Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Zondag is het wisselend bewolkt en beperkt de buienactiviteit zich in de ochtend vooral tot de kustprovincies. De neerslag zal vooral als natte sneeuw vallen, langs de kust kan ook hagel en onweer voorkomen. ’s Middags komen de buien ook verder het land in.

17-12-2011_weerfoto__grotemarkt-luttekestraat.jpg
Grote Markt / Luttekestraat

In de loop van de middag zal de natte sneeuw vanuit het noordwesten steeds meer overgaan in regen. De maximumtemperatuur ligt rond 4 graden in het oosten van het land en op 7 graden langs de kust. De wind komt daarbij uit het noordwesten en is matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig langs de kust. Zondagavond en nacht aanhoudend buiig met de meeste buien nabij de kust. De temperatuur daalt naar rond het vriespunt in het binnenland en enkele graden daarboven aan de kust. Maandag begint met een afwisseling van buien en opklaringen, met opnieuw de meeste buien in het westen van het land. De wind draait naar het zuidwesten en geleidelijk neemt vanuit het westen de bewolking toe. Aan het eind van de middag en in de avond passeert een regengebied. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden.

Dinsdag wordt de stroming weer noordwestelijk en krijgen we opnieuw met regenbuien te maken. Het wordt dan maximaal 6 tot 8 graden. De dagen daarna wordt het langzaam wat zachter. De nachtvorst verdwijnt, maar wel passeren regelmatig regenstoringen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.