Fusion of Dance laat Zwolle uit z’n dak gaan

Zwolle – De IJsselhallen waren zaterdagavond wederom de locatie voor het spectaculaire dance-event Fusion of Dance Indoor. Tijdens deze avond en nacht werd het publiek van 22.00 uur tot 07.00 uur vermaakt met een line-up die alle vormen van dance deed samensmelten. Fusion of Dance verzorgde met dancestijlen als Hardstyle, House, Techno, Trance en Deep House een aanbod waar aan iedere dance-liefhebber een plaats geboden werd. Daarnaast werd er bij de Smirnoff Nightlife Exchange After Project een cocktailmix geboden van diverse muziekstijlen als House, Garage, Dubstep en andere eclectische stijlen. Voor ieder wat wils! En dat trok liefhebbers naar Zwolole. Er waren in ieder geval 2.000 meer bezoekers dan de vorige editie.

fod_7_1_van_1.jpg

Voor deze editie van Fusion of Dance Indoor werd bijna de gehele IJsselhallen in gebruik genomen. Dit betekende dat er in plaats van een capaciteit van 7500 bezoekers vorig jaar, nu ruimte was voor 12.500 bezoekers. Nadat de vorige editie niet geheel vlekkeloos verliep had de organisatie voor deze tweede editie de problemen met beide handen aangepakt. Zo waren er in plaats van 9 toeganspoorten vorig jaar nu 30 poorten. De looproute werd anders ingericht, de oppervlakte van het festivalterrein weerd uitgebreid en er waren twee grote toiletarea’s toegevoegd. Daar hoefden de dansliefhebbers niet voor te betalen. Dat nam niet weg dat rond middernacht er veel publiek rond de ingang te vinden was. Het regelen van een kluisje liet op dat moment even op zich wachten. Maar de nacht was nog lang. Heel lang! Tot 07.00 uur kon er stevig gefeest worden. De politie had het niet heel druk. Er werden in totaal drie aanhoudingen verricht, Eén voor openbare dronkenschap, één drugsgerelateerd en een persoon had een mes meegenomen naar het dansfeest.

fod_2_1_van_1.jpg

fod_8_1_van_1.jpg

 fod_14_1_van_1.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

fod_1_1_van_1.jpg

fod_3_1_van_1.jpg

fod_4_1_van_1.jpg

fod_5_1_van_1.jpg

fod_6_1_van_1.jpg

fod_30_1_van_1.jpg 

fod_9_1_van_1.jpg

fod_10_1_van_1.jpg

fod_11_1_van_1.jpg

fod_12_1_van_1.jpg

fod_13_1_van_1.jpg

fod_15_1_van_1.jpg

fod_16_1_van_1.jpg

fod_17_1_van_1.jpg

fod_18_1_van_1.jpg

fod_19_1_van_1.jpg

fod_20_1_van_1.jpg

fod_21_1_van_1.jpg

fod_22_1_van_1.jpg

fod_23_1_van_1.jpg

fod_24_1_van_1.jpg

fod_25_1_van_1.jpg

fod_26_1_van_1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Mooie foto’s Harry! 😀
  Ik ben zelf net thuis, camera’s aan de kant gegooid en een lekkere warme bak thee. Ik zeg het niet snel, maar man man man wat heb ik genoten. Prachtige licht- en vuurwerkeffecten, allemaal vrolijke mensen, nu ook inderdaad enorm veel toiletten, kluisjes, eetgelegenheden. Muziek gewoon lekker maar lang niet TE hard (dus precies goed), doorstroming was ook goed (behalve korte tijd bij de kluisjes toen er erg veel mensen tegelijk kwamen – moeilijk in te schatten van tevoren lijkt me).
  Hoogtepunt voor mij waren de mega vuurwerkknallen tussen 6:00 uur en 6:30 ongeveer… wow. WOW.
  Nu bedtijd. Ik heb, samen met velen, genoten. Dank voor alles iedereen! 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Tja dit bewijst dat bij voetbal de meeste rellen onstaan en zwolle maar zeiken dat dance uit de binnenstad moet terwijl bij voetbal altijd gedonder is met die nep supporters die alleen maar komen om rotzooi te trappen en daar wordt nooit iets aangedaan. Nee het grote geld is daarmee gemoeid he. Zaterdag uitgeweest in arnhem (korenmarkt) nou dat hoef je hier in zwolle niet te doen. Veel gezellligheid en muziek luids hoorbaar op straat. Dorp hier.

  Tip voor de gemeente: niet zeuren over feesten maar schrap de voetbal want daar zijn de meeste problemen mee!!!


