Kerstlichtjestocht in Zandhovebos zeer succesvol

Zwolle – Na twee jaar afwezigheid was er weer een kerstlichtjestocht in Zwolle-Zuid. Een lint van drieduizend kaarsjes in glazen potjes verlichtte zaterdagavond het Zandhovebos in Zwolle-Zuid. Vele honderden belangstellenden kwamen naar het lichtjesfeest bij Zandhove. Voor de ingang van het bos bij het zorgcentrum ontstond in de loop van de avond een lange lint wachtenden. De tocht trok in totaal drieduizend bezoekers.

kerstlichtjes_7_1_van_1.jpg

Langs de sfeervolle wandelroute werd het kerstverhaal nagespeeld met Romeinse militairen, herders, wijzen uit het Oosten en natuurlijk het kerstkind in de stal. Tweehonderd vrijwilligers uit de Koningskerk en de Zuiderhof maakten het evenement tot een belevenis. Vrijwilligers uit de kerken maakten om half vijf met vijftig bewoners van Zandhove de route door het bos. Aansluitend waren de inwoners van Zwolle welkom. Alle bezoekers werden in de sfeer gebracht van tweeduizend jaar geleden toen het Romeinse Rijk in het Heilige Land de baas was. In die tijd werd Jezus geboren in de stal van Bethlehem. Alle hoofdrolspelers uit dit bijbelverhaal waren tijdens een wandeling door het Zandhovebos te zien. "Ook minder bekende figuren als de engel Gabriël en koning Herodes speelden mee", vertelt Wim Eikelboom. Hij noemt de kerstlichtjestocht "een kadootje van de kerken in Zwolle-Zuid aan de inwoners van de wijk".

kerstlichtjes_2_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_25_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_27_1_van_1.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Alle spelers waren gekleed in kostuums uit vroegere tijden. De wandeling door het bos duurde ongeveer drie kwartier. Onderweg waren er kaarsjes en vuurkorven. Na afloop was er gratis warme chocolademelk. Behalve tientallen amateur-acteurs, verleenden ook twee koren hun medewerking : Anthem en Response.

De kerstlichtjestocht is een initiatief van twee kerken in Zwolle-Zuid samen met zorgcentrum Zandhove.

kerstlichtjes_26_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_28_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_1_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_4_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_31_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_29_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_3_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_30_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_50_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_6_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_5_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_8_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_9_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_10_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_11_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_12_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_13_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_14_1_van_1.jpg

kerstlichtjes_16_1_van_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het was superdesuper!! Wat ontzettend veel waxinelichtjes in flessen, wat een prachtige mooie lange route, wat een inzet en wat een heerlijk weertje erbij. De foto’s maken dit alles compleet. Dank u wel!


  ⚠️ Meld

 2. Het was een prachtig gezicht al die lichtjes lang het pad. De kinderen vonden het super. En we hadden het weer mee, wel koud maar daar hadden we rekening mee gehouden. Alle dank naar de organisatie en vrijwilligers. :):)


  ⚠️ Meld

 3. 🙂 We zijn net thuis van de lichtjestocht. Het was echt ontzettend leuk en goed verzorgd!! Mijn complimenten voor iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt!! Oma was lekker dik ingepakt en heeft heerlijk genoten van de wandeling. Vooral het lekkere warme bekertje chocomelk op het laatst ging er goed in! Erg bedankt iedereen!! Een avond om niet te vergeten en voor herhaling vatbaar!!
  Liefs Esther!


  ⚠️ Meld

 4. Zondermeer leuk verorgd en goede inzet van al die mensen! Alleen die waxinelichtjes plaatsen zou al teveel voor me zihn 🙂

  Zo is het nooit goed: rond het tijdstip dat wij er waren (1730 -1900u) was het eigenlijk te druk en waren er lange rijen waardoor het voor se kleinsten iets te vermoeiend werd.
  Maar zie die opmerking maar als compliment 🙂  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.