Ecodrome wint Zwolse Dwarsligger 2011

Zwolle – Expeditie Ecodrome Zwolle heeft zaterdagavond in de WRZV-hallen de titel Zwolse Dwarsligger 2011 gewonnen. Elles Hetebrij en Roy Kroezen eindigden op twee en drie. CV Net Ehm Anders organiseerde alweer voor de 7e keer de gezellige Dwarsliggersavond. Een avond welke zijn plek in het Zwolse Carnaval heeft veroverd en altijd bezocht wordt door vele carnavalsverenigingen van binnen en buiten Zwolle.

Ook dit jaar kon er weer gestemd worden voor de Zwolse Dwarsligger 2011! Wie zou Het Genootschap, de Dwarsligger van 2010, opvolgen? De genomineerden van dit jaar waren beiaardier Roy Kroezen, Elles Hetebrij en het Ecodrome. Het ecodrome heeft het moeilijk en het is nog zeer de vraag of het blijft bestaan. Het prachtige park moet hoogstwaarschijnlijk haar deuren sluiten. Per 1 april zoals het nu lijkt, en dat is geen grapje. Soms was het weer boosdoener, dan weer lag het aan subisidies. Dwarsliggers alom. Eerdere winnaars waren vanaf 2006 Sassendonk Online, Staphorster Stippen, Albert van der Haar, Federatie Europese Narren, Gerrit v.d. Kooij (columnist Papje) en Het Genootschap (commissie carnavalsoptocht).

Roy Kroezen is al jaren de beiaardier van de Zwolle. In die hoedanigheid bespeelt hij ook de beiaard van de Peperbus. Heel vaak past hij het thema aan bij een evenement of gebeurtenis in de stad. Zoals bij Sinterklaas en natuurlijk carnaval. Elke keer als hij live speelt moet hij alle trappen op om bij het orgel te komen. Dat zijn de grote "dwarsliggers" voor hem.

Elles Hetebrij is al jaren de eigenaresse van café de Hetebrij. Het café van Zwolle waar gezelligheid, vriendelijkheid en een huiskamer gevoel centraal staan. Ook de Hetebrij moest met lede ogen de entree van spelleltjes via de mobiel accepteren. Maar er waren grenzen. Bij gezellige gesprekken moesten bezoekers ineens een wooord verzenden omdat ze wordfeud speelde. Een verbod kon niet uitblijven, Die mobile telefoons zijn de dwarsligger of toch degene die ermee omgaat? Nu organiseerd Elles gezellige bordspel avonden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik heb nog steeds niet echt duidelijk wat de ‘Dwarsligger’ nu inhoudt. Het klinkt vrij negatief, maar dit is volgens mij niet de strekking?


    Maak melding

Reageer