn zijn trots op de samenwerking met zoveel actieve burgers die graag op hun eigen wijze een steentje bijdragen aan de samenleving. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. In veel wijken en buurten zetten bewoners zich in om het samen leven prettiger te maken. In de wijkboerderijen van Travers Welzijn zijn veel vrijwilligers actief bij de verzorging van de dieren en het bewerken van het land. In haar jongerencentra zijn het de jongeren die hun centrum laten functioneren. Daarnaast zijn steeds meer mensen een maatje voor jongeren of voor volwassenen die een steuntje in de rug nodig hebben. Vrijwilligers werken samen op talloze plekken en bij diverse activiteiten, soms zichtbaar, maar vaker onzichtbaar.
Met dit vrijwilligersfeest benadrukt Travers Welzijn dat vrijwillige inzet een grote waarde heeft en dat de komende jaren steeds meer samen verder wordt gebouwd aan fijne wijken en buurten waar iedereen meedoet en oog heeft voor de ander. Er is geen mooier moment, dan aan het einde van het Europese jaar van de Vrijwilliger eens hardop bedankt te zeggen tegen alle vrijwilligers die Travers Welzijn, Doomijn en Hedon telt.
Het Europees jaar van de Vrijwilliger viert en waardeert de kracht van het Nederlandse vrijwilligerswerk en laat het brede publiek zien welke soorten vrijwilligerswerk er zijn. De focus ligt hierbij op de diversiteit, er zijn vele vernieuwende, leuke en interessante manieren van vrijwilligerswerk.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. De hele groep is eruit gezet, omdat een aantal personen zich niet kon beheersen met de ijsbeelden, verschillende dingen gesloopt. Dit noemt men associaal.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.