  ⚠️ Meld

 3. Het zal volgende week wel weer druk worden bij Schoonenberg Hoortoestellen, ik hoorde de basdreun nog in mn bed, (maar dat moet niet als klacht voor overlast opgevat worden hoor!!!!!!!!)


  ⚠️ Meld

 4. De bass was inderdaad behoorlijk hard! Hoop dat er geen stroom van klachten ontstaat hierover.. Voor de rest erg goed georganiseerd!

  @Bennie
  Tjongejonge, waar slaat dat nou weer op. Laten we lekker al het leuke gaan verbieden!  ⚠️ Meld

 5. Bennie…waar heb je het over?
  Vrijdagavond 16 December jl. Fc Zwolle-Fortuna Sittard 4-2
  Bezoekersaantal 8582 0 arrestaties

  Zaterdagavond 17 December jl. Fusion of Dance
  Bezoekersaantal ca. 12500 3 arrestaties. (0.00024%)

  Vanwaar je commentaar? Lijken me zeer gunstige cijfers voor een provinciale hoofdstad.  ⚠️ Meld

 6. Leuke reacties. Positief

  Er waren in ieder geval 2.000 meer bezoekers dan de vorige editie.

  Maar wel erg duur toch? Hoorde gister wat voor verschillende prijzen er voor Golden Earring zijn betaald in Zwolle….en de prijzen van de consumpties 😮 —–tuurlijk mag je dit een klacht noemen, een vraag ook—–


  ⚠️ Meld

 7. Wat een vet feest! Niet eerder zo goed georganisateerd relatief groot feest meegemaakt Petje af voor de organisatoren. Alles perfect volgend jaar zeker weer heen! Cya


  ⚠️ Meld

 8. Dat was een heel leuk feest. We waren er vroeg (23:15 uur), dus nog geen lange rijen en gave muziek. Zelf gingen we voor de trance-hal (menno de jong en alex morph) en die hebben het publiek goed weten te vermaken. Veel wc’s, goede eetgelegenheden, fijne bankjes om even te zitten. Geen vuurwerk gezien in ‘onze’ hal, maar ik vond (zelfs binnen) dat de bas van de MegaBase (waar we ook geweest zijn) wel heel hard stond. Gedreun tot in mijn botten. Wij hebben altijd oordopjes in (bij ieder feest) en dat was ook nu geen overbodige luxe.
  Verder: alleen maar blije mensen gezien en zelf ook heel goed gemutst van begin tot eind.
  Toppie.


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door bennie, op 18 december 2011 om 19:45
  eigenlijk doelde ik op voetbalrellen in het algemeen en niet zozeer in zwolle.

  Al het voetbal maar verbieden?
  En wie gaat dat betalen?  ⚠️ Meld

 10. Het is niet VOETBAL dat de troep veroorzaakt, maar de, zoals eerder gezegd, NEP-supporters die alleen uit zijn op rellen. Dat zijn dus geen supporters, en hebben dus ook niets met voetbal te maken.

  Ik zet mijn alu-hoedje wel vast op.


  ⚠️ Meld

 11. Me nichtje uit Assendorp hoorde ook gedreun toen ze thuis kwam om half 6, ik zeg dat zit in je hoofd haha maar nee me tante hoorde het ook en die was niet naar Fusion geweest… hhaha

  Hier in de Wipstrik niks gehoord.

  Zo te lezen weer een meer dan geslaagd feestje geweest, helemaal SUPER!


  ⚠️ Meld

 12. Zeker, goeie prijs! Omdat ik dit hoorde

  Hoorde gister wat voor verschillende prijzen er voor Golden Earring zijn betaald in Zwolle….en de prijzen van de consumpties

  Hopelijk waren de zeer uiteenlopende toegangsprijzen bij GE een uitzondering.


  ⚠️ Meld

 13. Oke zo te lezen heb ik echt wat gemist. Ik ben niet gegaan omdat ik het vorig jaar BAGGER vond.. Nou goed, ze hebben het één en ander dus verbeterd. Outdoor ben ik er weer bij. Krijgen we weer mooi weer??

  Enne fusion is maar 2x per jaar, dus een keertje overlast? Weer een reden om een weekend weg te gaan!


  ⚠️ Meld

 14. Echt een tof feest! Allemaal relaxte mensen, normale prijzen voor drank en eten (??2,50 voor bier). Wel een paar wachtrijen maar bij andere verkooppunten van munten was je gelijk aan de beurt.
  Op naar 19 mei outdoor en volgend jaar indoor! 😀

  Ik heb nog wel een filmpje online gezet van de afsluiter van Megabass met vuurwerk!
  http://www.youtube.com/FCZZ


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.